Aktuálně: 2 744 inzerátů261 981 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Jak se vám venčí?

šavlozubka
šavlozubka 28.09.2025, 21:33:44 xxx.xxx.167.186

My jsme dneska byli na druhé straně řeky v Prokopáku. Výlet to byl asi 12 km. Hezky jsme se prošli. Jen s mladým pánem to dneska mimořádně mlátilo a byl poněkud nervíček. Zastávku v občerstvovně jsem strávila kroužením po Slivenci, protože zkrátka nevydržel v klidu ležet a veškeré snahy ho uklidnit nepadly na úrodnou půdu. Není každý den posvícení. Alespoň metro zvládl celkem v klidu a eskalátory už nežerou malý černý psy.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 00:11:43 xxx.xxx.162.253

Dnes bylo krásně, pro mě teda za oknem, takže tiše závidím procházkování. ☀️

Kilian
Kilian 29.09.2025, 06:58:25 xxx:xxx.8df0:8bdd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 00:11:43

..moc preju brzké uzdravení 🌻

Bobca
Bobca 29.09.2025, 08:29:56 xxx.xxx.20.192

Sarah,taky přeju brzké uzdravení.🌺.Jsem tu měsíc nebyla..Moře krásných foteček a příběhů z venčení…Díky za ně🌷

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 08:43:15 xxx.xxx.217.40

U mě je to už lepší, horečka pryč, rýma a kašel na ústupu. Snad půjdeme brzo i venčit, jen se zase pokazilo počasí a prší. Tak už asi vytáhnu zimní oblečení. 

efe
efe 29.09.2025, 10:42:06 xxx.xxx.64.15

Mě nejdřív strašlivě bolely záda (což není nic neobvyklýho, tak jsem si to nespojila), pak mě v sobotu ve 4 ráno vzbudila migréna a ta trvala až do večera a nic nezabíralo. Plus teplota necelých 38 a jen rýma, krk ok. Dneska už je to skoro dobrý, už zůstává jen rýma.

Sardullah
Sardullah 29.09.2025, 17:59:22 xxx.xxx.189.104

No dám tady do pléna stručný popis včerejší ranní krátké procházky…třeba to někoho pobaví, když si to představí v reálu…

včerejší ranní procházka byla o hovně (omlouvám se za ten výraz, ale jinak se to popsat nedá) a to doslova….

Vyložím psy z auta…a vyrazíme do parku…včera se udělalo hezky, byla neděle a navíc sváteček, zavřené obchody, tak v parku opravdu nebyla o obecenstvo nouze…ujdeme pár desítek metrů a Máťa vykoná velkou potřebu…zatím vše v cajku, seberu, dojdeme pár metrů ke koši, vyhodím a pokračujeme…no a tentokrát jde do akce Gina…tady bych vás ráda uvedla do obrazu…Gina bere antibiotika, tak asi díky tomu sice produkuje odpad ve tvaru bobku, ale dost měkké konzistence…takže je hotovo, beru pytlík a sbírám tak nešikovně, že si potřísním i ruku..no fujky, fujky, co teď…kapesníky ani ubrousky Sardullah sebou nenosí, na co taky, ale tak nejsem blbá, jsem vdaná, mám zkušenosti…tráva byla mokrá, tak pokládám pytlík, “umývám” si ruku o mokrou trávu…beru opětovně položený pytlík s inkriminovaným obsahem, jenže, jak jsem to blbě nabrala, tak byl zmazaný ten pytlík a ruku jsem si potřísnila opětovně…no nakonec jsem úspěšně dokončila akci…vyhození pytlíku a očištění ruky. Ale Gina ještě neskončila a další hodně měkký bobek jí zůstal na zadnici přilepený na chlupech. Jsme stále v situaci, kdy nemám žádný ubrousek, pouze igelitové pytlíky…tak co už, alespoň pytlíkem odstraňuju to nejhorší…je vám jasný, jaký je výsledek…Gina má posranou (opět se omlouvám za ten výraz, ale je nejtrefnější) zadel. Vzhledem k tomu, že je bílá, tak je to samozřejmě hodně vidět. Ještěže za normální situace nese ocas dolu a tak z větší části tu katastrofu zakrývá. Tady je opravdu velká nevýhoda, že Gina budí obecně pozornost a lidi se za ní otáčejí…

No tak vyprazdňování máme za sebou a pokračujeme v komedii.

