na ten obojek mi prijde lepsi Biothane zase. Jsou 2 druhy - biothane beta -ta je takova trosku drsnejsi ( to je ten hnedy ) a druha je uplne hladka ( oranzova a ruzova). Ta hladka je pro cunata znacka ideal 😂
Obojky, vodítka, pelíšky
Měla jsem kožený vodítko kdysi dávno na ovčandu a jednoho dne udělalo vodítko prásk a ruplo. Od tý doby už tomu nevěřím.
Myslím, že názory na vodítka a obojky se liší i dle toho jak velkýho a silnýho psa máme.
Tak jako jasně… i Máťu jsem na veterinu dovedla na šňůrce od klíčů, protože jsme ho do auta nakládali držíc za postroj a vodítko jsem zapomněla doma… ale rozumíme si… když nastane krizovka, tak malýho pejska udrží cokoliv… u velkýho psa už nad tím já teda dost přemýšlím, obzvlášť když to není pes, ale lední medvědice a vzhledem k tomu, že je to sice neradikální pastevec, ale přeci jen pastevec, tak může být i potenciálně nebezpečná… a to člověk fakt nechce, aby cokoliv selhalo, to je ochoten si nechat vykloubit rameno a stát se pro psa zátěží v podobě ležícího střelce, ale nepustit.
No a samozřejmě sebou táhnu ještě náhradní vodítko a náhradní karabiny… kdyby něco.
A ještě poznámka k biothanu - měla jsem z něj uzdečku na koně s otěžema a hrozně mi vadilo, že ten materiál lehce pruží. U psa asi až tak na závadu není.
😀diky za typ
…no já jo právě taky měla na ovčouny a v pohodě…byla to kulatá kožená šňůra…tenkrát ji někdo přivezl na cvičák plus kvalitní na tu dobu karabiny…jeden kluk nám je tam dělal, prořezávání tu kůži a propletal tak, že nebylo zapotřebí ani cvoků na fixaci karabin, nevím jak bych to popsala….milovala jse ho, tedy to vodítko…
šmankote-to nebyla narážka na ty značkový věci!!!!
chápu že u velkýho-obřího psa,to musí něco vydržet….
mě se líbí kůže-u koní ty westwrnový sedla a kožený věci a westernový styl-klobouky a tak🙂
u psů jsem dřív měla kožený obojky vodítka,a asi jsem to sem i psala,mému prvnímu psovi asi zachránil kožený tvrdý obojek,široký s širokou přezkou a tlustým kroužkem a kovovou cedulkou na obojku-že mu zachránil asi život,když ho v hubě držel velký knírač…
proto jsem vždy měla na psy cvočkovaný kožený obojky…
u ovcaku se pouzivaji stale - na vystavach jsou tahle kozena voditka stale oblibena.
faktem je -ze neni kuze jako kuze 😇
Dafi:já si proti vám tady připadnu divně😀😀😀
všichni tady značkový vodítka,
a já ze zverimexu 2karabinový na přání 4 metry pro psy rodičů,desetimetrovka modrá taky na přání přes zverimex,
zelenožlutý pletený jednokarabinový vodítko mám přes 30lt za 20kč ve výprodeji😀😀-D-používáno jako cvičící,nebo do města,nebo spojený s druhým vodítkem,at je delší…
2 flexiny mám a používám na ranní+noční venčení a nebo na jednoho psa,
rodiče mají celý život flexiny,psy nepouští,jiný vodítko nemají tak mám vodítka i na jejich psy…když je berem autem
jinak mám ušitý fialový 2karabinový,hnědý jednokarabinový at mi ladí k hnědýmu cvočkovanýmu obojku co má Dafča 10let…😀
růžovou 5metrovku-na 2 psy…
+několik obojků
Já nemám žádný značkový vodítko, mám toto https://muttandgo.cz/Produkt?id=1527
Já mám dlouhý jen 1,2 m. Oni z toho šijou stopovačky a co jim zbude, z toho našijou vodítka a dají to do výprodeje. Po letech, co jsem nakoupila různý vodítka a nevyhovovalo mně žádný, tak s tímto jsem spokojená….krátký, lehký a umyvatelný. Akorát teda na té rukojeti je nějaký obyč očko, takže už začíná rezavět. Ovšem za tu cenu můžu klidně koupit další. Potřebuju s očkem, protože se to dá krásně připnout přes rameno, když mám psa navolno, a vůbec ho necejtím. Většinou teda chodím v přírodě se psy navolno u nohy, ale občas potkám lidi, tak to vodítko mít musím, někomu se to prostě nelíbí.
Ph:na ten obojek mi prijde lepsi Biothane zase. Jsou 2 druhy - biothane beta -ta je takova trosku drsnejsi ( to je ten hnedy ) a druha je uplne hladka ( oranzova a ruzova). Ta hladka je pro cunata znacka ideal 😂
Obojky z biothane bych taky brala, ale já místo přezky na očka mám radši trojzubec právě kvůli tomu, že už mám gramlavý ruce. A ony se s trojzubcem dělají jen do šířky 3 cm. Širší jsem teda nikde nenašla, potřebovala bych aspoň 4 cm.
