A jak se daří Connorovi ?
A jak se daří Connorovi ?
Sarah01:Jo, bez toho to nepůjde.
Ahá, na tohle jsem trubka, na youtubu musím mít nějaký účet ?
Sarah01:Myslím, že se to musí dát do toho políčka Youtube video.
a musí být to video na youtube uložený ?
.
sutrik:Bonnie se taky dnes na agi tréninku tvářila chvílemi jako absolutně neakční pes. Že jsou prý důležitější věci. Ale chvílemi to valila vpřed jako obvykle.
Dnes to bylo prvně kompletně i s kladinou a ještě tréninkovou minihoupačkou. A parkur nebyl lehký pro začátečníky.
Jak se dá vložit to video takhle do textu ?
Sarah01:Půjčím psy, chtějí ven vždy za každýho počasí a nejlíp, když prší. 😁
Beru, nejkratší procházka je tak 1,5 hodinky 🙂
Já chodím ráda a hodně a štvou mě psi, když zrovna náhodou nechtějí, že prší 😄
Tak to děkuji, na to co jsme si oba před lety zažili s jeho ADHD, hyperaktivitou, dysortografií….však jsme o tom už psali v nějakým vláknu 🙂
Vahine:Aluško, jsou to moc hezké fotky! Úplně to na mne dýchlo. Váš syn má pro fotografování cit. 🌷
On je kameraman 🙂
Tak nějaký Mexiko
Něco podobného jsem zažila se svojí první kobylkou před 20ti lety. Utekli ustajovatelce z ohrady a u sousedů se futrovali obilím ve skladu. Ustajovatelka nic neřekla, volala mi až večer, že kobyla leží. No, dva dny jsem tam s ní byla, v noci taky, vet do ní napíchal co se dalo, pot jí kapal i z ohlávky, občas padla, pak se zvedla, vrávorala maštalí a když druhý den chtěla hrabala kopytama do rohu zdi a stavěla se na zadní, že tudy projde, pak padla a začala se dusit ….uspali jsme jí ☹️. Doufám že Vám to Horsano dopadne lépe….
kometa:co fakt zkusit tu Kláru Nevečeřalovou
Proto jsem ji radila. Pár dílů s ní jsem viděla a přijde mi, že opravdu dokáže kvalifikovaně poradit.
A nespokojená a nevyřáděná je ta kočka určitě.
Kluk ty pořady natáčel a říkal že opravdu má velký úspěchy s kočičkama
Buggyra:hihi, to s těmi daty je vtipné 🙂
Nejsem advokát, nevím, jak se to počítá a jaké datum mají event. ve smlouvě o koupi psa, ale dělá to na mě dojem, že v tom případě je již na kupujícím, aby prokázal, že zvíře mělo vadu (bylo nemocné) již při převzetí. O jeden den. K tíži kupujícímu je, že to nenahlásil bez prodlení, protože to je podmínkou uznání nároku… Kontaktovat advokáta, projít dokumentaci a z toho pak vyvozovat závěry - nechat si odpověď na vznesení nároku sepsat od advokáta.
Ve smlouvě je datum 6.9.24 a zprávu o tom, že uhynulo napsala 7.3.2025, měsíc po úhynu. Zprávu dostala, jméno psa v ní není podle PP, datum narození je také špatně, je tam i číslo čipu. To je snad v pořádku.
Buggyra:Trochu počítám. Sedmiměsíční štěně uhynulo, po měsíci to majitel hlásí chovateli (pokud jsem správně pochopila). Chovatel předpokládám štěně prodal někdy mezi 2. a 3. měsícem života.
Sedm měsíců mínus dva měsíce je pět měsíců, plus měsíc do oznámení je šest měsíců. Šest měsíců je lhůta pro uplatnění nároku na škodu aniž by bylo potřeba prokázat existenci vady v době prodeje.
Hm.
Štěně odebrali 6.9.24 a psala o tom úhynu a nějaké případné kompenzaci 7.3.25
Zatím čeká na nějakou lékařskou zprávu, kterou si nechá vysvětlit od svého veta.
Pokud by nabídla slevu na jiné štěně, které ale bude třeba až za rok nebo rok a půl a ona nepřijala, že tak dlouho třeba čekat nechce?
Ph:https://www.google.com/amp/s/www.cikr.cz/vite-ze-muzete-reklamovat-vady-u-zakoupeneho-zvirete/amp/
Pocity jsou jedna vec - tohle je nazor pravniku k reklamaci zvirete.
A k te rychlosti - jeden pripad se nedavno probiral na fb. Proto jsem se ptala na plemeno. K lymfomu se pridala infekce, co zasahla mozek. Pak to jde rychle.
Tohle ale není vada, to byl třeba zalomek v ocase nebo nesestouplá kulka. Není to hovik.
A fakt je to takhle rychlý ? do 14ti dnů ?
Sarah01:Je to rakovina, ta není dědičná, chovatelka na tom nenese žádnou vinu. Kromě toho majitelka ani nedodala lékařskou zprávu a výsledky, což nechápu, z jakého důvodu. Takže ty příznaky a zdravotní potíže zná chovatelka jen tak per huba od majitelky? Jako já jsem člověk docela vstřícnej a dovedu si představit určitou podporu, ale ne takhle a ne finanční. Na mě to majitelé jednoho odchovu taky zkoušeli, ale bohužel nedodrželi instrukce v kupní smlouvě.
Ano, zatím jenom co jí asi popsala do mesengru, výsledky vyšetření zatím nedoložila, myslím že v tomhle by byl asi důležitej i pitevní protokol, ne? I veti a se můžou mýlit….to že psík umřel jí napsala až po tom měsíci s tím, že by si představovala nějakou kompenzaci.
Holky chovatelky, třeba dokážete poradit. Obrátila se na mě známá a já bohužel poradit nemůžu. Pes z jejího odchovu zemřel v 7mi měsících na lymfom. Lékařskou zprávu ani žádné výsledky od majitelky nemá. Je to chov s PP, má jeden vrh za 2 roky. Pejsek začal zvracet, měl průjem, žluté bělmo, byl apatický. Na vet napřed zkoušeli otravu, pak zánět slinivky, pak celkový silný zánět, po kapačkách psík ožil, jedl. Za 2-3 dny opět, tak zase s ním jeli na vet. Nevím jaké testy dělali, jak se pozná lymfom, ale psík zemřel 14 dnů od první nevolnosti, v den kdy dostal první chemošku. Rodiče jsou zdraví, prarodiče ve věku 11-14 let taky, pra pra už neví, neexistuje registr kdo kdy a na co umřel. Chovatelku to samozřejmě vzalo, to nechce nikdo. No a teď měsíc po úmrtí psíka se na ní obrátila majitelka, že by si přestavovala nějakou kompenzaci. Známá s tímhle nemá žádné zkušenosti, ještě se jí to nestalo, ale myslí si, že to není skrytá ani zatajená vada a neví co má dělat. V den odběru byl psík normální a tohle se nedá předpokládat, tudíž nijak zatajit…..
v celém peletonu má plný počet psů (16) už jen nováček (Kanaďan) Connor McMahon, který odpočívá v Gale
Synovo kámoš, tak mu držíme pěsti 🙂