Sardullah: Tak Yoda za to pak nemohl, zůstal uvězněný. mě když Mates vystartoval za nějským zvířetem, které jsem já ani neviděla, takže i strach, jestli to nebylo prase, tak volám, volám a nic, tak s Ginou běžíme na místo, kde seběhl z cesty za křoví, já si nadávám, říkám si jakej jsem pitomec, že u blízkých setkání třetího druhu si ještě nejsem jistá v kramflecích a dobře mi tak, bůhví kam až běžel, navíc mi přijde jako trelo makový, tak ani nevím, když by se pak vracel, jestli by vůbec věděl kam, jestli by nás našel… no a doběhneme k tomu křovisku a on stál hned vedle tý cesty za tím křovím a čučel někam do dáli…
Jako v tu chvíli jsem si říkala, že možná i na takhle poslušnýho psa, bych si možná mohla pořídit nějakej GPS lokátor..
Jako Gina přivolání nemá, ale jsem si naprosto jistá, že kdyby odběhla a vyřídila by si svoje, tak by nebyla ztracená, že by mě našla, vidím jak se dobře orientuje, jak ví kudy tudy co kde je, myslím, že i dobře vnímá záchytný body v krajině…. ale Maťula je takový trdlo… nechci mu křivdit, ale jistá si jeho orientačním talentem nejsem.
I kdyby neměl orientační smysl, nevnímal orientační body cestou ( to musíme jen my - lidi ) tak přece má nos ! Nejdřív by šel po vlastní a kdybyste odkráčela, tak tam, kde vás opustil by zachytil tu vaši. Pokud by nebyl v šoku, po kterém by byl docela mimo.