Ph:to ale neni problem flexiny, ale toho, kdo to voditko drzi …. Vyvencite na tom bezpecne i ciziho, nevychovaneho psa.
jako ja za flexi nehodlam nijak lobovat - na me ta firma nezbohatne. Kupuju jine jen kdyz to stare nekde zapomenu a to vencim z 90% uplne na volno ( kolikrat v pulce vychazky zjistim, ze ani obojek nekteri nemaji 😂)
Jen to vidim na hotelu, na kolika psech je to vyzkousene 🤣a pak ctu ty zarucene prispevky od vycvikovych rychlokvasek, jak je to fujky - jen kroutim ocima.
Tak hlavne ze 30m stopovacka protazena tim vsim sajrajtem na sidlistich, co za sebou taha nevycvalany jedinec v parte dalsich psu, co se spolu nahaneji - je pro ne OK. To bych zase nedala ja 😄
Oni to teda tvrdí i někteří trošku starší výcvikáři. Ale to je fuk. Ať si každej používá, co jemu vyhovuje, že jo. Já stopovačku mám, tuším, že 10 či 15 metrů, tu umyvatelnou, doteď leží pěkně origo smotaná ve skříni a myslím, že tam už zůstane. Nebo možná někdy na štěně se bude hodit. Jo, na štěňata jsem používala, resp. na jednu fenu, která prostě už jako 3měsíční prcek byla schopna tak rychle zdrhnout, že měl člověk co dělat. Ale to byly klasický popruhový stopovačky, dávno skončily v popelnici, ani jsem nezkoušela je prát.
Ja tady jeste najdu veci…..😀
Ph:Ja tady jeste najdu veci…..😀
Díky, jdu hledat. 👍
Mám, na 2 e-shopech nejmíň, budou Vánoce. 😀
daji se prohlednout v hornbachu 😇segre jsem kupovala fosforeskujisi a nosi uz nekolik let
jen teda -tohle je prave ta hexa, co ma troku drazky a drzi se tam spina - jo, myje se to lehce, ale musi se to myt…
Já se taky řadím k těm, co Flexinu hájí. Ideální k použití v momentě, kdy velký -myšleno velikostí pes je už spolupracující a fungující nějak a nehrozí , že naprosto nevnímá konec vodítka, stopovačky, tedy nenabíhá zběsile jako magor (flekatej a nevnímající magor) do vodítka bez ohledu na to, že ho někdo drží v ruce. pak je to nebezpečný a je na místě ta stopovačka- teda aspoň za mě. Ale jakmile už pes funguje a vnímá a jde jen o takovou pojistku, tak je flexi fajn- např. háravá fena, pes, který má z důvodu rekonvalescence omezený pohyb, nebo přesně pes s kterým je pracováno, chce mu člověk dopřát volnější pohyb a ví, že se pes na vodítku nechová jak trotl, jen potřebuje mít tu pojistku. A když - pochopitelně - tu flexinu člověk nepoužívá tak, že psa pouští bez dozorování jak draka.
Supr se to hodí i k nácviku některých věcí - třeba štěňata na tom lze dobře učit respektování obrubníků a pod.
Pro Vás myslím, že v poho bych do flexiny šla.
Edit - Rumíček a Tali vzkazujou, že flexina má ještě jedno výborný použití - dá se s tím dělat domácí coursing 😀 😀 😀
Mám všechny cajky z biothanu beta a naprosto mi vyhovuje. Měkký,skladný, neklouzavý a hlavně na údržbu není nic lepšího. S kůží jsem se nikdy úplně nekamarádila, což je primárně daný tím,že máme všechno furt mokrý,nebo od bahna,nebo od krve (hony), takže jednak náročný na údržbu, jednak se pak na loveckých vodítkách šprajcovaly zarážky a různý udělátka… J pravda,že kamarádka má stopovačku z (asi) klasickýho biothanu nebo něčeho podobného lesklého vzhledu a to je tvrdý a neskladný a těžký.
Ad flexina, když se s ní umí,super věc
No a taky díky flexině máme perfektně naučený povel Okolo a i pes sám pochopil, že má jít okolo podle směru šňůrky. 😀
Ph:daji se prohlednout v hornbachu 😇segre jsem kupovala fosforeskujisi a nosi uz nekolik let
jen teda -tohle je prave ta hexa, co ma troku drazky a drzi se tam spina - jo, myje se to lehce, ale musi se to myt…
To mně nevadí, pořád lepší, než drhnout klasický popruh a stejně z něj 💩 nikdy úplně nevyperu. 😂 OK, v Hornbachu se někdy zastavím.
8m dělají flexi jen na 20kg? Jak moc blbé je to koupit pro psa na výlety, co má 22, ale netahá? na 25kg mají jen 5m :/
spis je rozdil snurka a pasek.
A pak vaha - maji na 25kg a 8m, ale je tezssi