Aktuálně: 2 044 inzerátů284 917 diskuzních příspěvků20 316 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 26.06.2026, 15:56:33 xxx.xxx.198.226

Taky jsem roznášela obědy v jídelně a jak jsem od těch zvířat zvyklá, zahlaholila jsem “už vám nesu to krmeníčko!”  - hosté byli tolerantní, dokonce ocenili, jak jsem dokázala vystihnout kvalitu předkládaného… 😄

Buggyra
Buggyra 26.06.2026, 15:40:40 xxx.xxx.198.226

Já jsem se vyhrabala z celkem zničující únavy a už jsem zase celkem činorodá, ale asi si dám druhý den volna v týdnu od koní a holčiček. V pátek chodí schopné holčičky, tak to nechám na nich a budu se rekreovat.

Ne tento pátek. Předevčírem nám zemědělec posekal louky, takže tento pátek budu běhat za obracečkou (zaplaťpánbůh za ni) a obracet (ne hráběma. Teda pokud se eMeFa nerozbije…). A taky v sobotu a taky v neděli. V neděli to asi budeme muset večer i nějako nacpat do nějakých aut nebo přívěsů a svozit, v pondělí má bouřit, nebylo by pěkné, kdybychom to museli dosušovat po zmoknutí.

Ještě mezi obracením sena v sobotu ráno a řádkováním a svážením v neděli večer teda jedu na jih za macechou, rozbil se jí okap a teče jí do chaloupky, takže tam s NÍM frčíme, abychom to nějak pořešili. Při té příležitosti se jí podívá i na střechu, budou potřeba nějaké udržovací práce (no, spíš záchranné…) před zimou, aby střecha netekla, na to se pak budeme chystat na další návštěvu v červenci. Nenudíme se.

Kvůli vedru jsme odřekli sobotní vození i nedělní závody (závody teda pořadatel zrušil nakonec úplně), takže mám celý víkend volný na tohle šaškování po republice. V Příbrami bychom chtěli okouknout pro známé jeden dům a ve Strakonicích nám stojí v servisu auto, takže bychom to o víkendu mohli nějako sfouknout a to už budeme jako lesnížínka lítat po republice jak hadr na holi.

Ve foliovníku je dusno, kytky nadšený, já chcípám. Naštěstí už jsem si k němu přitáhla nádrž s vodou, takže zalévám z hadice, jako tahat se tam s kýblema, to by mě skutečně už trefilo. Potřebovala bych ovšem také dovézt vodu ke koním v pojízdné nádrži, jenže ta nádrž na kolečkách je právě plná té hnusné zelené zalévací vody z dešťů a stojí u foliovníku. Musím vodu nějak dostat do menší nádrže  a s velkou nádrží zajet pro vodu. Asi si tam na to budu muset vzít elektrocentrálu a čerpadlo (prodlužka tak daleko nedosáhne), to bude zase akce. Bohužel v té nádobě je zalévací vody asi dvěstě litrů, takže tu IBC kostku těžko vezmem do teplých a těžko sundáme z vozíku, abych na vozík mohla hodit čistou krásnou půlkubíkovku a jet pro vodu s ní. Budeme muset přečerpat do té čisťounké půlkubíkovky tu zelenou vodu a IBC kostku pak u zdroje vody zase vydrbat a vymýt, aby tam ty řasy nebujely, abychom v ní pár dní tu vodu mohli nechat. Jdu si objednat vypouštěcí ventil s coulovým výstupem - máme jen půlcoulový a to teče jak za duše ve vočistci… (samospádem - na zalévání dobrý, ale na doplňování vody koním na palici)

Pán z bazoše s příslušenstvím k IBC nádržím je moc hodný, akorát teda mě poprosil o fotku, tak holt žádná rychlá objednávka nebude, musím se ještě pachtit s pořizováním fotky a pak nějakým nahráváním do kompu, děkuju moc, jako by mu popis “hrubý závit a taková ta větší zahradní hadice” nestačily 😛

