drvodělka
Co to je za brouka?
18.07.2026, 08:20:31 xxx.xxx.147.163
acher:drvodělka
Přesně tak. Ale nepoznám, která.
Řekla bych fialová, ta u nás také lítá, ale takový znalec zase nejsem.
18.07.2026, 09:27:34 xxx.xxx.147.163
acher:Řekla bych fialová, ta u nás také lítá, ale takový znalec zase nejsem.
Já taky ne. Mně připadají všechny stejné. I když dozajista nejsou.
Já jsem před pár dny něco vyfotila na zácloně, myslela jsem, že je to nějaká ta cizokrajná kutilka či jak se to jmenuje, teď koukám na fotku s brejlema a vůbec nevím, co by to mohlo být🤔Muž tvrdí, že to vypadá jak nějaká kudlanka, ale je divná, ne?
lesnizinka:Já jsem před pár dny něco vyfotila na zácloně, myslela jsem, že je to nějaká ta cizokrajná kutilka či jak se to jmenuje, teď koukám na fotku s brejlema a vůbec nevím, co by to mohlo být🤔Muž tvrdí, že to vypadá jak nějaká kudlanka, ale je divná, ne?
Je to pakudlanka jižní, síťokřídlý hmyz a ohrožený druh.
Cvrk:Je to pakudlanka jižní, síťokřídlý hmyz a ohrožený druh.
😲😲😲Doooprčic, já vůbec nevím, kde skončila, jdu prohlédnout barák🤔To bylo v nějakou blbou dobu, někam jsem spěchala, odjížděli sme myslím na delší dobu…Tak to čumím jak vejr🦉A děkuju❤️
lesnizinka:😲😲😲Doooprčic, já vůbec nevím, kde skončila, jdu prohlédnout barák🤔To bylo v nějakou blbou dobu, někam jsem spěchala, odjížděli sme myslím na delší dobu…Tak to čumím jak vejr🦉A děkuju❤️
Ještě dodám, že při určování čehokoliv je zásadně důležité uvádět lokalitu nálezu nebo pozorování. U ohrožených druhů, kde se sleduje jejich rozšíření, o to víc.
Kdyz me nenapadlo, ze jde o nejakou vzacnost, kdyz jsem to ani poradne nevidela😛Jen mi to pripadlo nejake tvarove divne😀Jihovychodni Morava, slovenska hranice a hranice okre6su Hodonin-Uherske Hradiste😀