Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.08.2023, 08:13:15
Jak Vy máte slabost pro straky, tak já pro krkavce. K mému velkému potěšení u nás v háji letos hnízdil pár a podařilo se jim odchovat asi dvě nebo tři mladé. Vždycky je ráda pozoruji a ještě radši mám jejich křik a volání.
Hele já se přiznám, četla jsem bageta. A protože moravská tak mě napadlo jestli je s moravským uzeným…. Moji omluvou je, že bylo před obědem a já měla děsný hlad🙃
Kamarádčin pes měl obdobné problémy (tam zakrmovala stará sousedka) zkusila kde co a nakonec pomohla probiotika. Sousedka dostala pytlík kvalitních pamlsků,aby měla čím psa potěšit. A bylo po problému.
Mého prvního velkého knírače jsem si osvojila v jeho šesti měsících jako nechtěné štěně, které do té doby znalo jenom malý betonový dvorek. Trvalo víc jak mesic než se mi podařilo překonat jeho strach a odejít na procházku dál jak 200 m od domu.
Moje rada zní obrňte se trpělivostí. Nakonec si bude vycházky užívat.
Možná se mýlím, ale Selacid je kombinace mastných kyselin s organickými kyselinami. Působí pozitivě na mikroflórou zažívacího traktu. Zároveň působí jako přírodní konzervant krmiva. Používali jsme ho ve výkrmu prasat. Rozhodně bych ho nepovažovala za něco nebezpečného.