Aktuálně: 2 549 inzerátů242 051 diskuzních příspěvků18 752 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 21.06.2025, 20:14:09 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.06.2025, 19:23:21

paráda…a to posezení u toho…

Bobca
Bobca 21.06.2025, 10:18:32 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.06.2025, 09:39:05

Raduš-tak si užíváš fesťák?..ty říkáš ochlazení?hlásí naopak tropy..Ještě se tam opálíš☀️..Nebo aspoň vestu na záda,když je ti tam chladno…Ti kočičáci,i když s tebou nejsou pořád,přece jenom jsou to tiší společníci při pletí…

Pozdravuj Toma..ať se mu to vydaří👍

Bobca
Bobca 21.06.2025, 09:03:58 xxx.xxx.20.192
eva:

Oni mají kde bydlet, u rodičů, tohle byl druhý barák..ale stejně, mají dospělou dceru, ta má nyní hypotéku…mohla mít svoje..

to je vidět,že jim na dceři nezáleží…Naše děcka dostaly barák a já teda bydlím po pronájmech…kdybych tušila,že už vlastně tady 16 let vrážím do cizích,mohla jsem mít splacený byt…jenže s mým platem??netroufla jsem si na to..Myslela jsem,že mi brácha dá pak z baráku po rodičích..ale půjčil 300000 na “hezký ksicht”,jak se říká a ten člověk mu to nevrátil…a ještě víc…ale myslím,že jsem to tu psala…dostala jsem 200000,koupila si auto,nechala udělat oči…a jsem spokojená..stačí mi to k životu..ale ti lidi teda,to je síla…prodat byt??asi čekají,až rodiče umřou a bude to jejich..

Bobca
Bobca 21.06.2025, 08:51:44 xxx.xxx.20.192

Já zas nemám ráda šero..takže u mámy když jsem měla jeden pokoj,jedno okno na sever-před ním metr a půl 2 šeříky..druhé na západ-za vjezdem řada jabloní..slunko mi tam šlo až večer před zapadnutím..Světlo s 60W žárovkou.stará elektrika..To jsem se zrovna v 50letech rozešla po 2 letém vztahu s chlapem(vojákem z povolání-vycouvala jsem-no coment)stálo mě to 25 kilo dolů..Raduš-to jsou pak deprese…Nikomu nepřeju..Matka,která nesnáší dceru zkrz jméno(navíc zpomalená lékama)-a člověk neví,jak by jí tu zadel natrhl,jak jí do ní leze..…Nebudu se k tomu vracet..ale..

V Olmiku na paneláku opačný extrém..východo-jiho-poloha..Slunko pralo od božího rána a zašlo ve 4 hodiny za vedlejší panelák..teploměr nestačil-vysoko nad 50..žaluzie taky nepomáhaly..Ale světlý pokoj s balkonem…Sedět se na něm dalo až večer..

Na hradbách V Olomouci..60cm zdi..v létě chodba,kde by se dalo chladit pivo🤭První jsem si pořizovala na strop zářivku(svítila jsem celý den) a světýlko na kuchyňskou linku..okýnka malá..Slunko nic mocvlastně až k poledni-kolmo na dvorek…

V Přáslavicích na západ..tam byly krásné západy slunka nad Olomoucí…

No a tady na východ,ale jak se slunko sklání podle ročního období..jsem ráda,že aspoň tohle období tu mám ráno světlo..Ostatní výhody a nevýhody znáte…Okna si myslím,že nebudou nikdy…ale co..topím si v zimě jak chci,a to je hlavní..A nesvítí mi úplněk do obličeje,jako všude..Vím o něm,až když nemůžu spát.…

Jsem se zase rozjela🤭

Bobca
Bobca 21.06.2025, 08:02:34 xxx.xxx.20.192

No chvíli jsem čučela na ten úhloměr,než mi to došlo🤭..

