Já každýho novýho psa , ať už štěně, nebo staršího ( Bess a Idor ) rovnou přivezla domů a na zahradě se seznámili s ostatníma. Zatím nikdy nenastal žádný problém, stávající domácí nového okamžitě přijali. Každý štěně se mnou první 2 měsíce jezdilo do práce, takže doma ty ostatní neprudilo.
Jé, tak to bych řekla, že jich musí být víc, vždyť jezevčík je početnější než GR, ne? U nás mají někteří i šampiona práce a třeba granda, ale to já bych už nezvládla. S málopočetným plemenem je to asi snadnější, kamarádka má takhle s tím japoncem všechno mozný, ale je na výstavě skoro kazdý víkend.
Ale koukla jsem ještě jednou a mají tam buď Mezinárodní šampion krásy - interšampion , těch je těch 33 a pak jsem ještě teď našla další a to Mezinárodní šampion výstav - těch je tam 46. A k tomu Mezinárodní šampion krásy CIB - těch je 15. Tak jsem z toho jelen 😀.
Ale asi ten interšampion byl jen do určitého roku a pak to přejmenovali . Ale i tak jich není moc 🙂
Krása. Já byla minulý týden v OBI a tam je měli ve všech možných barvách, všechny měly ty jednoduché květy - bílý, žlutý, lososový, růžový, červený - oči přecházely. Žádný jsem si bohužel nekoupila, protože momentálně nemám místo na okně.
Ibišky jsou krásné, ale ty z obchodů jsou nadopované retardéry růstu, aby moc nerostly ale jenom kvetly a naprostá většina těch rostlin se tak vysílí, že nepřežije do dalšího roku.
No… a to znamená nejlepší pes daného plemene? Nebo nejlepší pes dané kategorie daného plemene? Nebo ještě něco jiného?
Titul C.I.B. znamená Champion International de Beauté (Mezinárodní šampion krásy). Uděluje ho mezinárodní kynologická federace (FCI). Pro jeho získání musí pes získat potřebný počet ocenění CACIB (čekatelství mezinárodního šampiona krásy) ve třech různých zemích a pod různými rozhodčími. Mezi prvním a posledním CACIBem musí uplynout alespoň 1 rok a 1 den.
Titul C.I.E. znamená Mezinárodní výstavní šampion (Champion International d’Exposition). Tento titul uděluje Mezinárodní kynologická federace (FCI) psům plemen, která podle nomenklatury FCI podléhají zkoušce z výkonu (např. lovecká, ovčácká nebo pracovní plemena).Pro jeho získání musí pes splnit následující podmínky:Získat 4 tituly CACIB.Tituly musí být uděleny ve 3 různých zemích od 3 různých rozhodčích.Mezi prvním a posledním oceněním musí uplynout doba minimálně 1 roku a 1 dne.
Lidi, já se musím pochlubit. 😊 Hlavně teda proto, že jsem se k tomu konečně dokopala to poslat. A taky proto, že mám obyčejnou radost, máme to konečně i na papíře. 🥰
Gratuluji, Mireček má CIE i CIB, obojí splnil když mu ještě ani nebyly tři roky 🙂
Já u zubaře měla za život jen 2x injekci. Jednu když mi blbě rostla osmička a už byl zánět v tváři a druhou když mi čistila kanálky v šestce. Jinak občasné vrtání bez.
Ano, ano, tohle přesně děláme. Třeba vítání po příchodu z práce u nás musí být pro sousedy jak otevření domu pro retardované 😀 😀 . Chceme aby nás slyšel, taky to přeháníme - to mě překvapil moje drahá polovina, že si na tohle vlastně přišel sám od sebe, že to takhle vnímá.
O takovéhle postřehy mi vlastně asi jde nejvíc. Jak kompenzovat ten zanikající komunikační kanál, aby pes neměl přesně ten pocit, že na něj není “mluveno”.
Taky na něj pořád mluvím, prostě ze zvyku, on z blízka ještě trochu slyší . Asi tak na 15-20 taky něco slyší když hodně zařvu. Ale to se snažím řvát jenom venku, kvůli sousedům 😀 😀. Ze spánku ho budím jemným pohlazením. Jinak kontaktní on je pořád co je u nás, jak je na mě furt nalepenej tak od příjezdu jeho nejoblíbenější místo je u mě na klíně.
Dík, budu tohle mít na mysli, to je přesně to , co zmiňuje Assil, zatím v tomhle ohledu u nás dobrý a doufám, že dlouho, bude. Pak je přesně výhoda té flexiny, kterou já rozhodně nezatracuju, je to dobrý nástroj v rukách, které vědí, co drží.
Já jí mám ráda, hlavně v těhle případech, on si počuchá a má na to čas, nervu ho na krátkým vodítku, pomalu popocházím a on mě pak doběhne.
Idorek taky skoro neslyší, naštěstí jak neměl hodného prvního majitele, tak je na mě navázanej tak, že ho mám pořád u nohy, nebo mě hledá po mojí stopě. Venku ho už nepouštím z flexiny ( myslím na procházce ), párkrát se po tý mojí stopě rozběhnul na druhou stranu a jak ten stařeček polámanej dokáže mazat rychle….
Mám předokenní rolety na jihozápadní straně domu, kde jsou i hodně velká okna a slunce se do prvního patra opírá od tří hodin až do večera. Nechápu jak jsem bez nich mohla existovat. V baráku i v těch hicech minulý týden krásných 24. Bez rolet bych se upekla.
Taky ještě doplním zbytek smečky - první dvě vořešice ala jezevčík byly Dafinky, k Dafince II. přišla vořešice jezevčík Wendulka - Wendy, Weneláska, Wendulinka, k ní vořešice tygrovaná jezevčice Míja - Mijuška, Mijunka, Myšička, pak dorazila ze Slovenského hnojiště vořešice jezevčík Bessi- Bestiášek, Besulka. Po ní se u nás objevil Idorek - Idor ze Strkovských sádek a zůstalo mu jméno podle PP, protože se mi Idorek líbí. Říkám mu Idy, Píďo, Píďalko, Idýsku. No a Mireček je Kaschmir Kamey z Pánů louky. To honosný jméno do PP jsem si vymyslela sama, ale je to prostě Mireček 🙂