Arosek:Jezis to je nadhera!
Sice fotky pro Daju, ale ja s dovolenim tez slintam. Tohle je pro me raj na zemi - zima, snih, nadhera!
Ještě jsem něco u kluka vyštrachala, tak ať je vám pořádná zima 😀
Arosek:Jezis to je nadhera!
Sice fotky pro Daju, ale ja s dovolenim tez slintam. Tohle je pro me raj na zemi - zima, snih, nadhera!
Ještě jsem něco u kluka vyštrachala, tak ať je vám pořádná zima 😀
A ještě pár fotek ro Dáju
Daja:Aha děkuji za vysvětlení, ale Aluška mi tu chybí i její masožravka.
HALÓÓÓ Aluško vrať se a kašli na to!!!!!👍
Lidožravka je už stará paní a přestala lidi žrát 😀. Batolí se za mnou, občas musím kouknout dozadu, jestli jde s námi, nebo někam jinam.
Daja:Nevíte holky co je s Aluškou? Dlouho jsem ji neviděla a chybí my a hlavně fotky od syna😉doufám, že nám neonemocněla.
Dájo, jsem tady, občas čtu, ale nějak jsem se rozhodla nic moc nepsat…..a nebudu vysvětlovat že jezevčík není honič a žádnou zvěř neuštve protože na to nemá tělesný dispozice . Každý má svůj názor ale musí znát situaci a místo, jak to u toho druhého vypadá. Něco jiného je psaná věc a skutečnost a představivost ostatních. Tím o tomto tématu končím. Občas nakouknu.
Zrzavci:Aluško? To Vám přijde jako zdůvodnění toho, že majitel psa nechá svého psa štvát zvěř? Tak to jsem se s Tali nemusela tak trápit. Nenechávám své psy ani Nakukovat do křoví, aby ani trochu pouhou zvědavost nerušili zvéř., která potřebuje šetřit energii.
Nepřijde mi že minutový běh je štvaní zvěře
Zrzavci:Aluško - mně to nevysvětlujte, já na to mám svůj názor, zkuste to vysvětlit tomu zajícovi, co v těch -14 pak musí bivakovat venku, když si před tím hezky a úplně zbytečně zasprintoval s pejskem, který se pak doma pěkně zahřeje, nají………… zatímco zajíc bivakuje v těch -14. I kdyby to byla nula, tak JE to prostě špatně. A nemůžeme se pak divit, když na pejskaře se kouká v tý zelený kamizole tak, jak se kouká. Protože, když to takhle po Mirďovi udělá i další pejsek a potom další pejsek, tak je to pro toho zajíce vyloženě přínosný, když musí šetřit energií, aby přežil mrazy, zatím co ti, kteří se za ním laškovně proběhli……..
A jak je to pro naháňkách, kterých je i v tomhle počasí po celý republice hromada. Ten zajíc neví že je to je černou nebo na vysokou a když po lese leze hromada psů tak prchá a asi to má na celý dopoledne…
Zrzavci:No to ne, vy se všichni doma zahřejete, ale to zvíře, co musí zbytečně upalovat a zbytečně spálí xy energie to pak má v noci celkem blbý.
Fakt ho nehoní půl hodiny, už jsem psala výš, zajíc udělá dvě kolečka, odskočí a je v čudu, pes pak čuchá, vrací se a už ho nenajde, teda aspoň Mirda. Celý to trvá možná 1- 2 minuty, pes pak čuchá a hledá třeba dalších 10 minut. A pak se vrací.
Zrzavci:No ale v noci -14, přes den -4, to je docela nářez ne?
Nějak nechápu, jako jestli je psíkům zima? Nebo mě ? 😀
Zrzavci:včera Mirďa vyčuchal zajdu, tak s ním oběhnul lesík a za chvilku se vrátil s jazykem na vestě.
Aluško a vám nevadí, že je těch -14 stupňů?
Né, odpo asi jen -4, ten zajda mu frnkne cobydup a on se tam pak točí dokola a hledá a ověřuje a pak přijde
Mě pesani překvapili, ač ráno asi -14, nechtělo se jim domů a štrádovali jsme po lese dobrou třičtvrtěhodinu. Mě omrzly asi všechny prsty na rukou, oni v pohodě. Jo, bundy měli, ale nožičky mají holý 😀. Odpo už bývá jen -4 a to jsme venku naší klasiku 1,5 hodiny. včera Mirďa vyčuchal zajdu, tak s ním oběhnul lesík a za chvilku se vrátil s jazykem na vestě. Pak si ještě chvíli čuchal stopy ve sněhu a kdybych nezavelela domů, aby nám nevyhasly kamna, čuchal by tam určitě až do tmy.
Jezevčounům se taky dělají hrudky, packy vystříhávám nůžkama, ale asi pořídím strojek, ten to vezme víc mezi polštářkama
Výšky mi nevadí, mám dvoupatrový dům a střechu v pochůzím sklonu ( tedy mírném ) a běhám po ní jak čamrda, vyčistit komín, natřít štítový prkna, když mi vichřice urvala pár hřebenáčů tak zakrýt díry atd.
bambule:Odpovím za Alušku, doufám, že se nebude zlobit. Máte pravdu Mireček je první z pravé strany. Jeho pohled “ Foť ženo, jsem král!" mluví za všechno.
Ano, to je on, mého srdce šampion 😂
Dneska jsme venčili v pohádce 😀, byla jsem u rodičů a napadlo dost sněhu.
Tak my taky přejeme 😀
kometa:To by jí muselo být už tak ke třiceti. Když to tak počítám. Ale proč ne?
Aspoň vloni mi Zdenča říkala, že ještě žije, je v kontaktu v majitelkou
kometa:já na tý klusací mršině byla pořád kilometr před nima.
Zita?
No jasně 😀, myslím že pořád ještě žije
Jednak to bylo jak šicí stroj, druhak nacválat klusáka je prakticky nemožný (naštěstí jsme měli klusačku ve škole, takže jsem to s nima uměla). No a do třetice ta jejich měla výbornej zvyk ve cvalu na fleku uskočit a jezdce nechat pokračovat rovně.
Přesně na takový klusačce jsem za mých mladých let taky jezdila 😂, učila jsem jí cválat a skákat. V kroku byla strašně rychlá, jely jsem v partě , ostatní holky si v klidu klábosily a koně šli hezky vedle sebe, já na tý klusací mršině byla pořád kilometr před nima.
Mám 4 trpasličí jezevčíky, stáří asi 15, skoro 14, 13 a 5 let. Ráno hodinová procházka, spíš čuchací . Odpo 1,5-2 hodiny v lese, od jara do podzinu ještě odpo zahrada a večer poslední čurací taky skoro hodina. Na tý zahradě nejsou jen tak sami vykopnutý, jsem tam s nima.
Kamarádka měla tibetskou španělku , která taky měla neustále problémy se žaludkem. Popíšu to laicky, až při pořádném vyšetření ( nevím - hadička do žaludku ? fakt nevím ) se přišlo na to, že někde něco sežrala venku, to něco se přilepilo na stěnu žaludku a začal se tvořit žaludeční vřed, je to možné ? Tak nějak mi to tenkrát vyprávěla. Užívala nějaké léky pro které jezdili do Rakouska a samozřejmě gastro dietu. Jakou už teké nevím.