Aktuálně: 2 706 inzerátů262 737 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Třetí víčko

eva (neregistrovaný) 20.06.2025, 14:42:10 xxx.xxx.162.181
Sarah01:

A kde bydlí teď, v podnájmu?

Nene, v baráku u rodičů,  v patře…tohle byl barák po druhých rodičích, který zdědili..

eva (neregistrovaný) 20.06.2025, 14:44:01 xxx.xxx.162.181
kometa:

tak to nepochopím

Já taky ne. Pro mě je základ mít vlastní střechu nad hlavou. Ale ne každý to tak má, no.

Oni mají kde bydlet, u rodičů, tohle byl druhý barák..ale stejně, mají dospělou dceru, ta má nyní hypotéku…mohla mít svoje..

eva (neregistrovaný) 20.06.2025, 14:47:03 xxx.xxx.162.181
kometa:

Já bych se nemovitosti v dnešní době nezbavovala, i kdybych na chleba neměla…

Ale když na její údržbu fyzicky ani finančně nestačím…

no ještě k tomuto - možná kdyby mi bylo o deset let méně, snažila bych se třeba získat nějakou půjčku, hypotéku…a dala to jakž takž do kupy…ale nesmělo by to být až tak dlouho a moc zanedbané, jako ten dům na fotkách,  ten nebyl asi udržovaný léta …😲

Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 14:47:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.06.2025, 14:00:06

No když se ty peníze rozfrcaj, tak to je potom blbý.

Ono chápu barák, co si budem, obzvlášť když je starý a potřebuje rekonstrukci, tak ne každej na to má. Ale zbavit se bytu v osobním vlastnictví, kde jsou náklady nula nula prd a jít do pronájmu, kde zaplatím řádově o tisíce víc… tak to pochpím jen když je člověk opravdu v tíživé situaci a prostě ty peníze nutně potřebuje, jinak nastane velkej průšvih.. chápu, ale jinak ne.

eva (neregistrovaný) 20.06.2025, 14:53:23 xxx.xxx.162.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.06.2025, 14:47:55

Ano, za ten barák měli hezký byt v osobním vlastnictví, pronajímali ho, potom prodali…a dcerunka má nyní hypotéku, bude splácet skoro do 70, horší a menší byt, prostě blbé rozhodnutí….ale mají zase na druhou stranu nové auto, vířivku, altánek a jiné podobné blbosti, v podstatě místo baráku..

acher (neregistrovaný) 20.06.2025, 16:19:03 xxx.xxx.222.196

Máme okna na všechny světové strany. Ráno z východu do nich sice svítí brzo,ale venku je chladno a když nechám okna otevřená,tak se to ani moc neohřeje.Do oken na jih tam praží nejdéle.Vyvětrám přes noc a přes den zavřeno,zataženo.Západní okna zabedńuji až odpoledne než do nich začne svítit.Nejlepší na sever,tam zasvítí chviličku z rána a pak už nic.No a dole v baráku je chladněji po celé léto,k nám do patra to praží více. 

Bobca
Bobca 21.06.2025, 08:51:44 xxx.xxx.20.192

Já zas nemám ráda šero..takže u mámy když jsem měla jeden pokoj,jedno okno na sever-před ním metr a půl 2 šeříky..druhé na západ-za vjezdem řada jabloní..slunko mi tam šlo až večer před zapadnutím..Světlo s 60W žárovkou.stará elektrika..To jsem se zrovna v 50letech rozešla po 2 letém vztahu s chlapem(vojákem z povolání-vycouvala jsem-no coment)stálo mě to 25 kilo dolů..Raduš-to jsou pak deprese…Nikomu nepřeju..Matka,která nesnáší dceru zkrz jméno(navíc zpomalená lékama)-a člověk neví,jak by jí tu zadel natrhl,jak jí do ní leze..…Nebudu se k tomu vracet..ale..

V Olmiku na paneláku opačný extrém..východo-jiho-poloha..Slunko pralo od božího rána a zašlo ve 4 hodiny za vedlejší panelák..teploměr nestačil-vysoko nad 50..žaluzie taky nepomáhaly..Ale světlý pokoj s balkonem…Sedět se na něm dalo až večer..

