Aktuálně: 2 045 inzerátů284 919 diskuzních příspěvků20 316 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 14:35:35 xxx.xxx.198.226

Včera jsem hrdinně vzala tmavé spodky a nahodila na černého poprsák k sedlu a zapřáhla pneumatiku. Pochopitelně žádná fotodokumentace z toho gerojského činu není, protože můj doprovod držel prst na předvolbě integrovaného záchranného systému celou procházku.

Jak čtete, žiji. Černý také. Pneumatika také. A z chatek, kolem kterých jsme v devět večer po asfaltu pneumatiku táhli domů, nás také nikdo neohrožoval na životě. Takže víkendový výcvikový počin považuji za nanejvýš úspěšný! Možná letos ještě nějakou tu káru zapřáhnem…

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 14:09:09 xxx.xxx.198.226

Systém možná petpasy eviduje, ale povinnost evidovat se v systému nastává až teď, a je otázka, jestli při registraci psa to člověka teda bez čísla pasu dál nepustí? Pokud to tak bude, tak to bude tedy veterinář každému neevidovanému psovi při očkování vystavovat pet pas? Pokud tedy ano, tak si ta veterina naúčtuje kromě registrace ještě vystavení pasu a bude 🙂

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 13:05:04 xxx.xxx.198.226

No a už vidím ty babky na vsi, co mají obyčejné očkováky a měly by si zaplatit pasy

To nebylo myšleno tak, že se bude vydávat mez. pas všem psům kvůli registraci. Tím bylo jen řečeno, že psi, co ho mají vystavený (protože majitel chtěl třeba vycestovat se psem nebo výstavy nebo vimjáproč), tak jsou už registrovaní v nějakém tom vet registru, takže se jejich data jen překlopí do toho, co se teď zavádí, a nikdo nic nebude řešit.

Ti, kdo nemají vystavený pas, tak si zaplatí při příštím očkování tu registraci extra, no a kolik to bude stát, ví jen ta ordinace, která si to bude účtovat. Třeba taky tisícovku za psa.

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 12:07:38 xxx.xxx.198.226

Já ani nemíchám s pískem, prostě vezmu špetku semínek, jedu nad “řádkem” a mnu špetku. Trvá to, ale stojí mi to za to, většinou to tam napadá po dvojicích, a jak řečeno, ujme se ca. polovina, takže to vzejde celkem řídce a nemusím řešit. Letos je hrozná síla plevelů, mrkve pod zápojem nejdou vidět, nevím, zda s tím něco dělat (musela bych ostříhat) nebo nechat, zatím vyhrává lenost.

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 09:01:39 xxx.xxx.198.226

Já teda vidím nějakou hmotu navíc podél páteře 🙂 Asi než se začnou ukládat tuky (pokryjí žebra), tak se musí dobudovat svaly (ta páteř, stehno…), no taky bych si uměla představit trochu rychlejší postup, ale u každého koně je ten metabolismus jiný.

Jsem po víkendu přijela a plnokrevník dobrých 20 kg dole, uprostřed pastevní sezony na trávě, s drobnými příkrmy, bez práce… Kamarád žertem říká “bylo mu po tobě smutno”… No je grošatý, ale vypadá jak ten Cipísek, tj. žebra jsou vidět pohledem, zadek kosmatý… zuby dělané před měsícem… asi budu muset přitlačit zase do kyblíku, achjo.

Po zásahu spot onem se kupodivu plnokrevníkovi “vyléčila” plesnivá hlava, kterou jsem předtím drhla chlorhexidinovým šamponem, mno jo, holt špatná diagnoza - příště budu chytřejší. 

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 08:43:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 08.06.2026, 07:42:44

Tím “hůř” myslíte jako že stát by mohl ty pokuty skutečně vymáhat 😀 To bych se zasmála.

