Aktuálně: 2 798 inzerátů258 202 diskuzních příspěvků19 100 uživatelů

Politika...

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.10.2025, 10:07:53 xxx.xxx.242.253

Deník N se za nic neomluvil, to byla jen fotomontáž.

Jako takhle - myslím si, že je Turek gauner a rozhodně si nemyslím, že by takových výroků, který uvádí Deník N, v minulosti, kdy mu nešlo o veřejný mandát, nebyl schopný.  Na druhou stranu se mi nelíbí, jak je to veřejnosti překládáno - Zdislava Pokorná byla byla na ČT, kde se o tom ve své podstatě s redaktorkou bavila jako o hotové věci s odkazem na “důvěryhodné- zdroje” - toto redaktorka veřejnoprávní televize ani jednou nenapadla. WTF??? Takže mi tady budeme veřejně lynčovat na základě tvrzení “jedna paní povídala” a špatných screenů z FB? Jsem zvědavá, jak ten soud dopadne, nestraním nikomu, ale podání té informace veřejnosti má tvar veřejného lynče někoho nepohodlného.
Každopádně je úplně jasný, proč se to vytáhlo až teď. Postavení vlády AB + Motoristé byla jedna z variant výsledků voleb, no a Motoristi se dostali během dvou let z 0 na 100 především díky Turkovi. Takže ty jeho průšvihy (lhaní o 200 km/ na německé dálnici, týrání bývalé přítelkyně??? - to dopadlo vlatsně jak??) a “průšvihy” (jako třeba to náckovství, který vyšetřovala i policie a náckovství nepovrdila) byly takto rozfázované dle mého názoru velmi záměrně.
Každopádně Turek je blbej, že ani ne týden po volbách už vykřikoval, jak bude ministr zahraničí, ale nebyl jedinej.

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 10:08:43 xxx.xxx.198.226

Tak ten Petránek tam ale neříká nějak nic, co by odpovědělo na moje otázky. Praví, že je Rusko ekonomicky ve srabu (od přelomu tisíciletí v podstatě). Tak to víme, to není důvod k válce. 

Taky praví, že Rusko se snaží udržet územní celistvost. Tak to taky není překvapení, jak víme, spousta separatistů by se ráda odtrhla, i spousta zemí, které jsou k Rusku tak nějak přifařené spíš mocensky než fakticky, a tak nějak, kdo by se jim divil - nakonec my jsme se taky rádi odthli. Taky jsem se dozvěděla, že pokud by se Rusko rozpadlo, tak tu máme migraci. Ehm… no může být, ale Rusko se nerozpadlo, že, a navíc touhle válkou těžko bojuje proti vlastnímu rozpadu. 

(To, že odstrčeného chudáka Puťu nevzali velcí hoši k sobě do hry, jak tu někdo zmiňoval, že měl zájem vstoupit do NATO, to taky není důvod k tomu, jít vymlátit cizí zemi, i kdyby to byla pravda. )

Dobrá je poznámka, že Čína by mohla schramstnout podstatnou část východu. To je pravda. Dá se to použít jako argument, proč Rus vytáhnul na UA? Co to má společného? Prýže Čína byla nepřítelem Ruska. No tak už není 😀 

Jako chápu, že si tam jaksi dosazuji věci, které mi sedí do mého vidění světa, ale které informace podporují vaše vidění světa, tj. že Rusko bylo NUCENO Ukrajinu napadnout, jinak by se stalo - co? 

Krym mu svět dal, splnil ty jeho požadavky, a mohl být klid, ale nene, u toho se přeci Rus nezastaví. Krym potřeboval, aby nepřišel o Černomořskou flotilu a tamní přístav a nestal se tím podřadnou světovou mocností. Jak se z Ruska stane mocnost třetí třídy, když nezabere Ukrajinu?

Já věřím, že z pohledu Ruska je to napadení Ukrajiny oprávněné. Opravdu si to umím představit, že podívat se na to pohledem mocenských zájmů Ruska, dává to smysl (pozor, Ruska, nikoli jeho řadových občanů). Ale to, že z pohledu Ruska to dává nějaký smysl, ještě neznamená, že to je dobrá věc, dobrý nápad a nebo dobrá strategie.

A já se na to pohledem Ruska dívat nechci. Tak je to jednoduché. Já nejsem členem oligarchie v Rusku, já jsem občan ČR, tak nemám nějak pro oligarchu z Ruska pochopení.

Někdo tady potřebuje ospravedlňovat Rusko v případě napadení Ukrajiny? Je to tady pro někoho dobrá věc, a je to v pořádku, že se to stalo, a ten člověk Rusko v tomto rozhodnutí podporuje? Prosím, napište mi, kdo to tak cítíte, že to byla správná věc. Já pevně doufám, že se nikdo nepřihlásí.

