Aktuálně: 2 044 inzerátů284 917 diskuzních příspěvků20 316 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 21:41:48 xxx.xxx.198.226

Taky se těším, až budu moct oddychnout a neřešit placení poplatků za veřejnoprávní média. Né teda, že bych doteď nějak “řešila”, že 😀

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 21:39:07 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele paga3040 z 15.06.2026, 21:18:30

Sem ne, předejte vyšetřujícímu orgánu spolu se svědectvím. Co tím zveřejněním tady dokážete? Akorát se necháte popotahovat nějakým kýmsi, tam může být znuděná náctka stejně jako ošklivý trpaslík, nemá cenu se tím někým zabývat, ale skutečný dopad můžou vaše důkazy mít ve skutečném vyšetřování, tam také mohou být užitečné. K čemu by tady komu byly. Nadto kdybyste skutečně zveřejnila nějaké citlivé osobní údaje či identifikátory, mohlo by dojít zbytečně ke smazání celého vlákna (a kdo ví, zda na to provokatér zrovna nečeká). Takže rozum do hrsti a nenechte se vyprovokovat..

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 20:18:47 xxx.xxx.198.226

Já bych tedy žádné konkrétní důkazy nezveřejňovala na diskusi (k čemu by to tady viselo, jen aby bylo učiněno zadost nějakému výkřiku), ale šupajdila bych s nimi na to číslo jednací uvedené výše, přihlásila bych se hnedle jako svědek, a svědectví nabídla příslušnému vyšetřujícímu orgánu. 😉

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 19:56:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.06.2026, 19:45:23

půjčovna vzducholodí je moc proflákla? 🙂

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 19:54:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.06.2026, 16:52:41

To je dobře, že ho držíte na drátě, protože čím déle si bude povídat s vámi, tím méně času mu zbude na přemlouvání nevědomých důchodců.

Nedávno říkali v Černých ovcích, že těmito podvody loni bylo postiženo sedm set lidí jen v České republice (!!!) a škoda přesahuje stovky milionů korun, průměrný poděl je 700 tisíc. (rudě závidím, kde na to ty lidi berou… jen do vteřiny, než mi dojde, že spousta jich si na to ještě půjčila, protože šlo o různé tyhle investiční podvody s kryptoměnami nebo jinými investicemi 🤐)

Tahle paní mi nepřijde vůbec jako žádná blbka. Prostě vás ti školení lidé (skoro psychologicky školení) uvedou do stavu emočního vypětí, kdy mozek nepremáva… šílený. https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/226452801080525/

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 14:33:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 13:54:17

Já to někde tvrdím? Já pouze souhlasím, že chov bez PP plemeni jako takovému nemůže nijak prospět. A to je fakt.

A to, že chov PP může plemeni uškodit, to je možnost, nikoli pravidlo. Ale taky je fakt, že bez PP by plemeno jaksi neexistovalo.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 12:57:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 12:50:53

To je naprosto legální a dejme tomu i morální a nikdo vám to nebude vyvracet.

Ale nechcete tím říct, že pro rozvoj plemene má takovéhle množení nějaký smysl?

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 12:04:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 10:50:08

Pokud má chovatel přidělené CZ číslo a plní zákonné povinnosti, pak označovat ho bez jakýchkoliv důkazů za „množku“ nebo „množírnu“ je přinejmenším velmi zavádějící.

1) v tom odstavci legislativy, co tu někdo sdílel, se v pojmu “množírna” o registraci a plnění dalších zákonných povinností kromě zdraví a pohody zvířat nepíše

2) i odhlédnuto od toho (protože pravda, my lidově “množírnou” označujíme klidně i chov, kde přímo zvířata netrpí v oblasti welfare), na netu podle toho, co je tu psáno, koluje důkazů dost, důkaz je příkladně i svědectví majitele toho odchovu - pokud chovatel pravidelně odchovává nemocná zvířata, neštítila bych se takového chovatele za množírnu označit, jakkoli třeba zvířata držená oním chovatelem splňují legislativní i welfare náležitosti, a je mi celkem šumáček, kolik registrací a čísel a daňových přiznání má ten chovatel doma v krabici

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 11:58:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.06.2026, 10:41:50

Si fakt nekdo mysli, ze chovatel zamerne vybira chovny par tak, aby byl potomek - nemocny? 😇

To určitě ne, ale pokud se chovateli zpětně donese již v prvním roce spojení rodičů, že část odchovu je nemocná, a tento chovatel na tom páru odchová další rok znovu, tak jak byste to nazvala? 

