kdyz mu zacne byt zle - date mu hladovku?
jestli je to opravdu viroza, potrebuje si travici soustava chvilku odpocinout a ne hned zacit krmit - i kdyz dietou
My jsme konečně po měsíční pauze vyrazili v neděli na výlet a udělali si krásných takřka čtrnáct kiláčků z Kudlovické doliny, okolo Budačiny, Tabark, kolem trpasličího města a stromové kaple sepjatých dlaní a pak pěkně přes ten Kudlovický hřeben zpět k autu.
Cesta byla plná zážitků. Hned ze startu se psi neskutečně zahnojili v obrovské kaluži plné bahna. Pak jsme lehce sešli z cesty, ale zase potkali super přístřešek, kde jsme si dali snídani. Kámoš si teda dřepl na cestu a hned vzápětí mu kolemběžící Rémin vyškubl housku a spolkl ji. 😂 Pak jsme potkali moooooooc trpaslíků a další zastávku si dali už u kaple. Kam se vetřela náhodná kolemjdoucí a psi si ani nevšimli, že se k nám někdo přidal. 😂
A za kaplí nastala ta méně humorná část výletu, kdy si napřed Merry asi vyhodila patellu a skončila s neskutečným ječením chromá u kámoše v batohu. A za kopcem jsme ještě potkali ztracenýho vrčáka, kterýho kámoška naštěstí zahnala klackem. 🥵
Poslední dva kilometry se mi táhly jak smrad, protože ta měsíční pauza byla fakt dost poznat. 😂
Merry asi vyhodila patellu a skončila s neskutečným ječením chromá u kámoše v batohu.
No a jak to má teď?
Jak má chůdě vyplazený jazýček, to musí taky hodně bolet! Jak je to teď s Merry? Taky mě to zajímá, jestli se operuje nebo jen fixace a klid?
Vahine:Jak má chůdě vyplazený jazýček, to musí taky hodně bolet! Jak je to teď s Merry? Taky mě to zajímá, jestli se operuje nebo jen fixace a klid?
Vyplazovala ho na kolemjdoucí, protože se jim smála, že se nese. 😂 Jirkova Mája z toho mohla vyskočit z kůže, že má páneček jinýho psa. 😂
Jinak po asi dvou kilometrech chtěla z batohu ven a nějak to rozchodila. Odpoledne si ještě při sedání dávala nohu bokem, ale dneska už zase chodí normálně. Nevím, co to bylo. Ta vyskočená patella je jen můj tip, že to bylo chvíli s jekotem a po třech a pak zase dobrý. Já teda původně myslela, že na louce šlápla na včelu, ale to ne. Měla nohu úplně skrčenou pod sebe, seděla celá nahrbená a točila se spíš po frndě. 🤷♀️ Blbý je, že byla v tu chvíli za námi, takže jsme to ani nikdo neviděli. Tak snad se to nebude opakovat. Protože luxace patelly nebo utržený vazy, to bych se na patnáct dvacet litrů ani nepodívala. 😏
Aristokrat roste jak z vody, je to božan a kluci se těší na kámoše. Ještě musí 3 týdny vydržet.
..on je fakt frajer úžasnej ….tomu odolat jen tak nejde…
😍 nádherný hošík, roste do barzojí krásy !
To bude nej fešák😍
Nám se venčí na pendrek. Už se zase nemůžeme zbavit u Jacka několik dní průjmu (enterozoo gel ani probiotika, nebo vařená dieta nezabírají)…sice mu není špatně, nezvrací, ani ho viditelně nebolí břicho, ale v pohodě taky není…zítra jdeme na veterinu udělat test na slinivku a říct si co dál…snad je to jen nějaká viroza.
Dublinbarzoj:Aristokrat roste jak z vody, je to božan a kluci se těší na kámoše. Ještě musí 3 týdny vydržet.
To je roztomilouš. 🤩
kdyz mu zacne byt zle - date mu hladovku?
jestli je to opravdu viroza, potrebuje si travici soustava chvilku odpocinout a ne hned zacit krmit - i kdyz dietou
Ano, normálně dostává jíst ráno po venčení a odpoledne/večer (17:00-18:00 cca), když vidím, že na ranním venčení to není dobré, dostane až tu večerní dávku. Maximálně mu nacpu enterozoogel, nebo probiotika (rozmíchám mu fortifloru v trošce vody). to druhé pak dostane s večerním krmením. Chuť k jídlu normálně má (u té slinivky nechtěl jíst).
Jediné, z čeho by to mohl mít je ne úplně uvařené kuřecí prso, co nám radila trenérka na agi, protože to uvařené se všude drolí a zaneřádí celou halu. Ale nebylo ani úplně syrové a rozhodně to bylo čerstvé kuřecí určené pro lidskou spotřebu (jen v konzistenci aby se dalo hezky krájet a nedrobilo), tak nevím :/…to měl minulý týden, ale začalo to až druhý den po tréninku.
on má třeba i jeden den první docela "hezký" bobek, ale pak po chvilce pokračuje a kaše. No a dneska ráno byl asi 4x a spíš voda. Jako na houpačce. To nás vzbudil o půl páté, že potřebuje ven. Žádná krev ve stolici nebyla, ale včera tam měl trochu hlen.
To je určitě viroza, vsadím boty. Bělouš včera ráno dobral atb, měl to taky tak. Vet říkala, že když nezabírá enterozoogel, humican atd., je to virové. Zajdete na vet, neváhejte s návštěvou. Já čekala na zlepšení dýl a bělouš měl i trochu teplotu a zvětšenou uzlinku…bude to dobrý! 🌷
Teď dávám fortiflóru a čekám až se mu to ještě porovná
Je fakt, že na tom minulém agi tréninku říkala i majitelka kelpiáka, že měl nějaký bacil a byl marod s průjmem…a že proto předminule nebyli. no snad…je pravda, že ty projevy jsou jiné, než když ho zlobila slinivka…ale počkám si na zítřejší vyšetření a nebudu se radovat předčasně…
Edit: my chtěli dneska, ale prý mají na dnešek plno a jestli vydržíme do středy…navíc tam ve středu bude i vetka co ho léčila s tou slinivkou, tak bude mít alespoň lepší kontext.
Při problému nasadím 24h hladovku. To kuře, i když ne úplně syrové - přeci jen, jak dlouho ho člověk v pamlsovníku má ne v ideální teplotě, může mít ještě pořád citlivější zažívání - to je náš případ a to jsou 2 měsíce od průšvihu, nesmíme vybočit. A nebo nějaká ta virózka, držím palce, ať je slinivka v pořádku.
v pamlskovníku bylo asi hodinu a půl, jinak bylo v lednici, 24h hladovku měl, nemělo to žádný efekt :/…jediné co, tak pak nepotřeboval venčit, protože nemělo co jít ven, ale další venčení po jídle už zase průjem.
Dublinbarzoj:Aristokrat roste jak z vody, je to božan a kluci se těší na kámoše. Ještě musí 3 týdny vydržet.
No.., ještě chvilku a už přestane vypadat jako roztomilej potkánek.🥰
Já bych ho mít nemohla, asi bych ho umačkala, ta aristokratická roztomilost je moc velká.😍
Myslím, že to bude dobrý, má to teď hodně psů i lidí.
Živočišné uhlí nikdo nedáváte ?
Doron:Myslím, že to bude dobrý, má to teď hodně psů i lidí.
Živočišné uhlí nikdo nedáváte ?
Já dávala, když měl někdo průjem. Myslím že zabralo, Já dávala 1 tabletu na 5ti kilovýho jezevčíka do žrádla.
Já taky dávala a dávám všem naším psům.