Cipísek, pro srovnání první fotka při odjezdu z původního ustájka, druhá po dvou měsících v novém
Cipísek, pro srovnání první fotka při odjezdu z původního ustájka, druhá po dvou měsících v novém
kometa:Jasně. To mi došlo, že s trpaslíkem asi nebudu norovat a tak. Že už to jsou plemena spíše společenská.
Já měla na mysli ty “opravdové” lovečáky a pracáky. Kde se snad nějaké vlohy pořád prověřují.
I trpaslík je lovečák, a je škoda že můžou uchovnit bez zkoušky, ale rozhodl klub. Mirďa má 4 zkoušky - noru, vlohy, BZ a BZH. Hodně majitelů trpaslíků nějakou zkoušku udělá, už pro to aby mohli mít na výběr víc tříd na výstavě a pro rychlejšího šampiona. Standardi musí mít zkoušky 2 k bonitaci.
kometa:uplne chybi selekce na “uzitkovost” u psu.
Já myslela, že u loveckých a pracovních plemen jsou nějaké zkoušky podmínkou uchovnění. Nebo se pletu?
Trpasličí a králičí jezevčíky uchovníš už jenom na výstavy
Jj Reni, už vím 🙂
Zdravotní rizika specifická pro barvu "Izabela"Izabela je zředěná čokoládová barva způsobená genem d (dilution). U jezevčíků a jiných plemen se tato genetická výbava často pojí s těmito komplikacemi:Barevná mutační alopecie (Color Mutant Alopecia): Srst na světlejších nebo šedavých částech těla může začít řídnout, lámat se nebo úplně vypadávat. Kůže bývá šupinatá a náchylnější k infekcím.Demodikóza (Demodex): Zvýšená náchylnost k tomuto parazitárnímu kožnímu onemocnění kvůli oslabené imunitě kůže.Alergické reakce: Vyšší citlivost kůže na vnější vlivy (krmiva, paraziti, šampony).
Zrzavci:No maže vyložené podvody - kdy ten pes neexistuje.
ahá, tak to jo, já myslela i nepovolené barvy bez PP
Varaxi:A proč to mazat? Nic nelegálního to není. To je porušení nějakých interních pravidel? Jako já chápu, že to není úplně košer, ale na druhou stranu to není skoro nic.
Měla jsem pocit že správce takovéto inzeráty maže
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221859-jezevcik-kralici/
Reni smazat, jednat bez PP, jednak izabela u nás není povolená barva a jedna králičí nemůže mít 5 kg
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221859-jezevcik-kralici/
Reni smazat, jednat bez PP, jednak izabela u nás není povolená barva a jedna králičí nemůže mít 5 kg
kometa:doporučují probiotika až po dobrání
Mně doporučili probiotika v průběhu ATB kůry. Tak si vyberte.
Já když se ptala u psa , tak mi taky řekli až po dobrání antibiotik
Sardullah:To jsem si myslela “ hrdina”, co si tak max dovolí na samotnou ženskou.
To so myslím taky, že je to jen ubožák. Já se ho nebojím, chová se jak šašek. Ale psí stařečci se bojí velkejch psů a nechci je vláčet po pěšině o šířce cca 50 cm těsně okolo ostrý pitbulky. Tak jsem ho chtěla jen obejít. Já z něj mám srandu. Známá zná maminku tý jeho slečny a ta říkala, že je prej řachlej.
Dublinbarzoj:Ať vám to dobře dopadne a pokud bude prudit dál, tak můžeme zajistit kavkazáka nebo anatola jako tělesnou stráž. Těm většinou stačí jeden pohled a psí i lidští případní zlouni jinou cestu najednou hledat umí a zdravit taky. A vaše drobotina by se jim líbila, té by neublížili
OK, beru 😀. Dneska jsme ho potkali zas, ale šli se mnou dva další pejskaři, tak ani neceknul a šel jinam.
Zrzavci:Aluško, to je teda extra magor!
Co zkusit zajít na městskou, osvětlit jim o co jde ,a zeptat se, zda by se tam občas nemohli objevit?
Volala jsem na státní policii a oni to musí postoupit městu jako přestupek proti občanskému soužití. Vedoucí přestupkové komise v krajském městě bydlí u nás na vsi, tak místní případy řeší přímo u nás na vsi. Dneska jsem ještě informovala starostu ( vyrůstali jsme spolu jako děti na vsi ) tak aby věděl a on řekl že u ještě před tou komisí ( kdoví kdy to bude ) zavolá, aby mu řek, ať mě nechá na pokoji. Taky ho zná, ne tak dobře jako mě, ale nejsme tak velká obec.
Mám kdyžtak hned zase volat 158, držet vodítka, volat a natáčet nedokážu najednou. Poprosila jsem známého jestli by občas nemohl jít se mnou.
Tak jsem ho dneska potkala zas. Šel po tý cestě, po který za mnou minule šel a řval na mě nadávky. Přišlo mi že tudy jde schválně, jestli mě tam potká. Nikdy tudy nechodil. Viděla jsem ho už z dálky, zahlídla jsem svítivě růžový vodítko, čapla psy a okamžitě se otočila a šla od něj pryč. On hned zrychlil a hulákal na mě : bojíš se ? Už sem nelez. Já ho chtěla obejít, když si představíte lesní cestičky do trojúhelníku, tak po dvou kratších stranách jsem chodila já a on chodil po tý delší abych nemohla nikudy vyjít a furt hulákal jestli se bojím. To už jsem vytáčela 158. Po chvíli když viděl že telefonuju, tak odešel. Už jsem to byla sepsat na obvodním oddělení a už to budou nějak řešit.
