Když umřela Dafinka 1, hned to odpoledne byla doma Dafinka 2. K Dafince přišla Wendy, Míja, Bess, když umřela Dafinka 2, objevil se Idor……teď mám 3 stařečky a Mirečka. Mirečkovi ještě pořídím parťáka, ale už zůstaneme asi časem jen na dvou kouskách. I když……uvidíme
Koženou sedačku zničila kočka, mě se na ní sedělo blbě, v létě se člověk přilepí, v zimě je to studený, takže na tom stejně pořád byla nějaká deka. Na kůži psi nechtěli, na deku už jo.
Moji kamarádi mají syna.. dnes mu je 34 let. Taky dislektik a disgrafik a na základní škole s tím hodně bojovali. Do školy nosili posudky od psychológa a učitelé to ve své podstatě ignorovali a kluka známkovali jako kdyby tenhle problém neměl. Upřímě jsem si myslela, že dneska už se to posunulo někam jinam, ale koukám, že i po těch letech je to stejný..☹️
Měla jsem se synem to samé. Letos mu bude 38. Posudky nejen z poradny, ale i od psychiatričky, kam jsme pravidelně docházeli pro léky ( učivky a zlobivky aneb tiapridal a nootropil), podle tří psychologů kluk nadprůměrně inteligentní, ADHD, dysortografie, hyperaktivita. Učitelé vše ignorovali a zkoušeli stejně jako ostatní děti. Ze základy odcházel s tím, že je stejně blbej tak proč by se učil ( práce učitelek ze základky ). Naštěstí na učilišti chytil druhej dech, dodělal si maturitu, pak se dostal na FAO do Písku, udělal Dis a poslali ho rovnou do třetího ročníku na Bca. Prostě byl najednou tak chytrej, že přeskočil dva roky a šel rovnou do posledního ročníku. Přemlouvali ho aby přestoupil na režii, ale on chtěl zůstat na kameře. No ale to ADHD se ho pořád drží, má furt blbý nápady, jako teď v tý Kanadě hledají claim na pronájem a chtěj sami těžit zlato……
Protože psi, kteří strádali, prý nadměrně ukládají. Organismus je nastaven na neustálý nedostatek, takže cokoliv dostane, uloží raději na pozdější hubené časy…
Já mám doma nějaký výjimky, Idor a Bess, oba přijeli jen kosti a kůže, oba jsou kastrovaný, žerou jak prokopnutý a nepřibíraj. Já jsem samozřejmě ráda, že aspoň nemám doma koule co už hůř chodí a nemusím vymýšlet jak je zhubnout.
Já každýho novýho psa , ať už štěně, nebo staršího ( Bess a Idor ) rovnou přivezla domů a na zahradě se seznámili s ostatníma. Zatím nikdy nenastal žádný problém, stávající domácí nového okamžitě přijali. Každý štěně se mnou první 2 měsíce jezdilo do práce, takže doma ty ostatní neprudilo.
Jé, tak to bych řekla, že jich musí být víc, vždyť jezevčík je početnější než GR, ne? U nás mají někteří i šampiona práce a třeba granda, ale to já bych už nezvládla. S málopočetným plemenem je to asi snadnější, kamarádka má takhle s tím japoncem všechno mozný, ale je na výstavě skoro kazdý víkend.
Ale koukla jsem ještě jednou a mají tam buď Mezinárodní šampion krásy - interšampion , těch je těch 33 a pak jsem ještě teď našla další a to Mezinárodní šampion výstav - těch je tam 46. A k tomu Mezinárodní šampion krásy CIB - těch je 15. Tak jsem z toho jelen 😀.
Ale asi ten interšampion byl jen do určitého roku a pak to přejmenovali . Ale i tak jich není moc 🙂
Krása. Já byla minulý týden v OBI a tam je měli ve všech možných barvách, všechny měly ty jednoduché květy - bílý, žlutý, lososový, růžový, červený - oči přecházely. Žádný jsem si bohužel nekoupila, protože momentálně nemám místo na okně.
Ibišky jsou krásné, ale ty z obchodů jsou nadopované retardéry růstu, aby moc nerostly ale jenom kvetly a naprostá většina těch rostlin se tak vysílí, že nepřežije do dalšího roku.
No… a to znamená nejlepší pes daného plemene? Nebo nejlepší pes dané kategorie daného plemene? Nebo ještě něco jiného?
Titul C.I.B. znamená Champion International de Beauté (Mezinárodní šampion krásy). Uděluje ho mezinárodní kynologická federace (FCI). Pro jeho získání musí pes získat potřebný počet ocenění CACIB (čekatelství mezinárodního šampiona krásy) ve třech různých zemích a pod různými rozhodčími. Mezi prvním a posledním CACIBem musí uplynout alespoň 1 rok a 1 den.
Titul C.I.E. znamená Mezinárodní výstavní šampion (Champion International d’Exposition). Tento titul uděluje Mezinárodní kynologická federace (FCI) psům plemen, která podle nomenklatury FCI podléhají zkoušce z výkonu (např. lovecká, ovčácká nebo pracovní plemena).Pro jeho získání musí pes splnit následující podmínky:Získat 4 tituly CACIB.Tituly musí být uděleny ve 3 různých zemích od 3 různých rozhodčích.Mezi prvním a posledním oceněním musí uplynout doba minimálně 1 roku a 1 dne.
Lidi, já se musím pochlubit. 😊 Hlavně teda proto, že jsem se k tomu konečně dokopala to poslat. A taky proto, že mám obyčejnou radost, máme to konečně i na papíře. 🥰
Gratuluji, Mireček má CIE i CIB, obojí splnil když mu ještě ani nebyly tři roky 🙂
Já u zubaře měla za život jen 2x injekci. Jednu když mi blbě rostla osmička a už byl zánět v tváři a druhou když mi čistila kanálky v šestce. Jinak občasné vrtání bez.