No, jako jasně, ale ne data o lidech jako jednotlivcích, ale statistiky o lidech, trendy chování, stádní mentalita. Možná to AAA myslel, pravda.
No, jako jasně, ale ne data o lidech jako jednotlivcích, ale statistiky o lidech, trendy chování, stádní mentalita. Možná to AAA myslel, pravda.
Pokud jsem dobře pochopila, Mythos funguje zevnitř - prochází kód daného programu a vyhledává chyby v tom kódu. Potom mu můžete zadat, jestli má navrhnout opravu té chyby a nebo zjistit, jakým způsobem by se dala zneužít.
Normálně se asi testovalo zvenčí, a hádám, že tak funguje i etické hackování, že se to prostě někdo pokouší nabourat zvenčí. Často si ale ti “oškliví” hackeři mezi sebou prodávají právě už odhalené chyby (stejně jako je dodá taková analyzující AI) a pak už dostane dotyčný syčák přímo klíč k tomu, co chce nabourat.
Nesrovnal jste právě poměr cena-výkon lidského etického hackera (nebo lapeného zloducha) s Mythosem, že ne? To jsem jistě jen tak špatně pochopila…
Už nebude takový prostor k inovacím a je dosti možné, že to budou muset tu “část kódu” smazat (či jim to “AI powered” SW smaže samo) a co potom?
Jste mě asi nepochopil. Tím jsem nechtěla říct, že určitý způsob editace kodu nebo určitý ucelený program by měla AI přehlížet, ale to, že když narazí na určitý marker v kódu, jakémkoli kódu, kdekoli, může to být klidně krátká sekvence, tak se má tvářit, že nic nenašla a nebo má odmítnout dál hledat například z licenčních důvodů. Samozřejmě že si tuhle utilitu nový majitel může nechat jinou AI třeba z programu odstranit. No hele to si tak já laik představuju, já do toho tak nevidím, třeba to Čajna vyřeší tak, jak říkáte, a bude poskytovat jen službu - a to nakonec na tom prů**ru nic nemění, že ne? Mně bude jedno, jestli mi nemocnici zneschopní ukrajinský pracovník call centra nebo čínský komunista.
Nicméně kdo by kupoval program na***
To byl jen příklad. Z toho DOSu vám muselo být jasné, že je to jen příklad, ne?
Nebude co krást a získávat kromě dat o lidech který stejně už mají.
Já myslím, že data o lidech nikoho nezajímají. Lidi nikoho nezajímají. Půjde spíš tak jako o vyvolávání krizí, nejistot, nepokojů, zasévání nedůvěry, posilování určitých proudů ve společnosti nebo v politice, podpora vlastních cílů. Jenže “pár” lidí to při tom odnese. I kdyby jen tím, že je propustí z práce. A jak já k tomu přijdu, když moje pošťačka poslala obsah trezoru princi z Bahrajnu a pošta mi teď neproplatí složenku? Protože pro určité zloděje není malých ryb.
Proč by Čína vytvářela “nedobytnou” ochranu pomocí takového nástroje a pak ten nástroj prodávala aby se následně sama ohrozila útokem?
Přece protože Čína už bude mít proti tomu programu zabezpečení. Tak kdo by ji tím programem mohl ohrožovat. No programem Velkou čínskou zeď taky nezbouráte.
1. proč by to Čína osekávala. Ona nevyrobí program, který bude napadat infrastrukturu, oni vyrobí pouze program, který v ní bude vyhledávat chyby. Klidně můžou vyrobit program na vyhledávání okýnek do windows prostoru a sami můžou jet v DOSu, jestli mi rozumíte. A nebo stačí udělat program s pojistkou “když uvidíš tenhle kód, tak chyby nehledej".
2. Co brání USA aby si připlatila a vylepšila si svojí kyberbezpečnost pomocí třeba Mythosu? Inu jak vyplývá z toho, že USA pomocí toho Mythosu svou bezpečnost už ladí, tak…
Jenom mezitím EU bude mluvit jak to chce taky a jak na tom začala pracovat, ale mezitím si bude tisknout penízky na jiné zábavy a dávat povolenky i na užitkovou vodu. A teď jste na to konečně kápnul. Takže proč já bych měla mít strach z AI Mythos-like programů? No třeba protože naše spící panna na to nebude mít odpověď.
jooo! 😂
My jsme nikdy nedělali svoje seno, vždy kupovali. Posledních nějakých 10 let si tu sekáme pár “zahrad”, většinou z toho je tak 5 balíků, tentokrát dole 4 malé a nahoře 3 malé, takže dejme tomu 3-4 standardní balíky, to není tak mizerné. Ale náš dvorní dodavatel nám odřekl už na jaře, hlavně proto, že po nabobtnání stáda místo 30 balíků budeme letos objednávat 50.
