V poslední době jsem nějaká ještě víc zaneprázdněná, už aby bylo po sezoně. V sobotu jsem rozlámala MF-70 sekačku (kosu) na čtvrthektarové zahradě, kterou si sekáme, už na to dlabu, hodím sekačku do šrotu a pořídím bubnovou, s tou lištovou je to akorát vopruz. Tentokrát jsem měla lištu z blešáku fakt netknutou, jako novou, sekačku seřízenou tip ťop od servisáka, už letos něco nasekala, udržovanou… a stejně naprd. Chtěla jsem aspoň zbytek louky dosekat tou půlkou lišty (už byla stejně zničená, tak co…) no a samozřejmě se zlomila zase z druhé strany od kmitadla a ještě se zasekla, takže chcípla i motor, který je normálně nechcípnutelný, protože dávám hodně oleje a ono to pak jede i bez jiskry (aspoň vím, že má válec dobrou kompresi 😀)…
Do toho dvakrát týdně kuní cvičení, už hlavní kunu celkem spolehlivě stíhám a pamatuji si většinu cviků, tak si začínám připadat jako příslušnice té nadprůměrné poloviny osazenstva, a děvčata i ON mě neustále chválí, tak je to příjemné, no a hlavně mohu dělat veškerou práci u koní aniž bych se děsila, kdy mi zase loupne v zádech (protože záda mám jak švarcenegr, díky za radu s kreatinem, určitě pomohl), a taky vzpírám desetilitrové kyblíky jednou rukou a nosím půlku kočáru v druhé ruce a tak vůbec (a už nepadám z bosu a udržím se na jedné ruce v prkně… no strašný věci tam děláme, fakt).
No a samozřejmě v neposlední řadě v posledních 4 víkendech jsme jeli na 4 závody, protože proč ne (ON už jasně deklaroval, že jsme magoři pošahaný, takovejch peněz, nafty, času… a kulový z toho, protože samozřejmě jsme pravidelně první odzadu 😀a mašli dostaneme max. za účast). Následující víkend v plánu dvě akce a ještě cesta někam ke Klatovům nebo kam pro auto… Asi mi brzo hrábne, chi chi 😂
Komu hráblo určitě, jsou melouny, mám jich asi deset v procesu, no to je dobře, sazenice stály kolem tisícovky, tak třeba se to aspoň zaplatí (no, ta práce okolo, tahání vody, podstrojování, vyhazování slimáků, ani nemluvím), taky se zbláznila nějaká tykev, udělala melounoidní plody, ale nevím, zda je to dýně nebo cuketa, dělá to dlouhé šlahouny a ty koule jsou tmavě zelené. Mám za to, že to bude dýně, ale co za dýni, nemám šajnu, netuším, co jsem to kupovala (ta teda stála asi dvacku a těch plodů dělá asi taky dvacet)… Nějaké cukety také byly sklizeny. Okurky plodí jako na běžícím pásu a rajčata už také sklízím, tak jsem spokojena, jedu teď na salátech.
Zranil se mi kůň, blbli s ostatními po ohradě a on si dle slov veterináře asi natrhnul sval, už je to přes 14 dní a skoro už na tom místě (mezi předníma nohama) nemá vidět žádný pozůstatek, tak jsem ho v pondělí vzala pod děti a byl teda významně nerad, ale pak se rozchodil a celkem ochotně na sobě nechal cvičit. Ještě že mám mladýho, na kterým si můžu vozit zadnici (ty svaly jsou pěkně těžké! Přibrala jsem…). Taky stařík poník je zraněný, už podruhé stejná noha v rozmezí měsíc, nejdřív měl sekanec zevnitř zadní holeně, teď má sekanec zvenčí, dost mu to nateklo, jeho rege schopnosti už nejsou co bývaly, tak mi to dělá starosti, ale zdá se, že otok se nezvětšuje (ještě to na mou hlavu) a stařík po té noze chodí (i si zakluše), takže zřejmě nic zásadního, jen trnu, aby se mu tam nevrazila infekce, to bych ještě potřebovala…
…napatlala jsem mu to nějakým mazáním, ale musím zajít do lékárny pro plnotučnou desinfekci (propříště), protože ve stáji mám jen nějaký zásyp, a to je dost málo na řešení nějakých potíží (třeba i dětských). Třeba to stihnu pořídit dneska. Měla bych mít podle regulí oddělenou lékárničku pro lidi a pro koně, no děcka mají smůlu, mám jen tu koňskou… Tuhle si máti přerazila kůži na nose o vlastní brýle, junácky se pokusila přeskočit ohradníkovou síťku a noha jí zůstala v jednom oku, takže se natáhla, až to zadunělo, no pěkné to měla, ale v koňolékárničce se našla i polštářková náplast, takže první pomoc udělena a už to má zhojené.
Kocour mi teď nepřibírá na adlibitním příjmu granulí z dávkovače, dřív jsem mu do dávkovače dávala odměřeno, aby mu to nevydrželo na celý den. Tak teď můžu plnit dávkovač plný a Kocour si ho vyžírá třeba tři dny za sebou. No to mi samozřejmě taky nepřidává, nedávno jsem se známé držitelce venkovního chovu zmínila, že mě poslintal, takže z ní hned vypadlo, jestli nemá něco se zubama, teď k tomu tahle příjemná novinka s granulemi (příjemná pro mě samozřejmě), tak se houpu k tomu zajít s ním k veterináři (po nějakých 10 letech…). Taky si musím konečně zapsat tažné na poslední auto, kam jsem si ho nechala montovat, tak to asi nějak spojím.
Ještě že už začíná být večer v osm tma. To znamená, že jsem doma nejpozději v půl deváté, protože se venku nedá nic dělat. Když bylo světlo, taky jsem domů přišla i v deset…