jeho skoro až obtěžuje pracovat s normálním vodítkem
jak já mu rozumim😂
Koupili jsme flexi giant 8m pásek na 25kg. Druhá polovička je z toho vodítka absolutně nadšená 😀…jeho skoro až obtěžuje pracovat s normálním vodítkem, tohle má fakt jen jako pojistku, kdy si může jít celou dobu svým tempem a pes kolem něj běhá kam chce až do těch 8m a když je potřeba, zavolá si ho a vodítko zkrátí 😀. Já s tím zatím ještě venku nebyla…dneska je Jack s páníčkem doma, páč mají dovču (oba, pes chodí taky poctivě do práce 😀).
jeho skoro až obtěžuje pracovat s normálním vodítkem
jak já mu rozumim😂
Ahoj,
po klidovém režimu se začínáme znovu učit chodit na vodítku (v 7mi letech 🤭😂) a potřebovala bych poradit vodítko, které je opravdu příjemné do ruky. Ideálně přepínací (nemusí být, ale když nebude přepínací tak spis nějaké delší). Další požadavek je, aby neco vydrželo, respektive udrželo. Sice to neni na velkého psa, ale je to stafbul, ač malej, tak páru má, takže žádné mini karabiny, a prostě spíš vodítko na velkého psa. A druhá věc, aby bylo za nějakou normální cenu, vzhledem k tomu, ze má fena ze začátku tendence do vodítka kousat, takže proste něco na takove meziobdobí, nez to vyřešíme. Na psa mám Tamer, jenže to uz je prave z cenové kategorie, do ktere se mi v tomhle případě nechce, a i u nej jsem cekala, ze bude do ruky příjemnější.
Mela jsem kdysi presne takove vodítko jaké ted hledam, ale bohužel uz nedohledám, jake to bylo a netuším kam se podělo. Bylo ploché, přepínací, šedé s černým vzorem tlapek, a naprosto měkoučké, od te doby jsem sice videla par takových vzhledově podobnych, ale žádné nebylo tak “měkké” 😄.
Tak kdybyste náhodou meli tip, sem s ním 😁
Koukala jsem zatim jen na manmat, nemáte někdo osahané?
Já teda na pyrenejku mám vodítko s posuvkou taky od Tameru…teda to lanové. Obecně mi moc nevyhovují “placatá” vodítka…léta jsem používala klasické přepínací resp. ještě dneska ho mám na berňáka…něco takového https://profizoo.cz/profizoo-voditko-prepinaci-lano-spirala-14mm-x-240cm-cerno-fuchsie, ale jak by ti to bylo příjemný do ruky nevím.
Jinak dcera mi loni dávala k narozkám postroj na pyrenejku od 4dox a koupila mi k tomu i vodítko https://www.4dox.cz/vybava-pro-pejsky/funkcni-voditka/prepinaci-voditka/prepinaci-voditko-cerne-reflex/ a to teda musím říct, že příjemný na omak je…já ho teda běžně nepoužívám, protože za prvé mám vodítko pyrenejky pro jistotu omotané kolem ruky a často mám v ruce vodítka dvě, takže opravdu lanová vodítka jsou pro mě jasná volba, ale vodím teď na něm dcery lapiňáka a jo docela příjemný do ruky mi to je…myslím, že i karabina je docela bytelná. Teda takhle…na pyrenejku mám karabinu s bezpečnostním uzávěrem, co by měla udržet 400 kilo…jistota je jistota…ale na podobných karabinách jako má to vodítko od 4dox mi odchodili oba berbeři ve váhové kategorii skorem 60 kilo a když to udrželo radikální Sáru i krizovce, tak si myslím, že by to mělo být cajk.
Nevím teda, jakou máš představu o normální ceně…já teď kupovala lapiňákovi obojek (protože to co i na něj dala dcera, tak k tomu nemám důvěru) a když po mě u kasy chtěli skorem 800,-, tak to jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak jsem to zaplatila…nejhorší na tom je, že stejnej typ obojku…no mám jich doma 5 v různých velikostech (samozřejmě lapiňákovi je velký i to, co pyrenejka nosila jako odrostlý štěně) a určitě to nestálo takovou raketu…no a pak jsem mu byla koupit kovovej náhubek…a dalších 700,- v zadeli. Asi, jak už jsem dlouho nic nekupovala, tak mám zkreslený představy o cenách.
Bylo ploché, přepínací, šedé s černým vzorem tlapek, a naprosto měkoučké,
tohle? 😇
Já nedám dopustit na vodítko od tarvose.com Přepínací, ploché, podšité softshellem. Nic příjemnějšího na téměř 50kg psy jsem v ruce neměla.
My máme přepínací z biothanu. Je ploché, příjemné do ruky a dobře se udržuje.
Sardullah:Já teda na pyrenejku mám vodítko s posuvkou taky od Tameru…teda to lanové. Obecně mi moc nevyhovují “placatá” vodítka…léta jsem používala klasické přepínací resp. ještě dneska ho mám na berňáka…něco takového https://profizoo.cz/profizoo-voditko-prepinaci-lano-spirala-14mm-x-240cm-cerno-fuchsie, ale jak by ti to bylo příjemný do ruky nevím.
