Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.07.2026, 11:33:31
V tomhle punktu jsem mluvila zrovna spíš o volnočasovém životě. Když přestane ve virtuálu být poznat, co je real a co fake. A když vám bude moci fejková kamarádka napsat o peníze, o přeposlání mailu, o fotku vaší dcery, no nebo úplně klidně i jen o identifikaci osoby na veřejně přístupné fotce… Už teď se na whatsappových skupinách mezi náctiletými dějí úžasnosti, co až se tam připojí nějaká AI a začne sbírat data…
Profesně bude mít výhodu ten, kdo bude umět AI programovat.
Zase na druhou stranu pokud se všichni kancelářští naučí programovat AI, stejně jim to nepomůže, protože prostě těch pracovních míst nebude potřeba. I kdyby se všichni kancelářští tuhle kompetenci naučili, mají smůlu, zaměstnaný bude ten, kdo nebude potřebovat třeba příspěvek na dopravu, komu bude stačit menší mzda, kdo nemá děti a tak dále.
Spíš čipované, registrované a očkované štěně bude nabízené za jinou cenu než když si ho vezmete “jen tak na mazlíka”. Při naší vymahatelnosti jakékoli legislativy je to pro prodejce nejjednodušší cesta.
Honza Romportl už platí za katastrofistu, ale vždycky mě překvapí něčím novým, čím mi AI může zacloumat s životní realitou. Výhodu budou mít asi lidé, kteří žijí více v realitě, nevím, jak se s nejistotami současného a budoucího virtuálu (médií…) budou vyrovnávat lidé, kteří mají internet přirostlý k ruce… A to nemluvím o virtuálním finančním trhu a spolehlivosti zabezpečení financí či osobních dat…
Myslím si, že mezilidské vztahy založené na reálném základě zase získají v životech lidí hodnotu. Jen teda pár generací v mezidobí bude asi silně tápat. Přitom současná nevýchova a nepéče tomu bohužel mnoho nepomůžou.
Ještě že nejsem z těch, kteří by se štítili nějaké práce, hádám za pár let budu točit kulatou lopatou (beztak jsem si to autobusaření jednou chtěla vyzkoušet) a za dalších pár utírat zadky v důchoďáku (což je příhodné, třeba až tam padnu, z lítosti si mě tam nechají a bohatí důchodci mě budou živit zbytky).
Ne, bohužel nemám kapacitu ani chuť učit se programovat a navrhovat komplexní prompty pro řízení AI agentů, kteří nahradí moji práci, abych si ji zachovala.
Tak tosu skutečně neplánuji 😄 já tak spíš něco kolem 30 kg a spíš menší… a bude to něco pro začátečníky (protože to my jsme), tak to nebude snad kousat lidi ani psy… no ale to je ještě daleko.
Máti jednou rozprašovačem pod střechou pomáhala vlaštovčatům tak udatně, až jim namočila hnízdo a začalo se odlupovat 😀 Musela ho omotat síťkou a zajistit ke stropu, jinak by měla ptáčata předčasný letecký den…
Vlaštovky už u nás nehnízdí, jeden rok vyvedly dvě snůšky, druhý rok se jim povedlo jen tu druhou, první várka se uvařila, no a třetí rok to podruhé už nezkoušely.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 01.07.2026, 08:13:41
A tak na lidech vidím jen to nejhorší 😂
Lidé mě mohou jen příjemně překvapit.
Nicméně snažím se nějak naučit sžít s přírodou a když příroda nedá, holt se člověk musí nějak přizpůsobit, snad i občas využít přírodní procesy ve svůj prospěch, když se zadaří 🙂
Tak už mi začínají kynout okurky i na druhé hadovce, to jsem ráda. Na první hadovce jsou zase dvě pěkné (už jsme nějaké 3-4 sklidili, hadovka zaplacená), ty nechám dojít do víkendu 🙂
Darmožrout si neumí pořádně sednout na bidlo ani na polici, polici mám jen položenou na kukaních, takže ji shazuje, zmetek jeden. Budu ji muset nějak podepřít nebo lépe přišroubovat. Já ji byla zvyklá vyndávat a čistit od trusu, tak teď budu muset začít dávat nějaký podklad na to, abych to sebrala i s trusem - normálně jsem na ni naházela podestýlku a pak jsem pás podestýlky i s trusem sklepla do kolečka, ale když to teď přišroubuju, tak bych to musela shrabovat, a to se mi zrovna nechce - leda bych to shrábla vždy na podlahu, kterou stejně uklízím… to by šlo… S kohoutem jsou jen potíže… Ale začíná být pěkňoučký, už by se z něj něco uvařilo 🙂
Kroupy jsou fajn, teda pokud vám nic nerozbijí nebo nepobijí plody… Napadají a pak se chvíli rozpouštějí, více se toho vsákne, než kdyby padala jen voda.
Když jsem tohle zahlásila, kolegyně mě už málem udeřila, no ale pak se zamyslela a říkala “ty na všem vidíš to lepší” 😀
Nám teď prší třetí den (s přestávkami - bouřky) a skvělé, skvělé. Radost veliká, je tu posečeno, tak se těším, jak se ty porosty v dešti vzpamatují.
V pondělí jsem mezi kapkami deště dotáhla pod jeden okap nádrž na vodu, tak se mi teď plní - bude na týden vody 🙂
No a to snad dozalévám z té nádrže u foliovníku a budu moci zase vozit z vod. řadu 🙂 K foliovníku pak posadím tu malou nádrž, už jsem vymyslela, že ji budu vozit na provozní káře, která je ve výběhu k dispozici, a holt ji tam nechám na té káře stát. Možná by tam šla z té káry (je to plato) i sesunout, no uvidíme.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2026, 15:34:32
říkám, že ta mechanická by byla lepší, no… já elektronice obecně nějak moc nevěřím
Nejspolehlivější zavírání branky máme momentálně u koní - k brance je přivázaný provázek, vede na sloup ke kovovému oku, kde je provlečen, a na druhém konci visí asi dvoukilový kámen 😀 Vůbec se nemusíme bát, že by to otevřel vítr nebo kůň nebo se to nedovřelo. Pes by to samozřejmě zvládnul, protože má drápky a šikovné prstíčky a tlamičku, ale to by vyřešilo těžší závaží a pojistná západka.
Jasně, bude to vyžadovat údržbu, no, co nevyžaduje.