Máš pravdu, BARF je prostě strop a pro zvířata ta nejlepší možnost, o tom žádná. Omlouvám se, jestli to vyznělo jako nějaký vnucování nebo reklama, to jsem fakt nechtěl. Jsem tu nový a jen jsem se fakt blbě zeptal na názor, protože s tím jedním psem občas hledám i nějakou "lenivější" variantu, co by se blížila složení masa. Každopádně díky za vysvětlení a sorry, nechtěl jsem nikoho vytočit!
Příspěvky uživatele
Lord_SnajPe
Chápu, BARF je pecka a složením asi to nejvíc, co můžeš psovi dát.
Mně na tom ale vždycky děsil ten čas s přípravou a hlídání poměru kostí a vnitřností. Právě proto mě zaujalo to monoproteinové krmivo (konkrétně jsem koukal na Carnie), protože mít 99 % masa v plechovce mi přijde jako hodně slušný kompromis k BARFu, ale bez toho rizika bakterií nebo složitého skladování. Navíc u psa s citlivým žaludkem je ten jeden zdroj bílkoviny (monoprotein) podle mě jistota, že se neosype z nějakého odpadu, co do těch levných mokrých krmiv běžně sypou. Není ten monoprotein s 99 % masa v tomhle případě spíš taková "čistá svalovina" než klasická konzerva, co je plná vody a obilí?
Super, díky za info. Až umřu, ozvu se. Snad nebudete mít plno.
Ahoj všichni, prý je tu fajn všeobecný pokec. Jsem tu nový, tak by mě zajímalo, čím krmíte ty svoje mazlíčky? Jste spíš pro mokré, nebo pro suché krmivo pro psy a kočky?
Ahoj všichni, obracím se na vás pro radu.
Už delší dobu řeším, čím krmit toho našeho vybíravého mlsouna (mám doma psa i kočku). Snažím se v tom nekonečném výběru v Super zoo nebo na Heurece najít něco, co není jen samá pšenice a barviva, ale zároveň mě to finančně nezruinuje. Teď jsem náhodou vygooglil e-shop carnie.cz a popravdě mi to trochu vyrazilo dech. U jejich řady Carnie Original uvádějí obsah masa až 99 % a že je to monoprotein . Což by pro našeho psa, co má citlivé zažívání, bylo super, ale zajímalo by mě – je to vůbec reálné? Máte to už někdo vyzkoušené? Díval jsem se i na ty jejich kapsičky pro kočky (Beefy Buffy). Píšou tam o 81 % masa, což mi přijde na kapsičku v téhle ceně (vychází to snad na 11–12 Kč za kus v tom velkém megapacku) jako docela úlet, když běžně v marketech vidím u těch známých značek typu Gourmet nebo Felix třeba jen 4 % .
Moje otázky na vás:
Chutná to? Jsou ty paštiky fakt tak masité, jak slibují?
Složení: Fakt v tom nejsou žádná umělá dochucovadla? Píšou tam o taurinu pro srdce a zrak, což vím, že je u koček důležité .
Doprava: Viděl jsem, že mají dopravu zdarma nad 1 700 Kč, tak zvažuji, že bych vzal ten „megapack“ 52 nebo 60 kusů, aby se to vyplatilo .
Budu rád za jakýkoliv názor, jestli to má smysl zkoušet, nebo mám raději zůstat u klasiky. Přece jen, pes je člen rodiny, tak mu nechci dávat nějaký šrot .
Díky moc za tipy!
Přikládám i odkazy na ty balíčky, mezi kterými teď váhám:
https://carnie.cz/obchod/packs/multipack-krmiva-pro-kocky-beefy-buffy-kapsickova-party-60-100-g-xl/
https://carnie.cz/obchod/packs/multipack-krmiva-pro-psy-carnie-original-monoprotein-grain-free-mega-mix-6-x-800-g-s-pro-psy/
- má smysl zkoušet?
-
Jo 0 hlasů0 %
-
Ne 0 hlasů0 %
- Celkem 0 hlasů