Na hradbách V Olomouci..60cm zdi..v létě chodba,kde by se dalo chladit pivo🤭První jsem si pořizovala na strop zářivku(svítila jsem celý den) a světýlko na kuchyňskou linku..okýnka malá..Slunko nic mocvlastně až k poledni-kolmo na dvorek…

V Přáslavicích na západ..tam byly krásné západy slunka nad Olomoucí…

No a tady na východ,ale jak se slunko sklání podle ročního období..jsem ráda,že aspoň tohle období tu mám ráno světlo..Ostatní výhody a nevýhody znáte…Okna si myslím,že nebudou nikdy…ale co..topím si v zimě jak chci,a to je hlavní..A nesvítí mi úplněk do obličeje,jako všude..Vím o něm,až když nemůžu spát.…

Jsem se zase rozjela🤭

Bobca
Bobca 21.06.2025, 09:03:58 xxx.xxx.20.192
eva:

Oni mají kde bydlet, u rodičů, tohle byl druhý barák..ale stejně, mají dospělou dceru, ta má nyní hypotéku…mohla mít svoje..

to je vidět,že jim na dceři nezáleží…Naše děcka dostaly barák a já teda bydlím po pronájmech…kdybych tušila,že už vlastně tady 16 let vrážím do cizích,mohla jsem mít splacený byt…jenže s mým platem??netroufla jsem si na to..Myslela jsem,že mi brácha dá pak z baráku po rodičích..ale půjčil 300000 na “hezký ksicht”,jak se říká a ten člověk mu to nevrátil…a ještě víc…ale myslím,že jsem to tu psala…dostala jsem 200000,koupila si auto,nechala udělat oči…a jsem spokojená..stačí mi to k životu..ale ti lidi teda,to je síla…prodat byt??asi čekají,až rodiče umřou a bude to jejich..

Sarah01
Sarah01 21.06.2025, 09:15:29 xxx.xxx.162.253
eva:

Nene, v baráku u rodičů,  v patře…tohle byl barák po druhých rodičích, který zdědili..

No, tak to jde těžko pochopit. Ale lidi jsou různí, třeba jim vyhovuje, že hlavní starost o nynější bydlení leží na bedrech někoho jiného a oni to pak zdědí. Kdybych měla byt v osobním, tak bych se ho rozhodně nezbavovala. 

My jsme byli vždycky velká rodina, nikdo široko v rodině není jedináček, takže šance, že zdědíme nemovitost, byla malá, museli jsme se o bydlení postarat sami. Ještě asi 6 let budu platit hypotéku, nejmladší kluk by tu chtěl zůstat, ale kdoví. 

Canka
Canka 21.06.2025, 09:17:03 xxx:xxx.ac20:ef28

Ahoj holky,

Dneska snad byly nějaký erupce na slunci ráno,protože kočičáci měli od 6 h do 8 h ráno neutichající cvrkoty po celém bytě😀Víkend je jediný čas,kdy se můžu vyspat,ale prostě proč bych se měla vyspat že?🤣A samozřejmě když jsem celá rozlámaná vstala,tak oni si šli lehnout😂Takže jsem se rozhodla jim to vrátit a všechny jsem za trest muchlala a opusinkovávala asi 20 minut..já se nedám😂

Včera jsem si dala po práci relax den..byla jsem v jednom salónu a strávila tam 4,5 hodiny na procedurách😀Hezky manikúra,pedikúra,lakování nehtů,HeadSpa a celotělová masáž…skvěle jsem si odpočinula..a pak šla makat na zahradu do hnoje😂 Boženka měla včera extra asistovací náladu..u všeho jsem jí měla za prdelí a všude do mě žďuchala,abych jí mazlila…babuška moje..  