Jinak dcera mi loni dávala k narozkám postroj na pyrenejku od 4dox a koupila mi k tomu i vodítko https://www.4dox.cz/vybava-pro-pejsky/funkcni-voditka/prepinaci-voditka/prepinaci-voditko-cerne-reflex/ a to teda musím říct, že příjemný na omak je…já ho teda běžně nepoužívám, protože za prvé mám vodítko pyrenejky pro jistotu omotané kolem ruky a často mám v ruce vodítka dvě, takže opravdu lanová vodítka jsou pro mě jasná volba, ale vodím teď na něm dcery lapiňáka a jo docela příjemný do ruky mi to je…myslím, že i karabina je docela bytelná. Teda takhle…na pyrenejku mám karabinu s bezpečnostním uzávěrem, co by měla udržet 400 kilo…jistota je jistota…ale na podobných karabinách jako má to vodítko od 4dox mi odchodili oba berbeři ve váhové kategorii skorem 60 kilo a když to udrželo radikální Sáru i krizovce, tak si myslím, že by to mělo být cajk.
Nevím teda, jakou máš představu o normální ceně…já teď kupovala lapiňákovi obojek (protože to co i na něj dala dcera, tak k tomu nemám důvěru) a když po mě u kasy chtěli skorem 800,-, tak to jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak jsem to zaplatila…nejhorší na tom je, že stejnej typ obojku…no mám jich doma 5 v různých velikostech (samozřejmě lapiňákovi je velký i to, co pyrenejka nosila jako odrostlý štěně) a určitě to nestálo takovou raketu…no a pak jsem mu byla koupit kovovej náhubek…a dalších 700,- v zadeli. Asi, jak už jsem dlouho nic nekupovala, tak mám zkreslený představy o cenách.
Jo ja mam na tom Tameru pro psa taky tu bezpečnostní karabinu, a je to asi do tech 400 kg, ale na fenu zas takový kombo nepotrebuju , ona stejne v pripade upuštění (mechanického poškození) vodítka poslouchá beztak lépe než na nem 🤭😄. Tim neříkám, ze bych záměrně kupovala neco, co nema vydrzet, to samozřejmě ne. No ale to vodítko Tamer stalo uz před lety kolem tisickovky, to jsem teda investovala, protoze na psa fakt potrebuju 100 % jistotu. U klasické karabiny se mi několikrát stalo, ze se rozepla, ani nevim jak. Ale ted bych to videla jako tak max do 500… klidne jsem si rikala neco kolem 300 jestli je to reálný… vzhledem k tomu, ze do toho bude hryzat. Ona to sice nerozkouše, ale načne.
Diky za tipy, mrknu na to.
Ph:Bylo ploché, přepínací, šedé s černým vzorem tlapek, a naprosto měkoučké,
tohle? 😇
To bohužel neni ono. I když… celkově vypadá podobne, ale ten vzor byl trochu jiný, takze to muže byt jen otázka vzoru. Mate zkušenost?
Arziska:Já nedám dopustit na vodítko od tarvose.com Přepínací, ploché, podšité softshellem. Nic příjemnějšího na téměř 50kg psy jsem v ruce neměla.
Díky za navedeni… možná spis kouknu po celo softshellovým, protoze si dokážu představit, ze ten bude opravdu příjemný do ruky. Jen zase nevim, jak cenově, ale mrknu.
BaLu:My máme přepínací z biothanu. Je ploché, příjemné do ruky a dobře se udržuje.
Biothan mame obojky, ty jsou super, ale u vodítka to asi nebude uplne to, co hledam. Vyhovovalo by mi neco fakt měkkého (jeden z důvodu je aktualne nepěkný a nepříjemný ekzém na ruce 🙄). Pak taky jsem zvyklá si vodítko v některých situacích omotávat kolem dlaně, a to úplně nevim jak moc je ten biothan “poddajný”.
Každopádně díky všem, možná bude fakt ideální řešení nějaké celo softshellové vodítko, to si dokážu představit, že je měkké, a celkově mám ten materiál ráda, ale vodítko jsem z toho nikdy nemela. Nemáte někdo zkušenost náhodou?
to je obyc trixie voditko -za par korun na zoohitu ap. a ano, mekke je - jestli i vydrzi? extrem nevim… davala jsem to do balicku stenatum…
nemate nekde v okoli Hornbach treba? Tam maji BaF pet mimo jine - da se to osahat. Cena Ok
jakmile pujdete po znackovych - cena pujde nekam jinam.
Ale ja jsem tady mimo, voditkuju minimalne a moda se me nedotkla.
Beru voditka no-name za par korun z duteho, plocheho popruhu. Vydrzi obrany - voditko i moje ruce - a kdyz je nekde zapomenu, penezenka neplace. Mame to i na mickach na pretahovani atd.
Na ruku biothan namotáte, ale není to zrovna praktické - obecně.
Dala jsem to sem jako možnost, ono, popravdě, já si vodítko nejraději vybírám osobně, když si ho můžu omakat.
Kdysi jsem měla vodítko Red Dingo a pamatuji se že jsem ho měla opravdu ráda. Po odchodu mého knírače ho ještě užil kamarádky pes.