Aktuálně: 2 689 inzerátů262 876 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Jak se vám venčí?

šavlozubka
šavlozubka 12.05.2025, 10:02:20 xxx.xxx.167.31

My měli náročný víkend. V sobotu jsme byli morálně podporovat na vodáckých závodech. Chlupatec jel poprvé vlakem, ale jak má už natrénováno z MHD, tak to zvládl parádně. Na vodu v řece se teda moc netvářil. Ochlazení podvozku mě stálo mraky pamlsků a přemlouvání, že to je fakt v pohodě, a nežere to malý černý psy. 

Včera jsem myslela, že bude potřebovat odpočinek. Já naivka. Vážně ho podezřívám, že je tajně napojenej na jadernej reaktor. Ale je to super. On tak strašně chce něco dělat. Ráno venčil manžel. Hádám, že odpoledne a večer budu mít nevybitej tajfunek s raplem. I když jsem teda aspoň pocvičila na zahradě při zalívání, aby neraplil doma.  😂     

Obrázek Obrázek
bambule
bambule 12.05.2025, 11:18:20 xxx.xxx.234.116

Milé ženy, musím se Vám svěřit, minulý týden v pondělí měla Bambule podepsaný rozsudek smrti. Po třech rychle po sobě jdoucích gastritidách, třech týdnech nechutenství a boje o každou aspoň zpola vyžranou misku, třech týdnech kdy dostávala inzulín jen někdy…..V pondělí jsem mluvila s naším veterinářem, domluvila utraceni, protože v pondělí ráno odmítla i pečené kuře, které ji do té doby aspoň trochu zajímalo. Doma jsem obeznámila rodinu, psa a začala přemýšlet kde vykopu hrob…. Ale zázraky se dějí a já nevím, který anděl při nás dvou stojí a jsem mu neskutečně vděčná. Bambule se od úterý chytla… sice jedeme na konzervách od Falca a Carnilove ( maso odmítá), ale to mi nevadí. Žere, dostává pravidelné dávky inzulínu a dokonce přibírá to co zhubla. Dostali jsme to co málokdo, společný čas navíc. A já jsem za to neskutečně vděčná. Vím, že vzhledem k její diagnóze to může být jen otázka pár týdnů, ale i tak jsem šťastná, že ještě nenastalo naše polední loučení… 

Obrázek
Kilian
Kilian 12.05.2025, 11:24:55 xxx:xxx.2e78:e87c
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.05.2025, 11:18:20

❤️🍀🌷moc moc držím palce….

Sarah01
Sarah01 12.05.2025, 11:25:11 xxx.xxx.43.24
»

To bylo až tak špatné? To je mně líto, vůbec jsem netušila, že je tak moc nemocná. Přeju moc, abyste si spolu užily ještě spoustu krásných chvilek. 🍀

Zrzavci
Zrzavci 12.05.2025, 11:36:54 xxx.xxx.226.62
»

Princezno pampeliško, držím ti moc palce. Jsi statečná bojovnice a tak boju dál.

Vahine
Vahine 12.05.2025, 11:50:38 xxx.xxx.249.80
bambule:

Milé ženy, musím se Vám svěřit, minulý týden v pondělí měla Bambule podepsaný rozsudek smrti. Po třech rychle po sobě jdoucích gastritidách, třech týdnech nechutenství a boje o každou aspoň zpola vyžranou misku, třech týdnech kdy dostávala inzulín jen někdy…..V pondělí jsem mluvila s naším veterinářem, domluvila utraceni, protože v pondělí ráno odmítla i pečené kuře, které ji do té doby aspoň trochu zajímalo. Doma jsem obeznámila rodinu, psa a začala přemýšlet kde vykopu hrob…. Ale zázraky se dějí a já nevím, který anděl při nás dvou stojí a jsem mu neskutečně vděčná. Bambule se od úterý chytla… sice jedeme na konzervách od Falca a Carnilove ( maso odmítá), ale to mi nevadí. Žere, dostává pravidelné dávky inzulínu a dokonce přibírá to co zhubla. Dostali jsme to co málokdo, společný čas navíc. A já jsem za to neskutečně vděčná. Vím, že vzhledem k její diagnóze to může být jen otázka pár týdnů, ale i tak jsem šťastná, že ještě nenastalo naše polední loučení… 

Obrázek

🙈 nenene, Bambulko zaber, hodně zaber..Falco konzervy jsou dobré a Ty jsi moc statečná a panička taky 🍀

Jj, princezna Pampeliška 🌞

Vahine
Vahine 12.05.2025, 12:14:28 xxx.xxx.249.80
»

A co bambulky játra a ledviny, v jaké jsou kondici? Ptám se, kvůli tomu nechutenství, jestli není potřeba dietu ještě upravit  a třeba vynechat konzervy, které obsahují i vnitřnosti?? Moc Vám fandím, neryju, jen přemýšlím nahlas…🌷

Tenurri
Tenurri 12.05.2025, 12:50:19 xxx.xxx.22.64
»

Přejeme vám ještě dlouho hodně šťastných společných dnů. Moc hezkej zázrak 🙂…snad tu ještě uvidíme spoustu Bambulky fotek.

