»
Odpověď na příspěvek uživatele
list z 22.06.2026, 19:28:50
Já umím krmit slépkám i dospělé myši, prostě naporcuji, malí raptoři si to pak doporcují. Jenže se bojím, že tolik myší, abych to měla na příkrm třeba obden, bych neustála. To ti mouční červi vypadají nadějněji, nějaký odpad pro ně se najde, lidi mi pořád nosí více či méně suché pečivo, tak by z toho mohli vyžít… Musela bych pro ně mít více ubikací, ale tak bych nakoupila sadu plastových boxíků. Výhoda je, že jsou maličcí, a mohla bych je mrazit, pokud by se v létě “urodilo”.
No a zase tak moc ten příkrm pro slepice nepotřebuji, abych ho kupovala extra. To teda slepicím přihodím kompletní směsi třeba, a mám to bez práce. Chovat červíky by mě bavilo, chtěla jsem žížalí farmu, ale zjistila jsem, že v bytě bych nezvládla takové objemy, aby se to vyplatilo na příkrm. Tak nakonec jsou to jen hmyzáci, zkusit to můžu… Experimentovat s myšma způsobem “kdyžtak se to vyhodí” je mi takové proti srsti…
Nějaké želvičky byly na burze také, tuším dva druhy, protože měli na přepravce dvě cenovky 😀 Také byly žabičky, různí ještírci (poznala jsem felsumu!), strašilky (kudlanky měl teda jen jeden jediný prodejce, a ještě štěstí, že měl poslední pár), mnohonožky, rybičky, zákeřnice, stínky (mně v terárku zůstaly už jen dairy cow, zjevně vykompetovaly vše ostatní, ale zase se jim fakt daří, dvoucentimetrové kousky nejsou žádná výjimka 🙂 na což jeden prodejce na burze dost nevěřícně reagoval, že ty, co dovezl, jsou dospělé a velké, no měl tak centimetrové…). Byla tam slečna, co prodávala samolepky se stínkami, ale zrovna tu dairy cow měla vyvedenou tak nějak šikmo zboku a seshora, takže i já jsem chvíli přemýšlela, jak to zvířátko vlastně má být, to by nikdo nepochopil, kdybych to někam nalepila veřejně přístupné… Spíš by to šacovali na trilobita. Mimochodem trilobiti se tam také prodávali, a teď si nevzpomenu na původ, no nějaká země třetího světa, ze které se zjevně fosilie vyvážejí v hromadách…