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 07:32:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 07.06.2026, 21:40:28

Co se JMHZ týče, pánbůh nás už opustil…

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 06:57:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 07.06.2026, 07:24:38

Německá vláda financovala islámskou organizaci s vazbami na terorismus

Článek odjinud:

https://www-jpost-com.translate.goog/international/islamic-terrorism/article-897262?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sge

Je třeba si uvědomit, že dotace takovým spolkům prověřují před schválením nějací náměstci nebo jiné pověřené osoby, které svou práci mohou odvádět různým způsobem. Prověřování personálu neziskových organizací nemusí být vždy standardní požadavek a členství takové organizace v prověřené zastřešující organizaci může být klidně důvodem pro zjednodušené schvalování. Merkelová nejspíš o takovém financování neměla nejmenší ponětí, stejně tak jako nemá běžně ponětí, kolik peněz se pošle na olympijskou reprezentaci a jak jsou peníze alokovány (kolik na dopravu, kolik na stejnokroje/ubytování/jídlo…). Je hezké, že zrovna v čele vlády seděla Merkelová, ale tak nějak to s tím nemá co společného, je klidně možné, že ty dotace schvaloval člověk, který tam sedí už třicet let a nějak ho nezajímá, kdo je premiér nebo prezident. To jen tak pro pořádek.

Buggyra
Buggyra 08.06.2026, 06:45:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.06.2026, 18:28:31

Logo žabky na potravinách (Rainforest Alliance)

Otázkou však zostáva, prečo výrobcovia začínajú ukrývať logo na vnútornú stranu výrobkov? Pripomeňme, že ide o neserióznu taktiku voči spotrebiteľovi a možno aj porušenie zákona.

Proč by to měla být neseriozní taktika vůči spotřebiteli? Výrobce si členství (placené) v Rainforest Allianci volí dobrovolně a musí kvůli tomu podléhat nepříjemným auditům, dokládat původy surovin a vést oddělenou evidenci o zdrojích a dodržování místně příslušných předpisů a i přísnějších požadavků R.A. Pokud se logem získaným na základě této náročné práce nechce chlubit z jakéhokoli důvodu na obalu výrobku, nikdo ho k tomu nenutí, není to povinnost, a už vůbec ne legislativní. Pokud někdo naznačuje, že by mohlo jít při neuvedení loga žabky o porušení zákona, tak naprosto nechápe, o co se jedná. Je to asi jako by si Adidas nedal na výrobek svoje logo a někdo ho měl za to popotahovat.

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 12:11:01 xxx.xxx.198.226

Já jednotit nemusím, dala jsem se na sázení a setí v dostatečných odstupech právě proto, abych nemusela pak vkládat energii 🙂

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 12:07:11 xxx.xxx.198.226

Kdybyste viděla co se dělo na vojně třeba v Chrudimi u výsadkářů.

Že jsem tak smělá… taky tam ukopali a umlátili svázaného kluka? Nebo něco jiného podobně lahodného? Chcete tím říct, že to, co udělali tomu klukovi podle toho, co rapotačka viděla, je normálka, a že se to děje na běžícím páse i v naší armádě? A tím chcete tu ukrajinskou armádu jako obhajovat?

(odpověď)

No, tak nechápu, proč to sem taháte? 😀Mně je celkem šumafuk, co se děje brancům u nás v útvarech. Vlastně brancům… narukovaným, že. Máme profíky. Dobrovolné. Dokud u toho někoho nezmrzačí (a pak se to vyšetřuje) nebo nezabijí (ehm), tak je to šumák asi tak nějak všem. A to ještě můžete přihodit, co vše vymysleli chlapci s bujnou fantazií v US army.

Ne, že by někdy nějaký voják tak nějak jako neumřel při těch “srandičkách”, že, ale spíš to tak nějak byla neúmyslná nehoda, chlapci to neukočírovali, vstoupila jim do plánu náhoda, atd. Ale celkem bych si vsadila, že na videu, které popsala rapotačka, byl ten chlapec programově ubit. Samozřejmě je otázka, zda pachatelé byli Ukrajinci, zvěrstvo je to v každém případě a nesrovnatelné s nepovedenými žertíky na “bažantech”.