V parku hafec lidí a samozřejmě spousta pejskařů mělo stejný nápad jako já. 

Máťa je na flexině, aby se alespoň trochu popoběhal, když musí být v parku na vodítku…flexi nedržím v ruce, ale mám jí pověšenou přes plece na dalším vodítku. Za normálních okolností Máťu ukočíruju normálně povelem, aniž bych musela brát flexinu do ruky a korigovat mechanicky vzdálenost ode mne, ale….u nás někde v sousedství hárá některá z fen, tudíž z Máti je ukňouraný stvoření, které reaguje na pejsky intenzivněji a když už je těch pejsků moc moc moc, tak už je vidět, že je z toho rozhozenej…na povely sice reaguje, ale po povelu nepřijde prostě do mojí blízkosti, jak to dělá běžně, ale oběhne mě…do toho mi zfanfrní Ginu, protože jeho hlasový projev…kňourání…je intenzivnější a Gina vyráží směr cizí pes, ale je slušně vychovaná, takže jakmile napne vodítko, tak se automaticky vrací ke mně…k noze, bohužel má ode mne debilně naučeno, že mě při přiřazení k noze obchází….takže já totál zamotaná flexinou s Máťou a Gininým vodítkem…no komedie, než jsem to rozmotala, moc tomu nepomohla pejskařka, která se kus od nás zastavila a pozorovala moje pachtění, aby mi sdělila, že mám moc hezký psy…Máťu teda připla na klasický vodítko…rychle jsme dooběhli park a trandili raději dom.

Tak to už se mi teda dlouho nestalo…a doufám, že nestane…jak říkám, že prochajda se psy je pro mě relax, tak včéra ráno to teda neplatilo…

Dafi
Dafi 29.09.2025, 19:45:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.09.2025, 17:59:22

Jako slušnej výkon😀

mě v 5 ráno vzbudil Martin,kde má pásek ke gatím??ehmm-měl ho v batohu…

pustím si naučný videa….a jdu ležet,o půl devátémě vyrazí z postele nmaštvaný andulky kterým je smutno….

po půl desté vylezu ze psama,kousek k lípě,trochu cvičení,pak trošku cvičení u brány a poté co od lípy dolů projde paní ze 4 velkýma psama na volno,tak jdu ždibec směe k lípě a hrajem s Žerykem fotbal a trošku hraní s Dafi,dojdem dom,a že se budem do večera kromě vaření a praní válet-v sobotu jsem v uklízecím záchvatu umyla okna,a přeleštila nábytek,a vzala leštěnkou i dveře,v neděli vytřít,vysát po centimetru na vvšech 4 debilní náš černobílej koberec,kterej jednou oodříznu a vyhodím----

takže uklizeno by bylo…,tak jsme se do večera válely a spaly,Žeryk si teda chvilku hrál venku

no večer kosa,že du ze psama-narvu si dvoje gatě,halenku,tenkej svetr,mikinu,a růžovou podzimní psí bundu,

přendám hovínkosáčky,hračky,klíče pamlsky,vylezu mezi pole směr ke křížku,pochodím pak jdu ke křížku a zpt a zjistím,že vlivem vichru a zimy by se mě hodily kapesníky…ty nemám..po cestě šklubu listy,utírám nos,odhazuju listy a říkám si,že z nich doufám nikddo nebude dělat herbář…

protržený sáčky znám taky,a omotání vodítkama v parku teda hodně nezávidím…

no měla jsi náročnou vycházku….,i když mě popis pobavil,omotání už tak moc nepobavilo,protože do vodítek se motám každou chvíli…používám dlouhý 5metrový a 4metrový a různě pospojovaný…

Trickyvoo
Trickyvoo 30.09.2025, 00:05:22 xxx.xxx.62.63
»

Jo,pobavila jste mě 😂. Je zajímavé, že když se člověk dostane do prekérní situace, najednou se někde vyloupne dobrá duše a chce si jako povídat….no to jim nežeru, jen se přišli pobavit na cizím neštěstí a je jim blbý jen zírat a smát se, tak si jako povídaj 😄.

