Včera se řešila nezaměstnanost a dneska ráno mi vyjel graf od p. Výborného který zveřejnil před 2 dny. Už se nám ty procenta docela rozchází. 😂 Procento sem, procento tam. 🤷
Někdo důležitý v historii (někdo mě doplní, kdo to byl) řekl: Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji, rozuměj upravím. Také jsme stát, který má nejvyšší počet zaměstnanců přes agenturní zaměstnávání. Další sféra šedé ekonomiky.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.06.2025, 08:30:06
No tak jestli vás trápí tohle, nejčko se připravte na opravdu nepříjemný vývoj situace.
Populace nám stárne (a dobře řečeno, že se také zdražuje) a výdajů na nemocenské a ošetřovné bude přibývat rapidní křivkou.
Dávky sociální podpory bere například i moje kámoška důchodka s manželem, kteří nad hrobem dožívají v staré chalupě, a protože museli zrušit kotel na uhlí, topí elektrikou. Chválabohu soudný sociální systém seznal, že tyto náklady jsou uznatelné k poskytnutí příspěvku na bydlení, takže i tito parazité se podílejí na těchto alarmujících číslech.
Aspoň jste to “parazité” měla dát do úvozovek. Málo se napracovali? Nemyslím si, že to myslíte vážně. Eutanazii na nás.
Dodám: Horší jsou ti, kteří do 26. let čerpají, aniž by korunu odvedli a ještě se naparují, protože studenti. A přitom “studují" zcela neproduktivní, často nesmyslné obory.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.06.2025, 12:11:17
Díky moc, takže krom toho, co jsem napsala prve, co jsem se dočetla asi v nějakém třívětném úvodu k nějakému článku a trochu o tom dedukovala, jsem zase o něco chytřejší díky Vašemu pohledu na věc (teda že do toho teda je nějak zapletené téma drog). No a víc toho o tom asi vědět nebudu, protože to bych si o tom musela něco zjišťovat… A na to je to málo důležité…
Nám už deset let odmítají myšlenky na školku, neřku-li dosažitelný domov důchodců, tak nám miliardy pro MF nepomůžou. Chtělo by to zasponzorovat MPSV…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.06.2025, 13:00:15
Zasponzorovat ano, ale ne penězi z obchodu s drogami. Zase jsme (ČR) populární. Prý se zajímá FBI i Interpol. Ten obchod s drogami byl určitě mezinárodní. A ten dárce se prý bojí a chce policejní ochranu, prý si pro něj kumpáni mafiáni chtějí šáhnout. Nejbezpečnější bude policejní ochrana v base, můžou je chránit oba dva naráz.
Doma našel ležet na zemi zraněnou družku. Vadilo mu, že je opilá, ač sám celý den do sebe lil jedno pivo za druhým. Rozlítilo ho to natolik, že ženu v domě na Brněnsku zbil loni v květnu tak brutálně, že na následky zranění zemřela. Krajský soud v Brně za to Jaromíra Kudělku (72) loni v prosinci poslal na 11 let za mříže a Vrchní soud v Olomouci mu tento trest ve středu o dva roky snížil.