Co s těma okurkama? Vedle mi nějak nikdo neodpověděl… když mi okurky začaly vyhánět větve a přestaly hnát vodu do stávajících plůdků, bude nějak vhodné ty boční větve uštípat? Když na těch bočních větvích už jsou taky malé okurčičky, tak je mi to škoda. Začne to nějak průběžně dozrávat? Týká se polňaček a zavařovaček, ta jedna hadovka plodí co může a větve nevyhání, druhá hadovka se nějak zatím do plození neměla, ale už jsem si na ní všimla také malých okurčiček, tak snad se rozjede. 

Mochyně hlavně roste do šířky a délky, ale že by se k něčemu plodnému chystala, to nějak nevypadá.

Na paprikách mi zrají ty plody, co měly nasazené už v obchodě, ale už se začínají objevovat nové kvítky, tak snad budou i nějaké další plody.

Melouny statečně vyhánějí malé melounky, ale zatím se žádný nezvětšuje, spíš tak když se mi nepovede stihnout zalejt, tak zežloutne a upadne… 😀 Ale melounovými šlahouny mám progresivně pokrytou asi šestinu foliovníku.

Ačokča se taky tak nějak jako snaží, ale zatím je 30 cm vysoká, tak si musím počkat, a tu teda hlavně musím zalévat… Už má taky ožehlé listy od toho, jak asi neměla někdy vodu. No včera už jsem po obracení sena na to sílu neměla, ale dneska vlítnu zalít ještě než půjdu na seno, jinak to neudělám.

A večer ještě s NÍM k sousedce pořezat vysokou třešeň, a pak obrat pěkné chrupky do mrazáku. A pak někdy musím dát konečně ty knedlíky 😂

Buggyra
Buggyra 26.06.2026, 07:43:57 xxx.xxx.198.226

Tak nám na výstavě řekli, že jsou poníci hubení nebo podvyživení. Jako jo, nutričně ochuzení určitě budou, proto jsem taky pořídila nějaký ten doplněk. Ale v týdnu byl veterinář, jemu se naopak poníci moc líbili a pravil cosi o výstavní kondici… Tak nevím.  Spíš než hubení budou nenasvalení si myslím.

No objemu jsme jim trochu přidali, až bude tlusťoch přibírat, tak to vyřešíme tak, že hubeňoura budeme posílat dožírat ke koním a zase ubereme, no. A do kyblíčku jim přistálo i ráno a kromě vit-amino-min dostávají teda ještě i kloubní vzorky, které jsme na výstavě dostali od sponzora, a trochu nějakých granulí, které nám ten sponzor (výrobce krmiv) doporučil jako příkrm (a paní nás upozornila, že musíme dávat půl kila těch granulí na metrák ž. hm., no tak to si vůbec neumím představit, že bych jim dala kilo granulí denně - rozdělila jsem jim kilo dohromady, což tedy bude čtvrtina toho, co hlásala výrobka. Ale zase si říkám, když dostávají minerálku, aby se ty jistě mineralizované granule s tím netloukly…).

Jo a taky jsem se dozvěděla, že když jdou poníci dvakrát týdně pod sedlo na půl hodiny krok klus a jsou 24/7, tak mají STŘEDNÍ zátěž. Inu výrobce krmiv, no.

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 10:45:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 25.06.2026, 10:24:33

Bych psa nastrkala do dětských golfek, vůbec bych nekoukala po kočáru pro psy… 

S drobnýma úpravama (udělat z nějaké látky na psa vaničku, aby se nevykutálel) třeba toto https://deti.bazos.cz/inzerat/220079388/skladaci-sportovni-kocarek-golfky.php

a tak dále (zadala jsem do bazoše “kočárek golfky skládací” a vyjelo toho spousta)

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 10:09:10 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 25.06.2026, 09:57:28

