Sarah, je mi líto Dráčka i Vás, že zas máte starosti ☹️.
U nás paradoxně nejhůř schne úplně krátkosrstej Gučák, ale ten vyfrotýrování vysloveně vyžaduje, úpěnlivě na mě hledí a šťouchá čumákem, takže si to hlídá sám.
Držím palce moc moc, ať je to tentokrát rychle zažehnaný !
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 22.08.2025, 21:54:46
Co já jsem se natahala frotýrovacích ručníků. Teď mi stačí ten pidi hadr akorát na ruku, kterým můžu během chvilky vysušit celou psici. Šmrdlám mokrou fenu, vyždímu hadr, pošmrdlám eště jednou a ona je suchá během pár minut. Jen pro jistotu ji projedu pak normál ručníkem a je suchoskvoucí.
myslim si, ze moji psi si nechaji libit hodne, ale strojek na hlave s akutnim hot-spotem teda nedali. Presne - nuzky a trpelivost. Pozdeji uz jsem se naucila reagovat rychleji a uz jsem ani nevystrihavala 😇musim to rychle zaklepat, ze mame ted dlouho klid….
ale k tem ATB - to myslite celkove, ze? Bych asi uplne s navstevou veta nevahala a dala lokalni. ATb . kortikoidy -co to rychle zastavi. blizi se vikend. Jestli to rano nebude zaschle jela, bych nez cekat do pondeli
Zítra tady na veterině už nikdo není, musela bych do Opavy na pohotovost. Teď jsem vystříhala dohladka celý okolí, ostříhala chlupy v ráně, co snesl, vydesinfikovala betadinou a vysušila. A děj se vůle boží. 🙏
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 22.08.2025, 22:51:08
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem u babči na diabetickou nohu používala to krytí na bércové vředy myslím, že to bylo taky se stříbrem(už si úplně nepamatuju, je to hodně let) a hojilo to výborně. Z lékárny, byly to takové mastné fáče v aluminiových sáčkách. Ne, nejlevnější, ale účinné. Zkusila bych, jestli to ještě existuje.
Když jsou vedra, tak si vždycky říkám “škoda, že ti moji psi nechtějí plavat…koupat se, že by je to pěkně ochladilo” a pak když čtu ty trable s hotspotama a i dcery ausík ho měl a pěkně dlouho je to potrápilo, tak si zase říkám, že je vlastně výhoda, že mi psi vlezou do vody tak max po břicho..prostě jen namočit paciny…jako vůbec si neumím představit, jak bych je potom sušila a jestli by se jim ty zapařeniny neudělaly.
Určitě jo. Ale diabetická noha není chlupatá jako ta psí.
Samozřejmě na vystříhané kolem. Tedy na ránu fáč, já na něm nechávala i ten aluminiový pytlík a přes něj křížem to leukoplastí přilepit až na zdravé místo, chlupy, aby to trochu drželo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.08.2025, 11:40:15
Moji taky ne, maximálně Worka po kolínka v potoce ,,chytal" ryby. Berušek to prošel a pak na nás koukal ze břehu, že stačilo. Taky jsem je všemožně lákala i do velké, aby zaplavali, zchladili se, ale nechtěli. Ale po koupání od špíny, jsem nikdy nesušila, jen vytřela trochu ručníky a šli jsme lítat po zahradě, na sluníčko, aby proschnuli, pak za pár hodin velkou prochajdu, aby doschnuli a nikdy se jim hotspot neudělal. Oběma, nezávisle na sobě poprvé a naposledy pár týdnů před smrtí🙄Ale kámošky berňucha ho má taky imrvere.
Když jsou vedra, tak si vždycky říkám “škoda, že ti moji psi nechtějí plavat…koupat se, že by je to pěkně ochladilo” a pak když čtu ty trable s hotspotama a i dcery ausík ho měl a pěkně dlouho je to potrápilo, tak si zase říkám, že je vlastně výhoda, že mi psi vlezou do vody tak max po břicho..prostě jen namočit paciny…jako vůbec si neumím představit, jak bych je potom sušila a jestli by se jim ty zapařeniny neudělaly.
Bohužel psům,co trpí na hotspoty, se dělají i v zimě,když neplavou
Ali,neporadím,ťukám na vše,holky na to netrpí,ale kamarádky čuba je měla furt,byl to nekonečnej boj. Bohužel u ní to bylo srstí po kastraci. Tak aspoň držím palce
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.08.2025, 11:55:09
Tak já psy nekoupu…jsou samočistící, takže srst oschne, špína opadá a jsou zase čistí. Max potom vykartáčovat…
Navíc my v dešti na procházky nechodíme a když teda zmoknou na zahradě, tak nikdy tak, aby byli promočení durch…jako na omak jsou hodně mokrý, ale když jim sáhnu do srsti u kůže, tak tam je sucho. A myslím, že tak to má být, že srst je asi přirozeně mastnější a tudíž při běžném deštíku nepromokne a pokud není nějaký problém, jakože by se mi pes vyválel v nějakém exkrementu, hnoji, chcíplé rybě a podobně, tak není důvod psa koupat.
Ovčanda teda byla zase neskutečnej čochtan, jak viděla vodu, tak byla k neudržení…ale nikdy žádnej problém.
Jako psi mám kontinuálně od roku 1990 a o nějakém hotspotu jsem slyšela prvně, když jsme defakto přišla na Faunu.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.08.2025, 11:49:42
na hotspot určitě nic nepatlat ani nepřikrývat
tam je opravdu nejdůležitější to ostříhání a ponechání na vzduchu. není to rána, je to prostě zapařenina. z dezinfekcí je nejlepší ředěný hypermangan, protože suší.
Berňáci sem tam hotspot měli.Nejvíce se mně osvědčila obyčejná genciánka. Jakmile jsem uviděla na srsti mokrý flíček,tak už jsem jim to vytřihovala a mazala. Jinak stačilo den,dva a byl z toho velký flek.
Berňáci sem tam hotspot měli.Nejvíce se mně osvědčila obyčejná genciánka. Jakmile jsem uviděla na srsti mokrý flíček,tak už jsem jim to vytřihovala a mazala. Jinak stačilo den,dva a byl z toho velký flek.
Jenže v lékárnách už ji nemají delší dobu. Prý je to rakovinotvorné či co.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.08.2025, 10:38:12
Jsem moc ráda, že se ten hotspot Dráčkovi lepší 🙏 jestli by nestálo zato ho příští léto fakt trochu přiholit na těch “ chytlavých místech”, jak tu někdo psal….kromě toho rychlého vysušení po koupačce….posílám pohlazení všem zlaťáčkům ❤️
Jsem moc ráda, že se ten hotspot Dráčkovi lepší 🙏 jestli by nestálo zato ho příští léto fakt trochu přiholit na těch “ chytlavých místech”, jak tu někdo psal….kromě toho rychlého vysušení po koupačce….posílám pohlazení všem zlaťáčkům ❤️
Ano, musím na to myslet, že prostě s jarem okolí hlavy a krku co nejvíc vystříhat nakrátko.