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 10:14:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.10.2025, 09:39:41

No ano, nepovídejte. A čí blbej nápad byl vzít atomovky a dovézt je na Kubu? Co se asi tak honilo chlapcům v SSSR, když si tenhle nápad hlasovali? “Musíme se udržet u moci a tenhle políček Amíkům jim ukáže, kdo je tady pánem!” si umím představit… Teorie her, to pan komentátor řekl výstižně. Chlapci si hrají a občas jim lopatička ujede špatným směrem 😏

Sarah01
Sarah01 13.10.2025, 10:15:30 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

Deník N se za nic neomluvil, to byla jen fotomontáž.

Jako takhle - myslím si, že je Turek gauner a rozhodně si nemyslím, že by takových výroků, který uvádí Deník N, v minulosti, kdy mu nešlo o veřejný mandát, nebyl schopný.  Na druhou stranu se mi nelíbí, jak je to veřejnosti překládáno - Zdislava Pokorná byla byla na ČT, kde se o tom ve své podstatě s redaktorkou bavila jako o hotové věci s odkazem na “důvěryhodné- zdroje” - toto redaktorka veřejnoprávní televize ani jednou nenapadla. WTF??? Takže mi tady budeme veřejně lynčovat na základě tvrzení “jedna paní povídala” a špatných screenů z FB? Jsem zvědavá, jak ten soud dopadne, nestraním nikomu, ale podání té informace veřejnosti má tvar veřejného lynče někoho nepohodlného.
Každopádně je úplně jasný, proč se to vytáhlo až teď. Postavení vlády AB + Motoristé byla jedna z variant výsledků voleb, no a Motoristi se dostali během dvou let z 0 na 100 především díky Turkovi. Takže ty jeho průšvihy (lhaní o 200 km/ na německé dálnici, týrání bývalé přítelkyně??? - to dopadlo vlatsně jak??) a “průšvihy” (jako třeba to náckovství, který vyšetřovala i policie a náckovství nepovrdila) byly takto rozfázované dle mého názoru velmi záměrně.
Každopádně Turek je blbej, že ani ne týden po volbách už vykřikoval, jak bude ministr zahraničí, ale nebyl jedinej.

Ano, tak nějak. Já bych ho teda nevolila ani náhodou a už vůbec mu nestraním, spíš naopak. Ale proč proboha až po volbách? Proč to nevytáhli už před volbama? Veřejnoprávní tv už ani nekomentuju, to je jen hlásná trouba určitých politických stran a platit ji fakt nechci.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.10.2025, 10:19:55 xxx.xxx.242.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.10.2025, 10:15:30

To je jedno, jestli byste ho volila nebo ne, nevolíte jednoho člověka, ale stranu a můžete kroužkovat. Máme sice miliardu stran v nabídce, ale s úrovní české (a i evropské politiky) není ostuda volit snad nikoho.  
Jinak na Váš dotaz - protože čekali, jestli to dopadne tak, že budou Motoristi skládat vládu s Babišem. Proto. Nemohli to všechno vyskládat na stůl ve chvíli, když šel Turek do EP, to by si výstřely všechna esa hned na začátku.

A je to konspirační teorie, ale vůbec bych se nedivila, kdyby to šlo nakonec třeba i od Babiše, aby si na zahraničí dal někoho svýho a Turek mu nepřekážel.

rapotačka (neregistrovaný) 13.10.2025, 10:24:37 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.10.2025, 10:14:45

Necítili se Rusové ohroženi Amerikou, která dovezla atomovky do Turecka? Pak, až pak následovala anabáze  s Kubou.

rapotačka (neregistrovaný) 13.10.2025, 10:38:40 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.10.2025, 10:08:43

Odpověď na poslední dotaz. Třeba já to neospravedlňuju,  když jsem se to dozvěděla, bylo mi zle i když se to dalo očekávat  . Jen komentuju realitu.  

assil
assil 13.10.2025, 10:43:34 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.10.2025, 10:24:37

Akorát na rozdíl od Ruska Amici tenkrát nešli a nezmasakrovali Kubu.

assil
assil 13.10.2025, 10:55:57 xxx.xxx.121.3

A jestě prosím odkaz na to, že na Ukrajině umírá denně 1500 ukrajinských vojáků, protože ve skutečnosti je to 50-100. Zas ruská propaganda, která zabírá koukám pořád na dost lidí. I kdyby oficiální zdroje byly podhodnocené, tak fakt to nebude o tolik.

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 11:19:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.10.2025, 10:24:37

Nechápu, že tehdá nezvedl telefon první Rus, když se tak oháněl snahou o světový mír. Možná by dnes situace vypadala úplně jinak.

Pochopila jsem správně, že Rus hodlá na umístění raket podél hranice NATO odpovědět rovnou střelbou? Tak to jo, to je rozhodně asymetrická odpověď.

assil
assil 13.10.2025, 12:04:25 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.10.2025, 11:19:12

Ono hlavně vstup Ukrajiny do NATO byl tak hypotetický, že by to trvalo minimálně pár desítek let. A nevěřím, že by o tom Putin se svojí KGB nevěděl. Ale holt valit šrouby do hlavy umí pěkně, to se musí nechat.