Prý že kolem Liberce je sena dost. Ale tak my nemáme problém objednat klidně z Hané (už se nám stalo) nebo od Poláků. Teď budeme připravovat úložiště, takže objednáme co nevidět. A holt akceptujeme cenu, jakou seženeme.
Nedaleký příbuzný mého známého má polské koniky a říkám mu posledních pět let “máš to tlustý, nepas to na adlibitní trávě, budeš mít potíže” a on že se nemůže koukat na ty smutný vočička, když je nepustí na pastvinu ze zimní ohrady, a že jsou koně protivný (ehm ehm, kobyly…), když nejsou napapaní, a kdesi cosi… tak povidám dej jim seno máčené do sítí a nebo seno se slámou, ať mají co žvejkat, a pastvinu posekej po vymetení na hrubé seno a máš trochu sena navíc a je to… Ani přes zimu mu to moc nehublo, pořád jim něco podstrkoval. Tak po těch pěti letech u jedné kobyly diagnoza metabolický syndrom (další kobyly nediagnostikovány, ale vypadají úplně jak přes kopírák). Proč já musím mít pravdu… A to jsem samozřejmě v té době sejčkovala, že ani náš poník by neměl být taková koule, jaká byl, no ten se schvátil před rokem a půl, ani to ho netrklo…
To je super cena, koukám, jestli bych si taky neobjednala 🙂
přesně! Hlavně Putin a Trump by si to potřebovali vyzkoušet…
Já se obávám, že N nebydlí za svoje, tak asi tenhle příměr nepochopí 🙂
Pokud bude taková poptávka po ovčím mase a bude to tak zajímavé pro chovatele, jistě se jich pár najde v lokalitách, kde vlk ještě neloví, případně se začnou ovce chovat intenzivně jako krávy a bude. Protože jestli se to vyplatí, tak hurá.
Chov ovcí se momentálně vyplácí těm pár velkochovatelům jen díky tomu, že mají mizivé náklady na krmení a držbu. Jestli je vyšachuje náročnost zabezpečení, tak zřejmě po ovcích není taková poptávka.
Souhlas, že zemědělci jsou dlouhodobě biti, no ale to není vina vlků, ale našeho političstva, nějak se to nelepší, asi je zemědělství na okraji zájmu, ne tak jako armáda a doprava třeba.
To bude hodně hodně několikáté hříbě. ;-)
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/vlk-vlci-skody-farmari-hrebcin-kone-ovce-janovice-bozanov-broumovsko-ochranari-kralovehradecky.A201006_141142_hradec-zpravy_tuu
Tam mají koně nadivoko po lukách a lesích, kam třeba několik dní nepřijde noha, a hrozně se diví, že jim tam chodí vlci na svačinu. Ještě že se chlapec nezmínil, kolik kobyl tam ročně zajde na komplikace při porodu.
Tady ob dvě vesnice už vlci taky napadli koně, prý.
Tak i názor, že vlk do našich vesnic (úmyslně píšu vesnic, ne lesů) nepatří, je názor. A není třeba nazývat jeho zastánce chovancem.
Určitě souhlas s názorem, nic proti němu, souhlas také se zbytkem příspěvku, a to velký, já bych ty čumáky ve vsích pifala na první dobrou.
K chovanci - nazývají dámy z jiných důvodů. Já nenazývám, páč na to nemám jaksi odvahu či drzost nebo jak to nazvat (ale nemůžu říct, že bych tajně nesouhlasila), i kdyby, tak to nebudu nikomu rozmlouvat, neb je to v mezích slušnosti a na základě dlouhodobých zkušeností (kdyby takhle někdo častoval nově příchozího bez dalšího, asi bych se ozvala).
A máme kalkulaci jestli a kdy se to přestane dotyčnému rentovat?
Každý chovatel si udělá kalkulaci sám. Pakliže mu vyjde negativně a nechce do toho investovat ztrátově třeba proto, že nechová ovce jako zábavu, ale chová je k výdělku, tak skončí a přeorientuje se na výdělečnější byznys.
Co je na tom k nepochopení? Je to stejné jako s investory a Evropou. Pokud potřebuji, aby se mi byznys vyplatil, tak investuji jen do toho, co má návratnost a potenciál. Pokud vím, že zabezpečit ovce mi udělá jen díru v rozpočtu a návratnost nebude a ani státní podpora tomu nepomůže, tak s ovcema seknu a jdu hákovat do montovny nebo si sednout na úřad nebo dělat ochranáře velkých šelem, když je to tak výdělečné. Jasná páka.
