Kupovala jsem si “domácí Míša řez” onehdá v místní cukrárně a stál jeden štráfek myslím takových 40 korun, já prodávám na stánku jednu “porci” (dle uvážení obsluhy) za desetikorunu, tak celkem chápu, že si to kupovali i na doma 😂
Za 10korun domácí Míša řezy??Buggyro,to nemáš ani na materiál..Když už,tak si propočítej kolik stál materiál na ten plech a vyděl to počtem,ale nazapomínej na elektriku a lidskou práci..Vím,děláš to ráda..akce musela být fakt super,ale právě na takových akcích lidi pustí korunu..Nepředražovala bych,ale aspoň 20-25 korun..nevím,jak byly teda velké..Ale lidi dají i těch 40 v cukrárně…A tam se platí všechno-od obsluhy po uklízečku..Dělala jsem vedoucí cukrárny 2 roky v 90tkách,a měla jsem švagrovky .domácí vyhláčené cukrářky..Z domu prodávaly třeba trubičku za 2,80 ,ale tam se muselo právě připočítat to všechno kolem..A že to byly ZÁKUSKY🤗..poctivé…Popřemýšlej..Vždycky si musíš-i k těm houskám třeba připočítat k materiálu práci..
ano..Já napsala,co momentálně piju..Já v rámci i šetření,si dám ⅓,nebo půlku půlllitru té minerálky,a doliju vodou.ASby to mělo jinou chuť,jak jen voda..ale je fakt,že asi půlku té flašky za den jsem teď,co to mám od pátku stáhla!🤔.šumivé Céčko si dávám do normální vody(1 za den)..Já obecně nesmím perlivou vodu,takže i ta gemerka,právě mi donesli balík jemně perlivé,není na pořád..nechávám ji otevřenou,a hodně ředím..Snažím se za ten den vypít aspoň minimálně 3 ty půllitry,lépe 4,ale to pocení je pak navíc šílené..si nedokáže nikdo představit..Ven,když musím,si pod podprdu zas musím dát plínku,jinak ty “čáchy” mám po celém břiše-přes den doma měním pořád trika..i oblečení si musím brát na ven,aby to na něm nebylo vidět,nějaké světlé...Brávala jsem si dřív hodně pramenitou vodu z Tesca,nebo z Lidlu..a chtěla jsem to trochu obměnit..Takže Buggyro-dík za upozornění..teď zrovna úplně vynechám pro jistotu🙏
Jinak,jak jsem avízovala,neberu to svinstvo..Na malou chodím normálně a to i v noci!!-hurá🤗Na velkou zatím každý den..Včera večer jsem si vzala pro jistotu Novalgin,že by ta bolest byla menší..není to pravda..naopak,bylo mi zle,vzala jsem si ho vlastně už nalačno.a bolesti mám blbé-v kříži hlavně a pod zadelí a střílí do noh..asi jsem i dost chodila.(no a hlavně seděla dlouho na tvrdé lavici na té akci-sice s podprdelníkem)V sanatoriu budu mít čaj..sice ten jiejich nemocniční,ale budu to mít vyřešené..a taky pravidelné jídlo..odbývám se,likviduju co mám doma,aby to tu měsíc nehnilo v ledničce..Ale dnes mám v plánu si zajít na oběd😎Jedu před 11 na gyndu-jsem si přeobjednala doktory,co mám na září,takže i chobot zvládnu zkontrolovat ve čtvrtek..Ten už mám přeložený z května..ale to se mnou pojede dcera do Olmika,ten je těžký-to bych na zádech nezvládla.
Popíjej k obyč vodě i nějakou minerálku. Nebo to nealko pivo.
já si míchám Gemerku s Magnézkou..voda se tu nedá pít(píšu,že jako “vodu”)..nějaký čas jsem si filtrovala v konvici,ale taky mi to přestalo chutnat…To nelko si asi zase koupím..ten Argus třeba…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2025, 10:57:03
dík za vysvětlení..,pít jsem pila až dost 2-3 litry,...Doktor mi ještě neodpověděl ..vzala jsem si dnes až v poledne Novalgin,risknu ty abstinenční příznaky..Dopoledne celkem dost bolesti.DHC naposleda včera ráno,pak nic..Nemůžu se v sanatoriu tak nehorázně potit..Dnes jsem byla za kámoškou,co tam dělá..takže bych mohla mít jak jídelnu,tak procedury v hlavní budově..tak to je fajn…
Teda děvčata..Bodlinko s Kometkou…to jsou teda termíny🙏🤭..Můžete mi teda prosím ,ale laicky vysvětlit,CO se mi z těla “ztrácí”pocením?Vy jste sice řešily něco jiného,ale psaly jste něco o kůži,vstřebávání dovnitř,tak mě to napadlo se zeptat-co jde ven pocením..já teda to brala jen ráno,a pocení je skoro stejné..ode dneška by měl být už neurolog v práci-čekám,že mi odpoví,bo to nechci brát(to DHC)..Dneska si půjdu ještě do lékárny,a zkusím koupit šaratici..Jsem ráno vypila skoro 3 deci teplé vody,včera 3x lactulózu…a pořád nic..
