Aktuálně: 2 776 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fina

Fina
Fina 27.01.2025, 11:10:10 xxx:xxx.1738:e75f
hmn:

“Reklamace = vrátit štěně a dostat zpátky peníze.”

to je jen jeden z možných způsobů řešení, ne jediný

Moju jsem brala o pár dní později kvůli léčbě klostridií, přetrvával průjem, byla dost dlouho na vařené dietě, šla do prošlapů-dostávla doplňky (první pikslu mi už nabalila chovatelka)….nohy má rovné

rozbor krve byl?

Děkuji za odpověď. Rozbor krve - nevím, zeptám se.

Fina
Fina 27.01.2025, 10:51:39 xxx:xxx.1738:e75f
Doron:

Jak souvisí začervení s křivýma nožkama?

Že ta začervená střeva nemůžou absorbovat vápník a fosfor ?

Taky by mě moc zajímalo o jaké plemeno se jedná.

Ano, laicky řečeno “červi sežerou vápník a fosfor”.  Berte definici s rezervou. Jedná se o československého vlčáka.

Fina
Fina 27.01.2025, 10:47:49 xxx:xxx.1738:e75f
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.01.2025, 10:32:57

Já jsem také radila štěně vrátit, ale nejsem majitel, tj. nejsem v jejich situaci. Štěně nemělo křivé nohy při převzetí. Vše začalo až po pěti dnech. Díky za názor a radu.

Fina
Fina 27.01.2025, 09:47:31 xxx:xxx.1738:e75f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 27.01.2025, 09:43:59

Kamarádka už od této chovatelky měla psa a bez problémů - před lety. Štěně nemělo křivé nohy při převzetí. Průjem a i nožky  se “objevily” až za pět dní. Jinak souhlasím - 4 vrhy/peníze!  Děkuji za názor.

Fina
Fina 27.01.2025, 09:10:52 xxx:xxx.1738:e75f

Dobrý den, kamarádka koupila štěně velkého plemene  - PP FCI. V sobotu 4. 1. 25 si ho přivezla. Ve středu dostalo štěně průjem a přední nohy se “prohýbaly” a mělo jo do “o”.  Divně chodilo. Ve čtvrtek s ním jela na veterinu, kde veterinář konstatoval těžké začervení. A proto nejen průjem, ale i problémy s předními nožkami. Štěně bylo odčervováno + tablety Calcium/fosfor. Stav pořád nic moc, poté atb. Stav k dnešnímu dni - štěně bez průjmu, koprologie již v pořádku. Ale nohy špatné, “křivé”.  Dle vyjádření veterináře je prognóza nejistá, nohy se nemusí srovnat. Chovatelka byla informována. Vyjádřila se v tom smyslu, že štěňata odčervovala, ale že mohla po sobě výkaly sežrat. V té době měla čtyři vrhy téměř stejně starých štěňat. Napsala, ať štěně přiveze. Kamarádka to odmítla. Nejen proto, že ke štěněti již přilnuli. Ale také se bála, že štěně nepřežije cestu a návrat k chovatelce.  Štěně si nechá i s tím, že  nepůjde na výstavu, neuchovní jej, to je pro ni není důležité. Ale štěně měla pár dní a už ho musela léčit a bohužel je možné, že bude mít trvalé následky. Přestože chovatelce poslala účet z veteriny, ta nereaguje.  Další léčbu si už bude hradit sama, ale chce požádat o vrácení části kupní ceny, která je několik desítek tisíc.  Pokud chovatelka nebude souhlasit, obrátí se na klub chovatelů příslušného plemene. Setkali jste se někdy s podobným případem - masivní začervení a problémy s nohami,  nebo nereagující chovatelka? Díky za názory, rady.

Fina
Fina 08.10.2024, 09:05:55 xxx:xxx.71b9:3f52

Dobrý den, chci koupit čtečku mikročipů pro psy. Poradíte kvalitní v cenové relaci do tří tisíc?  Ideálně s možností nabíjení . Děkuji🙂

Fina
Fina 31.05.2024, 09:00:33 xxx:xxx.d22c:3e87
Doron:

Jako úplně mladičkou mě ten žebřík vůbec nezúzkostňoval, to je člověk nesmrtelnej a jeho pes taky. Teď se bojím, aby mi hafíček nespadnul z nízký kladiny nebo se neklepnul o překážku.😅

I přes takovej širokej příkop se skákalo, a běhali jsme přes oheň, to už ani nevím proč  a pořád se střílelo , to bylo ran jak na Kladně..a vysoký překážky nebyly áčka, ale kolmý stěny.

Přesně. Nechodily jsme na stejný cvičák😀? Ale byly to krásné časy!

Fina
Fina 16.05.2024, 08:52:57 xxx:xxx.53eb:1036
orionka:

Pozorný majitel feny zaregistruje změnu na děloze a včasným zákrokem (odstraněním dělohy) pyometře předejde, nebo zasáhne včas, než dojde k fatálním problémům.Kastruje-li se fena ve vyšším dospělém věku, na část možných negativních dopadů nedojde. Když bude majitel dodržovat stejný životní styl, jako před kastrací, nedojde ani k psychické změně, ani k tloustnutí. 

Jak zaregistrujete uzavřený zánět dělohy? Moje fenka byla aktivní, veselá, žrala. A to i přesto, že měla uzavřený zánět dělohy. Ráno nebyla ve své kůži, nic “dramatického”. Ale raději jsem odpoledne jela na veterinu, ještě ten večer ji operovali a přestože operaci přežila, byl zánět tak rozsáhlý, že mi nad ránem umřela. 

Fina
Fina 24.04.2024, 07:32:01 xxx:xxx.deca:5fb3

Dobré ráno, ještě jednou vám všem děkuji za reakce a rady. 

Fina
Fina 22.04.2024, 13:13:06 xxx:xxx.f663:634e

Jako štěně na podložku učený nebyl. Co jsem se naběhala po schodech nahoru a dolů. Doma je naprosto čistotný. Se psem cvičím sportovku, OB, denně chodíme nejen na několikahodinové procházky, ale také čuchá (stopy, rozlišovačky), cvičí … takže má zaměstnanou hlavu a rozhodně se neválí na gauči. K plyšákovi má fakt daleko. Jak jsem psala, neřeším chování venku (čichání apod.),ale to, že dvakrát zvedl nohu v bytě. Doma neznačkuje, ale jestli začne, to mi teď nikdo neřekne.  Ale děkuji za všechny  reakce. Psy- samce jsem měla, jen ne v bytě. 

Fina
Fina 22.04.2024, 08:33:05 xxx:xxx.f663:634e

Dobrý den, děkuji za názory🙂

Fina
Fina 19.04.2024, 08:59:11 xxx:xxx.7f57:c188

Dobrý den, mám psa malého plemene, 15 měsíců. Venku zvedne, třeba za hodinovou procházku, nohu 50x!  Bydlíme ve městě, háravé feny jsou tu pořád. Jakmile narazí na voňavou stopu, slintá,klape tlamou,je mimo. A co hlavně - již se stalo, že označkoval byt na návštěvě (nemají fenu, jen psa). Doma neznačkuje - zatím.  Nejde mi až tak o chování venku, ale mám obavy, že se chování bude stupňovat a začne mi značkovat i doma. Jiného psa ani fenu nemám. Jaké máte zkušenosti s kastrací psů? Děkuji.