Jo jo, to vím, ale ve chlévě se jim to nelíbilo a v garáži taky ne, no a na verandě už pro ně bylo moc teplo - listy jim vždy narostly, ale květy nikdy. Asi se jim stýskalo po mamce . . . 🤔
Jo jo, to vím, ale ve chlévě se jim to nelíbilo a v garáži taky ne, no a na verandě už pro ně bylo moc teplo - listy jim vždy narostly, ale květy nikdy. Asi se jim stýskalo po mamce . . . 🤔
ančovička:.. možná, že Vám pokvete, ale později..zato amárka byla zimovat doma v chladné místnosti, tak se probudila brzy…ostatní , asi 5🤔 květináčů stále odpočívá v maštali, už pomalu bez listů, ty probudím až tak nejdřív v březnu 🙂..tak aspoň vzpomínka na minulý rok😇…
Úžasné! Měla jsem jich asi 5 po mamince, bohužel mi nikdy nevykvetly a po pár letech postupně všechny zašly 😢
😀😀😄
A je to dobré jak studené třeba ke chlebu, nebo ohřáté k bramborám jako rychlý oběd. Mňam 😛
Moje mamka taky kdysi zavařovala (teda jen nasolené). Zavařovala v hrnci ponořené ve vodě, ale vždy jen jednou. Nikdy jsme to nevařili dvakrát - proto mě zaráží, že teď se všude píše, ze vařit dvakrát
ančovička:Protože chovám 10 bílých hrdliček ve voliéře, kupuji jim černou slunečnici a čirok..občas trochu pšenice, směs pro kuřata..atd..na dvoře, na okénku maštale, krmím tak nejmiň dvacet sýkorek 😀…milují černou slunečnici..z okna kuchyně je můžu celý den sledovat😀.. přiletí, popadnou jedno semínko z misky a vyletí s ním na blízkou kroucenou vrbu, kde slupku rozbijou a semínko slupnou 😀…a tak pořád dokola😂..celý den mám na co koukat 👍😀, sýkorky jsou moc milé 👍😀😍
Tiše závidím . . . 🤫
Buďte za ně rád! U mě předloni hejno vrabců, sýkorek a dalšího, loni už jen hejno vrabců a letos 1! sýkorka 😢
Jo jo - měsíček je krásný a vděčný 🙂
Ale Jerseyky jsou jednoznačně krásnější 🤗 😄
Buggyra:Já chci taky krávy! Nic o nich nevím, ale chci. Achjo, chci někde ochutnat surové kravské mléko, zda bych to pila… Jako vím určitě, že tvarohy a hlavně sýry, tím bych se cpala celé dny. No a fakt je, že zbytek se dá dát slepicím, prasátkům… zadělávat s tím chleba….třeba. Pozemky bych na to i měla, ale u herek není voda a tam, kde máme po pozemku potok, tam bych musela za kravkami chodit extra. Sice by mi nebylo blbý je tam nechat třeba tři dny bez dozoru, ale sousedům by nebylo blbý si přilepšit nehlídanými kravkami do mrazáku, takže… A já je chci mít ochočené, vymazlené, zatahané…
Vždycky jsem chtěla jerseyku, ale vzhledem k časovým, finančním, prostorovým atd. možnostem jsem měla “jen” kozenky, 5 plemen slípek, pár kachen, husenek a krocanů (jen přes léto na výkrm). Kdysi jsem si ale chodila k jednomu starému pánovi pro mléko a to FAKT nemělo chybu . . . 😛😉 Ale hrozně záleží samozřejmě na krmení - mléko z kravína (konkrétně v Roprachticích) smrdělo siláží, chuťově nebylo dobré a vyloženě mi neudělalo dobře . . . 🤭
Taky bych chtěla mít kravěnku “rozchcapenou” 😄
list:Já znal Pavlínu, co si potrpěla na oslovení, kdo jí řekl Pavlo, se zlou se potázal 😀 Na druhou stranu znám dost Ivan, které jsou oslovovány Ivo a nevadí jim to 😲
Ale myslím, že je dobře, když se okolí zajímá, jaké oslovení člověk preferuje.
Mé kolegyni v práci nikdo neřekne jinak než Olča, ale opravdu málokdo ví, že se jmenuje Olga (myslí si, že je Olina)🙂
kometa:Sem tam se i teď objeví Lubomír, Mojmír, Jaroslav, Rostislav, Milan, Vojtěch, Ivan
Lubomír je můj švagr (61). Milan a Vojtěch prošli naší střední školou.
A můj syn je Vojtěch (37 let). Moc se mi líbí starší jména
kometa:Asi se dám na studium onomastiky.
Moje babička se jmenovala Anděla.
Moje sestřenka má vnučku (asi 16 let) Andělu
šiškování si taky pamatuji a taková bramboračka z vyvařených kostí z pečené husy a zahuštěná jíškou smaženou na husím sádle - tak ta fakt neměla chybu . . . Mňam 😉
kometa:Jo jo. Anonymové jsou taky znamením doby. A vyjadřují se ke všemu a o všem.
👍 👍
😄😄👍
😂
🤣👍
Tuhle mám nejraději