nejprve Yoda minulý týden - většinou lesy za humny a pak včerejší okruh nad Úštěkem - kalvarie Ostrý, hrad Hřídelík, Blíževedly, tvrz Stranné, Skalka a hrad Helfenburk, kde se bohužel (pro nás, ty děti si to báječně užívaly) konala obří bitva a na hradě a okolí bojovala snad stovka dětí s malovanými papírovými štíty a ponožkovými balonky. Yoda překvapil - prošel bojovou vřavou sice trochu vzrušen… ale bez jakékoli nepravosti (i všude se válející “střelivo” ho nechalo v klidu). Ale o kus dál se nepěkně osopil (jen zavrčením) na fenku strakáče, která se chtěla kamarádit… a Yoda jí jasně vysvětlil, že on ne a že už se těší domůůůůů (měl v tlapkách 18 km a solidní převýšení a vedro)
Vy tam máte chmelnice? A netopýra nad hlavou? Ve dne?
to nebylo “u nás” - jezdíme za delšími výlety i dál - tohle jsem psala, že bylo u Úštěku - a tam chmel roste… chmelnice je kousek od Kalvárie (fotka první).
K těm netopýrům - létaly v chodbách hradu - asi jsme je vyrušili, ale ven nevylétli - jen ten jeden se tak hezky nechal vyfotit proti světlu. Ostatní fotky až tak hezké nejsou - ale tišší letci jsou (na druhé a třetí fotce) k nalezení. Zbytek fotek je ze skalního hradu Hřídelík
No…Gině se asi zapíchla osina do meziprstí…nejdřív jsem si myslela, že jí třeba bodla vosa, protože fakt kvůlivá Máťovi prochajdy děláme v parku, kde je posekáno a po cestách…ale říkám si, že kolem tý jedný cesty, co chodíme je to nějaký zarostlý, tak teoreticky by to bylo možný. Osinu jsem včera teda neviděla, ale teď si myslím, že to, co jsem si myslela, že by mohlo být místo vpichu žihadla, tak že to bude místo vstupu osiny.
Včera jsem to na to nalila betadinu..chladili jsme to a pak jsem jí dala ponožku, aby si to neblemcala…dneska ráno to vypadalo dobře, ani neměla tendence si to lízat. Byly jsme chvilku na “procházce”…ale fakt chvíli třeba 20 minut, protože bylo fakt horko…všechno ok, přijeli jsme dom, čuba si lehla…nějakou dobu spala a když potom vstala, tak pajdala a tlapajzna nateklá.
Veterinu otvírají v pět odpoledne, tak pofrčíme, aby na to jukli. Vůbec nevím, jestli si na to Gina nechá od cizího sáhnout…beru teda náhubek, ale mám strach, že jestli jí to budou potřebovat nějak ošetřit, tak jí budou muset uspat…
No a samozřejmě tohle se stane v tu nejméně vhodnou dobu, kdy je kolegyně od zítřka na dovolený a já budu v práci nonstop….
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.09.2025, 16:11:18
Tak to je mi Ginušky moc líto. My si s osinou užili peklíčko, protože už osina zajela dál a vet musela běloušovi nohu trochu porychtovat. Jenže on je malej a držely jsme ho dvě a doktorka konala.
Tak doufám, že Gina bude mít osinu někde na krajíčku a udržíte ji se sestřičkou 🤷♀️ dej vědět….držím moc palce! 🙏🍀🍀🍀🍀
od té doby, jakmile má bělouš něco mezi polštářky nebo se mu nalepí na tlapku lipový květ nebo žvýkačka, zastaví a zvedne tu nohu a čeká až to zkontroluju a vyřeším…😊
Fakt je na sebe v tomhle hrozně opatrnej, ale až po tom peklíčku to začalo…
Tak v pátek odpo jsme odjely s tatkem do BK,po cestě jsme se zajely na Macochu na latté,
ve městě na nákup a dom,večer venčení ke kostelu,
v sobotu ráno podél řeky-v mlze-dost kosa byla teda..přes město dom-Dafi odložení v sedě u pekárny…
dopo jsem si skočila do sekáče pro kabelku,knížku a pásek ke gatím-vše po 19kč…
pak rexlexní bílou pásku na obojky a postroj---
odpo vychajda na starém Blansku a k večeru za kamarádkama na narozky..v noci vyvenčit
a dnes ráno kousek kolem řeky a přes město dom a u mostu u zastávky vlakové-LEDNÁČEK!!!!!A VOLAVKA…
dopo tv kultura a uklidit tatkovi,učesat Dafču,odpo odjezd dom,vycházka v Jozefovském údolí-Dafi trochu zahučela do potoka,jinak si zaběhala,miluje to tam🙂
pak válení na terase,našít Žerykovi a Maxovi reflexní proužky na obojky se jménem a tel,Dafi to má na postroji…večer vyvenčit
a děvčata mám dotaz!!???
