Aktuálně: 2 744 inzerátů261 981 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Jak se vám venčí?

Doron
Doron 23.09.2025, 11:07:19 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 23.09.2025, 11:02:21

Já taky.

Psům i lidem.

Sardullah
Sardullah 23.09.2025, 11:54:23 xxx.xxx.189.104

Já teda dávám enterozoo gel…ale to je většinou, když nějaká dietní chyba, většinou ani to nemusím, většinou dostanou pesani dětský piškoty a čaj a nebo vařený dietu a je klid.

Takovouhle virózu jsme ještě neměli…takže ten entero nemám na takový věci vyzkoušenej. A koukám, že v tomhle případě to ani nepomohlo…

Vahine
Vahine 23.09.2025, 12:01:37 xxx:xxx.2f81:e301
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.09.2025, 10:19:29

Dávám taky Doron, a to buď sypký nebo slisovaný v tbl.ten Humican…ale naprosto bez efektu včetně enterozoo gelu, oproti jindy, ptž to dle slov naší vet při infektu nefunguje. To jsem nevěděla.

Řádí to hodně teď u nás dle slov naší vet.

Sarah01
Sarah01 23.09.2025, 12:04:42 xxx.xxx.11.197

Já jsem kdysi na průjem dávala Smectu. Ale co krmím masem , tak nikdy žádnej průjem nebyl.

Vahine
Vahine 23.09.2025, 12:20:17 xxx:xxx.2f81:e301
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.09.2025, 12:04:42

Smectu taky koupím příště, ta je taky dobrá. Bělouše krmit masem nemůžu kvůli minimalizaci tvorby šťáv. Má reflux a nedovírá mu žaludek, ale s granulema a spec.přístupem to máme od jeho příchodu už vychytaný. Ale masíčko syrový by jedl, chutná mu 🤷‍♀️

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 23.09.2025, 15:13:37 xxx.xxx.153.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.09.2025, 10:16:49

Že vypadá pořád jako roztomilý krysáček a je jich 13, takže  banda božích čumáčků.

My si průjem  přivezli z výstavy,  virózy teď  prý řádí i u hafíků. Týden jsme se prali sami - entero, fortiflora, smecta, černý uhlí, hladovka, dieta, nic nepomáhalo.  Přitom jinak byl Santi úplně ready. U veterináře dostal slabé antibiotika na 3dny, dietu royal na trávení, fortifloru a jak mávnutím kouzelného proutku byl od večera  ukázkový bobek. 

Elisak
Elisak 24.09.2025, 12:47:05 xxx:xxx.7bbc:f184

Mě u kluků proběhla nějaká viróza loni. Aspoň si to myslím, protože žrádlo maj každý svoje a v rozmezí 24h to začalo u obou. Qui byl hned v pohodě u Efíka zabrala až dietní plechovka.

A já teď čekám na Efíka u veterinářky, někde si minulý týden zlomil zub, horní P1 tu zas tolik nepotřebuje a má to zlomený až v dásni, takže zub půjde ven. 

efe
efe 24.09.2025, 13:54:23 xxx.xxx.199.5

Pro všechny, co používají Enterozoo gel - přišla jsem na to, že lidský Enteros gel je o polovinu levnější, složení stejné. Tak jen tip na ušetření peněz.

bambule
bambule 24.09.2025, 14:11:09 xxx.xxx.14.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.09.2025, 13:54:23

Perfektní poznámka a já jen doplním že se prodává i ve verzi pro miminka od 0+, kdyby někdo potřeboval něco šetrnějšího. Cena je myslím kolem 300,- za tubu. 

Aluška
Aluška 24.09.2025, 14:11:16 xxx.xxx.197.216
efe:

Pro všechny, co používají Enterozoo gel - přišla jsem na to, že lidský Enteros gel je o polovinu levnější, složení stejné. Tak jen tip na ušetření peněz.

Já to vím už dávno, že ten lidský je levnější a úplně stejný, dokonce jsem v lekárně sehnala ještě levnější kvůli pomačkané krabičce.

Aluška
Aluška 24.09.2025, 14:29:51 xxx.xxx.197.216

V neděli se mi konečně podařilo načapat dívčinu, asi 15 let, jak nechala vy..rat psa na trávě před mým domem. Tu trávu seču a když natírám plot, tak po něm chodím. Holčinu jsem už párkrát viděla, ale než jsem seběhla dolů a vyběhla před dům, byla pryč.  Nečekala že zrovna vyjedu z garáže, pes zrovna tlačil bobek, ona se lekla a drapla psa, že honem půjdou. Říkám jí, ať to hovno kouká sebrat, že to není poprvý a nebudu to po ní pořád uklízet. Neřekla ani ň a odcházela. Tak jsem na ní volala, že jestli to tam bude ještě odpoledne, odnesu jí to před jejich dům.  Tak teda o kus dál, kde máme psí koš a pytlíky, utrhla pytlík a pro bobek se vrátila. Za dva dny jsem potkala její mámu a ta na mě spustila, že prej  jsem byla na její holku hrubá.  Ptala jsem se jí, jestli myslí to, že mi vadilo, že mi jejich pes kadí před domem a hovno tam zůstane ? Prej jsem na ní byla hrubá a ona věří dceři. Tak jsem jí na to řekla, že jestli to splní ten účel, že tak velká holka bude sbírat bobky po svým psovi, tak ať si myslí co chce…..

