My dnes pro změnu zase pást, ale než k tý louce dojdeme,tak musíme do dlouhého táhlého kopce a zpátky taky. Takže se i projde. Už se začíná trochu lesknout, není tak matný jako předtím .
My dnes pro změnu zase pást, ale než k tý louce dojdeme,tak musíme do dlouhého táhlého kopce a zpátky taky. Takže se i projde. Už se začíná trochu lesknout, není tak matný jako předtím .
Baštíme a baštíme, ať jsme kulatý do léta 😀
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-fenku-mlatili-do-hlavy-rycem-a-pohrbili-zaziva-soud-je-do-vezeni-neposlal-40575362#source=hp&seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest308_feed_filter_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jdu blejt…..
S žebřiňákem na procházce 😀. V břiše mu už škrundá tak o půlku míň a ne tak nahlas. Ve stádě ho 3 valaši pořád trochu šikanujou, dneska jsem jednoho trochu porovnala bičem, když nechtěl pustit Cipíska k vodě. To se starejm hubenejm koníčkům nedělá.
Buggyra:Když ve mně to sezení natvrdo evokuje různé nepříjemnosti pro společnost:
musíme to živit
naučí se to v krimu nové bezvadné věci
nebo to v krimu bude šikanované a bude to do budoucna poškozené (inklinovat ke společensky závadnému chování, protože se v krimu vyplatilo)
Já bych fakt byla pro exemplární tělesné a pracovní tresty. Takové vysekávání invazních rostlin se samo neudělá. A odpočívadla na dálnicích potřebují údržbu pořád, neřád. Nedávno jsem shlédla film Frajer Luke…
Pravda, makat zadarmo, prospěšný práce a hlídat s klackem aby se neflákali
Sarah01:Doufejme, že to tak bude a nezapracoval nějak vlivný rodič.
To doufejme, za tohle by měli jít sedět natvrdo
drvodelkafialova:https://www.novinky.cz/clanek/krimi-dali-kocku-do-susicky-zapnuli-ji-a-umirani-zvirete-natocili-zalobkyne-jejich-obvineni-zrusila-40575119#dop_ab_variant=1672311&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest302_asistent_url_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tolik k ochotě soudu trestat týrání zvířat .🤢🤮
Soudkyně to vrátila k dalším u dokazování, pak je znovu obviní
Je to zatím 14 dnů, tak nevím. Pořád mu hodně škrundá ve střevech, vetka mi řekla ať ho po 14ti dnech znovu odčervím, že jak neměli co žrát tak se snažili okusovat i to k čemu by jinak ani nečuchli, tak že může být hodně začervený a to může způsobovat zrychlenou peristaltiku. Tak to mu neublíží, tak to ještě jednou udělám. Jinak baští v pohodě, jak jádro tak i na procházce trávu. Na procházku jde ochotně. Akorát byl vždycky zvyklý že ve stádě je on vedoucí a to tady v tom novém zatím není.
A ještě teď jsem si vzpoměla, v neděli jsem ho pásla na louce a najednou v něm tak zaškrundalo, že první co mě napadlo bylo že je to jak když se spláchne záchod 😂
Zrzavci:Sem si přesně myslela. No tak to je ale to je o něčem úplně a zcela jiném, než píšeme my s kometou. To je sakra velkej rozdíl, když si to tělo ukočíruje samo a když je to zásah operace, mluvíte a porovnáváte něco zcela odlišného. To pak na základě svých, zcela odlišných situacích na pohodičku doporučíte někomu operaci, která teda rozhodně takováhle procházka růžovým sadem není!!
Aha, to jsem se předtím nedočetla, jak jsem to rychle přejela a operaci jsem nikomu nikde nedoporučovala. Tak pardóóón
Je to zatím 14 dnů, tak nevím. Pořád mu hodně škrundá ve střevech, vetka mi řekla ať ho po 14ti dnech znovu odčervím, že jak neměli co žrát tak se snažili okusovat i to k čemu by jinak ani nečuchli, tak že může být hodně začervený a to může způsobovat zrychlenou peristaltiku. Tak to mu neublíží, tak to ještě jednou udělám. Jinak baští v pohodě, jak jádro tak i na procházce trávu. Na procházku jde ochotně. Akorát byl vždycky zvyklý že ve stádě je on vedoucí a to tady v tom novém zatím není.
Zrzavci:A operace, nebo přirozený průběh?
Přirozeně, jeden měsíc jsem to nedostala a vymalováno
Zrzavci:No moje kamarádka milá taky rozhodně nemá prostor se nějak pozorovat, má svého psa, psa maminky, koně, práci ……… ale dobře jí rozhodně nebylo a stále ještě není, ač je to dost dlouho už. A u té druhé ženy je to podobně. A bez léků to nejde. Nedá se říct, že je to paráda. Možná jde o to v jakém věku.
Bude mi 57, 6 let už to nemám, jsem šťastná jak blecha a je mi fajn. Opravdu. Je fakt že můj gynekolog to všude dává k dobru. Beze jména samozřejmě.
Nemusí to tak mít všechny, já jsem už 6 let po a nic drastického se mi neděje. Jednak nemám čas si něco takovýho uvědomovat 😀, pořád jsem venku se psama nebo něco dělám na zakradě a okolo baráku, že se mi občas udělá trochu teplo to jo, ale minimální pocení, žádný závratě, při úplňku spím hůř ale to jsem měla vždycky. Ale jak píšu, nemám čas si něčeho takovýho všímat :-D, takže to nebude tak hrozný u mě.
Sarah01:Podle chovatelských podmínek je to v pořádku, bohužel.
Vím, znám i feny se 7mi vrhy
U jezevčíků žádný kontroly vrhů nechodí a koukala jsem do databáze na CHS z Hájovského lesa, tak od roku 2016 do 15.3.2025 mají zapsáno 57 štěňat. Což není moc za 10 let. Mají v databázi 7 fen, kryjou téměř každou každý rok, na jedné měli dokonce 6 vrhů. Co se narodilo po loňským květnu přibyde do databáze až zase letošní květen, nebo červen, kdy to tam klub nahraje.
Upřímnou soustrast ……💔
14 let dnes slaví Idor ze Strkovských sádek a jak jinak než v lese. Zároveň jsou to 2 roky, co ho ošklivě potrhal divočák. V naší smečce není celý svůj život, ale určitě je u nás radši, než v té předchozí, kde ho nechtěli. Máme Tě rádi Idorku, dědulo protivnej, nahluchlej, však ty to víš 😃 ❤
Verun:Řeším taky stále a stále věřím že to řešitelný být může. ….jsme teď na trocoxilu…chtěla bych zkusit akupunkturu…už jsem tu dávala dotaz.zda někdo o nějaké neví.nejlepe v jč.
Zkuste se zeptat Kristýny Uhlířové z Vetterapie, mohla by vědět
Dneska jsem byla Cipíska odčervit. Pak jsem ho vzala ještě popást na louku. Strašně mu kručí v břiše, to je normální ? Nikdy dřív jsem to u něho neslyšela, až teď jak je vyhublej.
Pochopila jste to správně. Věřím že se spraví a že ještě budeme jezdit 🙂