Když EU nařídila zrušení klecových chovů nebo kožešinových farem, taky se nikoho neptala na “chudáci podnikatelé, jak k tomu přijdou” a nabídla tak maximálně nějaké to všimné jako kompenzaci.
Čína nebude nikomu vytvářet kybernetickou bezpečnost.
Čína naopak bude prodávat hackerský program (neříkají někomu něco levné technologie se sledovacími prográmky?) až se budou hory zelenat. Čína vydělává, získává zdroje a moc. Proč by Čína měla ukazovat prstem na sebe jako na hrozbu světové kyberbezpečnosti (a riskovat světové “tytyty”), když může prodat v klidu “legální” software a ejhle, jéje, to bychom nečekali, že někdo to použije proti lidem, to jsou ale oškliví ještírci ti naši zákazníci, že ano…
No však uvidíme, když to nebude Čína, on se někdo najde.
Nemyslíte si snad, že to bude jako atomovky, že všichni si na tyhle programy sednou jako Anthropic a budou si vyměňovat pohledy, jak jsou mírumilovní a jak nikdy tyto ničivé zbraně nepoužijí?
Jako já nechci být poslem špatných zpráv, vnímám, že AI je skvělá příležitost pro lidstvo. Ale jak znám lidstvo…
Líbí se mi ten optimismus. Deset let.
hm, tak pěkně děkuji… 🤣
ach so, to s těmi tyčkami jsem nevěděla, jinak bych vám hned poradila koňské ohradníkové plastové, jsou skvělé, můžete si vybrat, na které háčky to pletivo vypnete, do jaké výšky, a připíchnout pletivo k zemi se právě taky dá - na jedné fotce vidět tyčky “prasečí ocásek”, ty jsou pro slepice úplně top, na ocásek se pletivo pověsí, dole dvojitou vidličkou (dvojitý hrot) k zemi přišlápne, a je hotovo 🙂
Ne, fakt to není paralela s tím, že když nechám odemčené auto, stejně mi ho nemá co kdo vykrást jen proto, že je odemčené.
Spíš je to paralela k tomu, že když má pršet a já nechám prádlo na šňůře, tak se nemám divit, že mi zmoklo. Nebo k tomu, že když fouká, tak mám pozavírat okna v baráku, aby mi je to nevytřískalo.
Za to, že se k nám nastěhovali vlci, fakt nikdo nemůže. Ne, nikdo je sem nevozil, nevypouštěl, genetické studie jasně ukazují, že jsou to přirozeně rozšířené populace z Karpat a z Němec. No jako kormoráni. Prostě se vyskytli. Jako déšť a vítr.
Co se týče Mythosu, nemyslím si, že by ho Anthropic pustil, myslím si, že Čajna vymyslí něco podobného, resp. nejspíš už vymyslela, teď tím taky zrobustňuje vlastní ochranu, a na rozdíl od západu, až si Čajna pořeší svoje mouchy, prodá ten software tomu, kdo dá víc. Takže to budu tipovat na deset let. Možná jsem ale optimistická. Taky si totiž říkám, že ještě deset let by mi měla vydržet moje práce…
Umělá inteligence stále není nic jiného než pokročilý nástroj v rukou člověka. Člověk je ten problém, ne ten nástroj 🙂
A jak to, že příspěvek od N nesouvisí s tím Vaším?
Inu protože nám vysvětluje, že AI není žádná inteligence. Ale to jsem nikde v tom příspěvku netvrdila.
Nicméně, co všechno bylo zahrnuto v Mikolových grafech?
To se přiznám, že nevím, ale rozhodně tam budou i platby uživatelů za služby AI firem, ale ostatně to je nakonec účel vývoje té technologie - aby ji uživatelé mohli používat. Je to jako by stagnoval prodej knihtisků, ale vydělávala služba tisku knih 🙂 A to nemluvíme o těch penězích, co byly ušetřeny. Třeba ve výzkumu. Nasadit AI na generaci HCH derivátů a vyškrtnout všechny z legality, srovnáme aspoň krok výrobci v Čajně - oni beztak tu AI k tomu využívají.
Jojo, o Fordu a nějaké té bance jsem četla, to bylo tak trochu předčasné, ale tak to je jasné, že pokud zavádíte novou technologii, nemůžete tu starou rovnou odstřihnout, tuplem když ta nová technologie je prozatím neodzkoušená, to byla jaksi nedomýšlivost (eufemisticky řečeno) managerů těch společností.
Taky mám ráda Byli jednou dva písaři 🙂 Nebo Slovácko sa nesúdí…