Aktuálně: 2 465 inzerátů • 292 742 diskuzních příspěvků • 21 458 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

⋮
Aluška
Aluška 03.04.2026, 19:07:27 xxx.xxx.48.20

Hodně dlouho jsem sem nic nepsala, ale čtu každý den. Dneska napíšu, jak dopadl můj norik  po letošní zimě v péči  JIŽ minulé ustajovatelky - první foto. Na druhé fotce placatý norik ode dneška v novém ustájení. Doufám že přibere, pastviny jsou tady velké a krásné seno uskladněné ve sklaďáku.

Obrázek Obrázek
⋮
Aluška
Aluška 02.04.2026, 12:53:20 xxx.xxx.237.192
Kilian:

..nad tím marně dumám, jaký je povahový, exteriérový nebo zdravotní problém, když neuchovněnou  fenu s PP  nakryju s neuchovněným  PP psem. .

nezjistí se případné vady když neprojde výstavou a bonitací

⋮
Aluška
Aluška 10.03.2026, 09:27:38 xxx.xxx.237.192
megi-the-pes:

Jo, kupuji je už pár let, různé značky, povětšinou Pan Maso, Wies. zahrada, Primal spirit, různé privat labels.
mně ryby z PL vždy chutnaly, tak nevim 🙂
jak prodávají makrelu bez hlavy, tu nejim, tak neplatim, no tak ta bude v těch granulích 🙂 
naposledy jsme měli krůtí WZ a teď rybí, oboje bramborové, beru, co je zrovna výhodné… 6 kg 555 Kč, ostatní z té výrobny jsou levnější
ty, co kupuji já, jsou bílkoviny/protein 40/20, 30/20, to taky nerad každý

Konzervy nekupuji, myslím, že to bude takový průměr jako Feringa pro kočky, Rocco pro psy, Lukullus… žádný zázrak (ten jsem neviděla teda ani u Bohemia petfood, ty mě hodně zklamaly, mraky sádla, ani halíř bych za to…, ale nejsou jediné takové).

Z PL jsem eště kupovala mleté maso bez kostí, mražené kostky jako máslo, papírový obal, cena tak 30 40 Kč za kilo. Naposledy hovězí. Laborku nemám, cestu to přežilo - ze 40 kostek asi 3 povolené, zbytek na kost. Na zkoušku. Nesmrdí. Ale co je tam namleté, nevím. 🙂 A přijede to “zadarmo”. 

to mražené kupujete přes allegro nebo máte přímo odkaz na prodejce ?

⋮
Aluška
Aluška 06.03.2026, 13:13:01 xxx.xxx.237.192

Před dvěma rokama jsem řešila na psech, kdy mému jezevčíkovi divočák skalpoval skoro celá záda. Taky jsem prvních 10 dnů mazala ránu medem, normálním obyčejným medem ( dali mi flašku na veterině, jako když koupíte v obchodě), na to se dával mastnej tyl atd a po 10 dnech jsem mazala alaptyd. Kůže na zádech za 6  týdnů dorostla i s chlupama. Fotila jsem to každý pátek, abych viděla postup, bylo to neuvěřitelný…..

⋮
Aluška
Aluška 24.02.2026, 09:51:36 xxx.xxx.237.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 24.02.2026, 08:50:12

Tak to je úžasný věk, ještě hodně zdravíčka 🙂

⋮
Aluška
Aluška 03.02.2026, 10:12:28 xxx.xxx.237.192

Když ještě žila Wendulka, byla jsem s ní u známé na návštěvě. Holky ( DAfi a Wendy ) byly na zahradě s kamarádky barvářema a my nahoře pily kafíčko. Pak jsme šly ven a já koukám, že Wendy je celá mokrá.  Nepršelo, ale našla jsem mokrý stopy pacek. Tak jsme šly po stopách, kamarádka v garáži na sporáku měla hrnec ještě teplýho vařenýho masa pro barváře. Wendy vyskočila na špalek, ze špalku na ponk, z ponku na sporák a spadla do toho velikýho hrnce s masem, jak se tam nakláněla, aby se nažrala. Byla pocákaná zeď  za sporákem a auto. Pak nějak vylezla a venku jí barváři olízali , jak byla mastná😀 😀

⋮
Aluška
Aluška 31.01.2026, 19:01:09 xxx.xxx.48.20

Tak dneska je to už 8 let, co jsem se jako skoro 6ti letý a nechtěný už páníčkem dostal do současný rodiny. A udělal jsem terno 🙂. Jo už jsem prej protivnej dědek, taky za chvíli mi budete přát ke 14 tým narozeninám, ale já vím, že jsem tady správně, tady mě milujou a pěkně se o mě starají 🙂. Před časem se zjistilo, že jsem si od bývalýho pána přivezl 5 starých neléčených zlomenin, to je docela dost na tak malýho pejska, ale pořád držím pohromadě, mamina mě jen tak nedá. Idor ze Strkovských sádek.

Obrázek
⋮
Aluška
Aluška 23.01.2026, 19:24:02 xxx.xxx.48.20
Daja:

Já si to říkala, že vnučka👍, ale jsem si řekla, že nevím jestli jste už starší tak ať neurazím😉. Já totiž pomotám vše.

