Aktuálně: 2 740 inzerátů262 103 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Třetí víčko

Canka
Canka 06.07.2025, 22:23:02 xxx:xxx.7d94:79f1

Ahoj holky 

Tak v pátek,jak už všichni víme,byl výpadek elektriky..my zrovna v práci rozjíděli nový systém a dost nám to zkomplikovalo situaci.Místo třeba do 16 hodin jsem byla v práci od rána od 6 hodin do 19:15 h…dojela jsem domů úplně vyřízená..vypadlo to nějak po 12 hodině..nikdo nevěděl,co se děje..pak jsme viděli dým z Litvínovské chemičky a všichni jsme si mysleli,že tam hoří a asi shořelo nějaký trafo..ale prd..oni to jen řízeně vypouštéli,aby to nebouchlo..každopádně opravdu to vypadalo,že tam hoří a všude byly oblaka dýmu..no všichni jsme šli čekat ven,co bude…ale člověk si uvědomí,že je vlastně bez elektřiny v hajzlu..nešli automaty na pití,kafe,jídlo,sodobary,senzory na vodu na umytí rukou…do toho začal blbnout signál a internet,takže jsme se zprávy dozvídali fakt pomalu…no ale pak už se život vrátil zase do normálu😂

Objednala jsem si akučerpadlo na doporučení místo toho benzínového..tak jsem zvědavá,jak to s ním půjde..jde jen o to přežít nějaký 3 měsíce,když jsou ty problémy se suchem a vodou..prý to pro mě pbude jednodušší na manipulaci..uvidím,až to přijde..musím dokoupit ještě něco hlubokého na vodu a ještě to zakopat pod ten přepad..ale chtělo by to nějaký filtr nebo sítko..aby když tam bude nějaký bordel,tak to to čerpadlo nenasálo..

Teď mi ukazuje počasí,že od zítra by mělo začít tak nějak malinko pršet a v úterý snad i celý den.ske nevěřím těm předpovědím..dokud neuvidím,neuvěřím😀 

Bobca
Bobca 07.07.2025, 07:33:03 xxx.xxx.20.192

U nás večer kolem 9 pěkná bouřka👍-Raduš,vidělas? Jsem na tebe myslela!!lilo fest asi hodinu..Teď je 18 venku..Sousedi večer byli všichni venku-nejvíc po 8 hodině mají pilno-kravál..Ale že by si posbírali plné šňůry suchého prádla?to né..oni to fakt mají jako folklór..Znovu pěkně vymáchat..Ale fajn,že se ochladilo..

Niki-co polštářek?už jsi ho vyzkoušela?

Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 07:45:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.07.2025, 11:22:15

jsem to včera počítala, 35 konví a to jsem lítala vždycky s jednou, 10-30m - mezitím mi nacmrndala druhá. Zatím mám vodu v té 1000l nádrži

Třicet metrů běhat s konvema, když se prodávají hadice po 50 metrech a čerpadlo za tisíc? Ani by mě nehlo! 😀 Ale tak vy naháníte fyzičku, žejo, já bych si uhnala tak housera…

Nám tady teď lehce krápe, v podvečer má přijít nějaká bouřtička, to jsem zvědavá, a výhled na dva dny je každý den nějaké krápání, tak jsem ráda, už to chtělo.

Včera jsem se byla koupat tady taky v přírodní nádrži, mohla jsem vyfotit, vidíte, je to ale maličké, takový kačák, nicméně bylo to nakonec příjemné, když jsem se do té ledovky dokopala. U hladiny byla voda určitě teplejší, přes 25 stupňů, ale pod tím pásem 20-30 cm byla pěkně studená, tak jsem plavala klidně, abych nevířila, protože proti tomu závanu chladu i moje mocné tukové ochranné vrstvy byly málo…

kometa
kometa správce
07.07.2025, 07:55:34 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.07.2025, 07:45:22

já bych si uhnala tak housera…

😀

Kamarádka se taky postupně “elektrifikovala”. Vodu napouští do té krychle a odveze autem k výběhům. A má několik dalších, kam chytá dešťovou vodu (u nás zatím pořád prší tak nějak přiměřeně) a tu používá na kropení jízdárny a sprchování koní.

Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 08:36:32 xxx.xxx.198.226

Já mám jízdárnu travnatou, takže netřeba kropení (velká výhoda). A vlastně žádných úprav - nevadí mi, že mi zarůstá travou, neprošlapuje se povrch, nevylézá geotextilie, nepráší, nedrží se na ní voda, dokonalost sama.

Vodu napouštím právě také do té krychle, na chatičce, kde je vodovod, a pak to vozím na vozíku ke koním, tedy když jsou vhodné podmínky.

