Myslete pozitivně, je na dovolené.
Příspěvky uživatele
orionka-2
Lenocka:Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
Ovšem v zahraničí je to asi jinak. Tam nejezdím, takže nevím.
Je snad zablokovaná ona a ne pes. Když pošle handlera, tak může být pes normálně na výstavě. Jinak to nedává smyl.
Jukněte, jestli v něm nejsou nějaké hry !
Fikovnice:Niki, já jsem vyloženě změnila místo. Ale hodně obecně řečeno: Spíš to nejde a dře, než že by to šlo a nedřelo…😟
Fíkovnice, říkejte si “Dělám, co mě živí!!”
Náplň práce vám dali ? To se snad musí. Aspoň rámcovou. A pak už je na vás, abyste si práci vymyslela, když nedají konkrétní.
Lepší když si můžete práci vymyslet, než aby ji na vás navalili tolik, že byste to tahala domů a dodělávala po večerech.
Z dlouhých Par. listů cituji jen Kotrbu :
https://www.facebook.com/stepan.kotrba/posts/10220275915408135?ref=embed_post
Pro koho je i to dlouhé, tak jen krátký citát :
Jestli chcete žít v emigraci zde, jste vítáni. Ale nezanášejte nám sem ukrajinské zvyky. Nepijte vodku na rohu ulice, nespěte ožralí v parku, neperte se s krajany ani s Rusy, a to ani o politické názory. O Putina tím méně. O vaše politické názory nikdo nestojí. O vaši vlajku také ne. Přijali jsme vás, protože jste byli v nouzi a nechtěli jste umírat.
Sardullah:No a to já jsem si po spuštění videa myslela, že to nejhorší je to vláčení a dle mého nešetrné zacházení-zvedání, tam už mi přišlo, že vystavovatelka se už na fenku zlobila, žádná snaha spíše psa nějak uklidnit, poskytnout podporu nebo nějaké gesto “tak dneska jsme neměly den, ale i tak jsi moje milovaná holčička”…ten konec jsem ani ve snu nečekala.
Prostě, když už jsme dojeli na výstavu, tak se budeš předvádět a basta fidli…
A tam ji měla posuzovatelka vyrazit z kruhu !
Sarah01:Ježíš. To je dost podobný, jak kdysi dávno u nás, kdy tchýně upekla psa na zelenině. Ale nebyl můj, jen teda jsem byla dost v šoku.
Sorry. Králík x pes, to je tedy rozdíl !🤪
biaca:Vím, že to nesouvisí přímo s inzercí psů - ale kvůli práci prodávat, králíka, který stačí dvakrát denně nakrmit nebo mu nechat krmivo. Spíše neuvážené rozhodnutí a uvědomění, že to nebude pouze mazlíček na pomazlení, ale potřebuje rovněž péči.
Já asi budu ošklivá až hnusná. Synek ( dávno již tomu ) dostal bílého králíčka na hraní a on rostl a rostl….a protože chlapec byl malý a citlivý, tak králík “utekl” a tchýně ho udělala na paprice.
LK:U vás neexistuje tzv. “červená známka”? Aspoň v našom meste/okrese to funguje tak, že pokiaľ pes niekoho napadne, dostane tzv. “červenú známku” a majiteľ by mal ísť na cvičák - teda pokiaľ nechce prísť o psa, pri druhom napadnutí je pes odobratý a …
U nás většina psů nenosí známku žádnou. Myslím všeobecně v ČR ( možná s výjimkou Brna, v Brně jsem si všimla, že tam na psí pořádek MP dost dbá ). Na vsi při přihlášení psa ani žádnou nedostanete. Necháte si udělat štítek s tel. č. a ten pověsíte psu na obojek - pokud ho nosí.
balu:Já ovšem také ne. Jestli jste si nevšimla, tohle je, podle mě zcela adekvátní, reakce na příslušný příspěvek megi.
Ba ne, vy jste Megí napadla (když sepisujete ta svá moudra a chytrosti,) a přitom jsem napsala já, že tam jeli s myšlenkou psa zastřelit. Aspoň se tak - podle videa - chovali.
