no a na tom jsem byla ve FN..ale neuropatii nemám..což je dobře🙏
EMG se používá k diagnostice různých stavů a onemocnění, jako jsou neuromuskulární poruchy, svalové dystrofie, neuropatie, radikulopatie a další onemocnění spojená se svaly a nervy. Tento test také pomáhá určit míru poškození nervů a svalů a umožňuje plánovat vhodnou léčbu. Při provádění EMG může být pacientovi mírně nepříjemné, protože elektrody mohou způsobit mírný pocit pálení nebo svědění, ale procedura je obvykle dobře tolerována. EMG je důležitým nástrojem pro diagnostiku a léčbu svalových a nervových onemocnění.
Vedle neurologického klinického vyšetření provádíme neurofyziolgická vyšetření EEG a neurosonologické vyšetření extrakraniálních a intrakraniálních mozkových tepen. Zabýváme se diagnostikou a léčbou nemocí mozku, páteře, míchy, nervů a svalů.
Neurosonologické vyšetření /EIT/ Pomocí ultrazvuku zjišťujeme stav cév, které zásobují mozkovou tkáň a to jak na krku, tak i přímo v okolí mozku. Vyšetření slouží především k nastavení prevence vzniku mozkové příhody.
tak to mám asi taky blbě..to je ten ultrazvuk krkavic…za ušima,na krku vzadu myslím..a na spáncích…Nemám tu zrovna žádnou žádanku,ale myslím,že by to mohlo být i EMG ? si to asi vyguglím..
Tohle mě třeba nikdy nenapadlo, že se může stát…jak je člověk zvyklej, že čekám na chodbě nebo v čekárně, až mě někdo na jakýkoliv vyšetření zavolá…prostě by mě nanapadlo, že někdo může jen tak vlézt do místnosti s rezonancí.
Když čekám v kabince,vždycky mě sestra upozorňuje,ať si sundám všechno kovové(i podprdu,zkrz háčky)jinak triko může být..a ptají se,jestli člověk má kardiostimulátor,nebo nějaké kovové destičky nebo šrouby v těle..To byl blbec ten s tím řetězem,že si ho nechal na krku..to musel přece vidět i ten doktor..nebo asistentka…
Raduš.Já si už nepamatuju poprvé-proč mě na to poslal….Brnění rukou..to pak na i karpály..A jakože byl nález na mozku,tak pak musím mít i ty krkavice-nemám je průchodné..a proto beru i ten Tbombex..a jedno k druhému..Jsem sice riziková,ale se to jaksi doplňuje..jedno nuluje druhé..že to není až tak nebezpečné,mi vysvětloval-si to už nepamatuju..proto tolik prášků..Já mám dokonce na zvýšení hodného a na snížení zlého cholesterolu! HEČ🤗
vždyť já jsem blbá!!🤭..Já to pokaždé popletu-Kometka ví-že Reni🤭🙄..EIT je myslím dobře,ale to druhé samozřejmě vždycky napíšu blbě..🙏Prostě jedno je ultrazvukem krkavice a to druhé- naplácají na hlavu gel na to dají nějaká čidla …nesmí se člověk pohnout asi 15-20 minut..Snímá to něco…Zavřít-otevřít oči…asi to EMG..ale pak jsem byla ještě na čemsi-taky to má zktratku podobnou..s nohama -na neuropatii..
Pokladna!!😎🙏😊🤣-Bože-😇vidíte? já s tou hlavou na ta vyšetření musím chodit..A to ještě mám i tu rezonanci po 6 letech na mozek..
Tak to by byl gól👌!!🤭..Namlít nemusíte,ale stavit se můžete na náměstí..aspoň na chvilečku,hm?.Je tam cukrárna “U Mozarta”..na kafe…Pokud budu doma..
Jsem nepsala dlouho,jak to pokračuje..V pondělí budu volat do těch Pasek(měli dovču)na ty rehabky,jestli se to nějak pohne..Jinak asi brzo budu volat urgent..Písnu víc,jak budu vědět to pondělí..Doktor 16.7.byl nemocný,tak se to opět posunulo na 24…a zase čekání..Jsem objednaná už předem-pak mi dá žádanky na EET a EIT ,na rezonanci..někdo se tu ptal,jak dlouho jsou u nás čekací doby..Tak mě objednali do 14 dnů…
Sarah..je to některý z těchto 5?..Tam nic vidět není(resp.asi to tak nepoznám jak vy)…Každé ráno na ně koukám..Ještě pořád je mám na ploše🤗Jeden hezčí jak druhý..Nejlepší je ten sebevědomý -druhý zleva🤭🐕Ale ty úsměvy..
děvčata-zeptám se..kupovaly jste někdy mletý mák v marketu-v sáčku?..od 2 známých mám blbou recenzi,že je hořký..Já bych i obětovala těch kolem 50 korun,abych si udělala nudle s mákem..hmmmm🤗
ahoj..zeptám se…to tu nikdo od 16.7. nebyl,nevenčil?nebo jsem si včera v rámci “vymetání” počítače vymetla i něco,co jsem neměla?..…hm? dík za reakci..víčko mi funguje
Máte “blbý”, že vás to nebolí. A nic vás nenutí zpomalit.
přesně tak…No mě když teď někdo vidí venku o berlích,jak se šinu!!jak šnek-tuhle mě 2 předbíhali i se želvou🤭..No s kolenem to bylo jiné,ale já měla “jen ”menisky,kopala jsem se do zadku za 14 dní..ale takový steh ! co vidím na fotce,je zásah do těla..musíš být trpělivá..a jenom ať ti děcka skáčou kolem dupy..Myslíš,že kolm mě bude někdo skákat po operaci? už jsem si domlouvala,že to asi budou jistit sociální pracovnice ten měsíc,než půjdu na rehabky pak..🙏
a máš dovoleno chodit bez berlí? Já bych chodila tenkrát,ale nesměla jsem..ty můžeš už došlapovat? vždyť to máš teprve myslím 14 dní…
Thieli..slzela jsem u čtení vašich příspěvků..Pamatuju si,jak se tu řešila kdysi hnědá barva pudla…Uteklo to…Nádherný kukuč..👌
Co se týče nějakého řešení nepříjemných věcí..Já chodím na “jak se vám venčí” a tam je vždycky pohoda..a spousta fotek..Sama psa nemám,(dříve kocoura)ale miluju to tam..Doufám,že vás tam uvidím pravidelně dávat,jak se vám venčí?..a jak"Kobylka" roste…asi bych na ni volala"Kobi"🤭Jak jí říkáte?Ševi?.Je moc hezká🤗
zdravím Kouťáka😀..Tuhle jsem na vás vzpoměla,jak tam na chalupě “válčíte”..jinam nechodím,tak nevím…Mourek je už velký kocour🐈..Nakonec se třeba s kunama spřátelí🤭Ještě baští ty rybky?
Můžete sem dát prosím ještě nějaké fotečky?..Holoubky,zahradu,rybníček… a tak…🙏dík..