Aktuálně: 2 284 inzerátů289 268 diskuzních příspěvků20 866 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 11.06.2026, 19:53:21 xxx.xxx.48.20
tetrivek:

Cena jezevčíka s PP je od 18 000Kč, ale zase víte že je to opravdu jezevčík. A jeho rodiče mají zdravotní testy a tak je tady záruka, že štěně bude zdravé, šťastné a dožije se vysokého věku. 

Možná tak standard velikost. Trpaslíci jsou od 25 000,- podle barvy.

Aluška
Aluška 10.06.2026, 19:17:27 xxx.xxx.48.20
Sarah01:

Já právě vidím upozornění na FB v skupině Množírny množitelé, tyrani v ČR veřejně už od roku 2018. Proto se ptám, jestli je to ofiko CHS, že zadavatelka té ženské věřila. Je mně divný, že si ještě dnes může od takové množky někdo koupit štěně a nic si dopředu nezjistit. Počítám, že ani nemá smlouvu, nemá nic a teď bude jen hledat další hloupé postižené. Je to fakt marný. 

Je to jenom množka bez PP, s nějakým svým příbuzným množí jezevčíky už hodně let, už se o ní psalo mnohokrát.

Aluška
Aluška 10.06.2026, 10:33:37 xxx.xxx.237.192

Tady píšou, že by majitel měl mít přístup do registru

Jak se přihlásit do systému? Závisí na tom, v jaké roli k systému přistupujete. Každý může mít i několik rolí. Do systému se přihlásíte stiskem tlačítka Přihlásit vpravo nahoře. Pak už vás systém bude navádět sám. Pokud jste soukromý veterinární lékař – člen KVL, použijte Přihlášení KVL ID (jednotný autentizační systém KVL). Pokud jste majitelem psa (chovatelem), přihlásíte se stejně jako do kterékoli jiného státního systému, obvykle pomocí Identity občana nebo bankovní identity. Pokud jste veterinářem Veterinární univerzity, máte na výběr mezi přihlášením přes svůj účet u KVL (KVL ID - pokud jste členem), nebo přes systém CAAIS. V takovém případě na rozdíl od OVM můžete mít roli veterináře a možnosti v systému obdobné veterináři KVL. Pokud jste zaměstnancem SVS, městského nebo obecního úřadu, Policie ČR, městské policie nebo jiného OVM, přihlásíte se pomocí systému CAAIS (dříve JIP/KAAS). Oprávnění veterináře Vám musí nastavit váš lokální správce CAAIS. Jak zaevidovat nového psa? Zajistit zápis psa do CEP (provést registraci psa) je zákonnou povinností chovatele. Chovatel je proto povinen zajistit provedení této služby u veterinárního lékaře, který psa identifikuje a provede jeho registraci. Za tento úkon hradí chovatel poplatek. Řádná registrace je důležitá pro evidenci psa a umožňuje jeho dohledání například v případě ztráty. Jak zaevidovat dva čipy u jednoho psa? Pokud potřebujete změnit číslo čipu nebo doplnit informaci o zavedení dalšího čipu, je nejprve nutné vyhledat konkrétního psa v Evidenci psů. Následně otevřete jeho detail, kde v první sekci naleznete funkční tlačítka Oprava údajů nebo Zavedení nového čipu, pomocí kterých požadovanou změnu provedete. Nahrazuje CEP registr petpasů nebo jiný již existující registr? CEP nemůže nahradit registr petpasů ani se s ním aktuálně propojit. Proto platí, že pes musí být evidován v CEP, a pokud mu bude vystaven petpas, je nutno jej zaregistrovat v registru petpasů. Stejně tak evidence čipu psa v jiném nestátním registru nenahrazuje povinnost registrace psa v systému CEP. Pro bližší informace kontaktujte prosím kolegy z KVL:

Aluška
Aluška 09.06.2026, 18:47:11 xxx.xxx.48.20
Verun:

Kamarádka má 18 letou jackraslici 😂 …tak bacha, aby jste neměli 20 leté jezevčíky. To není chvilka. 

No nevím, to jsou ti dva podtržení v mládí, lidožravá Bess a Idorek, tak uvidíme jak překvapí 😀. Ale už teď chce Bess vynést do schodů ( už je objednaná rampa u truhláře ) a ve velkým horku je neberu na dlouhý procházky. Takže až to nebude vono, tak půjdou jen ráno a večer na krátkou na vodítku a odpo zůstanou v zahradě.