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 11:55:48 xxx.xxx.198.226

A co bude Zoranko dělat bez Leony? Přehlédla jsem nového parťáka? Co vlastně dělá Zoran tak nějak všeobecně, vyléčila se ta zanícená žíla, jak válčíte s uveitidou?

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 11:42:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 10:12:47

to byl žert 🙂

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 10:12:18 xxx.xxx.198.226

tývogo, to jsou latifundie! Mně zvýšený záhony zarostly bejlím, ředkvičky jsem sklidila jen v jednom z nich, ale posledně jsem číhla, že mrkve podrůstají pod tím bejlím, tak snad budou mrkve. Těm to vždycky trvá… mohla bych bejlí sestříhat, abych k mrkvím pustila světlo (vytrhat bejlí nepůjde, vyškubala bych i mrkve). A mám hrášky, už kvetou. Doufám, že si jich nevšimne srnka mrcha. Musím dovalit foťák…

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:32:21 xxx.xxx.198.226

Už nějakou delší dobu se nám někdo snaží podsunout že dlužíme, že se máme omlouvat a že jsou odsunutí Němci oběti.

Já jsem takové informace vůbec nezaregistrovala, naopak zmínek o divokém odsunu nebo jakémkoli odsunu po osvobození jsem zaregistrovala po málu. Akcentují se hodně zločiny nacismu, při každém výročí běží dokumenty, teď zase Vinohradská vysílá Katy s Hitlerem v čele, oběti za koncentráků dávají rozhovory na běžícím páse - ještě jsem neviděla rozhovor s odsunutým Sudeťákem… asi jiná bublina?

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:28:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 07:19:42

A já se vsadím, že u Posseltů doma se vychovávalo k tomu, že Benešovy dekrety jsou čiré zlo, a že i jeho syn a vnuk se budou do konce svých dní bít za to, že nacisti měli pravdu a Sudety patří po právu Německu, nebo aspoň nějaké narovnání (první dcery rodin bydlících na tom území?). A proto by měli viset do třináctého kolene.

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:24:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 04.06.2026, 04:32:57

Na nechtění máte plné právo.

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:17:22 xxx.xxx.198.226

Proboha, co filtrovat? Pravdu?

No tak buď můžu napsat, že důchodci mi užírají z důchodu, protože je jich moc nebo se dožívají moc vysokého důchodového věku.

Nebo můžu napsat, že důchodců bude výhledově stále více a abychom si udrželi nějaký dobrý životní standard pro ty stávající i ty budoucí, bude potřeba důchodová reforma.

To jsem myslela filtrací toho, co pustit přes zuby. Obojí nese pravdivou informaci, no každé vyvolává trochu jiný pocit a trochu jinou reakci.

Je špatné vyvolávat v lidech pocit, že KAŽDÝ příslušník určité skupiny lidí je špatný. Je to jednoduché.

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:08:56 xxx.xxx.198.226

Jo to já nechtěla říct, že by byl zrovna ten váš agresivní (ani to z vašeho psaní nějak nevyznívá), jen jsem se zamyslela, když mám teď toho drůbežího kluka, kterému musím ukazovat, kde je jeho místo, že jak bych se popasovala s takovou dělovou koulí, kdyby měl nějaké připomínky… 

Buggyra
Buggyra 04.06.2026, 09:05:44 xxx.xxx.198.226

Jen o tom nemluví, nepíší, a tato strategie se vyplácí, protože mnozí uvěřili, že jim už o to nejde.

To je jak kdybychom si psali o KSČM 😀 No taky není proč tu stranu zakázat, i když se hlásí ke komunismu. Prostě tím, že nemají ve stanovách a programu, že budou perzekuovat politické vězně a upírat práva nepohodlným lidem a cenzurovat, na co přidou, se zlegalizovali, a tak to v demokratické společnosti je - co není zakázáno, je dovoleno. No třeba na to demokracie dojede, to ať ukáže budoucnost, ale zatím tu takové zákony máme, to znamená můžete s tím samozřejmě nesouhlasit, ale nemůžete to zakázat.