Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 061 diskuzních příspěvků • 21 483 uživatelů

Příspěvky uživatele

Finedine

⋮
Finedine
Finedine 04.06.2024, 18:43:05 xxx.xxx.113.222

Zdravim,jen ohledně těch uší by mě zajímalo. Když bych si přivez kupírované štěně že Slovenska, kde je to povolené. Nevyhodí mě s nim u nás veterinář? Když tady je to zakázané? Jaké máte s timhle zkušenosti. Měl třeba některý veterinář u Vás nějaký problém? Nebo jim to je jedno když je to Import.  Diky

⋮
Finedine
Finedine 11.02.2024, 20:34:34 xxx.xxx.113.222

Jo tohle je smutný. Jeden z mejch psů - 15tiletý kříženec jezevčíka. Asi před třemi roky taky ochrnul, ale komplet, ten zvedal jen hlavu (krční páteř, něco skříplýho). Jednoho dne prostě začal pomalejc chodit a druhej den už se nezved, tak sem jel s nim k vetovi a prognoza moc dobrá nebyla (kor u 12tiletýho psa, že to je hodně málo případů co se vůbec trochu zlepší), buď do Prahy na různá vyšetření a operace, nebo že ho zkusí napíchat (nějaký ty kortikoidy a steroidy nebo co), no tak sem se rozhod pro to a že uvidíme. No tak těch 8-9 dní žádná změna. Jen zvedal hlavu, sice pil, trochu žral, močil pod sebe, ale furt stejný. Už sem byl rozhodnutej že mu dám ještě tak týden-14 dní a jestli se to nezlepší tak ho nebudu trápit a nechal bych ho uspat (to neni život i na tom psovi to bylo vidět, že už rezignoval). Ale co se stalo po těch cca 9 dnech ( k vetovi sem s nim jezdil skoro každej den na náký injekce). Pes se začal pomalu rovnat v přední části, za pár dní už se udržel aspoň předníma v sedě. Po deseti dnech z něj vypad první bobek, zadní nohy ty furt sice nic. No ale aspoň když se potřeboval napít tak se doplazil k misce s vodou, nebo když se vymočil tak se odplazil z tý louže. No a jak šli dny tak byl furt lepší a lepší, začal tahat zadní nohy stehnama pravá, levá. Až se pomalu na všechny čtyři postavil a opatrně chodil. Za takový dva měsíce už chodil celkem normálně. A teď v 15letech by to nikdo nepoznal, občas běhá jak srnec. Ted už sice trochu pomalejš v těch letech, ale dobrý.  Ale to byla asi spíš vyjímka, tenhle pes už se dostal z takovejch věcí (párkrát už se o něj pokoušela zubatá). Tak držim palce ať to třeba podobně dopadne, jak je vidět stává se to.

⋮
Finedine
Finedine 28.11.2023, 15:16:41 xxx.xxx.113.222
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 28.11.2023, 15:03:40

Peklo správně 👍 dobrý.  Ta první je středohoří nad LTM - Plešivec.

⋮
Finedine
Finedine 27.11.2023, 19:01:20 xxx.xxx.113.222

Jojo s česáním se musí počítat. Když línal, tak sem z něj občas vyčesal skoro druhýho psa. Tady sem našel mýho Monďu, uměl pěkně pozovat před foťákem. 

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Finedine
Finedine 20.11.2023, 18:17:07 xxx.xxx.113.222
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.11.2023, 12:27:06

Prý to není lovecký pes a nebude běhat za srnkami a zajíci. Můj byl asi výjimka, to jediný sem ho neodnaucil. Vím že je to moje chyba, ale prostě to pro nej bylo silnější než všechny povely, takovýhle utíkající zvířátko.

⋮
Finedine
Finedine 19.11.2023, 20:46:26 xxx.xxx.113.222
Odpověď na příspěvek uživatele Finedine z 19.11.2023, 20:33:12

20km pochod teda tak jednou za dva měsíce sem s nim chodil, denně mu stačila hodinka, dvě a byl spokojenej.

⋮
Finedine
Finedine 19.11.2023, 20:33:12 xxx.xxx.113.222
Odpověď na příspěvek uživatele Beruš z 14.11.2023, 11:30:42

Měli jsme choďáka, už je to pěkných pár let co odešel, skoro ve třinácti letech. A byl to milionovej pes. Hlídání bral teda vážně. Za plotem pouštěl pěknou hrůzu. Když ale návštěva byla vpuštěna, akorát si ji očichal a z povzdálí vše sledoval.  Nikdy nikoho nekous (narozdíl od našeho jezevčíka). Na cizí psy si trochu dovoloval, ale po chvíli s nima lítal v pohodě. V rodině byl mazel.  Výcvik ho bavil i to pěkně rychle chápal, ale spíš poslušnost a aporty než kousání (na to jsou asi vhodnější jiný plemena). Kdyby měl na zahradě ale jenom tak hlídat, to by se nudil, pohyb teda vyžadoval každej den a uměl si o něj hlasitě říct, i dvěře se mrcha naučil otvírat a občas se rozrazili dveře a vtrhnul ke mě a jako by říkal jdeme ven. Dlouhá vycházka s aportováním to bylo jeho.  20km pochod úplně v pohodě. Jednou sem s nim dal i 42km a vypadal daleko líp jak já. Do takových osmi let byl k neutahání. Pak už přeci jen začal stárnout. Zdravotně na tom byl bez problémů. Za mě super pes. Nevim jak na tom jsou dneska zdravotně, přeci jen ten můj byl ročník 2002.

⋮
Finedine
Finedine 30.10.2023, 18:46:46 xxx.xxx.113.222
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2023, 14:16:51

Scottův typ je úplně o něčem jiném. Lehčí, atletictejsi, delší čenichová partie (větší výdrž) a hlavně zdravotně by na tom měli být o dost lépe. Vypadá spíš jak argentinské doga než buldok. Je to hlavně pracovní pes. Já že pomalu uvažuji o druhém psovi.  A toto plemeno  (tento typ) byl vždycky můj sen. Myslím že na něj budu pripravenej po NO.

⋮
Finedine
Finedine 29.10.2023, 18:23:34 xxx.xxx.113.222

Zdravím, sem rád že zde žije toto chovatelský fórum. Když už Ifauna je mrtvá. A chtěl sem se zeptat jestli někdo nemáte kontakt na nějakou chovatelskou stanici, která chová Americke buldoky lehčího  Scottova typu (standard). U nás v republice snad všichni chovají jen ten Johnsonuv těžký typ.  Tak budu rád za nějaké nasměrování. Diky