Aktuálně: 2 742 inzerátů261 960 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dafi
Dafi 18.07.2025, 10:15:25 xxx.xxx.136.20

ahoj,já venčím-ale když jdu sama tak nefotím,protože tlačítková nokie

a velká zrcadlovka….,

takže,na noki se fotit nedá,a zrcadlovka se mi nehce tahat….

no a protože v pondělí měla moje zvěř vycházky 2-z toho ráno hrací kousek od domu a večer velkou cvičící s dalším kníračem-fotky jsem dala omylem na adoptáky…,

večer to byla 3krát poslušnost ,3 krát taneční cviky,u křížku mezi polama

a Žeryk s Dafi prvně v životě cvičily s cizím-před cizím psem,oba to teda zmákly,i když Dafča ze začátku jít nechtěla,jako tradičně…

no a pak byly ranní vycházky-úterý všichni 4 psy kousek+cvičení za zahradou-pár cviků…

ve středu kousek k lípě pár metrů a pak kousek mezi pole a hraní s hračkama-prostě pár metrů po cestičce-polnačce navrch,a kousek mezi pole zase o kus dál s hraním a blbnutím…

včera pršelo,tak ráno jsme stihly okruh -kolem knihovny,rybníčku a dědinou dom,s obíháním Žeryka a sloupu

a dnes dědinou ke cvičáku a zpět…

do  toho mám odpo,kdy třeba ve středu jsem skončila o půlnoci,šla jsem spát op půl druhhé v noci,

vstávala jsem v 5 ráno,dala prát pračku,šla zase spát a v 8 ráno vstát a ze psama….

fotky s pondělka dám i sem..snad to nevadí…?????

jestli jo,tak se omlouvám….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 18.07.2025, 10:15:43 xxx:xxx.9b8:e1b0

my včera venčili trošku netradičně - vydali jsme se do hlubin lesa cestou necestou podél krásného potůčku. Pes přeskakoval klády, prodíral se hustníkem, my sbírali lišky (růžovky a lišky rostou, jinak nic moc), krmili se borůvkama (někde už sladké, ve stínu ještě pár dní potřebují)… všude mokro a příjemně chladno. No a tam, kde jsme si mysleli, že se napojíme na známou cestu byla hora žulových balvanů a popadaných stromů … a tak jsme to otočili a kus se vrátili. Pes nadšen průzkumničením - měl to jako pěkný parkúr. Doma padnul a spal jak špalek. Večer začalo pršet a lilo až do rána…

šavlozubka
šavlozubka 18.07.2025, 11:00:39 xxx.xxx.167.254

Taky jsem včera venčila. Postupně koleno zátěžuju, tak chodím v poledne, když je muž v práci. Ale ještě nechodíme celej okruh na vyhlídku. Ráno a večer venčí muž. A předevčírem se mladý pán parádně vylítal s madam vlkovou. 🙂 A video mi nějak nejde nahrát. Achjo. 

Bobca
Bobca 18.07.2025, 18:07:18 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.07.2025, 10:15:25

proč by vadilo?😀Jen dávej….se tam dokonce i usmíváš😀..Já jen,že mi bylo divné,že ani jeden příspěvek nepřibyl…Hlavně,že je vše vpoho..

Sarah01
Sarah01 18.07.2025, 19:57:06 xxx.xxx.161.240

Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku. 

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 18.07.2025, 20:17:10 xxx.xxx.167.254

Dneska odpoledne jsem šla s kompletní sestavou. Nejstarší mládě si vyžádalo, že mladého pána povede, a docela to fungovalo. Mladý pán se mládě nepokusil nikam odtáhnout, ani nezarůstal tlapama do asfaltu a celkem pěkně šlapal. Jakoby věděl, že na to malý stvoření musí být vstřícnej. Nepřestává mě fascinovat,  jak hezky s dětmi funguje, i když je zrovna pubertální jelito.

