Není to brouček, ale třeba mi někdo poradí.
Co to je za brouka?
01.04.2026, 11:46:38 xxx.xxx.224.101
Snovačka domácí?
Taky bych to viděla na tu snovačku. Nedávno mi podobnou fotku posílala ségra, jestli poznám co to je za pavouka.
Nevíte někdo co je to za brouky? Na 1. a 2. fotce mi jde o toho malého.
Kdo to mohl udělat? Žížala to určitě není, je to v suché půdě.
20.04.2026, 13:01:51 xxx.xxx.224.101
Mravkolev? Myslím teda larvu.
Samotářská včela, pískorypka
Zkusím se podívat na vaše návrhy, co by to mohlo být. Pískorypka včela, to slyším prvně.
A pozná někdo tuto včelku?
mravkolev si dělá nálevky, ne nory 😉
asi dlouhososka velká
Co je to prosím za pavoučka?
Anonymní:Co je to prosím za pavoučka?
Stepník rudý nebo moravský. Záleží i na lokalitě. Moravský je jen na jižní Moravě, rudý je i v teplých oblastech Čech.
lykosa:asi dlouhososka velká
Ježíš👍děkuju moc😀❤️já jsem jí z nevědomosti říkala prostě včelí medvídek, protože vypadá hrozně roztomile😍 Mám jich v zahradě hodně, zrovna včera jsem koukala jak létají nad pomněnkovcem(brunnera)No jasně, nevyfotila, mě to vůbec nenapadne, až teď😏
Cvrk:Stepník rudý nebo moravský. Záleží i na lokalitě. Moravský je jen na jižní Moravě, rudý je i v teplých oblastech Čech.
Ale on je i větší, tohle je mrně ne? Něco takového, ale o hodně většího jsme měla před lety na zdi..Morava
Tohoto fešáka mi blejskla kámoška v Dolních Bojanovicích - dětem sednul na hřiště a byl z toho řev. Tak jsem ho odnesla na pole, ale mobil jsme u sebe neměla🙂Je to nějaký tesařík?
lesnizinka:Tohoto fešáka mi blejskla kámoška v Dolních Bojanovicích - dětem sednul na hřiště a byl z toho řev. Tak jsem ho odnesla na pole, ale mobil jsme u sebe neměla🙂Je to nějaký tesařík?
Tesařík bukový, Cerambyx scopolii.
Cvrk:Tesařík bukový, Cerambyx scopolii.
Děkuju🙂👍Fááákt? Se divím, protože to bylo v dědině a buk netuším, kde by se tam vzal(možná má někdo v zahradě živý plot) ani to kolem si nemyslím, že je lesík, kde by rostly zrovna buky🙂Toho bych čekala spíš tady u nás, buky na dohled😀
Nevím, nehledala jsem, ale u nás je tento tesařík ve starém ovocném sadě. A často je i na okraji sadu na dubech, které tady náletově rostou.