DafiŽeryková:Úterý dopo před neplánovanou odpolední…
a dnes po ranní před deštěm….-pořád za huma ke křížku,k lípě navezly na cestu štěrk a šutry,sousedce jsem řekla,že kdyby tam jela s kočárkem,tak jí bud vypadne dítě,nebo ulomí kolečko…☹️.
k hájence zase cihly-kousky…
takže furt jak blbečci..ke křížku,nebo po dědině,to bylo v pondělí-po ranní odpo,-okruh po dědině,pak se najíst,uklidit a jít naproti kolegyni-ze psama,doma hodinu a půl školení do práce,-to si spaly,Dafi pak u mě naklíně spala,a když jsme odcházely,tak jim najednou došlo,že tady někdo byl,a jak nás slyšely na terase,tak začly štěkat🙂.tak jsme se jim smály🙂,
no a Betty je ze dvorku..pořád jen chodí,hodiny chodí,jí,pije,chodí….
za týden ji bude sedmnáct,nevidí,skoro neslyší,občas někde zabloudí….,onehdy se napasovala do rožku se smetákama,zajímalo by mě jak to má z čichem…
když kolem ní šla v pondělí kolegyně,tak ji Betty vůbec nevnímala a to šla těsně kolem…
nejhorší je,že jsem u ní už dlouho neviděla žádnou emoci….☹️
je to divný vidět psa,co nevrtí ocáskem,co pořád vypadá jako ducehm nepřítomný,což ona i je….☹️
24,května jí bude sedmnáct…
Ta poslední fotka Betynky, to je čumáček jak přes kopírák moje lidožravka. U tý se jen domýšlíme jestli je jí 15 nebo 16 Ale Bessča zatím vnímá.
Ještě k tý mojí smečce, není to jednoduché mít vodítka v jedné ruce a druhou třeba telefonovat policii, i když když jde do tuhýho tak se musí. Lidožravá Bess z osady asi 15 - 146 let, už se bojí míň, ale bojí. Lidí ,psů. Pořád je ve střehu. Ze sebemenší změny je ve stresu. Hodně hodně dlouho. Na cizího psa prostě poštěkává. Ne nijak agresívně, zní to jako když štěká zavřená v krabici. Idor 14 let, do 6ti let nevím jak žil, špatně slyší, když vedle něho začne někdo štěkat, asi se lekne, taky už určitě dementní ( věk a před 2ma lety 5 narkóz během dvou měsíců ) a začne kousat kolem sebe. Taky po kastraci nesnáší když mu někdo čuchá k zadku. Mirďa asi chce chránit Bessču, která mu dělala mamku od štěněte taky začne štěkat. Takže je mám nakrátko a kus od sebe když vidím cizího psa . Když jdou každej sám, tak jsou úplně v pohodě. Ve smečce se prostě chovají takhle. Ale jasně, když půjde do tuhýho, ať si rafaj kolem sebe, oni se nikdy nekousli jakože úplně, ale budu mít volnou ruku s paralyzérem. Navíc už 3x na nás vlítnul velkej pes navolno, takže se bojí ti moji dopředu.
Verun:na stafordi a spol. pán regulerně radí agresivního bul psa přiškrtit (vodítkem) asi bych to klidně dotáhla do konce, bulíka nepřesvědčíte aby v amoku pustil a ani mu hubu neotevřete ani bití nepomáhá…..
Tak nějak si to představuju, že chytím obojek, otočím a škrtím. A nepustím dokud dejchá. Ale realita může bejt jiná. Tohle jsem už jednou radila, když nějakej kříženec bulla něčeho držel za krk jinýho psa a já šla okolo. Zařvala jsem na něj drapni ho za obojek, otoč a škrť. Pes pustil. Každopádně objednám pepřák.
Tak zase o fous lepší 😁
Vahine:Aluško, to je síla! Chirurg? Neskutečný, že takový magor je lékař, fuj. Na Vašem místě, máte-li auto, našla bych si jiné místo, kam bych vyjížděla s pejsky. Máte jich víc a to si nedokážu představit, jak je všechny ubráníte před takovým psem a chlapem, který je regulérní blázen. Nešla bych tomu znovu naproti. Přistěhoval se nebo si pořídil nového psa? Kde se tam tak najednou vzal, když jste se doteď nepotkali? Policii i obec bych do toho zapojila, aby mu to určitě neprošlo a pak se vyhnula pomstě tím, že bych jezdila jinam. S jedním psem je to jiné než se smečkou, no. Myslím na Vás Aluško, jsem zděšená, jenom to čtu!
Bydlí tu asi 10 let. Jeho o dvacet let mladší přítelkyně bohužel po těžké nemoci v prosinci odešla. Pes zbyl. Dříve jí venčila slečna. On musí až teď. Už víc lidí mi řekli že mu poslední dobou nějak hrabe. Naštěstí ho nepotkavam nijak často. Změna lokality je pro ty dva stařečky docela problém, mají to tady nachozený a nebude problém až třeba přestanou vidět. Ví jakou chodíme trasu a můžou si i počuchat a pak mě doběhnou. No tak uvidíme. Záznam na policii je a příště už mám volat rovnou z místa.