Aktuálně: 2 279 inzerátů289 258 diskuzních příspěvků20 863 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 07:03:36 xxx.xxx.198.226

Mám tam natahané dráty jako podporu - tsss léta praxe a odříkání!

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 07:01:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.07.2026, 13:24:34

Fascinuje mě, že vám leží na sérdci pár set tisíc tady a pár set tisíc tam z našich daní, ale prošustrované miliony a miliardy na neoprávněných dotacích, na vytunelovaných stavbách, na podvodech ve sportech a podobně, to tu rozhodně není zmiňováno tak pravidelně jako že nějaký Ukrajinec někde ukradl rohlík. Co ty miliony, co nastrkáme do lékařského vzdělání lidí, kteří pak odhopkají do zahraničí? Já děkuji prozřetelnosti, že se u nás usadilo pár Ukrajinců, jinak nemám ani zubaře ani obvoďáka. Mohla bych si jít cvrnkat do parku. Znáte odhady toho, o kolik podvodem Češi připravují stát pravidelně na různých dávkách? Odhady se pohybují na 5-10 % celkově vyplacených dávek. To jsou teprve hausnumera.

A kancléř hradu pak dostane mimořádnou odměnu dva miliony, a to už raději mlčím, mlčím.

Snad těm holkám nezávidíte.

A Orionka uhodila hřebíček na hlavičku. Tohle padá na hlavu neschopnosti našeho aparátu si věci ověřovat. Resp. vlastně schopnosti - kdyby to chlapci policisté nedohledali, děvy by jistě připravily stát o mnohem víc a na podobné případy by se neupozornilo.

Nebojte, vše se vynahradí na nevyplacených invalidních důchodech a příspěvcích na péči u znevýhodněných osob, kterým stát nepřiznal vyšší stupeň závislosti 🥰 

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:40:11 xxx.xxx.198.226

První oranžové rajče včera ve venkovním zvýšeném 🙂 Fotky nemám, resp. mám nějaké fotky asi měsíc staré, ale nestáhla jsem je z founu.

Ve venkovním zvýšeném vůbec rajčata pookřála, jsou zasazená ve hnoji, to by bylo, aby tam nevisely koule jak od bowlingu.

lesnížínko, teď na mě na facebooku vyskočil příspěvek o “periorální dermatitidě”

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:34:19 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.07.2026, 22:52:04

No mě až tak neznepokojují hračičky, do kterých investují investoři, o kterých mluvíte (nějací podporovatelé startupů, občané, soukromí investoři). Znepokojují mě pokročilé neuronové sítě, do kterých investují technologické firmy. Až bude Mythos u každého hackera v garáži, to bude teprve legranda - a to se budou penízky točit.

A jak jsem někde viděla grafy od Mikolova tuším, tak ta AI už dávno vydělává. Jen teda ne ty sranda projekty z těch nafouknutých bublin, o kterých mluvíte vy. Už jen co pojišťovny rády zaplatí za včasnou predikci rakoviny…

Jediné omezení rozvoje bude fakt ta energie. No ale ona už AI přijde na to, jak vše zefektivnit a jak rozšířit zdroje.

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:22:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.07.2026, 15:44:39

nebojte, pořád jedu na tlačítkovém telefonu a u mě doma robovysavač ani robosekačka nehrozí. Takže minimálně lidi mého ražení budou stále bez “Andrewa”🙂

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:20:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.07.2026, 12:41:47

oni se lidi naučí mít tyhle klíčové výroby offline. Stejně jako třeba atomové (nebo jiné) elektrárny 🙂

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:17:41 xxx.xxx.198.226

Tohle výměnaření se musím naučit. U nás platilo, že pes poslouchal na první dobrou, takže se řeklo “pusť” - a jezevčíkoid, retriever nebo NO prostě pustili. Jinej gang. (samozřejmě byli teda pochváleni a kolikrát i dostali pak něco dobrého, to ne že ne, ale nevnímali to “něco za něco”, nebylo to bezprostřední) Pokud budu mít něco samostatnějšího, asi se výměnaření bude hodit 🙂

