1. vědecký konsenzus 97 % vyvrácen:
a) Kognitivní psycholog si udělal rešerši 11944 studií o klimatu (x IPCC zahrnuje data z více než 14000 studií o klimatu). Dotyčný přišel na to, že přímé zavinění klimazměny lidskou činností z více než 50 % explicitně vyjádřilo pouze 0,54 % všech studií (64 studií). V 66,4 % se studie k míře zavinění člověka nevyjadřují (nepochopila jsem, jestli se k nim nevyjadřuje vůbec text studie nebo četl ten psycholog jen abstrakty a závěry, hádám druhou možnost, protože 12 tisíc studií, to by na tom strávil pěkných pár let). Na závěr pan badatel dokládá, že IPCC musel vyhodit ze svých statistik všechny studie, které se k míře zavinění člověka nevyjadřovaly, a z těch zbylých 3974 studií jich tedy 97 % (3896) označuje za viníka v nějaké míře člověka, zatímco těch zbylých 78 studií tvrdí, že člověk změnu klimatu nezpůsobil.
A já se ptám, jak by eventuálně tohle zjištění mohlo vyvrátit, že se jedná o konsenzus, když se zbylé studie k tématu zavinění člověka vůbec nevyjadřovaly? Jasně že pokud budeme zkoumat míru zavinění člověka, tak budeme zkoumat především vědecké práce, které se zabývaly vinou člověka.
Když budeme tvrdit, že vliv VTE na počasí je nulový, protože je to vědecký konsenzus ve vědeckých studiích na všechny OZE, tak se můžeme sakra seknout. Budeme samozřejmě pro vlivy VTE na atmosféru rešeršovat jedině studie, které byly provedeny v oblasti VTE a nebudeme zahrnovat studie provedené na MVE nebo FVE. Nebo to někomu nedává smysl?
b) v podstatě další část pojednává o tom, že se všichni podivili, jaktože pan psycholog na svém webu dlouhodobě (tuším od r. 2007) propaguje, že změnu klimatu lidé nezavinili, když si na to teprve teď dělal rešerši…
c) no a pak se dotyčný sdělovací prostředek rozhovořil o tom, jaké jiné příčiny změn klimatu mohou být, a první konkrétní příčina, kterou zmiňuje, jsou armádní zbraně na principu změn počasí (dál jsem nějak nepovažovala za nutné to dokoukat, zbývaly ani ne 4 minuty videa…)
2) “dokument” Aktualizace pro Gretu pojednává o chemtrails, mikrovlnném ovlivňování počasí, ovlivňování počasí pomocí HAARP (prosímvás, věří těmhle teoriím někdo z vás?), pak si tam povídá něco ředitel té televize, povídá hlavně pořád dokola o tom, že klima změna není způsobena lidstvem, ale spiknutím mocných… (to jsem přestala sledovat asi v půlce, jen tam stojí a vykládá u pultíku, za ním běží ilustrativní video, žádná data, nic k ověření…)
3) fakta:
a)CO2 jsou ve vzduchu momentálně 0,043 %. Já jsem se ještě ve škole učila, že je to 0,035 %. Na začátku průmyslové revoluce to bylo 0,028 %.
b) Podíl CO₂ ve vzduchu, který může člověk skutečně ovlivnit, činí přibližně 4 % Člověk tedy může ovlivnit pouze 4 % z 0,04 % obsahu CO₂ ve vzduchu, což představuje přibližně 0,0016 % celkového objemu vzduchu! - Od průmyslové revoluce se zvedla koncentrace uhličitanu v atmosféře o polovinu. Kde berou to číslo 4 %?
c) Podíl Německa na celosvětových emisích CO₂ činí maximálně 2 %! - no a tady už jim to samotným nevychází, když teda člověk může ovlivnit jen 4 %, kde by Německo za celou svoji historii zvládlo pohnout tou koncentrací o polovinu toho množství.
Může skutečně šestá číslice za desetinnou čárkou zachránit klima? - Asi byste nechtěli mít v nápoji miliontinu arsénu. Jasně že šestá číslice za desetinnou čárkou může udělat sakra rozdíl.
3) existují veřejně dostupné dokumenty, které dokazují, že právě armáda je schopna pomocí systémů „počasových zbraní“ skutečně a v širokém měřítku ovlivňovat klima - zhusta uvádějí tvrzení nějakých politiků, nikoli vědců, a i kdyby, kde berou, že to ta armáda skutečně dělá? No něco k systému HAARP asi od 16. sekundy: https://www.youtube.com/watch?v=q9rwYVZIxvQ a teorie té televize pokračují zase nějakými chemtrails.
4) V souvislosti s informováním v hromadných sdělovacích prostředcích je však nutné si naléhavě položit následující dvě otázky: Za prvé: Proč se lidem neustále předkládá teorie o CO₂ jako vědecky podložená skutečnost? - nenapadá mě důvod jiný, než že je to jasná zástěrka nějakých nekalostí. Nebo, že by se to všeobecně tvrdilo, protože je to PRAVDA?! Ale to jistě ne, to by nikdo neudělal. 🤫
…. kua došel mi papír…