Jsem dost stará na dvě vnučky 😀 😀 a ne, neurazím se . Kvůli věku vůbec. Já se neurážím, jen pak přemýšlím, jestli vůbec budu něco svěřovat do éteru  a chvilku mi to přemýšlení trvá 😀

⋮
Aluška
Aluška 23.01.2026, 17:07:56 xxx.xxx.48.20
Daja:

Aluško VAU krásná nemám písmenka na chválu, opravdu nádhera. Prostě když je zima má být zima i klidně hodně pod mínus. Jo a ta holčička na ledu hmmm paráda.

Jo a zase jsem to pomohla, že jo, místo lidožravka napíšu masožravka😆.

Klidně Aluško pište, jak napsala impakt fakt ¾ by už odešli i já. Taky jsem dostala a ne jednou poza uši.

Ta holčička je moje vnučka ❤️

⋮
Aluška
Aluška 23.01.2026, 13:50:39 xxx.xxx.237.192
Arosek:

Jezis to je nadhera!

Sice fotky pro Daju, ale ja s dovolenim tez slintam. Tohle je pro me raj na zemi - zima, snih, nadhera!

Ještě jsem něco u kluka vyštrachala, tak ať je vám pořádná zima 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Aluška
Aluška 23.01.2026, 13:18:14 xxx.xxx.237.192
Daja:

Aha děkuji za vysvětlení, ale Aluška mi tu chybí i její masožravka.

HALÓÓÓ Aluško vrať se a kašli na to!!!!!👍

Lidožravka je už stará paní a přestala lidi žrát 😀. Batolí se za mnou, občas musím kouknout dozadu, jestli jde s námi, nebo někam jinam.

Obrázek
⋮
Aluška
Aluška 23.01.2026, 13:12:07 xxx.xxx.237.192
Daja:

Nevíte holky co je s Aluškou? Dlouho jsem ji neviděla a chybí my a hlavně fotky od syna😉doufám, že nám neonemocněla.

Dájo, jsem tady, občas čtu, ale nějak jsem se rozhodla nic moc nepsat…..a nebudu vysvětlovat že jezevčík není honič a žádnou zvěř neuštve protože na to nemá tělesný dispozice . Každý má svůj názor ale musí znát situaci a místo, jak to u toho druhého vypadá. Něco jiného je psaná věc a skutečnost a představivost ostatních. Tím o tomto tématu končím. Občas nakouknu.

⋮
Aluška
Aluška 06.01.2026, 16:42:00 xxx.xxx.48.20
Zrzavci:

Aluško? To Vám přijde jako zdůvodnění toho, že majitel psa nechá svého psa štvát zvěř? Tak to jsem se s Tali nemusela tak trápit. Nenechávám své psy ani Nakukovat do křoví,  aby ani trochu pouhou zvědavost  nerušili zvéř., která potřebuje šetřit energii. 

Nepřijde mi že minutový běh je štvaní zvěře 

⋮
Aluška
Aluška 06.01.2026, 15:08:44 xxx.xxx.48.20
Zrzavci:

Aluško - mně to nevysvětlujte, já na to mám svůj názor, zkuste to vysvětlit tomu zajícovi, co v těch -14 pak musí bivakovat venku, když si před tím hezky a úplně zbytečně zasprintoval s pejskem, který se pak doma pěkně zahřeje, nají………… zatímco zajíc bivakuje v těch -14. I kdyby to byla nula, tak JE to prostě špatně. A nemůžeme se pak divit, když na pejskaře se kouká v tý zelený kamizole tak, jak se kouká. Protože, když to takhle po Mirďovi udělá i další pejsek a potom další pejsek, tak je to pro toho zajíce vyloženě přínosný, když musí šetřit energií, aby přežil mrazy, zatím co ti, kteří se za ním laškovně proběhli…….. 

A jak je to pro naháňkách, kterých je i v tomhle počasí po celý republice hromada. Ten zajíc neví že je to je černou nebo na vysokou a když po lese leze hromada psů tak prchá a asi to má na celý dopoledne…

⋮
Aluška
Aluška 06.01.2026, 14:44:09 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

No to ne, vy se všichni doma zahřejete, ale to zvíře, co musí zbytečně upalovat a zbytečně spálí xy energie to pak má v noci celkem blbý. 

Fakt ho nehoní půl hodiny, už jsem psala výš, zajíc udělá dvě kolečka, odskočí a je v čudu, pes pak čuchá, vrací se a už ho nenajde, teda aspoň Mirda. Celý to trvá možná 1- 2 minuty, pes pak čuchá a hledá třeba dalších 10 minut. A pak se vrací.

⋮
Aluška
Aluška 06.01.2026, 14:35:22 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

No ale v noci -14, přes den -4, to je docela nářez ne?

Nějak nechápu, jako jestli je psíkům zima? Nebo mě ? 😀

⋮
Aluška
Aluška 06.01.2026, 14:33:55 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

včera Mirďa vyčuchal zajdu, tak s ním oběhnul lesík a za chvilku se vrátil s jazykem na vestě.

Aluško a vám nevadí, že je těch  -14 stupňů?

Né, odpo asi jen -4, ten zajda mu frnkne cobydup a on se tam pak točí dokola a hledá a ověřuje a pak přijde