My jsme dneska hned brzo ráno vyrazili k řece. Mladý pán si zcela dobrovolně smočil podvozek a nechal se přesvědčit i k pár tempům od břehu ke mě a zase zpátky. Nadšený plavec, který by se mi do vody vrhal za míčkem asi nebude, ale když do vody vlezu já a povzbuzuju, tak si dá říct. A cestou zpátky se i obstojně vylítal na louce.
my dneska chodili u Efe za humny - zdolali vrchol Velké Bukové, obešli Malou Bukovou, koukli na Vavrouškův rybník (zarůstá rákosím a lekníny)… a chodili hlavně po cestách neznačených a nezpevněných. Moc hezky tam v bývalém ruském vojenském prostoru bylo. Pes je zcela mrtev, neboť byl plný elánu a krásně se vyblbnul v občas nejednoduchém terénu (sestup z Velké Bukové neměl chybu, tolik padlých bukových velikánů už jsem dlouho nepřelézala a cestička tam byla prošlapaná… a výhledy krásné)
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 26.07.2025, 14:59:54
Podle času příspěvku vidím, že jste to stihli před tím velikánským deštěm. Za kopcem máme malou místní povodeň. Tam, kde se dal potok přejít včera skoro suchou nohou, letí metr vody.
Podle času příspěvku vidím, že jste to stihli před tím velikánským deštěm. Za kopcem máme malou místní povodeň. Tam, kde se dal potok přejít včera skoro suchou nohou, letí metr vody.
tak mi vyrážíme brzy, před osmou už jsme pochodovali… a v poledne jsme byli doma - ještě za sucha
My se teď vrátili… vyrazili jsme dřív než obvykle, protože to vypadalo, že bude pršet a s Máťou za mokra nechci nikde trajdat. No tak jsme to stihli za sucha. Dusno neskutečný, jsem zpocená jak vrata od chlíva a to jsme opravdu udělali jen 3 kiláky kolem komína. Se nedivim, že toho má Gina taky plný zuby.
Já s Bambu zmokla hned ve čtyři ráno, pršelo celé dopoledne, chvílemi velmi prudce. V poledne na rychlo krátká vycházka, protože bylo slyšet hromy. A teď navečer jsme zmokli znovu. Doufám, že zítra už pršet nebude. Chtěla bych jít na delší vycházku. Mám toho po krk, v práci blázinec a do toho doma rekonstruujeme koupelnu, takže si to dokážete představit co mám doma za chaos.
Po spoustě fotek od Xerxové už nějakou chvíli toužím navštívit Jizerské a Lužické hory. Tak jsme v Lužických zakempili s rodinou a dneska jsme byli na Popové skále. Moc hezká vycházka.
Po spoustě fotek od Xerxové už nějakou chvíli toužím navštívit Jizerské a Lužické hory. Tak jsme v Lužických zakempili s rodinou a dneska jsme byli na Popové skále. Moc hezká vycházka.
My byli na výletě jen s Doronem a psí kámoškou Matyldou, takovým miniovčáčkem 🙂.Framík ještě nemá packu úplně v pořádku a Gučka mu musel dělat společnost, aby moc nesmutnil ☹️.
Dorouš si to moc užil, ale ostatní kluci byli prý otrávení, leželi u dveří nebo u brány , čekali a nejedli. Byla jsem pryč jen 24 hodin, tak to přežili ve zdraví, ale bylo mi jich líto.
Potkali jsme čápy, mladí se učili lítat a docela jim to šlo.
My včera vyrazili na výlet na druhou stranu řeky do Prokopáku. Po delší době jsme tak vyzkoušeli cestování MHD a nejdřív to vypadalo, že je z toho mladý pán poněkud nesvůj, ale cestou domů najednou zvládl i eskalátory, které ještě nedávno žraly malý černý psy, úplně jako profík. Doma jsem tedy měla trochu strach, jestli jsme to nepřepískli, ale dal si hodinku šlofíčka a pak byl zase připraven ke každé špatnosti. Nezmar. 🙂 Akorát fotit jsem vůbec nezvládla.