A před večeří jsem ho ještě nechala na zahradě vyběhat s bráchovýma psiskama. Starej už není na omladinu zvědavej, ale za desetiměsíční vlkovou je jak litej. Akorát má nefér výhodu. Má delší nožičky. Takže mladý pán vždycky čumí jak péro z gauče, kam mu zase zdrhla. 😅

Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 18.07.2025, 22:47:31 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku. 

Obrázek

No to je úsměv😍

Sarah01
Sarah01 18.07.2025, 23:51:26 xxx.xxx.161.240
Sardullah:

No to je úsměv😍

No, je evidentně spokojenej. Ale vidíš ty nohy? 🤦

Plaka
Plaka 19.07.2025, 00:05:35 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.07.2025, 23:51:26

Já myslela, že to je jen blbá fotka. Fakt velký prošlapy má?

Sardullah
Sardullah 19.07.2025, 03:54:24 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

No, je evidentně spokojenej. Ale vidíš ty nohy? 🤦

No já si taky myslela, že je to blbá fotka… no tak pokud není, tak to fakt vypadá na nehezký prošlapy… to to má vážně takhle v reálu?

Sarah01
Sarah01 19.07.2025, 07:49:12 xxx.xxx.161.240

Myslím si, že prostě blbě sedí, vestoje to nemá. Ale chtělo by to plavat a on do vody jde zatím jen po břicho….i když si myslím, že po pár dnech by ho ostatní plavající psi stáhli s sebou, úplně jsem to na něm viděla. Ta fenka, jak jsem dávala fotky dřív, už to má úplně v pohodě, ale ta teda plave denně.

Bobca
Bobca 19.07.2025, 07:58:47 xxx.xxx.20.192

Sarah..je to některý z těchto 5?..Tam nic vidět není(resp.asi to tak nepoznám jak vy)…Každé ráno na ně koukám..Ještě pořád je mám na ploše🤗Jeden hezčí jak druhý..Nejlepší je ten sebevědomý -druhý zleva🤭🐕Ale ty úsměvy..

Obrázek
Sarah01
Sarah01 19.07.2025, 08:02:17 xxx.xxx.161.240
Bobca:

Sarah..je to některý z těchto 5?..Tam nic vidět není(resp.asi to tak nepoznám jak vy)…Každé ráno na ně koukám..Ještě pořád je mám na ploše🤗Jeden hezčí jak druhý..Nejlepší je ten sebevědomý -druhý zleva🤭🐕Ale ty úsměvy..

Obrázek

Ne, není. Bowienek je štěňátko z loňských vrhu, na fotce ta druhá holčička zleva je jeho sestra.

Verun
Verun 19.07.2025, 09:37:17 xxx.xxx.220.9
šavlozubka:

Dneska odpoledne jsem šla s kompletní sestavou. Nejstarší mládě si vyžádalo, že mladého pána povede, a docela to fungovalo. Mladý pán se mládě nepokusil nikam odtáhnout, ani nezarůstal tlapama do asfaltu a celkem pěkně šlapal. Jakoby věděl, že na to malý stvoření musí být vstřícnej. Nepřestává mě fascinovat,  jak hezky s dětmi funguje, i když je zrovna pubertální jelito.

A před večeří jsem ho ještě nechala na zahradě vyběhat s bráchovýma psiskama. Starej už není na omladinu zvědavej, ale za desetiměsíční vlkovou je jak litej. Akorát má nefér výhodu. Má delší nožičky. Takže mladý pán vždycky čumí jak péro z gauče, kam mu zase zdrhla. 😅

Obrázek Obrázek Obrázek

No zdrhla...podle videa si myslím že není moc zrovna v ten moment  šťastná…..jasné nevidím je naživo…ale i hraní psů se má trochu korigovat.kdyz je tam jeden víc aktivní.az radioaktivní,druheho psa to nemusí už za chvilku bavit a jen se trápí.