Včera bylo dobrodrůžo, holky nezavřely jednu z těch podezmních nádrží na vodu, asi před deseti dny, já jsem na to přišla, někdy v týdnu to zavřela, ale nekoukla dovnitř. Až včera. A tam tři utopené myši. Metr pod terénem, v nádrži, kam vede jediný otvor 15 cm v průměru. To chceš. Takže operace. Vodu vyčerpat - konečně jsem teda zalila ty brambory…, nesměla přijít do styku s ničím, co by mohli vzít do huby koně… Nechala jsem si dva barely na zalévání, snad nikoho nenapadne si z toho brát vodu na cokoli. Dneska jsem doma naložila dvě lahve sava a chrstnu je do toho, co tam zbylo na dně za vodu, a musím tu nádrž pěkně vymýt, asi tam strčím mop a opatlám tou vodou se savem i ty stěny (musím savo ještě přikoupit, 10 cm zbylé vody na dně znamená 100 litrů, musím dát víc sava, aby to bylo stopro, málo platné je to nádrž na pitnou…) No a pak musím tím mopem (nejspíš) tu vodu se savem vytahat a vyždímat (musím vzít k mopu i kýbl), to bude zase akce, skvělá zábava na odpůldne, vytahovat sto litrů vody v mopu… mě trefí, fakt.

No a páč jsem přivezla plnou kostku pitné vody, tak nebylo kam to dát. Musela jsem tedy vyčerpat i druhou nádrž, kde bylo naštěstí už tak jen třetina vody. Tak třetinu do vaničky vedle, z které pijí koně a příležitostně z ní také zalévám, pak naplnit obě popelnice na máčení sena, zbytek holt zase do brambor (do brambor šla první část, aby se čerpadlo a hadice propláchly po té myšině…).

No a nakonec teda přelít pitnou novou krásnou vodu z kostky do té nemyší nádrže… 😂 Tak jako vodu trochu máme v zásobě, to zase ne že ne, ale…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 09:02:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 06.07.2025, 22:23:02

člověk si uvědomí,že je vlastně bez elektřiny v hajzlu..nešli automaty na pití,kafe,jídlo,sodobary,senzory na vodu na umytí rukou…do toho začal blbnout signál a internet,takže jsme se zprávy dozvídali fakt pomalu…

Jo to je přesně ono… pokrok nezastavíš a technologie nám ulehčujou život, ale vypnou elektriku a jsme všicí globálně v zadeli.

Dřív žádný automaty na jídlo a pití nebyly, byla prostě bába v kantýně a mohla prodávat i bez proudu… u umyvadla člověk otočil kohoutkem a voda tekla.

Žijeme ve velmi pohodlné době, ale je to křehká pohodlnost.

Canka
Canka 07.07.2025, 09:11:43 xxx.xxx.249.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.07.2025, 09:02:08

Je to tak…já jsem třeba moc chtěla kantýnu u nás,ale není tou nás bohužel chtěné..ale i tak..výdej v kantýně znamená něco na evidenci výdejů,čipy,lednice na jídlo..všude je ta elektřina třeba…a když prostě odejde elektřina a internet,jsme opravdu nahraní….takže si fakt važme toho,v jaké době žijeme…

Bobi polštářek jsem zkoušela a bohužel🙄Já se s ním absolutně nevyspím a paradoxně mi to hrozně překáží…takže to prostě nejde..holt mě ta krční páteř bude bolet pořád..jsem si naivně koupila takový ten nástroj,co si dáš pod krk a křupne ti to..ani prd,nic mi nekřuplo 😂 

A hlásím,že déšť u nás nic zatím😂

Bobca
Bobca 07.07.2025, 09:24:21 xxx.xxx.20.192

teda Buggyro-smekám!!..asi takhle bych si to zorganizovala i já..Ještě bych zkusila do těch 10cm pak hadici ponořit po dně,nahoře nasála,aby to teklo samo..Na vytírání by zůstalo podstatně míň vody…Takhle jsme vypouštěli bazén,když jsme neměli čerpadlo..vytekl,ale podstatně za dlouho,ale vytekl..Zbytek lopatky,hrnky, kýble a hadr..to jo..ale v té nádrži by to mohlo taky fungovat.hm?