lesnizinka
lesnizinka 21.06.2025, 09:39:05 xxx.xxx.73.132

Niki, Boženka asi ocenila, jak jsi vykrásněná👍Já s kočinama budu až v pondělí, tak ti závidím i to otravování😊Kecám, brblala bych😏Pořád říkám, že je budu otužovat, abych mohla v klidu odjet na dovču alespoň na týden..ale já to nedávám👎Jsem na nich závislá a jen počítám, kolik ještě nocí budou beze mě🙄A přitom: ráno jsme spolu chvíli, co se napapají, nějaké to pomuchlání a to většinou jen Viktorek a jdou chrnět, spí do nějakých 17h, pak se tak maximálně nechají pohladit a jdou si po svých, i když se v zahradě motají třeba někde poblíž mě. Přijdou pak až kolem půlnoci, dostanou napapkat a jdou spát, buďto teď v létě někam ven, nebo do pracovny. Takže bůhví kolik času s nima netrávím, ale jde spíš o ten pocit, že je mám trochu pod dozorem, že jim nic nehrozí(a to samozřejmě hrozí)

Slibované chladno jsem si představovala poněkud jinak🙄Když člověk sedí v amfiteátru, praží na něj celý den slunko, tak je i těch 22st na zdechnutí. Dneska minimálně 23 a to bude spíš 25 určo. Pro mě, co slunko nesnáší, jsou to tantalova muka😏Naopak večer bylo 10st a myslela jsem, že umrznu😲Sice jsem si hodila džísku, ale prošívanou bundu bych unesla🙄normálně mi jektaly zuby.

Bobca
Bobca 21.06.2025, 10:18:32 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.06.2025, 09:39:05

Raduš-tak si užíváš fesťák?..ty říkáš ochlazení?hlásí naopak tropy..Ještě se tam opálíš☀️..Nebo aspoň vestu na záda,když je ti tam chladno…Ti kočičáci,i když s tebou nejsou pořád,přece jenom jsou to tiší společníci při pletí…

Pozdravuj Toma..ať se mu to vydaří👍

Fikovnice
Fikovnice 21.06.2025, 10:42:17 xxx.xxx.38.90
Bobca:

Jani-jsem laik..rozpis promocí…středa-poslední běh..co to znamená..vlastně jako celé??co to obnáší?

No a chalupa? tak tam muselo být super,když jsi ještě byla redy👍..ta zahrada celkově…vzadu “altán”..posezení…Vážně..ale já-můj pohled-ta investice do oprav by byla obrovská,tak bych si asi chvíli poplakala(říkáš-rozum velí jinak)..Já mohla bydlet na rodném domě.hospodářství jak blázen-vyštrachám fotky..ale nemohla bych..nezvládla bych to tam a chlapa už v žádném případě bych si do života  nepřipustila,aby mi tam pomáhal..Vidíš sama,jak najednou člověk může být bezmocný a odkázaný na pomoc jiných..Drž se!! 🙏a rozhodni se správně👍

Bobčo ahojky, moc Tě zdravím… Ta promoce = studenti si mě vybrali za promotora. Je tam moje jméno v té tabulce ve středu, tudíž bych je měla odpromovat. Ale opravdu netuším, zda to zvládnu…to myslím naprosto vážně.

Jak je Tobě?

Fikovnice
Fikovnice 21.06.2025, 10:46:26 xxx.xxx.38.90
Ronja s motejlem:

Hezké místo, práce jak na kostele by tam tedy byla, taky mne nejvíc okouzlila zahrada. Já Vám držím palce, ať se prodej zadaří, vím, že Vás to bude bolet, ale přeju Vám, abyste to jednou…brzy viděla jako příležitost, třeba jako investici do sebe, možnost, jak si s klidem udělat radost, investici do zdraví, vzdělání, bytu - tak jak by se Vám líbil, čičin… To hezký s Vámi zůstane. 

