Aktuálně: 2 284 inzerátů289 268 diskuzních příspěvků20 866 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 18.05.2026, 20:17:56 xxx.xxx.48.20
Dublinbarzoj:

Ať vám  to dobře  dopadne a pokud bude prudit dál, tak můžeme zajistit kavkazáka nebo anatola jako tělesnou stráž.  Těm většinou stačí jeden pohled a psí i lidští případní zlouni jinou cestu najednou hledat umí a zdravit taky. A vaše drobotina by se jim líbila, té by neublížili

OK, beru 😀. Dneska jsme ho potkali zas, ale šli se mnou dva další pejskaři, tak ani neceknul a šel jinam.

Aluška
Aluška 18.05.2026, 13:48:30 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

Aluško, to je teda extra magor!

Co zkusit zajít na městskou,  osvětlit jim o co jde ,a zeptat se, zda by se tam občas nemohli objevit?

Volala  jsem na státní policii a oni to musí postoupit městu jako přestupek proti občanskému soužití. Vedoucí přestupkové komise v krajském městě bydlí u nás na vsi, tak místní případy řeší přímo u nás na vsi. Dneska jsem ještě informovala starostu ( vyrůstali jsme spolu jako děti na vsi ) tak aby věděl a on řekl že  u ještě před tou komisí ( kdoví kdy to bude ) zavolá, aby mu řek, ať mě nechá na pokoji. Taky ho zná, ne tak dobře jako mě, ale nejsme tak velká obec.

Aluška
Aluška 15.05.2026, 21:24:48 xxx.xxx.48.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 15.05.2026, 21:22:42

Mám kdyžtak hned zase volat 158, držet vodítka, volat a natáčet nedokážu najednou. Poprosila jsem známého jestli by občas nemohl jít se mnou. 

Aluška
Aluška 15.05.2026, 20:28:49 xxx.xxx.48.20

Tak jsem ho dneska potkala zas. Šel po tý cestě, po který za mnou minule šel a řval na mě nadávky. Přišlo mi že tudy jde schválně, jestli mě tam potká. Nikdy tudy nechodil. Viděla jsem ho už z dálky, zahlídla jsem svítivě růžový vodítko, čapla psy a okamžitě se otočila a šla od něj pryč. On hned zrychlil a hulákal na mě : bojíš se ? Už sem nelez.  Já ho chtěla obejít, když si představíte lesní cestičky do trojúhelníku, tak po dvou kratších stranách jsem chodila já  a on chodil po tý delší abych nemohla nikudy vyjít a furt hulákal jestli se bojím. To už jsem vytáčela 158. Po chvíli když viděl že telefonuju, tak odešel. Už jsem to byla sepsat na obvodním oddělení a už to budou nějak řešit. 

Aluška
Aluška 15.05.2026, 20:19:36 xxx.xxx.48.20
DafiŽeryková:

Úterý dopo před neplánovanou odpolední…

a dnes po ranní před deštěm….-pořád za huma ke křížku,k lípě navezly na cestu štěrk a šutry,sousedce jsem řekla,že kdyby tam jela s kočárkem,tak jí bud vypadne dítě,nebo ulomí kolečko…☹️.

k hájence zase cihly-kousky…

takže furt jak blbečci..ke křížku,nebo po dědině,to bylo v pondělí-po ranní odpo,-okruh po dědině,pak se  najíst,uklidit a jít naproti kolegyni-ze psama,doma hodinu a půl školení do práce,-to si spaly,Dafi pak u mě naklíně spala,a když jsme odcházely,tak jim najednou došlo,že tady někdo byl,a jak nás slyšely na terase,tak začly štěkat🙂.tak jsme se jim smály🙂,

no a Betty je ze dvorku..pořád jen chodí,hodiny chodí,jí,pije,chodí….

za týden ji bude sedmnáct,nevidí,skoro neslyší,občas někde zabloudí….,onehdy se napasovala do rožku se smetákama,zajímalo by mě jak to má z čichem…

když kolem ní šla v pondělí kolegyně,tak ji Betty vůbec nevnímala a to šla těsně kolem…

nejhorší je,že jsem u ní už dlouho neviděla žádnou emoci….☹️

je to divný vidět psa,co nevrtí ocáskem,co pořád vypadá jako ducehm nepřítomný,což ona i je….☹️

24,května jí bude sedmnáct…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ta poslední fotka Betynky, to je čumáček jak přes kopírák moje lidožravka. U tý se jen domýšlíme jestli je jí 15 nebo 16 Ale Bessča zatím vnímá.

Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 11.05.2026, 14:17:50 xxx.xxx.237.192

Ještě k tý mojí smečce, není to jednoduché mít vodítka v jedné ruce a druhou třeba telefonovat policii, i když když jde do tuhýho tak se musí. Lidožravá Bess z osady asi 15 - 146 let, už se bojí míň, ale bojí. Lidí ,psů.  Pořád je ve střehu. Ze sebemenší změny je ve stresu. Hodně hodně dlouho. Na cizího psa prostě poštěkává. Ne nijak agresívně, zní to jako když štěká zavřená v krabici. Idor 14 let, do 6ti let nevím jak žil, špatně slyší, když vedle něho začne někdo štěkat, asi se lekne, taky už určitě dementní ( věk a před 2ma lety 5 narkóz během dvou měsíců ) a začne kousat kolem sebe. Taky po kastraci nesnáší když mu někdo čuchá k zadku.  Mirďa asi chce chránit Bessču, která mu dělala mamku od štěněte taky začne štěkat. Takže je mám nakrátko a kus od sebe když vidím cizího psa . Když jdou každej sám, tak jsou úplně v pohodě. Ve smečce se prostě chovají takhle. Ale jasně, když půjde do tuhýho, ať si rafaj kolem sebe, oni se nikdy nekousli jakože úplně, ale budu mít volnou ruku s paralyzérem. Navíc už 3x na nás vlítnul velkej pes navolno, takže se bojí ti moji dopředu.

Aluška
Aluška 11.05.2026, 12:29:35 xxx.xxx.237.192
Verun:

na stafordi a spol.   pán regulerně radí agresivního bul psa přiškrtit (vodítkem) asi bych to klidně dotáhla do konce, bulíka nepřesvědčíte aby v amoku pustil a ani mu hubu neotevřete ani bití nepomáhá….. 

Tak nějak si to představuju, že chytím obojek, otočím a škrtím. A nepustím dokud dejchá. Ale realita může bejt jiná. Tohle jsem už jednou radila, když nějakej kříženec bulla něčeho držel za krk jinýho psa a já šla okolo. Zařvala jsem na něj drapni ho za obojek, otoč a škrť. Pes pustil.  Každopádně objednám pepřák.

Aluška
Aluška 10.05.2026, 13:14:25 xxx.xxx.48.20
Vahine:

Aluško, to je síla! Chirurg? Neskutečný, že takový magor je lékař, fuj. Na Vašem místě, máte-li auto, našla bych si jiné místo, kam bych vyjížděla s pejsky. Máte jich víc a to si nedokážu představit, jak je všechny ubráníte před takovým psem a chlapem, který je regulérní blázen. Nešla bych tomu znovu naproti. Přistěhoval se nebo si pořídil nového psa? Kde se tam tak najednou vzal, když jste se doteď nepotkali? Policii i obec bych do toho zapojila, aby mu to určitě neprošlo a pak se vyhnula pomstě tím, že bych jezdila jinam.  S jedním psem je to jiné než se smečkou, no. Myslím na Vás Aluško, jsem zděšená, jenom to čtu!

Bydlí tu asi 10 let. Jeho o dvacet let mladší přítelkyně bohužel po těžké nemoci v prosinci odešla. Pes zbyl. Dříve jí venčila slečna. On musí až teď. Už víc lidí mi řekli že mu poslední dobou nějak hrabe. Naštěstí ho nepotkavam nijak často. Změna lokality je pro ty dva stařečky docela problém, mají to tady nachozený a nebude problém až třeba přestanou vidět. Ví jakou chodíme trasu a můžou si i počuchat a pak mě doběhnou. No tak uvidíme. Záznam na policii je a příště už mám volat rovnou z místa.

Aluška
Aluška 10.05.2026, 06:53:54 xxx.xxx.48.20

Nevypadal že by měl nějakou zbraň. Je to chlap cca 55 let a je to chirurg. Asi to bude ale sprostý namyšlený macho který je sprostý  na samotný ženský a nesnese když se mu ta chudinka postaví.

Aluška
Aluška 09.05.2026, 20:50:12 xxx.xxx.48.20

Fakt už mám žaludeční neurózu, když jsem to říkala tomu policajtovi do telefonu tak jsem se zase rozklepala, blbě spím, pořád přemýšlím jak bych ty moje drobky případně mohla zachránit…

Aluška
Aluška 09.05.2026, 20:46:30 xxx.xxx.48.20

Teď už to vím taky, v pondělí jsem si říkala že on odejde a je to tvrzení proti tvrzení. Stejně mám strach že je to ten typ co nesnese když se ženská ozve. Na bývalou pritelkyni byl prej taky hnusnej.  Policajti taky rikali volejte jsem, samotná ženská v ohrožení.