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 13:54:35 xxx.xxx.198.226

Už mi ve foliáku začaly bobtnat okurky i na druhé hadovce, na první hadovce budou zase o víkendu dvě ke sklizni, uděláme si salátek, asi sklidíme i ty papriky. Musím ještě do země ve foliáku zapíchnout 4 rajské, které mi zbyly z vyvýšeného venkovního, jak tak vidím to rozbujelé rostlinstvo, využiji plochy foliáku a dám je zcela samostatně na volné místo, stejně k nim dorostou co nevidět melouny, které se začaly roztahovat jak Adély. Jsem zvědavá, jestli z nich kromě šlahounů bude taky ještě něco jiného. Teď zalévám denně, tak jsou kytky celkem spoko. Už i malé cuketky se pod květy objevují. A mám krásný rozkvetlý květák. Nevypadá jako v obchodě, není takový kompaktní, ale sežeru ho stejně!

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 13:00:13 xxx.xxx.198.226

Holky ve válce:

Největší škodu českému státu způsobila pětačtyřicetiletá žena, která si podvodem přišla na 115 tisíc korun. Třicetiletá Ukrajinka získala na dávkách 80 tisíc, její osmačtyřicetiletá spoluobčanka téměř 75 tisíc a o rok mladší žena více než 26 tisíc. „Ženy neoprávněně čerpaly humanitární dávky v celkové výši téměř tři sta tisíc korun,“

No ty kráso, to se teda poměly… 

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 12:35:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.07.2026, 20:14:42

🤣

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 12:32:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 01.07.2026, 12:01:23

Já si to nemyslím.
Schválně si počkáme 🙂

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 12:24:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.07.2026, 11:39:45

Péct rohlíky rozhodně ano. Dneska už vám autonomní pekárna upeče chleba. Rohlík je jen smotané těsto, přidá se mezikrok s motáním (to u nás v pekárně dělal taky stroj, nějaký z roku skoč na mě zboku, mechanický, žádná čidla, jen elektromotor… tak ten automat naváží dávky těsta, naháže je do takového stroje, odebere namotané rohlíky, vyskládá na plech…).

Kydat koně… i kdyby ne, kdo za tohle zaplatí tak, abych si udržela svůj životní standard? Vždyť to dělám ve volném čase zadarmo. Právě proto mám kancelářskou práci, abych se nemusela živit bobkama. Ale i to bych samozřejmě byla ochotná dělat.

Jsem přesvědčená, že na úklid psích exkrementů v parcích se již automatická “sekačka” vyvíjí. Doteď chodil dědek a vysával to vysavačem, MŮJ nedávno prohlásil, že se určitě dělají i vysavače většího kalibru, které by pojaly ty bobky z pastviny i z vzrostlé trávy… A má určitě pravdu. Takže je jen otázka času, kdy se po pastvině (ne u mě teda) bude pohybovat robot, který ji bude průběžně uklízet. Technologie na to jsou, teď už jen najít někoho, kdo to zaplatí, aby se vyvinul a odzkoušel prototyp 🙂

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 12:18:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.07.2026, 11:33:31

V tomhle punktu jsem mluvila zrovna spíš o volnočasovém životě. Když přestane ve virtuálu být poznat, co je real a co fake. A když vám bude moci fejková kamarádka napsat o peníze, o přeposlání mailu, o fotku vaší dcery, no nebo úplně klidně i jen o identifikaci osoby na veřejně přístupné fotce… Už teď se na whatsappových skupinách mezi náctiletými dějí úžasnosti, co až se tam připojí nějaká AI a začne sbírat data…

Profesně bude mít výhodu ten, kdo bude umět AI programovat.