Aluška
Aluška 09.06.2026, 14:33:04 xxx.xxx.237.192

Tak to se vyprdnu na ty dva starý 14 a 15. Stejně už na vzteklinu nepůjdem a abych je zase za chvíli odhlašovala……

Aluška
Aluška 09.06.2026, 14:28:07 xxx.xxx.237.192
Verun:

přesně sousedovo jezevčíci , pán je myslivec, tak si myslím, že jsou s PP , asi vloha hlasitosti na stopě a při spatření zvěře😂

Však jsou za to na zkouškách známkovaní 😀 😀

Aluška
Aluška 08.06.2026, 09:32:33 xxx.xxx.237.192

První měsíc ho tam 3 machýrci trochu šikanovali, tak si myslím že byl mírně ve stresu. Teď už si stádo sedlo a má klid. Ty díry před kyčlema už nemá tak hluboký, na zadku taky něco málo přibylo, aspoň to cítím pod hřbílkem a přijde mi, že i ta žebra nejsou tolik vidět. Víc byla vidět pod zimní srstí, teď mi to přijde mírně lepší. No je mu 22, teď zapršelo a poroste i víc tráva. Kamarádka která se živí ustajováním a tréninkem koní říkala, že to může trvat i půl roku. Předtím byl vždycky až moc obézní, tak nemusí přibrat celých 200 kilo, byl by zase jako koule 😀

Aluška
Aluška 07.06.2026, 20:07:03 xxx.xxx.48.20

Cipísek, pro srovnání první fotka při odjezdu z původního ustájka, druhá po dvou měsících v novém

Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 06.06.2026, 19:50:21 xxx.xxx.48.20
kometa:

Jasně. To mi došlo, že s trpaslíkem asi nebudu norovat a tak. Že už to jsou plemena spíše společenská.

Já měla na mysli ty “opravdové” lovečáky a pracáky. Kde se snad nějaké vlohy pořád prověřují.

I trpaslík je lovečák, a je škoda že můžou uchovnit bez zkoušky, ale rozhodl klub. Mirďa má 4  zkoušky - noru, vlohy, BZ a BZH. Hodně majitelů trpaslíků nějakou zkoušku udělá, už pro to aby mohli mít na výběr víc tříd na výstavě a pro rychlejšího šampiona. Standardi musí mít zkoušky 2 k bonitaci.

Aluška
Aluška 05.06.2026, 20:04:55 xxx.xxx.48.20
kometa:

uplne chybi selekce na “uzitkovost” u psu.

Já myslela, že u loveckých a pracovních plemen jsou nějaké zkoušky podmínkou uchovnění. Nebo se pletu?

Trpasličí a králičí jezevčíky uchovníš už jenom na výstavy

Aluška
Aluška 27.05.2026, 19:23:49 xxx.xxx.48.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.05.2026, 16:24:47

Jj Reni, už vím 🙂

Aluška
Aluška 27.05.2026, 14:09:54 xxx.xxx.237.192

Zdravotní rizika specifická pro barvu "Izabela"Izabela je zředěná čokoládová barva způsobená genem d (dilution). U jezevčíků a jiných plemen se tato genetická výbava často pojí s těmito komplikacemi:Barevná mutační alopecie (Color Mutant Alopecia): Srst na světlejších nebo šedavých částech těla může začít řídnout, lámat se nebo úplně vypadávat. Kůže bývá šupinatá a náchylnější k infekcím.Demodikóza (Demodex): Zvýšená náchylnost k tomuto parazitárnímu kožnímu onemocnění kvůli oslabené imunitě kůže.Alergické reakce: Vyšší citlivost kůže na vnější vlivy (krmiva, paraziti, šampony).

Aluška
Aluška 27.05.2026, 12:45:39 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

No maže vyložené podvody - kdy ten pes neexistuje.

ahá, tak to jo, já myslela i nepovolené barvy bez PP

Aluška
Aluška 27.05.2026, 12:37:50 xxx.xxx.237.192
Varaxi:

A proč to mazat? Nic nelegálního to není. To je porušení nějakých interních pravidel? Jako já chápu, že to není úplně košer, ale na druhou stranu to není skoro nic. 

Měla jsem pocit že správce takovéto inzeráty maže

Aluška
Aluška 21.05.2026, 19:34:03 xxx.xxx.48.20
kometa:

doporučují probiotika až po dobrání

Mně doporučili probiotika v průběhu ATB kůry. Tak si vyberte.

Já když se ptala u psa , tak mi taky řekli až po dobrání antibiotik

Aluška
Aluška 19.05.2026, 09:41:47 xxx.xxx.237.192
Sardullah:

To jsem si myslela “ hrdina”, co si tak max dovolí na samotnou ženskou.

To so myslím taky, že je to jen ubožák. Já se ho nebojím, chová se jak šašek. Ale psí stařečci se bojí velkejch psů a nechci je vláčet po pěšině o šířce cca 50 cm těsně okolo ostrý pitbulky. Tak jsem ho chtěla jen obejít. Já z něj mám srandu. Známá zná maminku tý jeho slečny a ta říkala, že je prej řachlej.