Aktuálně: 2 611 inzerátů244 209 diskuzních příspěvků18 786 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 05.07.2025, 10:35:40 xxx.xxx.20.192
kometa:

Ne, nebylo to celorepublikové. Praha a kraje Středočeský, Ústecký, Liberecký a Olomoucký, tuším. I tak to je dost.

ano,teď jsem si to četla v novinkách…Ale je to stejně zvláštní,takhle ve stejnou dobu na tak velké ploše…Nás tady teda většinou upozorní,kdy nepůjde proud..

acher (neregistrovaný) 05.07.2025, 10:43:48 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.07.2025, 09:54:00

On to byl částečně i hradecký a pardubický

Daja
Daja 05.07.2025, 10:47:10 xxx.xxx.99.159

Tak už mám vše vytáhle mimo stehu 3x kanyly, dren s bandaskou v noze na odtok krve, pytlík na moč. Ještě dostávam do břicha injekce, každé ráno odběry a už mužů sama na záchod i našlapovat na opětovanou nohu. Jsou zde že mě vysmátý, že létám jak čamrda, že musím ubrat plyn😆.

Obrázek
rapotačka (neregistrovaný) 05.07.2025, 10:53:10 xxx.xxx.168.200

Dájo, kéž už bude lépe. 🍀

hmn
hmn 05.07.2025, 11:00:02 xxx.xxx.120.125

“Nás tady teda většinou upozorní,kdy nepůjde proud..”

na havárku předem asi neupozorní

lesnizinka
lesnizinka 05.07.2025, 11:22:15 xxx.xxx.16.70

Bobi to je prostě elektrika. Něco se na vedení přepálí, prdne a je vymalováno. Tohle bylo na vedení, co jde přes půl republiky. No na to, to opravili fakt dost rychle👍

Aha, já myslela, že si tu Karvinou ještě rozmyslíš. 

Dájo, ani si to neotevírám, stačí mi popis a je mi dost šoufl🙄začínám polykat na prázdno. Ale hlavně, že vám je dobře, tzo je fakt super👍ste borka👍😎

Nám sice šla elektrika, ale nemáme vodu. Takže večer jsem zalévala co nutné v zelenině konvema. Několik k rajčatům, pak do skleníku a okurky, cukety, melouny, dýně…jsem to včera počítala, 35 konví a to jsem lítala vždycky s jednou, 10-30m - mezitím mi nacmrndala druhá. Zatím mám vodu v té 1000l nádrži, pak tedy nevím, déšť u nás v nedohlednu..😢

kometa
kometa správce
05.07.2025, 11:47:48 xxx.xxx.147.163
acher:

Ano, na ty jsem zapomněla. V podstatě takový sever republiky. Skoro.

U nás nešel pro změnu celé dopoledne internet.

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:20:28 xxx.xxx.20.192
hmn:

“Nás tady teda většinou upozorní,kdy nepůjde proud..”

na havárku předem asi neupozorní

jo,to určitě👍..Já to brala,že prostě někde něco vypadlo,že buď do 5 min,a když né,tak do 20 to vždycky nahodí…Pak přišel soused s tou informací,že je to snad všude-jsem to neřešila..V okénku chlapi pak navečer diskutovali o sabotáži dokonce!!🤭že aby si každý pořídil domů nějaký náhradní zdroj,že to bude častěji….aspoň power banku..říkám-naco?nepůjde,nepůjde…a v okénku je gril na plyn,tak jim říkám,že si půjdu na jídlo tam..

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:28:20 xxx.xxx.20.192

Aha, já myslela, že si tu Karvinou ještě rozmyslíš.

Raduš..nic jiného jsem nedělala do toho pátku..ale ať to vemu zleva i zprava…Pokud si co nejdřív nechám udělat ta vyšetření,tak bych měla šanci na to zavolání..A jezdit do Karviné i na ta vyšetření-což mi tam řekl,na předoperační jako tam… Nemysli,zvažovala jsem pro a proti..A pokud by mě vzali tady na ty rehabky,tak aspoň vypadnu z domu,odpadne mě se o sebe starat..a teď na ta vyšetření mě zaveze buď švagruše,nebo holka..Musím si to objednat tak,aby si mohla zařídit v té či oné práci volno..lomí se jí to v 11..takže třeba na 9,20 teď jak bylo,by nestihla  na 11 do práce..Neřešme jak to má..prostě “na pytel”..

A Dájo..jsi borka!!Jen tak dál👍

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:31:52 xxx.xxx.20.192
acher:

Acher-že vás tu vidím…nevím(nereagovala jste)na tu operaci očí…Jsem vám ji popsala..Akorát jsem tam nemusela psát o těch mravencích-vím🤫..ale to bylo zdůraznění,jak dobře jsem pak viděla..Klidně na to běžte..

acher (neregistrovaný) 05.07.2025, 14:03:27 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.07.2025, 13:31:52

Děkuji,vše jsem přečetla. Nemám žádný zákal,ale nabízejí mně odstranění dioptrií  laserem.Tak získávám informace.Někomu to pomohlo,někdo se dioptrií úplně nezbavil.