Zase na druhou stranu pokud se všichni kancelářští naučí programovat AI, stejně jim to nepomůže, protože prostě těch pracovních míst nebude potřeba. I kdyby se všichni kancelářští tuhle kompetenci naučili, mají smůlu, zaměstnaný bude ten, kdo nebude potřebovat třeba příspěvek na dopravu, komu bude stačit menší mzda, kdo nemá děti a tak dále.

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 12:09:57 xxx.xxx.198.226

Spíš čipované, registrované a očkované štěně bude nabízené za jinou cenu než když si ho vezmete “jen tak na mazlíka”. Při naší vymahatelnosti jakékoli legislativy je to pro prodejce nejjednodušší cesta.

Buggyra
Buggyra 02.07.2026, 10:51:18 xxx.xxx.198.226

Honza Romportl už platí za katastrofistu, ale vždycky mě překvapí něčím novým, čím mi AI může zacloumat s životní realitou. Výhodu budou mít asi lidé, kteří žijí více v realitě, nevím, jak se s nejistotami současného a budoucího virtuálu (médií…) budou vyrovnávat lidé, kteří mají internet přirostlý k ruce…
A to nemluvím o virtuálním finančním trhu a spolehlivosti zabezpečení financí či osobních dat…

https://www.youtube.com/watch?v=ujqrlAk7_PM

Myslím si, že mezilidské vztahy založené na reálném základě zase získají v životech lidí hodnotu. Jen teda pár generací v mezidobí bude asi silně tápat. Přitom současná nevýchova a nepéče tomu bohužel mnoho nepomůžou.

Ještě že nejsem z těch, kteří by se štítili nějaké práce, hádám za pár let budu točit kulatou lopatou (beztak jsem si to autobusaření jednou chtěla vyzkoušet) a za dalších pár utírat zadky v důchoďáku (což je příhodné, třeba až tam padnu, z lítosti si mě tam nechají a bohatí důchodci mě budou živit zbytky).

Ne, bohužel nemám kapacitu ani chuť učit se programovat a navrhovat komplexní prompty pro řízení AI agentů, kteří nahradí moji práci, abych si ji zachovala.

Buggyra
Buggyra 01.07.2026, 14:06:29 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 01.07.2026, 12:57:04

Ta jsou taky v plánu 🙂

Buggyra
Buggyra 01.07.2026, 12:52:35 xxx.xxx.198.226

u mě budou sekat králíci… to bude muset pes nějak zvládat 😀

Buggyra
Buggyra 01.07.2026, 10:39:26 xxx.xxx.198.226

Tak tosu skutečně neplánuji 😄 já tak spíš něco kolem 30 kg a spíš menší… a bude to něco pro začátečníky (protože to my jsme), tak to nebude snad kousat lidi ani psy… no ale to je ještě daleko.

Buggyra
Buggyra 01.07.2026, 10:04:52 xxx.xxx.198.226

Jako kobyly. Proto mi kobyly nesměj do baráku. Možná to aplikuji i u psů, JEMU to bude hádám jedno, ON není úplně zvířecí člověk.

Zase na druhou stranu my měli vždy feny a bylo to ok 🙂 A jestli to bude něco labropudlojezevcostřapato, mohlo by to být vychovatelné. 

A pak existují ještě neviditelné ohradníky s elektrickými obojky 🙂

Buggyra
Buggyra 01.07.2026, 09:42:17 xxx.xxx.198.226

Máti jednou rozprašovačem pod střechou pomáhala vlaštovčatům tak udatně, až jim namočila hnízdo a začalo se odlupovat 😀 Musela ho omotat síťkou a zajistit ke stropu, jinak by měla ptáčata předčasný letecký den…

Vlaštovky už u nás nehnízdí, jeden rok vyvedly dvě snůšky, druhý rok se jim povedlo jen tu druhou, první várka se uvařila, no a třetí rok to podruhé už nezkoušely.