klasický příklad sebevrah, který spolyká plato sedativ nebo analgetik a zapije to třeba vodkou.
a "pomohlo" mu to?..Nebo se z toho dostal?..Já jsem tuhle chtěla vyloupat ty Pregabaliny..bylo by jich odhadem 300ks(to by se do mě naranu ani nevešlo....Jenže jsem se bála,že mě to nezabije,a jenom poškodí mozek a budu tuplem někde v ústavu na obtíž…Na učňáku jedna holka spolykala prášky,pak ji odváželi poblitou,pokaděnou…a to si pamatuju..Takže prášky "nebrat"..Už je to se mnou malinko lepší..
Klidně mi můžete i vynadat..Ale ..26.8. konečně jedu do Pasek na 4 týdny a dál se uvidí..
Jen vysvětlím…já se obcházím teda už hódně hlouho a od toho dubna úplně..nemůžu říct,že bych se neobešla..Jen mám pivko ráda,a vůbec jak já říkám,tu “hořčinu” na pití..Nepiju slazeného nic,,ani ta ovocná piva..kdysi jsem,v Lidlu mívají ve slevě-kdysi za 6.90 Arguse modrého-nealko..když se vychladil,dal se pít..to když jsem jezdila hrávat.nebo po obědě,když jsem pak měla jet na hraní..A že by to mělo vliv na postavu? ani né..Když jsem pila víc piva,myslím,že ten metabolismus fungoval líp..teď nepiju vůbec alkohol zkrz ty léky,a jsem stejná…Voda s citronem mi už nechutná-pálí mi po ní žáha,,uničovská voda je tak chlorovaná,jak z bazénu..Tak si míchám gemerku s Magnezkou,nebo šumivý celaskon,ale ten se může tak 1 za den…čaj v evelkém taky nemusím..Ty 2-3 litry do sebe vyloženě rvu..
Ale když mám apnoe a k tomu žeru kodein, tak ho přece nebudu zalívat pivem, které má další tlumící účinky.
To je to, oč tu běží.
Vidíš Reni..Takhle mi to nikdy nikdo nepodal,takže já občas jsem si to pivko v okénku dala..nebudu lhát..A vlastně díky němu jsem šla ráno třeba na velkou.ale to bylo už dřív…Než jsem začla brát tu větší “sílu”..To teď jsem to řešila,zkrz to vynechání léků a těch příznaků..
jo,a opět jsou tu ty nálety jiřiček..3 visí na hnízdě,a další nalétají a rdží se ve vzduchu..Mám otevřené durch vedlejší okno a málem mi sem vletěly..Zajímalo by mě,co to je..štěbetají a honí se dokola..Jsou i na zdi u toho otevřeného okna-vyfotit je nejde,hned uletí..na zdi sousedního domu je jich 6….Jsem se jim ukázala,a jsou fuč…
jaja,bylo fajn..Měla jsem jedno,co mi natočili,než jsem dosedla..napůl s malinovkou-to jsme pily loni,tak už jeden byl akční,věděl,že budu ráda...Holky brblaly,že tam nespím-že mi nechaly nahoře moje místečko a že se těšily,že bude sranda s chobotem…pak jsem pila birely s malinovkou..Přijela jsem o půl 1,svezl mě jeden z kapely..opět mi zapoměli vzít mandolínu,tak jsem si jenom zabékala…Hostoval houslista z cimbálovky…machr..Lidka napekla kokosky,vanilkové rohlíčky,svatební koláčky..Letos se točily ve skleněné budce na grilu kuřata,v udírně cigáro..uzené koleno-vařené,na ráno,aby byla česnečka z vývaru…řízečky,kuřecí roláda,kotlíkový guláš..hafol zeleniny..prostě hody🤗
No a ty kostýmy..Lenky-jsou v rodině 3 si objednaly z číny letušky..Ty byly super..Petr-pavouk..Verunka-víla,obšitá květinama..Martinek byl za Mozarta-i s parukou,kostým taky objednaný…A já opět foťák doma…
Raduš,to jsem vyjmenovávala ty vedlejší účinky,a je tam uvedené apnoe....ale oni tam nepíšou jaké…zrovna tak,jaké nežádoucí s močením..hm? Když tak si to najdi a čučni na to..Mě se spí s chobotem dobře,ale nevím,co by mě mohlo potkat při těch práškách..
