Asi 2 - 3 mm velký a hodně rychlý a hezký.
Možná, já je vůbec neznám, mezitím pokoutně zmizel, což mě trošku znervózňuje, neb pabouci nepatří mezi mou oblíbenou zvěř 😀
Možná, já je vůbec neznám, mezitím pokoutně zmizel, což mě trošku znervózňuje, neb pabouci nepatří mezi mou oblíbenou zvěř 😀
Jsou neškodní. Ba přímo užiteční - loví hmyz, který mi přijde mnohem otravnější. Jediné, čím obtěžují, jsou pavučiny. Které se doma více méně úspěšně pokouším ignorovat.
však jo, já už se s nimi učím kamaráďovat několik desítek let, neškodím jim.
Asi 2 - 3 mm velký a hodně rychlý a hezký.
Pavouk je snovačka domácí nebo pokoutní.
Rychlá krasavice je nymfa kněžice, některé.
Pokoutník to určitě není, je to snovačka, řekl bych Steatoda triangulosa nebo samec Steatoda grossa. Jak je velká?
Kněžice asi trávozelená, nymfa
Anonymní:Pavouk je snovačka domácí nebo pokoutní.
Rychlá krasavice je nymfa kněžice, některé.
Dík, ploštice mi trochu vycházela, ale nymfa mě nenapadla a tak mě zarazila ta velikost, spíš mrňavost.
lykosa:Kněžice asi trávozelená, nymfa
Dík, našla jsem ji, je to ona. Takové hezké miminko……
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-hmyz-na-palave-si-uziva-alkoholove-orgie-sosaky-smoci-i-babocky-40585580#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=5&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest315_prepinac_vyhledavani_varAA
Toto mi leze po šeříku, může mu to uškodit třeba žírem?
Anonymní:Toto mi leze po šeříku, může mu to uškodit třeba žírem?
Je to mandelinka vrbař uhlazený. Listy sice okusuje, ale pochybuju, že zrovna šeřík. A aby se dalo mluvit o nějakých škodách, muselo by být napadení rostliny masiví, a to u tohoto druhu nehrozí.
Dobrý den, měl by to být nejspíš zlatohlávek ale nějaký exotický druh. Vyzná se tu někdo i v cizokrajných broucích?
Perkel:Dobrý den, měl by to být nejspíš zlatohlávek ale nějaký exotický druh. Vyzná se tu někdo i v cizokrajných broucích?
Pachnoda iskuulka.
Takový hezký brouk ?
Orionka:Takový hezký brouk ?
Puchýřník lékařský.
Cvrk:Puchýřník lékařský.
A celkem nebezpečný.
Neptám se, spíš se jdu jen pochválit i když🙄je mrtvý😢Ležel na hřbitově kousek od babči hrobu, když jsem tam včera byla zalévat. Živého jsem tu bohužel zatím neviděla. Myslela jsem si, že by i u nás mohli být, tohle je důkaz, i když bych raděj fotila živého🙄
Mě by zajímalo, kdy se tak budou líhnout ti naši… Asi před 14 dny jsem plela zvýšený, kde jsou zahrabaní, a zase jsem jich pár vyplela… (hodila zpátky) Taky bych ráda zase potkala dospělého.
Pomůžete.