To je právě ono. Nestačí se modlit, musíme taky trochu zatáhnout, aby to tak zůstalo.
Sice se tu máme krásně, ale to nemusí mít dlouhého trvání. Víme, jak dopadli ti, co usnuli na vavřínech.
A to zrovna já bych se tím zabývat vůbec nemusela, nenechám tu nikoho, koho by moje ignorace mohla mrzet.
Ale koho volit, aby se dařilo i nadále? Zatím je to spíš zklamání za zklamáním… a nějak nevidím, že by se do čela dral někdo, kdo nemyslí jen na své korýtko.
Nejsem si teda jistá, co zrovna egyptolog může vědět o elektrice, ale co pánové říkají, mi zapadá do mého světonázoru 🙂 Snad jen u té umělé inteligence jsem trochu optimističtější.
Těch způsobů je dneska mnoho, pomocí sociálního inženýrství v lidech vyvolají pres, naléhavou situaci, pokud s vámi vydrží chvíli na drátě, umějí si najít vaše slabiny a využít jich. Někdo chce příbuzného třeba překvapit cennou sběratelskou kartičkou, někdo by zase rád donesl pěkný dárek na svatbu, někomu zemřel příbuzný, někdo se nedávno přestěhoval, rozvedl, bylo mu vyplaceno dědictví nebo pojistka, oni to vyčmuchají a toho člověka zpracují, přes emoce, s pocitem, že by dotyčný mohl něco promeškat nebo o něco přijít. Případně pokud je to bohabojný slušný člověk, který ví, že se vydělat dá jenom prací, tak takového třeba nachytají na pocit, že by mohl někomu uškodit nebo o něco připravit někoho ze svých blízkých, pokud neinvestuje, peníze výhodně neuloží, neochrání současné investice, a tak dále.
Jak byste reagovala, kdyby vám někdo zavolal a řekl, že právě drží v ruce exekuční příkaz na vystěhování z vašeho domu, že jste o něj přišla pro neplacení dluhu z roku 2015, a lhůta pro vyklizení nemovitosti je do 10 dnů. Takhle na židli to člověku přijde absurdní, ale…
Tím jsem nechtěla říct, že by mi majitele-developera bylo líto ;-) Tím jsem chtěla říct, že by ještě mohl ze státu ty prachy pumpnout jinak.
No a že ještě není vyhráno, protože pokud si to pořídí někdo, kdo nemá (nebo “nemá”, že… to může být krásně kamarád toho developera…), tak to zchátrá a kulturní památkovství bude úplně jedno.
Jako taky jsem tu petici podepsala, jasně. Jen jsem zvědavá, jestli tyhle manévry budou nakonec ku prospěchu.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 06.09.2026, 20:52:32
Teď teda je ještě otázka, jak to dopadne, majitel to rozhodně nebude financovat kvůli koníkům, takže to prodá, a teď je otázka, komu, a zda ještě nebude třeba žalovat stát, protože kdo si to koupí za takové peníze, aby nahradil developerovi vložené prostředky (natož ušlý zisk)… záleží, jaké měl majitel oprávněné očekávání, že tam ty develop projekty bude moct prosadit… A jestli nový majitel areálu se bude o to řádně starat a nebo to z důvodu nedostatku prostředků nechá zchátrat.
Hlásím, že jsem poklábosila s Fikovnicí, Fido je stále živ, i když ledviny zřejmě už téměř nepracují, nějak se drží, dokonce i chodí na procházky v noci. Elsa a Kuky jsou v pořádku, i když stav Fida je samozřejmě ovlivňuje. Fikovnice měla nějaké dobré zprávy z profesního života, pozitivně jí to vyrazilo dech, takže občas se i zadaří 🙂 Má kolem sebe stále spoustu přejících a obětavých lidí a pozdravuje vás tady 🙂- občas jí napráskám, kdo se tu objevuje a co nového, tak má povědomí 😇
Pokud jde hlavně o odbornost, tak netuším, jakou má anonym, ale tuším, jakou má kometa. Odborník by se měl vyjadřovat především slušně a profesionálně.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 03.09.2026, 23:17:00
To byla nadsázka. Víme, že ta zvýšená teplota je pro ptáka zátěž.
Mně ani tak od anonyma nevadily poznámky ke kohoutovi jako osobní invektivy směrem ke kometě. Nicméně když už se chce točit na detailech, jako jsou názvy témat, ať si zamete před vlastním prahem.
Takhle jsem týden nosila Hnědku do sedací lázně až jsem se na to vykašlala a nechala jsem ji sedět. Seděla dva měsíce. Vajec dost, její stávkování mi nevadilo, a ona si asi “odpočala” (nevím, jak si v horečkách mohla odpočinout), protože od božího jara ve svých skoro šesti letech jede jedno denně jako zjednaná.
Ta poznámka s tím peřím po zemi je dobrá poznámka.
Tak přirozená věc, jako je pojímání, nemá nikdy vliv na kvalitní peří.
Takto napsáno bez dalšího je to hloupost. Jistě že i tak přirozená věc jako pojímání může mít vliv nejen na kvalitní peří. Stačí aby měl kohout málo slepic a nebo favoritku…
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.09.2026, 10:58:22
Ano prosím. Vlastně jak to bylo financované, bylo to organizované někým, komu se platila celá částka a on to zajistil, nebo jste měla zajištěné jen služby na místě a letenky kupovala sama a nebo varianta, kdy se vše platilo zvlášť (letenky, místní dopravci, průvodci, zápůjčka koní… )? Pokud se to platilo zvlášť, tak ani cenu letenky nepotřebuji, spíš nějakou relaci toho pobytu na místě tedy. Ať mám představu, jestli bych o tom vůbec mohla taky uvažovat.
Stále koukám na příspěvky slečny, která dělá průvodkyni někde… asi Kazachstán, Turkmenistán… mohla bych to porovnat. Ha, našla jsem, Lucka Vonásková hl. Uzbekistán…