Anonymní (neregistrovaný) 13.10.2025, 12:42:11 xxx:xxx.b0c0:e0ca
assil:

Ono hlavně vstup Ukrajiny do NATO byl tak hypotetický, že by to trvalo minimálně pár desítek let. A nevěřím, že by o tom Putin se svojí KGB nevěděl. Ale holt valit šrouby do hlavy umí pěkně, to se musí nechat.

Vám ty šrouby navalil kdo? V době kdy Rusko obsadilo Krym, už byly vybetonovány základy pro USA základny které se začaly budovat ještě v době kdy na Ukrajině teprve probíhal převrat. 

Když už melete o Kubě, dohledejte si informace o připravované invazi Ameriky na Kubu. Jaderné zbraně SSSR byly na Kubě právě pro zmaření invaze. Po dohodě z Chrusčovem o neútočení na Kubu byly staženy. Nebýt tehdy Kennedyho, ale vládla by současná progresivní ultralevice, byla by válka už tenkrát. Proto byl Kennedy odstraněn. 

trojAAAcko
trojAAAcko 13.10.2025, 12:52:22 xxx.xxx.9.106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 13.10.2025, 09:43:57

Zkuste si to přečíst znova a třeba Vám to dojde. 😃

rapotačka (neregistrovaný) 13.10.2025, 13:07:02 xxx.xxx.168.162

z FB

Né, Turka neee, my Turka nechceme, 

přes volby prohrané, my stále vládneme!  

Fialova vlada se musi vratit!! Uz jsme si proste zvykli 

na korupcni kauzy a pach mrtvol nepohodlnych svedku! 

Nejde o Turka, to je záminka. 

Přijdou další, kdokoliv z rodící se koalice. 

Probíhá vzpoura českého “deep state”

(prorostlé sítě části státního aparátu, tzv. expertů, médií, neziskovek atd.) 

proti výsledku voleb. Chtějí rozebrat tu vládu po kusech, než vznikne, i až vznikne.  

Orionka (neregistrovaný) 13.10.2025, 13:08:34 xxx:xxx.7fe5:8100
assil:

Akorát na rozdíl od Ruska Amici tenkrát nešli a nezmasakrovali Kubu.

Ne zmasakrovali Kubu, protože tam byly ty zbraně. Zmasakrovali Irák, Afgánistán, Lybii. Ale chápu vás, to je daleko. O pásmu Gazy ani nemluvě. To ale vlastně Izrael. Akorát americkými zbraněmi.

Orionka (neregistrovaný) 13.10.2025, 13:17:30 xxx:xxx.7fe5:8100
assil:

Vstup do NATO byl tak hypotetický.….?????.ale americké laboratoře, kde se vyvíjelo bůhví co, ty tam byly. Možná bůh nevěděl, co se tam děje, ale jiní to věděli. O občanské válce na východě už toho bylo napsáno taky víc než dost. Jsou i autentická vyjádření politiků UA, jak to tam bude vypadat, až budou separatisté poraženi. (Slíbenou měli autonomii)

A abych doplnila - neschvaluji útok RF v roce 2022.

Orionka (neregistrovaný) 13.10.2025, 13:27:16 xxx:xxx.7fe5:8100
trojAAAcko:

Řekl bych, že jde jen o co nejvíce pošpinění aby byly důvody k nedůvěře vlády a znejištění AB se skládáním. Pokud vím, tak se potvrdilo, že jsou to neověřené informace a ze strany Deníku N došlo k dezinformaci. Mám pocit, že napsali článek kde se omluvali.

Hlavně jde o protahování složení nové vlády, aby té minulé stále zbýval čas. Pořád má mandát, ještě ani není v demisi. 

Za další - jeden z těch případů ( nebudu ho jmenovat) byl tak mediálně a veřejně ostře sledovaný a odsouzený, že kdyby se citovaný příspěvek na fb objevil, určitě by bylo podáno trestní oznámení ( byla by to povinnost každého, kdo by si to přečetl i toho utajovaného svědka ).

Nejsem volič F.T. a ani jeho obdivovatel.

Anonymní (neregistrovaný) 13.10.2025, 13:45:48 xxx:xxx.443c:ca8b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.10.2025, 13:27:16

Já bych k tomu ještě dodal, že není moc rozdíl, když někdo volí kontroverzního Turka, prezidenta s kontroverzní minulostí, stíhaného Babiše nebo stranu, která je prorostlá zlodějinou na veřejných penězích a to prošetřování vypadá hůř a hůř (ty jsou paradoxně nejagresivnější, myslím tím voliče 5k).

Každý z těchto dostal mandát k tomu, aby nám vládl. A tím se prostě musíme smířit. 

Jsou nevolič a nepřítel Pirátů se vlastně ve výsledku nedivím, že je jejich přívrženci volí. Jsou sice totálně neschopní, některé myšlenky až nebezpečné, ale tyhle reputační/trestné průšvihy obecně nemají.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.