Sardullah
Sardullah 19.07.2025, 09:40:41 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.07.2025, 07:49:12

Tak já měla vždycky dojem, že hlavní důvod prošlapů je prostě nešťastná kombinace rychlerostoucího mlaďocha eventuelně s nějakou chybou ve stravě. Přijde mi, že hlavně na vině je nesprávný poměr fosforu a vápníku…tedy spíše nedostatek vápníku, které to překotně rostoucí tělíčko potřebuje (tam je to těžký, zase aby to člověk s tím vápníkem nepřehnal) a můj takovej soukromej pocit je, že by se mělo přitlačit i na vitamínu C…

Plavání je určitě dobrej počin, ale ne všicí psi chtějí plavčit.  

sutrik
sutrik 19.07.2025, 12:28:46 xxx:xxx.a84e:2a8f

Taky procházkujeme. Jen sem o běžných každodenních procházkách nepíšu. 

Minulou sobotu jsme po dlouhé době s raptorem šli Slatiňany - Nasavrky. Viz druhá (kladrubští vraníci) a další fotky už od Chrudimky.

Dnes máme smolíka. Jede se tu Rally Železné hory. Rychlostní zkouška nás doslova obkružuje ze tří stran. Naštěstí se dá vyjít přes statek na naše nejčastější místo procházek - rybníky a les. Jefinÿ otevřený směr. Ale nedá se vyjet ani jedním směrem autem. Ani pěšky se nedostanu na autobus, nákup, oběd, druhým směrem do hospody… 

Část trasy vede okolo seníku a kolem našich pastvin. Koně to mají na háku, viz první fotka. Linda je ta bílá prdelka nejvíc vpravo.

Ráno, 1,5 hodiny před plánovaným průjezdem prvního závodníka, jsme dali krátký venčící okruh. Část je po trase závodu, už byla silnice zatarasená.

Po 11. jsme si v jezdecké hale s kamarádkou postavily dvě sekvence z RO. Pak Bonnie “dostala” za odměnu kočičku. Viz video. Zrovna skončila první rychlostní zkouška, tak byl klid, jinak je i na zahradě hluk od aut.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 19.07.2025, 12:34:27 xxx:xxx.a84e:2a8f
Bobca:

Obrázek

Když se Vám tak líbí, tak přiložím taky fotku jedné sebevědomé 😁

Obrázek
Sarah01
Sarah01 19.07.2025, 14:01:09 xxx.xxx.161.240
Sardullah:

Tak já měla vždycky dojem, že hlavní důvod prošlapů je prostě nešťastná kombinace rychlerostoucího mlaďocha eventuelně s nějakou chybou ve stravě. Přijde mi, že hlavně na vině je nesprávný poměr fosforu a vápníku…tedy spíše nedostatek vápníku, které to překotně rostoucí tělíčko potřebuje (tam je to těžký, zase aby to člověk s tím vápníkem nepřehnal) a můj takovej soukromej pocit je, že by se mělo přitlačit i na vitamínu C…

Plavání je určitě dobrej počin, ale ne všicí psi chtějí plavčit.  

Popravdě nevím, předchozí vrh jsem měla pocit, že tyto problémy neměl. Ten jsem krmila Wolsbluty, tento druhý N&D. Že by ty granule byly fakt tak špatný? 🤔 Plavání jim právě doporučil přímo ortoped, majitelům Becky. Ale třeba Beanie ještě donedávna neplaval, majitelka mu dávala GAG a prošlapy už taky nemá.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.07.2025, 14:10:19 xxx.xxx.153.233

U barzojů jsou prošlapy nebo naopak překloubení buď genetika- to u   vás nehrozí ,, nebo nevhodné krmení. Ono to není o tom, že granule nebo maso jsou špatný vždy. Mám 3 kluky, kdybych je krmila všechny stejně,tak  u dvou by byl taky průser,  to se chce koukat a občas něco přidat a nebo ubrat nebo změnit. Prostě selskej rozum. Jen sypat do misky dle tabulek je špatně.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.