Aktuálně: 3 114 inzerátů223 222 diskuzních příspěvků18 390 uživatelů

Příspěvky uživatele

DarkWolf

DarkWolf
DarkWolf 20.12.2024, 21:30:29 xxx:xxx.911:1c4e

Zdravím,

Rád bych se zeptal co znamená velmi intenzivní drbání a škubání peří u Korely. Dostal jsem ji z práce byla chována celou dobu v domě zároveň s Andulkou v jednom pokoji. Korela je stará tři roky a Kakariky je kupován tento rok během srpna cca, možná dříve nevim přesně🤷‍♂️.  Po uplynutí měsíce co ji mam doma tak se začala intenzivně škrábat, kousat se všelijaks po těle, trhat peří sem tam u toho z ničeho nic zařve jak kdyby ji neco zabolelo či kousalo. Ani Kakariky ani Korela nejsou ve styku s jiným ptactvem ani zvěři. Tak si říkám co by to mohlo být. Vyšetřuji se ptaci nějak podobně jak lidi pomoci odběru krve, CRP aby se zjistilo co se vlastně děje a případně nevíte náhodou o pouze klinice která by se věnovala pouze ptactvu? Jsem z Ostravy a bohužel jsem si odnesl velmi psychiky bolestivou zkušenost+ můj modrý Kakariky  z klínky Nytra Jan MVDr. - Veterinární klinika Ostrava kde cely personál měl problémy ošetřit oba papousky a měli neadekvátní lékařsky postup a celkové chování. Neumějí absolutně zaházet s ptactvem. Meli odmítavé postoje a gesta, ze problémy s papoušky je nezajímáji a taky to tak vypadalo.

Předem moc děkuji všem za rady, tipy apod.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek