Aktuálně: 2 765 inzerátů261 500 diskuzních příspěvků19 167 uživatelů

Politika...

eva (neregistrovaný) 10.10.2025, 18:31:52 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 09.10.2025, 09:22:44

No ale dyť to řekl naprosto jasně a přesně, ne? Že dáváme peníze na Ukrajinu do EU, tak proč ještě máme podporovat přímo, když není pro naše lidi na léky? co je na tom nepochopitelného??? Jo, to Fiala mluvil více spisovněji, to je pravda a to je asi tak ale vše…

Ariska
Ariska 10.10.2025, 18:32:47 xxx:xxx.aafb:1abc
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.10.2025, 18:13:30

Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Tak to je jednoduchý. Rajchl vyjedná s Putinem, aby stáhnul vojska a Ukrajinci se přestanou bránit. Tím skončí válka.

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 18:32:48 xxx.xxx.86.225
eva:

Nemá cenu něco vysvětlovat, ona nepochopila a nepochopí…nikdy…jsou lidi, kteří neustále melou dokola, že přece musíme Ukrajině pomáhat a bránit …je mi z toho opravdu špatně a doufám, že se to vše teď změní.

Ne, máte pravdu, nepochopím. Já jsem byla vychovávaná k tomu, že se má pomáhat těm, kdo se ocitli v nouzi. Jste dost stará na to, aby jste byla schopná pochopit, že v situaci Ukrajinců by ste se raz dva mohla ocitnout sama. Jestli si to neumíte představit, tak já ano. A neumím si představit, že by mi někdo u dveří řekl, ať táhnu odkud jsem přišla. 

eva (neregistrovaný) 10.10.2025, 18:35:51 xxx.xxx.162.210
Repta-A-Repta:

Tiskovka 8.10.25 - přesný přepis🤭

Státník každým coulem, skvělý rétor a politik s vizí….🤣

(určitě by to patřilo do vlákna vtipů, ale je to politika - bohužel👎)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Naprosto souhlasím s těmi tanky na hov… a s ostatním taky…proč to tady vůbec zveřejňujete? Ještě chybí ta písnička a bude to úplné…ubohé..

eva (neregistrovaný) 10.10.2025, 18:40:53 xxx.xxx.162.210
lesnizinka:

Ne, máte pravdu, nepochopím. Já jsem byla vychovávaná k tomu, že se má pomáhat těm, kdo se ocitli v nouzi. Jste dost stará na to, aby jste byla schopná pochopit, že v situaci Ukrajinců by ste se raz dva mohla ocitnout sama. Jestli si to neumíte představit, tak já ano. A neumím si představit, že by mi někdo u dveří řekl, ať táhnu odkud jsem přišla. 

Jo, tak pomáhejte, proti tomu nic nemám🙂

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 18:56:00 xxx.xxx.162.253

Tak jestli to bylo na můj příspěvek, tak v něm nic proti Ukrajincům nebylo. Já jsem pouze uvedla protichůdné zdroje, nic víc, o svém názoru tam nic nepíšu. Kromě toho já nemám nic proti tomu podporovat Ukrajinu, ať si každý podporuje, koho chce. Všichni tady asi víte, že jsem poskytla azyl paní z Černihivu s pejskem, byla tady asi 2 měsíce. Kde je ale dnes, to netuším, nejsme už bohužel ve spojení. Rodina jejího manžela tehdy na jaře v roce 2022 odešla do Německa, ale po pár měsících se vrátili zpátky na Ukrajinu, ona chtěla zůstat tady v ČR.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:16:38 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Ne bylo to na mě. Sice nevím proč, dřít na zahradě můžu taky, dám přednost jiné činnosti. Do práce už taky nechodím. Tenisovou raketu jsem viděla u strýčka, když jsem byla malá, tak vím jak vypadá. To je všechno, co mě na ní zajímá. 

Na rozdíl od žínky mám děti a pár vnoučat, takže spíš může ona závidět mně. A přesto jí nenazývám závistivcem.

Měli by se vrátit aspoň tam, kde se neválčí. ( Žínko, koukněte se na mapu ). Protože tam zůstalo dost starých lidí, o které se nemá kdo postarat. Jinak se Žínko jeďte podívat do Pražských parků. Celé rodiny tam posedají, dětičky pobíhají, zatímco naši lidi jsou v práci. A až vás někdo nazve “českou svin..”, nedivte se tomu, oni tu nadřazenost mají v sobě, stejně jako Rusové. Vždyť jsou z jednoho hnízda. A naše vrchnost je v tom bohužel podporovala. Jak to bude dál, nikdo neví. U snědeného krámu toho moc nekoupíte a brzy přijde rozčarování.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:26:40 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Kdo chce, ať podporuje ? Vás se snad někdo ptá, jestli chcete podporovat ? Poslední výkřik MO. Necháme opravit tanky T-23 (? - ten typ si opravdu nepamatuju ), bude to stát pár desítek milionů a na co se opravují, když my přece kupujeme Leopardy ( snad nekecám, nejsem odborník ) ? No přece pro UA. A ptal se vás snad někdo, jestli to chcete platit ? 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:29:26 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