Orionka (neregistrovaný) 24.09.2025, 19:10:22 xxx.xxx.141.229
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.09.2025, 14:29:51

Ty “dětičky” jsou dnes děs. Ještě doma žaluje. Neskutečné. Já dnes cvičila dědka, co šel z hub. Sedl na lavičku a odkrajoval houby na peron. Když je sbíral, ani moc nereptal. Možná doma žaloval babce 🙃

Trickyvoo
Trickyvoo 25.09.2025, 01:41:10 xxx.xxx.62.63
Orionka:

Ty “dětičky” jsou dnes děs. Ještě doma žaluje. Neskutečné. Já dnes cvičila dědka, co šel z hub. Sedl na lavičku a odkrajoval houby na peron. Když je sbíral, ani moc nereptal. Možná doma žaloval babce 🙃

No kdyby jen dětičky, evidentně byla drzá po matce. Jako doma mi dítě tvrdit, že jí sousedka bezdůvodně nadává, já se pak dozvědět, jaký k tomu měla důvod, tak i kdyby se mi to nezdálo, tak nebyla jsem u toho a dospělé ženské tvrdit do očí, že je lhářka, protože můj andílek na tuty nelže, tak to chce pořádnou dávku drzosti 🤔.

Tenurri
Tenurri 25.09.2025, 07:36:48 xxx.xxx.22.64

Tak nakonec je to nějaká viroza, měl zvýšené CRP, dostal antibiotika a vzali jsme si RC gastro biome konzervy a dneska ráno už lepší (už to není takové že stěží doběhne a jde z něj jen voda).

bambule
bambule 25.09.2025, 08:13:00 xxx.xxx.74.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.09.2025, 07:36:48

To je skvělé, že už je mu líp. No já jen doufám, že nás tohle mine obloukem. Tohle by asi Bambuli srazilo na úplné dno. Už tak bojujeme s jejím nechutenstvím ( i když klep klep jsou dny jako ten dnešní, kdy se na misku vrhne s nadšením) a nějaký průjem a potažmo podávání antibiotik by mohl být její konec….. no snad se u nás nic podobného konat nebude. 

Tenurri
Tenurri 25.09.2025, 08:41:32 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 25.09.2025, 08:13:00

Snad vás to mine. Ale Bambulka je určitě rozumná dáma 🙂 a nedělá takové skopičiny jako Jack. Ten mi předminulý víkend vletěl kamsi do močůvky (a ještě si do mých kalhot utřel hlavu), furt se snaží olizovat moč po háravkách a je velmi kontaktní se psy…mohl to chytit kdekoliv.

Aluška
Aluška 25.09.2025, 09:06:20 xxx.xxx.197.216
Trickyvoo:

No kdyby jen dětičky, evidentně byla drzá po matce. Jako doma mi dítě tvrdit, že jí sousedka bezdůvodně nadává, já se pak dozvědět, jaký k tomu měla důvod, tak i kdyby se mi to nezdálo, tak nebyla jsem u toho a dospělé ženské tvrdit do očí, že je lhářka, protože můj andílek na tuty nelže, tak to chce pořádnou dávku drzosti 🤔.

Přesně, místo aby holce doma “ vysvětlila ”, že tohle se nedělá. V lese, na louce ať se pes vykadí kam chce, ale v obci kdekoliv je třeba to sbírat. Jestli tam ještě někdy něco najdu, tak jim to před tu bytovku opravdu odnesu. Navíc já neřekla jediný sprostý slovo, jen jsem na ní volala, protože ona odcházela a neřekla že dojde pro pytlík a vrátí se. 

A ještě, nezdraví ani jedna. 

Elis (neregistrovaný) 25.09.2025, 14:50:41 xxx:xxx.9182:70d8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 23.09.2025, 12:20:17

Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak se u Vašeho pejska projevovalo nedovírání žaludku, jak se to diagnostikuje a jaká u tohoto onemocnění je léčba?A reflux v jakém slova smyslu, to je stejné jako pálení žáhy?

Děkuju Eliška 

Vahine
Vahine 25.09.2025, 16:51:51 xxx:xxx.3028:5b01
Elis:

Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak se u Vašeho pejska projevovalo nedovírání žaludku, jak se to diagnostikuje a jaká u tohoto onemocnění je léčba?A reflux v jakém slova smyslu, to je stejné jako pálení žáhy?

Děkuju Eliška 

Dobrý den Elis, nedovírání žaludku se projevuje hlavně, když se můj pes napije vody a když v žaludku nemá nic jiného, tak je v podstatě jedno jaké množství té vody je a lítá to ven. Pomáhá lidský lék degan na motilitu žaludku* 

Říhání se daří jen tehdy, když se napije po jídle, a to taky ne vždy. Občas ho držím v náruči ve svislé poloze a na to říhnutí čekám. Fakt. No a když nemám čas, musí být v klidu vsedě. Někdy holt mu to stejně vyjede až do tlamky a polyká a polyká. Reflux se projevuje stejně po delší době po jídle, když leží, cítí, že mu jde obsah žaludku nahoru, tak se zvedne, ale dost často je to zase až v tlamce a on se snaží polykat, aby to nešlo ven. A to už kouká a vidím na něm, že mu z toho je blbě, ptotože to jde o zbytky natrávené stravy s žaludeční kyselinou. Kapsu v jícnu nemá, dělali jsme už na počátku, když k nám přišel, kontrastní rtg jícnu. Kontrola a léčba stavu spočívá v podávání dávky granulí rozdělené na tři dávky a 30 minut před ráno a večer musí pravidelně dostávat 1/4-0-1/4 deganu.* Takhle to pytlíkujeme už 6 let. Běloušovi je asi 9 nebo 10 let, to nikdo neví. V poslední době dost často polyká jako by naprázdno a s tím už nic neudělám. Navýšení deganu na to nepomohlo. Může to být třeba tím pálením žahy možná….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.