Holky, napíšu hromadně: Vím, že máte všechny pravdu…

Je to opravdu moc bolestná záležitost, mimo jiné já tam mám pohřbené i rodiče… Nikdy dřív bych si nemyslela, že to dopadne takto. Strašně to tam chátrá, v tom máte všechny pravdu.😢 Zároveň je to barák z poloviny 19. století, nádhernej…teda po opravách bude nádhernej…

Fikovnice
Fikovnice 21.06.2025, 10:52:13 xxx.xxx.38.90
eva:

no ještě k tomuto - možná kdyby mi bylo o deset let méně, snažila bych se třeba získat nějakou půjčku, hypotéku…a dala to jakž takž do kupy…ale nesmělo by to být až tak dlouho a moc zanedbané, jako ten dům na fotkách,  ten nebyl asi udržovaný léta …😲

Ano, řádově roky není udržovaný… Už dřív to byl jen “víkendový” dům. Jediné, co zvládám, je zaplatit si za posekání zahrad (je jich tam víc) a za průřez stromů. Loni jsem nechala v baráku vyměnit zárubně a ještě teď je mi z toho zle. Zedník vylámal palubovky (obložení na stěnách), zapravení/zedničina otřesná a peníze za to chtěl šílený. A to byla naprostá miniinvestice.

Doron
Doron 21.06.2025, 19:23:21 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.06.2025, 10:52:13

To je jasný, já pořád rozhazuju peníze jak Večerníček noviny a nemůžu říct, že by to na baráku bylo nějak vidět.

Ale ! Udělala jsem si radost a koupila si “ vířivku” gumovou🤣.  Instalovala jsem ji do takovýho zákoutí za domem, dřív tam byly králíkárny. Včera a dneska tam byla vnoučata celý den a teď navečer dvě hodiny já s knihou.

Stála teda pět tisíc, ale mám ji už druhou sezónu a úplně mi to změnilo život.🙂 Dědeček říkával: “ Není to ideální, ale službu to udělá”, tak já se tím řídím.😂

Holky, musím poslat foto.😅

Obrázek
Bobca
Bobca 21.06.2025, 20:14:09 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.06.2025, 19:23:21

paráda…a to posezení u toho…

Sarah01
Sarah01 21.06.2025, 21:00:16 xxx.xxx.50.107
Doron:

To je jasný, já pořád rozhazuju peníze jak Večerníček noviny a nemůžu říct, že by to na baráku bylo nějak vidět.

Ale ! Udělala jsem si radost a koupila si “ vířivku” gumovou🤣.  Instalovala jsem ji do takovýho zákoutí za domem, dřív tam byly králíkárny. Včera a dneska tam byla vnoučata celý den a teď navečer dvě hodiny já s knihou.

Stála teda pět tisíc, ale mám ji už druhou sezónu a úplně mi to změnilo život.🙂 Dědeček říkával: “ Není to ideální, ale službu to udělá”, tak já se tím řídím.😂

Holky, musím poslat foto.😅

Obrázek

Taky plánuju, do budoucna na starý kolena. Teď si pořídili sousedi a nemůžou si ji vynachválit. Vlastně zjišťuju, že bych v bytě bydlet nemohla. Dnes jsem byla celý den na zahradě a teď večer sedíme se synem u ohně.

Obrázek Obrázek
Doron
Doron 21.06.2025, 22:47:10 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.06.2025, 21:00:16

Pořiďte, nečekejte na starý kolena 🙂, pak už tam člověk nevleze a nevyleze, zrovna přemýšlím, jak tam dostat svýho 97 letýho tátu bezpečně🙂.

Daja
Daja 22.06.2025, 04:34:16 xxx:xxx.4537:47fb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.06.2025, 21:00:16

Já jsem vlastně človíček celoživotní panelákový a musím napsat, že není to ideál protože v tom paneláku je nuda. Já vím můžete chodit na výlety , za kulturou, různé sporty …..atd, ale mít zahradu je prostě nej. Jen bydlení na vesnici má jednu nevýhodu prozatím na co jsme přišly, že když něco potřebujeme vyřídit a nebo lékaře tak je to jízda autem na půl hodiny. V městě vše pod nosem dojdete i pěšky, auto na vesnici nutnost a až nebudeme moct tak se stěhuji do domova důchodců a nebo blíž k synovy do garsonky. 

Pro mě bydlení v baráčku je prostě nej a nerada bych měnila a tím, že miluji přírodu je pro mě a mou dušičku super. Samozřejmě, že starost o barák je zase někde jinde a co to neustále stojí peněz, o jéje. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.