Bobca
Bobca 20.06.2025, 12:07:52 xxx.xxx.20.192
kometa:

Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.

ano.. v tomto období mi svítí úplně přímo do pokoje až do asi 8-9?musím sledovat..A jsou měsíce,kdy vůbec a jen odraz od žluté bytovky mi tu dělá světlo..

Bobca
Bobca 20.06.2025, 11:58:30 xxx.xxx.20.192

.Asi po týdnu už se nastavoval a čekal,až se načančá a půjde ven.Dnes už mu to je jedno kdy se češe.

Tak jsem to měla u Čendy..jak jsem šla do šuplíku pro kartáč a brala z kuchyně stoličku na sednutí,už stál poslušně na zápraží a těšil se-nechal se otočit-pózoval..Tak samo pro balonek na provaze..už běžel dopředu a nadbíhal,kam ho až hodím..Miloval venčení do lesa..Jak jsem se obouvala,už stál na rozcestí….Asi už dalšího mít nebudou,tak nebudu mít koho hlídat..Vzpomínám na něho ráda.

Bobca
Bobca 20.06.2025, 11:49:32 xxx.xxx.20.192

čidlo mám venku vystrčené z okna-kadí mi na něj Jiřičky..v 6 na něj právě už svítí..když pak přímo ,jak slunko vyleze nad obzor,tak bývá právě 42..Jsem v koutě baráku..teď je na něm třeba 23-už je slunko za rohem..a v pokoji 25,5

Bobca
Bobca 20.06.2025, 07:18:24 xxx.xxx.20.192

dnes u nás taky chladněji..prádlo na chodbě neschne už asi od pondělka,vtáhla jsem ho do pokoje,a jak naschvál je 29 zvenku na meteu-na slunku..včera bylo 42.pralo to sem(teda hlavně ráno)..tak jsem chtěla,že udělám průvan…Já si dám samozřejmě něco na záda🤗..

Bobca
Bobca 20.06.2025, 07:07:29 xxx.xxx.20.192
Dafi:

-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…

tak jsemto holt udělala včera tak no..

akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…

-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂

a dnes jsem po vycházce                                                                                                                                                                        ranní                  -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu                     

Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…

doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂

Dafi,vůbec se nemusíte omlouvat..nic špatného jste neudělala..Lupus vás prostě rozhodil..ať se stará o sebe a výchovu vašich psů ať nechá na vás…Buďte naprosto v klidu..Přeju i pohodu u koníků,to vám dělá hodně dobře-pěkné fotečky..Každý jsme nějaký,a nemůžete být pořád vpohodě,když děláte tam kde děláte..Tam jsou potřeba pevné nervy..a život v širší rodinné “komunitě” taky není peříčko,ale pořádné péro(myslím ze pštrosa)🤭

Hezký den☀️

Bobca
Bobca 19.06.2025, 15:31:45 xxx.xxx.20.192
tetrivek:

Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata. 

Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰

Tetřívku.. zkuste pár fotek,ju? prosím🙏díky…

Bobca
Bobca 19.06.2025, 15:21:27 xxx.xxx.20.192

jsem si vzpoměla na ten rodný dům…chlívy,stodola,hlavní dům..ještě půl výměnku-jak je ten suchý záchod v rohu,pak doleva..je tam sklep na brambory a řepu,v domě na jabka a konzervy,slivovici..Vzadu obrovská zahrada,moře stromů..nemám to celé..Poslední je podzimní..2 ořechy-moře listí..Mám to někde ten zbytek asi..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 19.06.2025, 07:41:23 xxx.xxx.20.192

Bylo tu kdysi asi 4-5 kasáren,

Jako kasárna přímo a ostatní dědiny kolem Olomouce…🤭

Bobca
Bobca 19.06.2025, 07:40:13 xxx.xxx.20.192

Dajo,tohle jsi mi doporučila…🌼🙏a psala jsem,že hornická u vás(kraj razovity)je NĚCO jak vojenskáu nás (tady je zase větší vojenská posádka-Bylo tu kdysi asi 4-5 kasáren,nedaleko Přáslavice,Kocourovec,Libavá-vojenské cvičiště)..Jako ta větší “odvětví” mají své nemocnice..tak jsem to myslela…vím,že nemůže být vojenská…

Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.06.2025, 20:24:42 Bobí prosím volej do Karviné 6- Nové Město, Hornická nemocnice. Tady u nás jsou ortopedi na hooodně vysoké úrovni. Já mám už nástup 2.7, tak snad bolestí pominou a bude dobře. Kdo tě tam odveze? Zkusila bych to sanitkou, v takovém stavů určitě máš nárok.

Bobca
Bobca 19.06.2025, 07:28:17 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Ještě něco vkládám, středa - poslední běh😉, ale jak to dopadne, netuším…ptž skoro nemůžu chodit. No, asi to bude zajímavé…😉🙃

Obrázek

Jani-jsem laik..rozpis promocí…středa-poslední běh..co to znamená..vlastně jako celé??co to obnáší?

No a chalupa? tak tam muselo být super,když jsi ještě byla redy👍..ta zahrada celkově…vzadu “altán”..posezení…Vážně..ale já-můj pohled-ta investice do oprav by byla obrovská,tak bych si asi chvíli poplakala(říkáš-rozum velí jinak)..Já mohla bydlet na rodném domě.hospodářství jak blázen-vyštrachám fotky..ale nemohla bych..nezvládla bych to tam a chlapa už v žádném případě bych si do života  nepřipustila,aby mi tam pomáhal..Vidíš sama,jak najednou člověk může být bezmocný a odkázaný na pomoc jiných..Drž se!! 🙏a rozhodni se správně👍

Bobca
Bobca 18.06.2025, 15:39:35 xxx.xxx.20.192
Daja:

Bobík prosím o vysvětlení ( protože já sú tak natvrdlá až to praští 😉) . Já pochopila, že Hornická tě odkázala na tu nemocnici v Ráji neboli Karviná 4. Hornická je v Karviná 6 neboli Nové Město. No tak já vydedukoval, že půjdeš do Karviné 4. Jinak já byla dnes v Hornické u anesteziologa jestli mi schváli operaci, tak že jo a mám nástup 2.7.

teď jsem šla teprv nahoru a čtu tohle..Dájo,ty jsi mi dopručila sama tu tvoji,já jen pak psala,že existuje-což já nevěděla-až od sestry-že ta Rájová..Ty hornické jsou něco jak vojenské bych řekla…mají možná i lepší vybavení..u nás vojenská teda byla vždycky lepší…

Bobca
Bobca 18.06.2025, 15:32:48 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 18.06.2025, 15:09:32

to mi říkal i ten můj neurolog,a že tam má spády i ten jeho strýc Petr Bardoň,, a to je prý taky kapacita..Ordinuje v Olmiku jen v pondělí a stejně tam věčně není..jen ten Jan.

no a dnes mi volala PL(jsem jí to psala)..že co jako,proč tam jedu,když mám schválené rehabky v Pasece..což já nemůžu vědět přece-nic mi nepřišlo ještě..ale pak pochopila,že je to zatím konzultace,tak i kdyby začly-prý mi budou volat,tak operace určitě nebude okamžitě,tak by se to dalo skloubit..nechám tomu zatím průběh…

Bobca
Bobca 18.06.2025, 08:57:25 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.06.2025, 08:10:28

ano,teď to čtu..takže se tomu tak asi říká…

Bobca
Bobca 18.06.2025, 08:54:39 xxx.xxx.20.192
Daja:

No jujííí, snad to vše vyjde na 200%. A je to ta Karviná 4- Ráj?

no není..tys mi psala právě tu hornickou..Tam jsem se ptala i na toho doktora Bardoně,ale tam ho neznají..tak možná je na té druhé-v tom Raji..