Žeryk škaredě vyjel po Bettyně..ona k němu šla čuchnout,jak blbě vidí slyší,tak po ní vystartoval..nesnese na terase,aby se k nemu přiblížil jinej pes,furt vrčí…
Tak museli jsme dát sedaci, protože Gina sice není taková, že by vetku sežrala, ale packu jí prostě neukáže…
Tak vetka vytáhla něco malýho černýho…mohl to být trn nebo klidně včelí žihadlo, těžko říct. Pro jistotu jí to rozřízla a dot hluboko “šťourala”, ale osinu žádnou nevytáhla…jenže to bylo defakto dva dny, tak kdyby to byla osina, tak už může být někde dál…takže dobrá zpráva to není, ale budeme doufat. Hnis tam teda nebyl..ten otok čirá tekutina. Dala jí do toho nějakou antibiotickou pastu a píchla jí antibiotika a dostaly jsme antibiotika v tabletách ještě na doma….no a jsem o 6500,- tisíce lehčí.
Tak museli jsme dát sedaci, protože Gina sice není taková, že by vetku sežrala, ale packu jí prostě neukáže…
Tak vetka vytáhla něco malýho černýho…mohl to být trn nebo klidně včelí žihadlo, těžko říct. Pro jistotu jí to rozřízla a dot hluboko “šťourala”, ale osinu žádnou nevytáhla…jenže to bylo defakto dva dny, tak kdyby to byla osina, tak už může být někde dál…takže dobrá zpráva to není, ale budeme doufat. Hnis tam teda nebyl..ten otok čirá tekutina. Dala jí do toho nějakou antibiotickou pastu a píchla jí antibiotika a dostaly jsme antibiotika v tabletách ještě na doma….no a jsem o 6500,- tisíce lehčí.
Tak budu doufat, že to bude cajk.
🙏
Tak to je radost teda, držíme doma všechno, co máme.
My si dneska udělaly s kamarádkou výlet ze Staré Huti kolem Kocáby. Naposledy jsem to šla ještě se stsrouškem. Bylo teda pekelné vedro, že mladý pán vysloveně vyžadoval cachtačku ve vodě. Ale prošli jsme se hezky.
Včera jsme s Bonnie daly další dogmid. Necelých 45 km. Letos asi poslední. Ještě má být jeden v říjnu, ale pokud to vyjde, pojedu v tom termínu s kamarádkou na výlet do Adršpachu.
Malá je dost drsná. Už před měsícem jsem několikrát z kopce klusala. Tempem, kterým někteří zvládají chůzi (já ne). Tak, aby malá pokud možno moc necválala, spíš ještě prodloužila klus. Včera jsem plánovala poklusem jen začátek a z kopce ve stínu, mělo být (a bylo) vedro. Nakonec těch popoběhnutí bylo víc, kromě prostřední části, kdy byla fakt jen chůze. Jednou jsme popoběhly i na rovince a asfaltu, kdy to byl pro Bonnie už rychlejší klus a naskočila si do svižnějšího cvalu. Viz video z poloviny trasy.
Ona to nejen zvládala (a ani na konci závodu nebyla vyčerpaná), ale vyloženě ji to rychlejší tempo bavilo. Co na tom, že už měla víc než 20 km chůze za sebou. A rozčilovala se, že jsem nechtěla klusat ještě rychleji. Já asi budu muset začít běhat. A zkusit možná i nějaký hobby canicross na pár kilometrů. Dlouhé běhy s prckem ne. To zvíře je blázen, cvok, kde se v tom malém tělíčku bere tolik energie?
eva (neregistrovaný)21.09.2025, 22:51:06xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.09.2025, 20:45:45
Mohlo to být žihadlo, stalo se mi to samé - zůstalo mi kus malého černého žihadla po bodnutí buď včelou nebo vosou. Nešlo mi vyndat pinzetou, musela jsem na pohotovost, ruka dost natekla.
My venčili kolem komína. Dobi roste a zlobí bráchy. Kejný si s ním občas krásně hraje, takže Santana začne žárlit a jde ho lovit a najednou máme lov na “vlka”🙈. Jinak Čtyřka roste jak z vody, takže bychom mohli mít doma tak cca do měsíce pro Dobiho živou hračku . Sardullah i Ginušce držíme pěsti i tlapky, ať je pacinka ok.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.09.2025, 20:45:45
Tak to bylo u nás podobně, akorát vet umrtvila lokálně, trochu rozřízla a šťourala. Vypadalo to jako tenčí jehlice na pletení a “milá” osina se pak otočila směrem dolů a druhý den vyjela vedle polštářku. Původně taky zajela do meziprstí…a bělouš byl náma dvěma se sestrou držen a ječel, jako siréna. Se divím, že to se mnou nefláklo a už to nechci zažít. Nechtěla jsem to psát hned tak nasyrovo, ale to už snad neva….Nejlepší je jít hned, jakmile začne pes kulhat a v noze je vidět vstup.
U Ginušky to snad byl jen ten trn a nic jiného to nebude. Teď má pršet, tak to udržte čisté 🍀 vyřiď pohlazení chlupáčům od tety ❤️
taky jsem před pár měsíci vytáhla trn pinzetou, dávala jsem sem s úlevou fotku. Jo jo, ty tlapičky…🙄
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.09.2025, 22:07:12
Hihi, to jsem si přesně říkávala u minulého psa, kde furt bere tu energii. A zpětně vážně lituju, že jsem tehdy nezačala aspoň trochu běhat 😀 Teď mám psa klidného a tak akorát na kratší výlety, trochu mi ta šílenost chybí. Ale samozřejmě většinu času je to praktické, no 😀