Já zas pro změnu už jsem v kategorii “trhlá ženská”. Jak jsem tak v sobotu seděla v bufíku u stolu pro šest přišel celkem sympatický muž si ke mně přisednout. V tu chvíli jsem pravila Malině, kterou dost možná ze svého místa neviděl, že si nakonec ten párek v rohlíku dám, když jsem dojedla, tak jsem opět Malině oznámila, že už nic nemám o co bych se rozdělila a pak jsem teda oznámila Malině, ať tam pěkně počká, že si skočím na záchod a když jsem odcházela a řekla mu nashledanou, tak upřeně zíral do mobilu a vůbec neodpověděl. Se divím, že jsem neřekla Malině “ vidíš to, ani na pozdrav nám neodpověděl”. 🤭

Člověk, jak furt litá po lese a povídá si se psem, tak se někdy na veřejnosti zapomínám ovládat 🤭.

Vahine
Vahine 30.09.2025, 06:31:09 xxx:xxx.30b0:1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 00:11:43

Také Vám Sarah přeji, ať je zase dobře a jste zdravá, jako řípa 🌷

Vahine
Vahine 30.09.2025, 06:39:09 xxx:xxx.30b0:1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 30.09.2025, 00:05:22

Nejste sama, taky si se psem povídám a už se ani nesnažím nic zastírat. Občas máme s běloušem dialog přes appku, když je sám doma. Jeho odpovědi občas sdílím rodině, kamarádce a všichni se diví, co toho nakecá. “Kde jsi paničko, už mě to tu nebaví a nejdu si už lehnout”….on fakt mluví, neštěká, nevyje, ale mluví. Možná i do háje mě občas pošle 🤭 škoda, že ten zvukový soubor sem nejde vložit. 😀

Haskouni a seveřani asi bývají takhle hovorní….že by běloušův děda přes koleno?? 😃

Vahine
Vahine 30.09.2025, 06:45:48 xxx:xxx.30b0:1
»

Sardullah, Tvé komentáře musím číst jedině v soukromí domova, ptž se směju nahlas a upřímně, když nejde o život, ale o 💩

já měla v létě mázlý hovíšo na  ruce, ale podstatně výš, nevím, co jsem vyváděla 🤷‍♀️ ještě, že nejsme cimprlich 🤭

Orionka (neregistrovaný) 30.09.2025, 07:12:52 xxx:xxx.2c2c:676e

Po dětech, vnoučatech, nějakých těch psech a kočkách….může snad být ženská cimprlich? Jeden z nejhorších zážitků - když si fena odskočila za křovíčko, kam si před tím odskočil někdo s rychlým případem. A náležitě si to užila. V Lednickém parku. Že byl park plný lidí a my jsme tam byli autem, to už jen ta pověstná třešnička.

Bobca
Bobca 30.09.2025, 07:17:02 xxx.xxx.20.192
Orionka:

Po dětech, vnoučatech, nějakých těch psech a kočkách….může snad být ženská cimprlich? Jeden z nejhorších zážitků - když si fena odskočila za křovíčko, kam si před tím odskočil někdo s rychlým případem. A náležitě si to užila. V Lednickém parku. Že byl park plný lidí a my jsme tam byli autem, to už jen ta pověstná třešnička.

to je tak na zabalení do igelitového pytle,než ji dáte do auta🤔chudák..a nemohla za to.😟

Orionka (neregistrovaný) 30.09.2025, 07:22:34 xxx:xxx.2c2c:676e
Bobca:

to je tak na zabalení do igelitového pytle,než ji dáte do auta🤔chudák..a nemohla za to.😟

Jak nemohla ? Opustili jsme park a šla do Dyje. A pak ještě několikrát. Nocleh jsme měli v penzionu, tam do koupelny nemohla…. každá voda cestou byla dobrá. Stejně páchla jako skunk. 