acher (neregistrovaný) 07.07.2025, 09:29:25 xxx.xxx.222.196

Tak já vám napíšu něco pro zasmání. Včera ráno přišel manžel z venku a že tam běhá samice.Blbě jsem zavřela kotec.Tak říkám Alanovi jdeme chytat ušáka.Jako kdyby Alan nechrápal celou noc doma,tak to mohl zjistit dávno a samici pohlídat.Samozřejmě po samici ani vidu.Říkám Alane hledej ušáka a Alan lítá, čmuchá,stopuje,mezi králíkárnami,pod nimi,okolo dříví,pod ním,ve stodole,po celém dvoře a……….

nakonec přinese kroužek😄.Pošlu ho s manželem domů a jdu králíky krmit.Obejdu se zrním,vezmu konev s vodou a proti mě hopká samice,zaleze pod králíkárny,tak si jdu pro podběrák.Samice sedí v úzké uličce mezi králíkárnou a stodolou a tak ji říkám,hele pocem,tam tě tedy nechytím a milá samice začne hopkat proti mně,přede mnou se zastaví,tak ji tedy drapnu a nesu do kotce.Už ji to asi venku nebavilo a byla ráda,že se může v kotci v klidu nažrat,napít a lehnout.😄

Bobca
Bobca 07.07.2025, 09:31:45 xxx.xxx.20.192

Bobi polštářek jsem zkoušela a bohužel🙄Já se s ním absolutně nevyspím a paradoxně mi to hrozně překáží…takže to prostě nejde..holt mě ta krční páteř bude bolet pořád..jsem si naivně koupila takový ten nástroj,co si dáš pod krk a křupne ti to..ani prd,nic mi nekřuplo 😂

Netuším,o jakém nástroji mluvíš,ale určitě bych si ten polštářek teda dala pod hlavu-nad rameno,jak ležíš naboku,abys měla tu páteř v rovině…a hlavu do toho důlku..nelež na břichu,uč se spát s ramenem pod sebou,a klině můžeš ty nohy mít pokrčené-koleno pod bradou…jde to..ale hlavu v rovině.teda páteř v rovině..Počkej..ten polštářek se dává mezi kolena..ty tím chceš ulevit krční páteři?? Vyfoť ten přístroj.zajímá mě..dík

Bobca
Bobca 07.07.2025, 09:47:00 xxx.xxx.20.192

tak to je příběh..asi fakt už měla hlad,tak si přišla🤭.To mě připomělo,když jsem hlídávala u Zdenky dvůr..první den po poklidu sedím pod pergolou,a po chodníku běží slepice-mladá..tak vstanu,jdu jí zahnat..našla jsem kudy,tak jsem zabednila díry…Druhý den sedím,a běží králík…to už bylo horší..zadělala jsem díru-jinou a nechala ho běhat..na to bych něměla s těma kolenama..Další rok..Z prvního patra..samozřejmě díry v pletivu byly zadrátované,ale..první den jsem ho chytla,druhý den byl zase venku..Opřel se o pletivo a vypadl i s miskou(bylo jich tam taky 6,tak jakýpak prostor)..Nalákala jsem ho na zrno pod kotcem(byl v druhé řadě odspodu) otevřu dvířka,ťafnu králíka za hřbet a šup ho nahoru🤗Jenže-mezitím se mi ta dvířka zavřela a já buch s králíkem do pletiva,,Samozřejmě se mi mi vysmekl a utekl.. Do třetice.. slipka v sousedovic- farářově zahradě..Tak tam bych teda nepřelezla..No přeletěla z kompostu-chytrá-měla tam nízko..Tak já těma hraběma do vějíře ji naháněla..já za králíkárnama šprajclá..Pak jsem jí musela udělat větší díru,kudyma by vlezla dom..a než jsem zas obešla tu trasu,už se tam chyslaly další slečny u té díry..zvědavé,se podívat k farářovi…No dobře to dopadlo,ale zažila jsem si tam spoustu krásných chvilek,včetně ztraceného kotěte..Těch kočičáků jsem si tam užila🐈Jo,holt letos nehlídám..Ale Henry Ford za mnou přišel tuhle,jak jsem se tam stavovala z té Karviné..

Bobca
Bobca 07.07.2025, 09:59:56 xxx.xxx.20.192

ten trojúhelník tu někde je,ale já se nechala zlákat tímhle..Ten nový,anatomický se mi trochu slehnul-laciný-2x placený..Tenhle zpočátku byl tvrdý,ale ty kuličky,co jsou uvnitř,cestují a přizpůsobují se ..a vlastně si nepřitlačuju ten chobot na tvář,tak se mi líp spí-nebudí mě to syčení…Dá se otáčet podle potřeby,,Zatím ho mám v polštářovém povlaku,ale musím vymyslet pak lepší-ušít…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 10:14:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.07.2025, 09:24:21

Bobčo, děkuji, no ta nádrž je zakopaná pod zemí. Tj. nasát vodu do hadice - čím? Pusou? 