Aluška:Bohužel odešla zdravá, naštěstí rychle, tátovi jí na procházce přejelo auto …….
Tak to je moc smutné !
balu:No tak hlavně, že neplýtváte písmenky, když sepisujete ta svá moudra a chytrosti, aniž byste měla relevantní informace.
Ani já, ani Megí nikoho nenapadá. Tak proč takhle ?
Vypůjčím si z diskuze pod článkem návrh řešení :
Většina psů zaútočí na někoho, kdo bude fyzicky napadat, třeba taháním, strkáním, jeho páníčka. K tomuto úkolu, plus další služby jako např. ochrana pozemků, pátrání po lovné zvěři apod. byli psi domestikováni. Chci-li tedy zpacifikovat opilého agresora, musím nejdřív odchytit jeho psa do odchytové smyčky, jenže k tomu nejsou běžní pořádkoví policisté zřejmě vybaveni. Na druhou stranu by standardní vožení takové pomůcky ve služebním autě neměl být problém
A dodám, že za tím účelem byli voláni. Ani by tu tyč nemuseli vozit stále.
megi-the-pes:balu, já nejsem rozhořčená, já se ptám, esi teď takhle budeme řešit problémové psy
je jich tu hodně, hodně moc
Vedle ve vsi porvali dva bulterieři ( ne angličtí , nějací - nerozeznávám - pit, staf, kříženec….)- jasně na volno, křížence na vodítku. Vypadal podobně, jako Idorek po střetu s bachnou. Zastřelit, ale počkáme, až tam bude fesťák.
balu:Z rozhořčených komentářů některých diskutujících dam to vypadá, že u toho byly osobně.
Nebyla jsem tam osobně, ale (podle toho, co jsem viděla na videu ) není v pořádku střílet a zastřelit psa na festivalu v hájku plném lidí. A nic na tom nemění, že chlapa se psem odehnali poněkud stranou.
impact:Ten pes byl momentálně úplně v klidu.
A to nevadí, že je střední část videa vyseknutá, aby nebylo vidět, co konkrétně se stalo? Nevadí, že. Hlavní je vědět, jak to bylo. 😏
Možná vyseknutá. Já se tedy opravím : Podle toho, co jsem viděla….i podle toho, co bylo slyšet na videu. Než na něj “nastoupili” policajti, byl pes v klidu. Ti tam zjevně přišli s úmyslem psa i majitele vyprovokovat a psa střelit.
Věc je daleko hlubší, než ne-střelení nějakého psa
Vždyť vy se mnou de facto souhlasíte.
impact:To je Váš názor a klidně ho mějte. Je mi to vcelku jedno.
Ale i já budu mít s dovolením svůj názor, který jsem si vytvořila v posledních pár týdnech na základě rozhovorů s konkrétními policisty. 🙃 Věc je daleko hlubší, než ne-střelení nějakého psa a to, že Vy o ní nic nevíte, ještě neznamená, že mě musíte peskovat, že to tak není. 😂
Já vás přece nepeskuju, ani vám váš názor neberu. Jste usoudila z mé jedné věty ? Jen jsem vyslovila svůj.
impact:Já bych hlavně nechtěla být v kůži těch policajtů. Prostě furt všechno špatně. A ani se nedivím, že jich tolik odchází ze služby. To my se budeme jednou divit, až budeme komplet bez policie…
Policajti odcházejí z jiných důvodů, než že jim lidi vyčítají, že střelili/nestřelili psa !
Jo, tak budou střílet na festivalu, kde je mraky lidí. Vyženou chlapa, ať odejde a když odejde, zastřelí psa? Ale nebudu opakovat to, co psala Megí. Tohle ale fakt správné řešení nebylo. Ten pes byl momentálně úplně v klidu. Na to, že policajti na jeho majitele dost nevybíravě “řvali”. Majitel uposlechl jejich výzvy. Jestli byl pes opakovaně nebezpečný, měli ho odebrat a případně humánně uspat. Ale co tohle bylo? Zastřelen na útěku ? Byl na něj vydán zatykač? Policajt si chtěl střelit? Tak měl jít na střelnici !!! Jsme na divokém západě ? Je úplně jisté, že přitom nikoho neohrozil ?