Na přizvedávání pesy do kočárku pořídit postroj a zvedací popruh, abyste nemusela zvedat z dřepu nebo hůř s ohnutými zády. O ten půlmetr pséka poponesete i s rovnými zády, když bude potřeba pomoci s nástupem 🙂

Případně nějaká integrovaná rampička, která by se pouze odjistila a sklopila jako padací most, mohla by být i s pantem, rozkládací, aby nezabírala při pojezdu místo a netrčela moc nad kočárek 🙂

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 10:00:03 xxx.xxx.198.226

Bývalý doktor tvrdil: sedavé zaměstnání, jste tlustá, no a nejmladší taky nejste, tak co byste jako chtěla?

No trochu zavrávoral po mém odtušení, že být zdravá 😄

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 09:27:14 xxx.xxx.198.226

Já už mám taky doma Diclofenac a Nimesil, ten D. jsem v životě nezkusila, doktor mě pro něj poslal, ale čím míň prášků, tím pro mě líp. Nimesil byl dobrý, ten mi od bolesti prdelního svalu pomohl značně. Už holt taky budu mít lékárničku plnou analgetik. Jen teda ibalgin nevedu, odmítám.

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 09:04:51 xxx.xxx.198.226

Kupuje prosím někdo na webu Sellpy.cz? Potřebuji jezdecká perka a tam se prodávají různé podobné boty za hubičku, tak mě to zajímá, jestli to funguje. Díky 🙂

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 06:31:13 xxx.xxx.198.226

Zase anonym (přeneseno z tématu Pinďa):

Tím, že má kometa přílepku admina, se z ní nestane stroj. Je tady diskutující jako každý jiný. A tak to i páni provozovatelé zamýšleli, aby ty pravomoce dostalo pár lidí, kteří jsou tu mezi diskutujícími denně, aby byla pokryta většina obsahu v diskusích, které jinak páni provozovatelé zvětšiny nečtou, protože to by nedělali nic jiného.

Buggyra
Buggyra 25.06.2026, 06:26:27 xxx.xxx.198.226

To mi připomíná, že poslední dobou se občas rozkýchám, když se hrabu v seně. Doufám, že na stará kolena dostanu nějaké alergie. Maceše se to vyrazilo také po padesátce…

Buggyra
Buggyra 24.06.2026, 13:45:24 xxx.xxx.198.226

Nevíte, zda ze zavařovacích okurek mám odštipovat takové ty boční větve? Nějak se mrchy chytly a dělají tam trochu džungli. Na bočních větvích už jsou miniokurky, tak by mi bylo líto to zaštípnout, ale zase jestli se to má, aby to vůbec plodilo, tak…

Buggyra
Buggyra 24.06.2026, 13:44:37 xxx.xxx.198.226

Mně je fyzicky fajn, ale nefunguje mi mozek. Hrozně těžko se mi přemýšlí. Asi taky trochu zase nevyspání, včera u koní do devíti, ale zase jsem si konečně instalovala nádrž s vodou nad foliovník a zalévám konečně hadicí. Nemusím tedy tahat denně 30 litrů vody do foliovníku a zavlažovat kapkově… chodila jsem jednou za dva dny. Teď tam skáknu každý den a můžu zalévat kolik budu chtít.

Buggyra
Buggyra 24.06.2026, 07:42:25 xxx.xxx.198.226

Já bych hlasovala pro tu lonž a až se usadíte, zavřít oči a dýchat. Tělo si pamatuje, pokud se vám povede uvolnit, udělá se to “samo”. Bude to takový AHA efekt, od té doby to pak už bude v pohodě. Jen přijít na to, při jaké příležitosti to “sepne” 🙂 No samozřejmě musí to být kůň s dobře vyseditelným chodem, jak píše Kallisto…

Buggyra
Buggyra 23.06.2026, 13:51:20 xxx.xxx.198.226

Našrota znám, viděla jsem pandu, medojeda, určitě ještě tak pět dalších, ale nepamatuju, která zvířátka to byla 🙂