Ta stávající voda je po koupeli (několikadenní) těch chcíplých myší, prý tam plavou i červíci… Až tam naleju savo, tak doufám, že bude koncentrace taková, že to ty červíky rozleptá, abych to mohla právě vytřít.

No a nebylo by kam tu vodu následně přepouštět - i když ji do hadice nějak natáhnu, tak aby vytékala z té hadice na správném konci, musí být ten konec hadice níž, než ten, který nasává. A ten, který nasává, bude metr pod zemí 🙂 Nemám tady díru, do které bych to mohla vypustit 😀

Posledně jsem generální úklid v jedné z těch podzemních kostek (naštěstí jen listí a splachy ze střechy) dělala velkým ručníkem… Namočit ručník, vytáhnout, vyždímat. A znovu. Podařilo se mi s ním vybrat i spoustu těch pevných zbytků - listí, drtě, i žaludy (!) a štěrk 🙂 Ale nechce se mi to teď brát do ruky a ždímat rukama, když to bude buď odvar z rozmočených myší s červíky a nebo polívka z rozpuštěných červíků s koncentrátem sava. Jako jo, můžu se savem koupit nějaké pořádné gumové rukavice i na předloktí, jen nevím, zda je u nás sámoška bude mít…

kometa
kometa správce
07.07.2025, 10:35:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.07.2025, 10:14:04

A co inseminační rukavice? Vyžebrat od veta? Mně se velmi osvědčily na prošťouchnutí ucpané toalety.

Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 10:47:44 xxx.xxx.198.226

No veta nemám úplně po ruce a nevím, zda ti naši “dvorní” mají inseminační rukavice (asi mají na rektální vyšetření a tak…). Vet je ve vsi jen jednou za týden asi na hodinu 😀 A zase volat si ho kvůli tomu, kdy vystoupení z auta za pět set 😂

Jako v nejhorším to jistí dvě igelitky, že 😉

Až bude nádrž řádně vysavovaná, můžu část vody ještě vytahat nějakým hranatým kyblíkem, který vždy přimáčknu k podlaze, aby do něj hladina natekla. Myslím, že jeden pětilitrový mám od doplňků, od kvasnic. To by šlo 🙂 Teď jen jestli se vejde otvorem. No v nejhorším se dá použít malý asi dvoulitrový od Preminu… No a nebo možná i ta igelitka, šikovně přidělaná na pár tyček - abych ji vždy pod hladinou rozprostřela 🙂

rapotačka (neregistrovaný) 07.07.2025, 10:55:02 xxx.xxx.168.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.07.2025, 09:59:56

Já používám na spaní, pod-za  krk,  molitanový válec, polštáře všeho druhu mi vadí.

Prodávají  metr dlouhé, půlím si ho, maximálně mi vyhovuje. Mezi kolena nesnesu nic.

https://www.zbozi.cz/vyrobek/valec-prumer-10cm/

Saga
Saga 07.07.2025, 11:16:57 xxx.xxx.167.183

Teda když tady čtu, co Buggyru čeká za pošušňáníčko, jsem ráda, že jsme se kubíkovky zbavili už dávno. Chápu, že kde je více koní nebo více zalévání, a je tam problém se zdrojem vody, musí se to nějak řešit a tohle je jedna z cest, ale mě tyhle “kostky” vždycky přišly děsně nepraktický, právě ohledně údržby! Měli jsme jí kdysi na stavbě a pak na zalévání, ale protože u nás prší zatím celkem normálně, prodali jsme jí. Stačí nám sud pod střechou a pro koně máme pitnou i užitkovou. A nemusíme tahat daleko. Naštěstí. S touhle kostkou bylo děsný peklo. My jí tedy měli venku, tže věčně porostlý řasou. Prostě pruda. Tže přeju ať to dobře dopadne. No fakty by se mi do toho děsně chtělo😏

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 11:54:47 xxx.xxx.7.78

Ad ten polštářek mezi kolena… to si vůbec neumím představit, jak bych to praktikovala, já se furt melu, převaluju.

Prostě lehnu na bok a mezi kolena si naučeným grifem strčím kus peřiny…

Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 12:41:50 xxx.xxx.198.226

Dneska v práci výýýživné! Týden do uzavření závodu na 14 dní (aka “dovolená”) a všichni spustili šílenství…

kometa
kometa správce
07.07.2025, 12:43:54 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.07.2025, 11:54:47

já se furt melu, převaluju.

To já taky, ale polštářek neztrácím. A je lepší než peřina, protože drží tvar.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.