Tak jestli to bylo na můj příspěvek, tak v něm nic proti Ukrajincům nebylo. Já jsem pouze uvedla protichůdné zdroje, nic víc, o svém názoru tam nic nepíšu. Kromě toho já nemám nic proti tomu podporovat Ukrajinu, ať si každý podporuje, koho chce. Všichni tady asi víte, že jsem poskytla azyl paní z Černihivu s pejskem, byla tady asi 2 měsíce. Kde je ale dnes, to netuším, nejsme už bohužel ve spojení. Rodina jejího manžela tehdy na jaře v roce 2022 odešla do Německa, ale po pár měsících se vrátili zpátky na Ukrajinu, ona chtěla zůstat tady v ČR.

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:32:48 xxx:xxx.f706:a7b2

K té podpoře ještě dodám - i moje vnoučata budou podporovat. Tu sekeru, co dotvořila tahle vláda, jedna generace nesplatí. A kam ty peníze šly ?

N (neregistrovaný) 10.10.2025, 19:35:57 xxx.xxx.189.103

A víme vlastně co dnes chtějí Ukrajinci? Myslím ti co zůstali doma samozřejmě. Prezident-diktátor Zelensky se jmenoval “na furt”, volby nejsou a všichni máme jen sypat prachy dál? Ukrajinou každou chvilku otřásá korupční skandál a my si máme být jisti,že bojujeme našimi penězi za svobodu. Si myslí že jsme všichni “dementní” nebo co? 😀 Notabene válka nám začíná přesahovat za hranice Ukrajiny, drony se vymykají kontrole a v Evropě se hroutí jeden podnik za druhým. Pomáhat čemu? Třetí válce v Evropě? Dík, mám lepší investice.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:45:35 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.10.2025, 19:35:57

Ono je to nějak půl na půl. Nebo ještě nedávno bylo. půl jich chce pokračovat ve válčení, půl nechce, chce aby to skončilo a do východních oblastí jim toho moc není. Je to daleko, žijí tam divní lidé, říkají si Rusové……je to tam rozmlácené a obyvatelé UA toho mají rozbitého dost kolem sebe. Nejvíc chce válčit Evropa, hubou, doma za kamny.

Jak to řekl ten chytrý ? “ Válčit vždycky chtějí ti, kteří vědí, že do žádné války nepůjdou” a já dodám, - “a když se válčí 1000 km daleko.”

rapotačka (neregistrovaný) 10.10.2025, 19:55:01 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 10.10.2025, 19:32:48

Máte pravdu, neptal se mě nikdo.  

Klidně sebrali  závistivý chátře tisícovku každý  měsíc z důchodu.  A ty potřebné, vděčné děti hostů po sobě metaly krabičky ochuceného mléka ze školní jídelny. Situace navazovaly, sebrali peníze a během pár dní lítalo mlíko.  Není to jen o tom. Jestli pomáhat, kdy a komu si rozhodnu sama. Tedy ráda bych. A opravdu mám komu.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 20:10:17 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

Ano, s tou prací to byl problém. Sehnala jsem jí práci u technických služeb, tu dělat nechtěla, jednalo se o údržbu městské zeleně. Na úřadě práce jí nějaké nabídky vytiskli, ale po obvolání jsme zjistili, že bez znalosti češtiny to prostě nepůjde. Bohužel tehdy tady kurzy češtiny nebyly, ačkoliv je pracák nabízel, ale nebylo dost zájemců, aby je otevřeli. A učit se jako samouk paní nechtěla nebo neuměla, já sama jsem se jí v tomto směru věnovat nemohla. Vím, že po tom, co se odsud odstěhovala, tak dělala pomocnici v domácnosti. Ona sama měla představu například pracovat ve Sportisimu nebo jako pomocnice v sociálních službách či zdravotní sestra, ale na to právě potřebovala tu znalost jazyka, kterou neměla. Na tu zdravotní sestru ani kvalifikaci. Poptávala jsem se i u nás ve firmě, tam to bohužel kvůli té jazykové bariéře taky nešlo. I když u nás by jí stačila angličtina, ale tu paní neměla ani na úrovni A1. Ostatní věci asi už pitvat nebudu, oni mají úplně jiný přístup ke všemu, takže neumějí šetřit s vodou, neznají nízký tarif elektřiny, netřídí odpad atd., musejí se všechno naučit. Těžko taky říct, jak moc člověk potřebuje času, aby se z toho stresu, když uteče před válkou, dostal. Věřím, že paní to neměla lehký, sídliště, odkud odešla, bylo rozbombardovaný, to mně ukazovala videa, která jí posílal manžel, část cesty šla prý pěšky, se psem ji nikdo moc nechtěl vzít. Syna na prahu dospělosti nechala u svých rodičů někde na Donbase, vrátit se nechtěla.

