- Příspěvek #126785
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat Kilian. Evi, co ty používáš na Keliška proti klíšťatům? On je malý a když proběhne ve vysoké trávě někde na louce, nemá klíště? Vždyť to musí být úplný lapač klíšťat.
Ještě jsem se chtěla zeptat Kilian. Evi, co ty používáš na Keliška proti klíšťatům? On je malý a když proběhne ve vysoké trávě někde na louce, nemá klíště? Vždyť to musí být úplný lapač klíšťat.
Sarah01 se ptala na zkušenost s Arpalitem sprejem na psy. Sdělila jsem jí svou zkušenost, zmínila jsem také skutečnost, že nemám cachtací psiska.
Možnost tablet je fajn, ale na to se Sarah neptala, určitě má v tomhle směru dávno načteno a má svůj důvod, proč se ptala jen na sprej?
to je mi jasný - i jsem si všimla, že zmiňuješ cachtání. Ale já to chtěla zdůraznitt, že prostě jednoduché s tou chemií to není nikdy - škodí každá, byť rozdílným způsobem. A je třeba na to koukat z více stran. Málokdo ví, že to škodí přírodě, neb příbalové letáky nečte, případně čte jen rizika pro psy.
To nebylo přímo na tebe či Sarah01 , to byl jen obecný příspěvek k boji s klíšťaty, když už jsme v té diskuzi 🙂
můj vet děl, že než bravecto, tak radši simpariku, což je totéž, jen méně koncentrované a tudíž menší záhul pro organismus psa
advantix mé zvíře má, aplikováno tak týden-10 dní, a sem tam klíště najdu. A to "semtam" je nutno přičíst také osrstění psa, ve kterém něco najít je zázrak
Bacha, kdo máte kočky - permethrin je pro ně toxický; smrtelný.
Kromě tablet je i spot on, ale mně nefungoval u Kocourka, který toho dostal až dost, tak nevím.
Podobné přípravky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Isoxazolin