V současné době mohou vojenští policisté zasahovat pouze v objektech a na pozemcích resortu a armády, nově by tak mohli činit i mimo ně. Podle Ročka by se ale opět jednalo pouze o případy, kdy by to bylo nezbytné a bude-li v ohrožení život nebo zdraví osob. „Uvidím-li dnes, jak na zahradě bije muž ženu, mohu jako vojenský policista zasáhnout, ale zdůvodnění je nesmírně komplikované a často na hraně zákona. Novela pomůže i v případě, kdy například někdo rozbije okno ve vojenském vozidle, ukradne notebook a poběží s ním pryč. Zatímco dnes se vojenský policista musí zastavit na hranici našeho pozemku, nově bude moci pachatele pronásledovat a také zadržet,“ konstatuje náčelník Vojenské policie.
Hezký kecy, ale v podstatě uzákoněný bič na kohokoliv. Proč by měli vojáci přebítrat úlohu civilních policií ? Protože tu budou USA? Vojenská chunta na vzestupu. Kdo ještě mluví o volbách za rok….je blázen, mírně řečeno.
Do paneláku jsme zamčíno neměli a dveře jsme nezamykali, stačila koule zvenčí - no a když jsme si zapomněli klíče, otevřel nám pes 😀
Taky tak, jenže pak jsme začali zamykat právě kvůli psovi. Otvíral si, kdykoliv se chtěl jít projít. Takhle si otevřel v Brně na hlavní ulici, prošel se a když jsme ho šediví hledali, vracel se, kam patřil.
rodičové kdysi lezli domů oknem v poctivém 1. patře.
To lezli v těch “hodobóžových šatech”? Jasně, co jim zbývalo.
Koukám, že jste žhavá na detaily 🙂) Já jsem spala, vzbudila jsem se, když už byli doma s údivem “ To už jste tady? ” Asi táta shodil sako….a mamce už pak otevřel, ta po žebříku v dlouhé róbě nemusela.
Sousedy mám daleko, tak mi poradila rodinka ( když jsem volala, ať mi někdo přijede otevřít), ať si proboha někde schovám klíč…..Tak jsem vybrala spolehlivou schovku….a nikdy už jsem ho nenašla 🙂). Ale kocour má trvale otevřené okénko, možná bych se v nouzi nejvyšší procedila.
Orionko, jak vás baví hledat na NETu věci, tak mě vůbec. Ještě před AI to šlo. Teď nadávám, že mi ten ,,debil inteligentní" hledá hňupiny a ne jednoduchou věc, co chci najít. Jsem vzteklá a přestává mě to bavit🙄
Já to nehledám, ke mně to přichází samo 🙂) Ale žere to čas.
Je to těžké, přemýšlím o tom a doufám, že já bych to nepřehlédla. Otázkou je, jak píšete, co dál…
Doufám, že nikdy nebudu muset takovou situaci zažít.
Co dál vám napíšu. Když ten byt vytopíte tak, že voda bude crčet z něj, ne z vašeho, tak přijedou hasiči a za asistence policie do toho bytu vniknou vodu zastavit, aby nemusela být zastavená pro celý dům.
Na opékání špekáčků je tu Nikča, ta se na to těší vždycky celou zimu😜 My doma o tom hlavně mluvíme, jenže jak je u nás pořád šílené sucho, na oheň mám alergii a na oheň od ,,sousedů"(lidí na polích v okolí) jsem doslova vytočená😠 Ono je výborné, když je 35st a někdo něco začne pálit na poli v době, kdy se zvečeřívá, konečně trošku chladí a otevírají se všechna okna, aby se barák konečně vychladil. A za chvíli zavětřím, že odněkud jde dým🙄 Šlak by mě trefil👎 No a sedět a opékat si v tom vedru špekáček…bych raděj umřela hlady😉
Však nemusíte opékat v létě. S psí partou jsme opékali i o Vánocích. U dubu, než nám ho oplotili. Ale aspoň jsme prosadili, že dostal status památkové ochrany, aby ho náhodou nový majitel parcely nepokácel.
Toto poslouchám od ostatních velmi často. Většinou to jsou paní s malýma pejskama. A jejich výchova je vysvětlovat to psu, jako by se bavily s dítětem “koukej, jak tamten hezky poslouchá, to bys měl být taky takhle hodnej”… a vedou si monolog směrem ke psu o tom, jak se má a nemá chovat, zatímco je pes totálně ignoruje a dělá si co chce na jojo šňůře.
Přitom já mám kolikrát pocit, že dělám jen naprosté minimum a že bychom toho mohli dělat a trénovat i mnohem víc 😀…
Tak já jsem podobné viděla na nádraží v Liberci. Jenže to nebyl jorkmut, ale nějaký pitbul, nebo staford, pes jako telátko, majitelka ho fixovala za zábradlí, aby ji nestáhl ze schodů za jiným psem. Ani se netajila tím, že už ji z těch schodů v minulosti stáhl. A hovořila s ním přesně stejně : “kolikrát jsem ti říkala, že se máš chovat slušně” a další podobné domluvy. Nakonec se mnou sjeli dolů výtahem a pes dostal u stánku zmrzlinu.
Ale stárnout je normální, ať s dětmi nebo bez. Nevidíte to na svých dětech, vidíte to na sousedových. Před stárnutím nikdo nezaleze. Není kam. Jen někdo má větší štěstí a dožije se hezkého věku ve svěžesti, jiný ne. Nevím, jak to pánbůh třídí. Někdy mám pocit, že ti hodní odcházejí první a tak je lepší býti potvora. Zase se říká : "pánbůh ho měl rád, vzal si ho k sobě". Jen si pak říkám “ takový fajn chlap, mohl ho tu ještě chvíli nechat”.
Proč máme drahou elektřinu ? Protože nakupujeme na burze, burza je v Lipsku, tak máme německé ceny. Protože jsme si neuměli natáhnout dráty sami, tak je natáhli Němci do Lipska a my to musíme kupovat odtamtud. Jen jsem nepochopila, kam to v Lipsku házej. Kde je ta hromada.
Na těch fotkách toho je toho vidět dost, to není fabulace, ale pozorování.
V každým případě doufám, že jestli ho někdo ukradl, je to z toho lepšího důvodu.
A kdybych ho někde viděla, jak se má dobře, určitě bych to nikam nehlásila. Ostatně, sama se chystám ukrást koťata🙂))
Kdysi se stalo na VFU, že tam přinesli na utracení vrh štěňat. Zaměstnanec je neutratil, ale ponechal, že by mohli být použiti snad, možná. Domákli se toho ochránci zvířat a šli zachraňovat - přes zeď. A to tak, že všechny psy umístěné v kotcích vypustili do prostoru. Psy z největší části přijaté na léčení, nebo k ustájení. A pokračovaly ( píšu y, protože aktivistky baby ) prohlídkou areálu, včetně budov a dělaly soupis psů. Nejčastější verdikt byl - odebrat a umístit. A to nejen o psech přijatých na léčení, ale i o psech zaměstnanců, kteří své psy vodili s sebou do práce. Sci-fi? Ne, příběh 90. let.