Jinak loni jsem z vrhu B dala jednoho pejska taky do ukrajinské rodiny, ale ta tady žije určitě už více než 10 let a je normálně začleněná, všichni členové rodiny pracují, děti studují. Jak se sem dostali, ale nevím, v tomto směru jsem je nezpovídala. Psovi se věnují opravdu hodně, předtím už goldena měli, umřel cca ve 13 letech.

rapotačka (neregistrovaný) 10.10.2025, 20:33:00 xxx.xxx.168.162

Byla jsem u rozhovoru s paní z U. Byla tu s psíkem a dcerou. Doma zůstal zbytek rodiny. Řekla, že jedou dom, začínají maliny ….. a už se nevrátí. V zemi válka byla, u nich ne, ale jakoby jo. Nevěřím všemu (té paní jo a chválila veterinu).

N (neregistrovaný) 10.10.2025, 21:41:25 xxx.xxx.189.103
orionka-2:

Ono je to nějak půl na půl. Nebo ještě nedávno bylo. půl jich chce pokračovat ve válčení, půl nechce, chce aby to skončilo a do východních oblastí jim toho moc není. Je to daleko, žijí tam divní lidé, říkají si Rusové……je to tam rozmlácené a obyvatelé UA toho mají rozbitého dost kolem sebe. Nejvíc chce válčit Evropa, hubou, doma za kamny.

Jak to řekl ten chytrý ? “ Válčit vždycky chtějí ti, kteří vědí, že do žádné války nepůjdou” a já dodám, - “a když se válčí 1000 km daleko.”

Nemá na to vliv očkování na covid? Kdo ví co jim píchli do žíli a popletlo jim to hlavu že volí Fialu a podporují Ukrajinu? 😀😀 Podporujeme jen zabíjení a nic z toho co si přejeme se nestane. Rusko tam bude řádit třeba dalších deset let a kdyby jen tam. Byl to západ co strkal rypák na východ a ne Rusko. Teď přes něj holt dostane. 

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 22:23:55 xxx.xxx.86.225
N:

Nemá na to vliv očkování na covid? Kdo ví co jim píchli do žíli a popletlo jim to hlavu že volí Fialu a podporují Ukrajinu? 😀😀 Podporujeme jen zabíjení a nic z toho co si přejeme se nestane. Rusko tam bude řádit třeba dalších deset let a kdyby jen tam. Byl to západ co strkal rypák na východ a ne Rusko. Teď přes něj holt dostane. 

Teorii o očkování vám smetu: já jsem nikdy očkovaná nebyla. Jestli to tedy nebude spíš naopak😉

N (neregistrovaný) 10.10.2025, 23:19:24 xxx.xxx.189.103
lesnizinka:

Teorii o očkování vám smetu: já jsem nikdy očkovaná nebyla. Jestli to tedy nebude spíš naopak😉

Já taky nejsem očkovaný..😀 Si dělám srandu, vždyť už mě znáte.🙂 A i vás chápu že je vám líto těch obyčejných lidí na Ukrajině. To jistě asi každému,ale zabíjení skončí jedině dohodou. Holt někdy i prohra je výhrou. Rusko se nikdy nevzdá dobytých území, nikdy neposvětí vstup Ukrajiny do NATO, prostě nic z podmínek jemu předložených. Je to prostě zbytečné a jen jsme Rusku přihráli mocné spojence. Mimochodem je to enormě nebezpečné a dodání Tomahawků možná odskáčou Poláci a i vy byste mohli.😐 Rusko má nové drony..😐 Ty “svině” nepozorovaně přiletí či je někdo přiveze, mají vlastní dobíjení a čekají klidně v poli nebo u cesty dny i týdny ba i měsíce. Už to přestává být prostě “sranda”. 

lesakm
lesakm 11.10.2025, 00:12:31 xxx.xxx.13.109
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.10.2025, 23:19:24

O jaké dohodě  s ruskem tu mluvíte o té která měla ukrajině garantovat hranice když odevzdala atomovky ? nebo o těch několika dalších z nichž rusko nedodrželo ani jednu jedinou ? vy snad věříte že rusko někdy něco dodrží ? Poláci nejlíp vědí co je rusko zač , rusko které v podstatě spolu s německem napadením polska rozpoutalo druhou světovou válku  napadá své sousedy neustále a nedá se mu věřit nic v ničem, je to prostě říše zla která hodlá pohltit celou evropu vždyť sami tvrdí že jejich “říše” bude sahat až do Lisabonu , vy v ní chcete “žít” ? já tedy ne stačilo mi že mi zabili pradědu v první světový tátu ukradli v 45 ze dvorka i s kočárkem když tudy táhli v 68 po něm zase stříleli v Praze u rozhlasu a v 87 na silvestra nám s kamarády rusák mířil nataženým kalašnikovem do zad děkuji nechci …

assil
assil 11.10.2025, 00:15:12 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.10.2025, 23:19:24

Pokud je mi známo, tak přesně takováhle dohoda, dobytá území Rusku a žádné NATO, byla na stole a ten ko ji smetl byl Putin.

Ono jako se těžko dělá nějaká dohoda s někým kdo žádnou dohodu nechce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.