poslechnu tě..u nás jsou na náměstí večer Holky a před nima Verona….ale možná tam zajedu jen na opečené selátko..to jsou ty akce,co pořádají každý rok chlapi z kapely-rodinná sešlost,dres code je letos něco na sebe na počáteční písmenko svého jména..B ..já mám Batůžek a Berle..Nic jiného jsem nevytvořila..Bývá tam velká sranda…je to až do neděle..spává se tam..což já né,holka by mě tam zavezla a odvezla..
jojo,to jsem poplantala,to tam není..já tím asi myslela to,že je to taky na nervovou soustavu atd-jako ty depresiva-né opiáty..🤭..člověk po tom může být pomatený..já si zapamatovala ten Oxycodon a DHC, a pak k tomu místo Oxyc.ten Pregabalin a já byla jak praštěná pytlem-a domů jsem šla jak opilá…
Můj doktor tam není..nevím,co mám dělat..tak si to asi vemu ještě,ale mám v tom pěkný bordel..ale on ví,že mám těžké apnoe-to je tam taky zdůrazněné..že jsem vysoce rizikový pacient..o cukrovce je tam taky..Mě tonenapadlo to tak podrobně číst a pčemýšlet o tom..Mám jet na akci,dát si ze 2 -3 točené,ale nevím…Ani Novalgin jsem dnes nebrala..
Buggyro..já si myslela,že je to jen od bolesti,v nemocnici ti to dávají rozbalené..první jsem měla "oxycodon",ten jsem “prý” odmítla,když jsem chtěla vyzkoušet,jestli to půjde bez-na sestřin dotaz,jestli ho chci..a už mi ho nedali..Prý,že tam neléčí,ale utlumují bolest..Takže-to je všechno jen na utumení bolesti..Oblbovák..ovlivňuje centrální nervovou soustavu,tak jak ten Pregabalin..Prostě depresiva..
ALE! jde o ty vedlejší účinky!!to jsem nemohla tušit..a to měl tušit ten neurolog,když jsem mu je hlásila!!chápeš?zácpa-no a co,to způsobuje spousta léků…ale nečurat??on napíše do zprávy,kterou stejně nikd nečte,že “vytlačuju malé množství koncentrované moči”(10-50ml)…a ani se nad tím nepozastaví?Jo,a právě-bolesti jsou stejné,ať to beru,nebo né..
a neboj,že bych něco dělala..bych se mohla vyprdnout..🤭
To by měl teda sakra vědět! Asi zapomněl, co je to urémie.
Pocením se přece zbavujeme jiných odpadních látek než močením.
tedá Reni-to mě vůbec nenapadlo😲…Já chodila k jeho strýcovi..staršímu pánovi-prý kapacita..Jenže je tam jen v pondělí,a to né každé..Jak mě to chytlo,tak jsem “přesedlala” k tomu mladému(no,35?plus mínus)ten je tam zbytek týdne..Včera jsem mu napsala mejla,tak jsem zvědavá,kdy se vyjádří..
Takže já mu věřila..a jinak já,i jak jsem taková jakási "utlumená,,neuvažuju racionálně..co bych měla,nebo prostě tak proplouvám,nic se mi ani nechce dělat.zapomínám úplně běžné věci-co si nenapíšu..to si nevemu.Příklad..Jak jsem tuhle byla v Lidlu,měli levná rajčata..Tak jsem si ráno nakrájela 2 ke kaizerce na snídani..Jím,zapíjím mlíkem…a rajčata přede mnou ..a já se nechytala..a to tak mám se vším..Nesvádím to na ty prášky,ale já měla ještě i ten Pregabalin(mám toho doma asi 6 krabic),tak tam je pěkný příbalový leták!!..Já věřila,že to DHC je jen od bolesti,a oni jsou oba opioidní..a ten Preg.jsem si znovu včera přečetla..Jsem ho ani nezačala brát,jak jsem přijela ze špitálu..byla jsem úplně nepoužitelná..se mi podlamovaly nohy…Půjdu do lékárny se ze zeptat na nějaká homeopatika na bolest jestli existují..Mám robrou zkušenost s Arnikou Montana na modřiny i po operaci,a když mě kdysi kousl dobrman do prsíčka(velikosti 85G)mi doporučil doktor..🤭
Reni,co se může stát,když jsem to vysadila náhle?..naposled jsem to DHC brala předevčírem odpolko..Bolesti mám,hlavně pod zadelí,kostrč..ale nemyslím,že by to bylo o hóódně horší..Novalgin jsem si vzala jen včera ráno,pak už né..taky není jeden z nej…