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:37:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janea z 15.06.2026, 10:33:04

Tak si to nějak představuju, a asi jo, asi je to krásné a naivní 😀 Ale to, kterým směrem se ubírá plemeno, by měl řešit hlavně ten chovatelský klub, prostřednictvím poradců chovu, měl by nastavit takové podmínky, aby to plemeno opravdu bylo opečované a vývoj šel správným směrem, tj. poskytovat servis, doporučovat plemeníky, zařizovat třeba přilití vhodné zahraniční krve… to asi mnoho těch dobrovolníků za chlebíčky nemá motivaci dělat, už jsme o tom tady mluvili…

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:32:24 xxx.xxx.198.226

Tak mám první sklizeň okurek - jedna hadovka, jedna polňačka a dvě zavařovačky, nebo tak nějak. Ještě mám dvě okurky hozené tak jak jsem je koupila v kyblíku, musím je zasadit, také by už plodily, kdyby chuděry byly v zemi… A dvacet nebo kolik rostlin rajčat musím konečně dát do venkovního zvýšeného záhonu, některé ze zoufalství plodí už v těch kořenáčích od prodejce, achjo… nestíhám. Jeden květák už má květ! 

Saláty mi zbyly čtyři asi z šedesáti… hnědáci slizáci se činí. Dva saláty hlávkové a jeden nějaký…co se má otrhávat odspodu a může se sklízet průběžně celé léto, tak ten bude fajnový. A jeden asi původně hlávkový se rozhodl rovnou vyhnat do květu, takže z toho spíš nic moc nebude… Ale je hezký a přežil, tak ho nechávám, ať aspoň zabírá ve skleníku místo.

Musím koupit zase jedovaté granule a rozhodit, dala jsem do země dalších 6 melounů (celkem 10 rostlin) a ačokču (asi 5 rostlin v jednom kelímku - nerozsazovala jsem, dala jsem jim čtvrtinu foliovníku a ať se snaží!), tak aby mi to slizáci nesklidili. Poslední dobou nacházím celkem dost slizáků sice nalezlých k rostlinám, ale zatažených, takže granule fungují, hurá. Teď jak je vlhko, je zase slizáků dost…

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:26:03 xxx.xxx.198.226

To by mělo být asi naplňování cíle rozvoje daného plemene. Takže u některých třeba odstranění nějaké genetické zátěže, u některých napravení chyb vzniklých při neregulovaném chovu (různé placaté čumáky, vady chrupu, vady postoje), u některých je to naopak rozvoj nebo udržení nějakých vloh (společenští, pracovní psi)… To bych si tak představovala.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:21:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.06.2026, 09:56:51

A vy myslíte, že registrované chovky se drží nějakého chovatelského záměru, protože jsou registrované? A že všem oněm registrovaným chovatelům jde o blaho plemene a nikoli o peníze? Však tady máme krásný příklad, štěně je nemocné, a chovatelka pokud reagovala na potíže odchovu, tak zřejmě mizerně, protože kdyby komunikovala jen trochu vstřícně a zodpovědně, asi nebude hojně kolovat po sockách. Navíc když holky píšou, že koluje po sockách už kolik let - tak kolik let chová zřejmě mrzáky. Registrované nebo neregistrované, tady je to pro mě zhola jedno.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:15:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 15.06.2026, 09:34:36

Jop, taky jsem jednomu rozmluvila pořídit si psa do kotce na zahradu jen tak, že co když ten pes bude štěkat a výt v kotci celou dobu, jak se tam bude nudit. Nejúčinnější věta “umíš si představit, co by tomu řekli sousedi?!”.

