Ahoj, potřebuji dát kobylu haflinga 11 let na pastevní ustájení 24/7. Současné podmínky jsou - voda, pastva, seno, liz neomezeně.
Vim že hafling má sklony ke schváceni kopyt. Můžu se zeptat, jaký management ustájení máte pro haflinga vy ostatní?
Zatím je plán na jaro do června udělat menší padok a dokrmovat senem. Co jsme koukala v okolí, kdo má haflinga, tak nic neřeší a prostě pasou. Jsou moje obavy se schvácením kopyt na místě?
Mame cca 1,5 ha na 3 koně. Tráva nikdy nedoroste do nějakého extrému. Z toho tak půlka výběhu je suchy kopec.
Ahoj všem, prosím o rady/zkušenosti ohledně předkupního práva. Před 3lety jsem prodala 15 let starou kobylu, kterou jsem měla naučnou na fajn vyjížďky. Svezla sama i děti a jezdila bez udidla. Měla jsem 2 kone, tak kvůli času jsem ji prodala za 25 000 paní, která se u mě učila jezdit a chtela si koupit kone a dat ke mě do ustajeni. Teď po 3 letech už ji kobyla nebaví a chce ji prodat za 45 000 ( předkupní právo mam ve smlouvě).
Jenže. Kobyla dostala prašivinu, zestárla a paní ji jezdecky zkazila, možná i fyzicky protože jezdila jen na padu (v sedle se bala). Mám nějakou možnost požadovat maximálně tu částku, za kterou jsem ji prodala já?