U nás nic moc, Mirďu chytly záda, jedna plotýnka malinko vylízá. Takže je už týden v ohrádce, jen vyčurat a vykakat. Mám půjčenej magnet, takže 2x denně magnetíme. Ve čtvrtek jdeme na první Bonharen do žíly, aby plotýnky nekalcifikovaly moc rychle, dnes jsem mojí vetce posílala rtg páteře z kliniky, asi aby posoudila jestli jen ten Bonharen vhodnej. 9.6. jdeme na fyzio, aby posiloval páteř. Z lítání za zajícema prej moc svalů okolo páteře nemá. Je za špršlema smutnej, že bych mu dala ledvinu, kdyby to šlo. Ale musíme vydržet. Teď baští gabapentin , Neuro Support a Geloren.
Ze schůdků k posteli a gauči je už rampička, u schodiště do přízemí dvířka. Vím že jezevčíci by neměli chodit po schodech dolů, ale za 45 let a 12ti kouscích jezevčíků nikoho plotýnky netrápily a myslela jsem si, že tím jak hodně chodíme na procházky, kde si volně lítá po lese, budou záda osvalený. Je fakt že Mireček je hodně dlouhej. Tak se holt bude dolů nosit a v zimě oblíkat….Ta jedna zlobivá plotýnka, která vylízá, je prej naštěstí v místě, že kdyby praskla, tak neochrne. Zatím ale máme konzervativní léčbu .
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 26.05.2025, 11:35:35
to nevím, my dostali jen platíčko v pytlíčku kde bylo napsáno 1-0-1 a na to, jestli to dávat s jídlem, nebo kdy jsem se doptávala já 😀
Moja také - konec famosanu = návrat zuřivého žraní trávy+zvracení kyselin+"ksichty" na jídlo No…ale pes nemůže brát famosan věčně, nebo? Jak to tedy máte teď?
Dnes pojedu koupit na veterinu další i/d konzervy ať to máme alespoň na 3 dny…do té doby už snad budu vědět, co ho trápí a co má teda jíst a budeme moct objednat z netu. (Zrovna tyhle konzervy jsou skoro stejně drahé všude, tak je to jedno 😀).
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 26.05.2025, 12:10:16
Tak se Vám Tenurri omlouvám, mýlila jsem se s tím, že famosan 30 min před jídlem. Byla jsem si pro léky a na můj dotaz magistra říkala, že jídlo a pití neovlivňuje účinek přípravku Famosan a že ona sama dávala psovi těsně před krmením.
Před chvílí mi volala veterinářka a podle výsledků má Jack zánět na slinivce, dnes si tam jdeme pro atb a další famosan, dietu jsem objednala od RC low fat (granule + konzervy).
Konkrétní výsledky ještě nemám, ty snad budou ve zprávě. Zatím nám říkala že máme počítat tak ten měsíc striktně na dietě, za 14 dnů máme kontrolu.
Jen mi pořád nejdou do hlavy ty mírné příznaky…co jsem četla, tak u zánětu slinivky to je většinou takové ošklivé tóčo…možná jsme ty horší příznaky oddalovali dietama, když mu nebývalo dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 27.05.2025, 12:27:51
To by mě taky zajímalo. Nemyslím si, že něco sežral. Venku nic nežere, doma taky ne. Nevezme si ani kočičí granule, když je kocour rozsype.
To, že psi pijí z řek, louží, olizují počůranou trávu a tak je přece vesměs normální…navíc to není, že by se v tom denně rochnil, ale občas se mu to povede…nebrala jsem si na tréninky ani párky, jak nám říkala trenérka. Spíš sušené plíce, srdíčka a tak…
Zato znám (i v rodině) psy, co jí buchty, obědvají s páníčkem, dostávají vylízat hrnce po vaření a bůhví co a není jim vůbec nic, maximálně mají jednorázový průjem…
Opravdu jedinou trochu tučnější věc, co dostal, bylo vepřové syrové maso (po tom byl okamžitě průjem a už jsme to znovu nezkoušeli) a takové ty sušené hovězí uši pro psy příležitostně na okus…
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.05.2025, 12:56:29
Já teda nejsem odborník…ale myslím, že prostě někteří jedinci mohou být citlivější než jiní…je to jako u lidí.
Moje berberka jednou “objevila” na plotně pánev plnou teplého oleje, který tam čekal, až vychladne, aby byl slit do sběrné nádoby…no ani se potom neposejřila…
Někdy mi fakty přijde, že ..a teď musím zaťukat…my, co máme psy, kteří defakto jedí s námi lidmi, mimo extrémě mastných a nebo kořeněných jídel dávám defakto ochutnat od všeho, někdy fakty jíme společně a nic…a někdo se snaží krmit maximálně správně a tramtadadá a je z toho taková polízanice.
O víkendu jsem chtěla jet na první letošní túru s přespáním venku, ale předpověď nočních teplot mě zase odradila. Tak jsme si Bonnie udělaly jednodenní výlet pardubickou rovinou na výstavu voříšků i čistokrevných psů. A i když jsme jen přihlížely, nějaké fotky máme. A samozřejmě při oblíbeném plazení, protože tráva na fotbalovém hřišti byla podle Bonnie úžasná 😁
O víkendu jsem chtěla jet na první letošní túru s přespáním venku, ale předpověď nočních teplot mě zase odradila. Tak jsme si Bonnie udělaly jednodenní výlet pardubickou rovinou na výstavu voříšků i čistokrevných psů. A i když jsme jen přihlížely, nějaké fotky máme. A samozřejmě při oblíbeném plazení, protože tráva na fotbalovém hřišti byla podle Bonnie úžasná 😁
Škoda, že jste se nezúčastnily…to by byl určitě titul 😎