A proč by se ten pes nemohl probíhat celé dny po zahradě, čmuchat a lovit mouchy? No protože by zdupal trávník podél plotů 🙈 A proč by nemohl bydlet jinak s rodinou v domě? Protože chlupy a bahnité ťapky.

Nakonec snad psa zavrhnul. Uf.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 07:24:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 13.06.2026, 17:07:44

Zrovna včera jsem koňovi na závodech říkala: hele, koukej jak ten koníček slečně pěkně skáče, dává si pozor na nožičky, a jak je slečna na něj naštvaná, když tu překážku porazil, vem si ponaučení, no já vím, že nevezmeš a bidýlka jim stejně rozhážeš, no… 😀

(ne, opravdu si nemyslím, že by mi kůň rozuměl nebo mě byť i jen vnímal, když si tam něco švitořím u něj na zádech…)

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 07:19:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 15:46:49

Chtěla jsem podotknout, že se moc těším, pokud kdy budu mít psa, jak sem budu chodit pro rady, až ho nebudu v něčem zvládat… to bude k popukání, těším se na dobré rady typu “vy jste si psa pořizovat neměla” 😀

No a k tomu vodění psa na šňůře, jsem holt psychicky připravená, v případě, že nepůjde jinak, vodit prostě psa na šňůře celoživotně. Jako se musí se závodními chrty nebo s husky, tak já takhle budu třeba chodit s nějakým vořechem, ačkoli budu mít vroucné přání, aby pes neodbíhal za zvěří, ale člověk míní a pánbu se směje.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 06:48:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.06.2026, 14:47:49

prostě stalo se stalo, tak už to holt odchovaj

Jenže takoví odchovanci většinou stojí pár korun nebo zadarmo do dobrých rukou a nikoli desetitisíce. Tam je pak vidět celkem zásadní rozdíl, zda to někdo dělá pro výdělek a nebo šlo skutečně o “omyl”.

Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 12:35:13 xxx.xxx.198.226

Fiona: A čemu vlastně říkáte šereda? 😀 Mně se třeba moc nelíbí psíci s knírem (no… knírač, žejo, ale ten jorkšír taky nic moc), prostě jak se mu na tom drží voda a slinty a všechno, do čeho ten čumák strčí (briardi prominou). Takže takového psa bych si nevybrala, na druhou stranu pokud by mi přistál doma, prostě bych to vyřešila nůžkama/strojkem (a lidi si můžou … jít do Příbrami) a taky bych to nějak ustála.

Jinak teď jsem měla tu čest s boloňákem (tuším) - a došla jsem k názoru, že mi vadí placaté čumáky. Prostě to, jak ten pes dýchá, já jsem měla celou dobu pocit, že je to pro něj hrozně namáhavé. Stejný pocit mám z mopsů a buldočků. Tak asi placatý čumák bych nechtěla, to vážně ne… Ani ty vypoulené oči mě moc neoslovují, zejména když tu někdo psal, že tomu psovi může v rozčilení i vypadnout z lebky, to by mě trefilo 😀

Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 12:25:11 xxx.xxx.198.226

Měli jsme labradorku, černou. Já bych ráda flata. To mi tady rozmluvili, že flat s PP prolezlý všemi chorobami, kříženci zrovna tak. Jasně, že mám preference.

Když bych si mohla vybírat, co nakoupím k jídlu, celý rok bych žrala melouny dokola kol. Ale takhle prostě vlezu do penáče a vezmu, co mají na regále, a že výběr zeleniny a ovoce tam mají dost tristní, když člověk nechce prodat ledvinu.

Tak přijdu do útulku a vezmu, co bude 🙂 Já mám ráda nakonec všechnu zeleninu, snad kromě kedluben…

Dva asi nedám 😀 Aby mu nebylo smutno, bude mít hejno koček.