Aluška
Aluška 09.05.2026, 20:22:43 xxx.xxx.48.20

Teď je mi nějaký i y ukradený, v pondělí jsem měla konflikt s chlapem, klepu se ještě teď, nakonec mě všichni přesvědčili ať to ohlásím.  Šla jsem s psíkama na procházku, měla jsem je na vodítku. Vyšla jsem z lesa a za potokem u lávky, kudy jsme chtěli pokračovat do dalšího lesíka, byl chlap s pitbulkou navolno. Vím že už 3x pokousala. Zavolala jsem na něj, ať si jí dá na vodítko, vykala jsem mu. On na mě houknul tak se nelez a jdi jinam. Říkám mu, že mi si nebude určovat kam mám jít a šla jsem asi 15 metrů od lávky proti proudu, kde se dá potok přeskákat po kamenech a pejsci by přebrodili. On na mě řval, že jestli vlezem do vody, že ta pitbulka je uloví. Znovu jsem mu slušně řekla, ať si jí přiváže, že v katastru obce má být pes na vodítku. On jí teda přivázal, já začala s psíkama slízat břeh toho potoka a on táhnul tu pitbulku po protějším břehu k místu kde jsem měla vylézt a řval na ní pojď máš tam hračky. Jako moje psy. Tak jsem je zase začala tahat po břehu nahoru že se vrátíme k lávce, když on tam nebyl a on zase letěl zpátky abych na tu lávku nemohla. Tak já zase táhla psy do potoka a už jsem na něj houkla ať mi dá pokoj ať jde do prdele. On na mě zařval ty zasraná krávo a dál táhnul tu pitbulku za námi. Ve mě to bouchlo a už jsem mu taky tykala a řvala jsem na něj jdi do prdele ty kokote. On na mě co si to dovoluješ ty zasraná krávo co mi tykáš . Říkám mu že si dovoluju jen to co on e že on si začal a mezitím jsem nějak přetáhla psy přes potok , namočila jsem si boty, ale to neva a on zase táhnul toho psa přes lávku a šel ještě asi 30 metrů za náma a ječel na mě že jsem zasraná kráva. Dneska jsem to nahlásila policajtům.  pořád se klepu strahy, aby jí na nás fakt neposlal až se někdy zase potkáme, že jsem se mu postavila. Pitbulce nic nebude, ale představa že mi trhá psy a já nemůžu nic dělat je strašná. 

Aluška
Aluška 05.05.2026, 10:15:52 xxx.xxx.237.192

Cipísek je 24/7 venku, ještě minulý týden tu byly mrazíky, sádlo nemá aby ho hřálo. Má vylínaný plece a zdárně pokračuje.

Aluška
Aluška 05.05.2026, 08:43:50 xxx.xxx.237.192
Horsana:

To je mozne.

Teraz ma jedinu ulohu, priberat. Lonz, behanie, to je vydaj energie, len nech ju premiena na hmotu.

Svaly si musi prizrat, nie pribehat.

To hovorim ako clovek, ktory vie, ze sa to da i u koni, co su v boxe 20 hodin denne.

Ano, napřed se vyžerem a pak začnem něco dělat 🙂

Aluška
Aluška 04.05.2026, 20:09:10 xxx.xxx.48.20
Verun:

To je mítus.ze když se na koni nejezdí opadnou mu takto záda…ba někteří koně z toho profitují,že si ta záda mohou odpočinout.dlouhy sval zádový není nosný sval(dynamický sval )k nesení zátěže. Je to sval staticky.kun .pokud správně nese jezdce netahá to tímto svalem.a.pokud jo .je to špatně.

Právě pozdní přelínávaní může být priznak.

Zhubnul přes 200 kilo podle vetky

Aluška
Aluška 04.05.2026, 10:26:06 xxx.xxx.237.192
Horsana:

To sa robi speci testovanie, na Cushinga, alebo ak je typicky priznakovy kon (moja Neha), tak sa rovno da pergolid, vas nie je uplne typicky, ale…ten ubytok hornej linie je markantny u neho. Taky, az prilis.

Ta horna linia sa da jedine prizrat, ja by som nelonzovala, prechajdy su ideal. Ryzovky su fakt top na toto.

S tím lonžováním nebudu začínat hned, až za čas, zatím chodíme ty dlouhé kopce a na rovince začneme spolu běhat. Kopec bych já nevyběhla, ještě nemám kondičku 😀

Aluška
Aluška 04.05.2026, 09:49:26 xxx.xxx.237.192
Verun:

Cushing mě napadl hned , dlouhé chlupy…záda… 

ale nechci být futr za škarohlída. 🤪

Má úplně stejnou zimní srst jako jindy, ještě není celý přelínaný. Záda má opadlý, rok  se na něm nejezdilo. Uvidíme, začnu pomalu lonžovat. Vetka ho viděla na podzim, dělaly se krve a selen a o cushingu neříkala nic.