Sardullah
Sardullah 30.09.2025, 08:08:04 xxx.xxx.221.216

Jako povídání se psem je asi v našich kruzích normální… 

Ale …. chtěla bych říct, že myslím, že jsem “ nejdrsnější” pejskařka z parku… ono jak je to ve městě, tak tam všichni chodí oblečený normálně, asi jako já, když jdu hodobóžově v oblečení určené mezi lidi a do toho tam přijede Sardullah oděná do hadrů od 4DOX v maskáčovém provedení, neboť na tom je nejmíň vidět slintance a flekance a vyloží dvě chlupatý obludy z terénního auta… teda trochu mi ten morál o drsnosti kazí bílá medvědice s růžovoučkým vodítkem… ale zase se umí tvářit jakože “ teď královnou jsem já”… no a Máťa tomu drsňáckému obrázku moc nepřidá.

No a teď teda já, kde nikdo nemůže pochybovat o tom, koho má před sebou, mistr světa omeleta v kynologii…vydávám povely…. asi jste všichni viděli ty kreslený pohádky o krtečkovi… já mluvím přesně tak jako ten krteček….vysokým hláskem…tam, tam…. tady, tady…. Kuki, kuki…. Hopi, hopi….jako když si to pak člověk vybaví zpětně…. si pořád říkám, že lidi koukaj po Gině, jestli spíš nekoukají po mně😂.

To samý na veterině…když jsem byla s Ginuš…když vezmu jaký tam lidi dávaj psům povely” sedni, lehni, zůstaň…”…. a Sardullah na Ginu “ Ginuško, udělej hačánka, prosím”… Gina si dřepne a na lidech vůkol vidím, že jsme je pobavily.

Dafi
Dafi 30.09.2025, 10:13:32 xxx.xxx.136.20

já zas chodím hodně v růžovým..

není to má oblíbená barva,v životě bych si to sama nepořídila..

ale růžovočernýgatě mě pořídil Martin a k tomu růžovo černou bundu-podzimní,která se dá nosit v zimě.když se pod to navlíkne moc vrstev-jinak jsem celej život chodila modrých bundách,gatích..

jo a Dafi má růžový obojek a společný 5metrový vodítko mají růžový

pak mě před rokem na Vánoce pořídil ke psům růžovou bundu-ona ale nemá obří kapsy,nic,protože je to normální seriozní🙂bunda sportovní,tak k tomu nosím psí sukni,a budu si asi muset k tomu pořídit pamlskovník---

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 30.09.2025, 10:19:04 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 30.09.2025, 10:13:32

Alespoň vypadáš jako holčička…já jako zálesák 😄

bambule
bambule 30.09.2025, 10:39:26 xxx.xxx.234.114

Hele děvčata, nechodím ani v maskáčovém ani v růžovém, ale musím se Vám také svěřit se svou specialitou. Každé ráno si dám sprint na 200 metrů s Bambulí v náručí, protože nechci, aby nás následovala kočka na vycházku. Hezké co…. Občas si připadám jako blázen, protože utíkám před kočkou!!!, ale vycházky s ní prostě nesnáším. Musím na ni dávat pozor, aby se někam nezatoulala, aby ji nepřijelo auto, když musíme přes silnici, nebo ji ochránit před “ domácími” kočkami, které nechápou, že jen procházíme. Většinou mi tahle taktika vychází, kočka sedí naprděna na zápraží, když dorazíme z ranní vycházky. Takže nějaké povídání se psem, které teda taky provozuji,  je jen slabý čajík. Jinak se zadkem pěkně osrajděným máme také velké zkušenosti. Zvláštní je, že se to stane zrovna, když to člověk nejmíň potřebuje. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.