Já kdybych měla náhodou někdy takhle volno a měla na to peníze (to zní jako důchod plus rentiérství dohromady…), tak bych vymetala takové ty veřejné akce jako je ta mobilní laboratoř na měření cholesterolu a protilátek na klíštěcí choroby, různé osvětové akce, často mají různé prezentace neziskovky, třeba u nás Člověk v tísni, chodila bych navštěvovat kamarádky, důchodce, klidně i dobrovolničila v domově důchodců nebo si půjčovala děti z děcáku nebo psy z útulku. To by bylo zábavy, že bych nestíhala úplně stejně jako teď 😀
Ještě že kvůli úklidu nikoho nemusím nesnášet. Právě naopak mé okolí zpravidla nesnáší mě, protože oni jsou všici ve stresu, že neuklízejí, zatímco já ve stresu nejsem.
Ronja: Máte ještě návod na poznání zlatohlávka a nosorožíka? 🙂
Dočetla jsem se, že nosorožík má být větší larva, ale u mladých larev to asi nerozeznám… spíš ale podle velikosti u nás budeme mít ty nosorožíky, jsou to fakt macci.
Tak larva se dá ještě zaměnit s larvou zlatohlávka nebo chrousta, chroust má dlouhé nožičky. Nevím, jak poznat zlatohlávka a nosorožíka… buď máme plné zvýšené záhony jednoho nebo druhého 😀 Vyskytuje se u nás průběžně obojí…
Je možné, že máte tyhle citlivostní problémy hlavně s kobylama…? Já si nepamatuju, že by kdy jaký valach měl jaký problém… možná zezačátku plnokrevník, když jsem mu dala takové ty aeroprenové kamaše, co mají zevnitř polstr ve tvaru varhánků, tak to se zapařil celkem nepěkně, ale nějaká indulona to pořešila… Teď už mám lepší kamaše a když náhodou musím dát ty varhánkové, dám je jen na závod a hned pak sundám a od té doby v klidu… Letos se mi i povedlo, že se neodřel na té své žraločí ploutvi od deky zimní… dokonce i ty bílé chlupy mu odrostly (dokonce i ty z loňského podzimu pod sedlem, to jsem měla dost strach, ale asi měl sedlář pravdu, že to byla jen nějaká zapařenina či čo).
Teď jsem si otlačila poníka pod madlama (už jsem poučena a dávám dvě tlusté dečky místo jedné), tak taky tiše doufám, že s dalším línáním to sleze… Potřebujeme poníka pro děti do výstav, tak je blbý vystavovat odřeného koně…
Jenže to jsou všechno moje chyby, nikoli citlivost koní… Nebo třeba podlomy jsem u valachů nezažila. Kdysi u kobyly ČMB… tenkrát jsme si s tím pěkně užili…
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.06.2026, 08:14:10
"vydrž, Prťka, vydrž"
To je jen přechodné a bude hej 🙂 Tělu dopřejte, potřebuje si dáchnout, já jsem teď celý víkend (kromě krátké návštěvy na parkuru) proležela a prospala a dobře to bylo! Volný čas věnujte leháru, nadopujte se nějakými vitaminy (sakra, musím si loupnout tohotýdenní dávku Déčka… nezapomenout!), ON říkal, že koupil jakousi směsku enzymů na styl Wobenzymu (neměli, dlouhodobý výpadek), a že ho to nakoplo neskutečně. Až jsem taky zauvažovala… 🙂
Já BARFovat nehodlám, hodlám mít život ultra pohodlný s nějakými granulemi. Ale ON říká, že bude psovi vařit, že ho to baví, no tak prosím, možná bude nějaké kombo 🙂 (budeme mít dost živočišných zbytků z toho chovatelství, které hodláme provozovat) Nakonec “nakoupíme” nějakého hajsavce, bude muset mít vycizelovanou dietku, a budeme jen čučet, odkud to lítá…