Sardullah
Sardullah 12.05.2025, 13:51:23 xxx.xxx.189.104

Tak berňuchovi se v neděli povedlo urvat si dráp na druhý přední…takže ve středu jsme dobrali antibiotika po té, co si urval dráp na pravý noze a dneska jsme frčeli na veterinu s tou levou…to už jsem se veta fakt ptala, jestli to není nějaký onemocnění drápů, jestli je nemá Mates moc dlouhý (mě přišly v cajku) nebo jestli mu něco nechybí ve stravě…no ne, prostě blbá náhoda…dráp mu uškubli, dostali jsme prášky na bolest a budeme proplachovat a desinfikovat. A uvidíme za 2-3 dny, jestli se nasadí zase antibiotika.

Vahine
Vahine 12.05.2025, 14:13:20 xxx.xxx.249.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.05.2025, 13:51:23

Bělouškovi prvnímu drápy nejdřív praskaly a pak padaly i celé, postupně všechny…u něj to bylo štítkou teda. Po nasazení léčby narostly a držely.

Nechci nic přivolávat,to ne…jen hlásím…

bambule
bambule 12.05.2025, 14:27:23 xxx.xxx.21.78
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.05.2025, 12:14:28

Játra i ledviny má ok. U ní se právě gastritidy opakují právě jako komplikace diabetu. Bohužel. Prostě někteří diabetici (a týká se to i lidi) mají při diabetu velké problémy se zažíváním a nejenom s ním. 

Sardullah
Sardullah 12.05.2025, 14:42:00 xxx.xxx.189.104
Vahine:

Bělouškovi prvnímu drápy nejdřív praskaly a pak padaly i celé, postupně všechny…u něj to bylo štítkou teda. Po nasazení léčby narostly a držely.

Nechci nic přivolávat,to ne…jen hlásím…

Zkusím se o tom ještě pobavit s vetem, jako nepřijde mi, že by byl s drápy jako takovými nějaký problém…má ho prostě utrženej u “kořene” nebo jak to mám napsat…prostě tam, kde viditelně vyrůstá z prstu…jako celý 3 roky, co Matěje mám tak nic a teď během 3 týdnů 3 drápy….no jestli se mu povede urvat ještě nějakej, tak už je to vážně k zamyšlení…

Upřímně se mi tohle u žádnýho předchozího psa nestalo. Když si dráp urvala sestřenky čuba normálně při rychlejším běhání v terénu, tak jsem si říkala, jak se jí to mohlo stát a já pustím psa na 5 minut na zahradu a přijde pajdaje…první dráp byl jasnej…to si určo udělal, když s lapiňákem hrabali odtokovej kanál…druhej měl určo taky z hrabání…ale tenhle třetí…to by si musel udělat, když škrabkal na dveře, že chce dom (máme hladký plasťáky) a omylem by mu to zklouzlo na schod…tam je hrubej beton, tak jestli mu to nezklouzlo… nebo nevim.

Vahine
Vahine 12.05.2025, 15:00:40 xxx.xxx.249.80

Je to divný, že po sobě 3 a dost bolestivý ty drápky…naše vet tenkrát říkala, že ji to hned taky nenapadlo…a pak jednou řekla zkusíme nabrat štítku a bingo. Vychytala se dávka a pomalu to ustalo. Uvidíš no.

šavlozubka
šavlozubka 13.05.2025, 09:46:19 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.05.2025, 15:00:40

Také držím palce! 🌷Ať si ještě užije spoustu společného času. 

A Matýskovi přeju, ať už ho drápy netrápí. 

Vahine
Vahine 13.05.2025, 10:16:18 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.05.2025, 09:46:19

Děkuji.🌷To s drápky,  jsem popisovala u předchozího bělouška, ten už 6 let není a stejně dlouho mám toho současného z útulku, byly mu asi 4 v té době. Ten je ještě celkem fit, i když teď to vypadalo, že asi zlobí srdce(dávivý kašel), ale nakonec to vet, po kardio vyšetř., zhodnotil, že to vypadá snad na metabolický problém svalů (rychlé starty, velké teplo a dlouhé procházky). Zabírá na něj koenzym Q10 obden, tak mám pokračovat a mám zkusit přidat 2x do týdne vit. E. Míčky na aport mají u nás teď hodně omezený provoz. Kočárek s náma pojede na dovolenou, abychom mu ulevili od dlouhých tras. Panička bude jinak nosit kočárek přes rameno, má jen 4 kila a dá se složit.

šavlozubka
šavlozubka 13.05.2025, 12:18:37 xxx.xxx.167.31

Ranní procházky mi chyběly. A chlupatá přížera si to tak užívá, že to je nakažlivé. Nejspíš z něj bude zdatný turistický pes, i když zatím se krotím, abych to nepřepískla. Ale to, aby se mladej po prochajdě tvářil unaveně nebo se dokonce vypnul, se mi ještě nestalo. Dneska jsme si ráno dali standardní okruh na vyhlídku a pak jsem s ním ještě cvičila doma i na zahradě a stejně to zalomil, až když jsem opustila prostor. 😄 

Obrázek Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 14.05.2025, 18:30:49 xxx.xxx.167.31

Zvykám mladého pána na vodu. Máme tu takovej šikovnej vlez s pozvolným pískovým dnem. Už za mnou šel ochotně bez pobízení. Zatím jen po bříško. Do větší hloubky počkám, až bude tepleji a já nebudu marod (a chlupatec bude mít vestu). Včera mi to po kolena stačilo. 😄    

Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 14.05.2025, 18:52:41 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.05.2025, 18:30:49

Vestu? Na co bude potřebovat vestu? 

šavlozubka
šavlozubka 14.05.2025, 19:37:19 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.05.2025, 18:52:41

Jezdíme na vodu a jestli má jezdit s námi, tak tam je to za mě otázka bezpečnosti. Tak ať je na ni zvyklý. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.