Bobca
Bobca 05.07.2025, 14:18:57 xxx.xxx.20.192
acher:

Děkuji,vše jsem přečetla. Nemám žádný zákal,ale nabízejí mně odstranění dioptrií  laserem.Tak získávám informace.Někomu to pomohlo,někdo se dioptrií úplně nezbavil.

ano,to měla ta spolužačka.jenom laserem..ale teď jsou zase nové přístroje..mě potom laserem dolaďovali ty zbytky dioptrií-tak mi to vysvětlovala paní doktorka..Držím pěsti..ale já mám vlastně voperované dioptrické čočky..to je něco jiného…

rapotačka (neregistrovaný) 05.07.2025, 14:30:31 xxx.xxx.168.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.07.2025, 13:31:52

Někdy v  osmdesátým, jsem potkala stařenku ze sousedství,  povídá : zázrak! Jsem po operaci očí, hrozně jsem se bála, byla jsem skoro slepá, rodina mě donutila na oper.. Babka byla v euforii, vidím mravence, koukejte, tady. Chci jen říct, že už tenkrát to uměli i tahle vzpomínka mě ovlivnila při rozhodování. No …. nebudu to dál rozebírat.

lesnizinka
lesnizinka 05.07.2025, 15:17:22 xxx.xxx.16.70
rapotačka:

Někdy v  osmdesátým, jsem potkala stařenku ze sousedství,  povídá : zázrak! Jsem po operaci očí, hrozně jsem se bála, byla jsem skoro slepá, rodina mě donutila na oper.. Babka byla v euforii, vidím mravence, koukejte, tady. Chci jen říct, že už tenkrát to uměli i tahle vzpomínka mě ovlivnila při rozhodování. No …. nebudu to dál rozebírat.

Jo, to měla určitě zákal. To je velký rozdíl vidět či nevidět. Když jsme u toho…chtěla jsem mamčině Mandy nechat udělat jedno oko, aby viděla alespoň tak. Jenže Mandynka začala dost hubnout. Mamka tvrdí, že hodně začala jezdit po zadku, tak jí dala odčervení a čekáme, jestli se zlepší. I kdyby měla být už jen dva roky by jí to pomohlo, když k tomu ani neslyší🙄

Vahine
Vahine 05.07.2025, 17:28:09 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.07.2025, 10:47:10

Je to super, Dájo, ale buď prosím na sebe opatrná.🍀 Mám radost, že to jde tak dobře. Já vím, že už se těšíš, až budeš doma 😉 a jistě to bude brzy. Ať se to pěkně hojí a brzo budeš zase jako rybička 🌷

Bobca
Bobca 05.07.2025, 19:34:22 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.07.2025, 10:47:10

Dájo,kamarádka Jarča na to půjde v srpnu..má dotaz..jak dlouho ta operace trvá?dík za odpověď..

Daja
Daja 06.07.2025, 05:34:29 xxx.xxx.99.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.07.2025, 19:34:22

Operace trvá 2, 5 hod. S nástupem v nemocnici 8 dní, hned po operaci na JIP , tam tě stavějí na berle, za dvě noci přesun na pokoji , cvičí se hned druhý den po operaci. Hlavní věc nedělat hrdinku a nechávat si pichat od bolesti injekce. Já jsem tady za egzota protože mi nikdo nevěří, že mě to nebolí protože já měla už takové bolesti, že tyhle po operaci jsou brnkačka. Hlavně ať si pořídi ten polštářek mezi kolena, ale lepší s gumičkou, hned jsem ho začala používat a paráda, mužů se přetáčet a nejsem jen na zádech. 2x příjde cvičitelka za den na cvičení, pak  tak za 4 dny jsem de na motodláhu tam se ukáže na kolik se ohně noha, mělo a ideál je 90° což se dá. Hned po operaci jsem sama zkoušela jestli a kolik ohnu a bylo tam -+20-30°. Stále odebírají krev, je drenáž na odvod krve s kolena, mě nateklo 75ml, každý den injekce do břicha proti srážlivosti krve. Vše se dá vydržet jen ať už je dobře. Sanitku dostanu domů i na odebrání stehů. Jsem hlídana pro že sestry si předávají hlášku “že jsem moc divoká”Tak to prozatím vše.

Bobca
Bobca 06.07.2025, 06:26:38 xxx.xxx.20.192

dík za vyčerpávající odpověď👍..Polštářek mezi kolena máme obě už pár let,vozíme si ho i na wellnesy..Tak to jsem ráda,že jsi takhle čupr..Jen tak dál…Jaruš to vyřídím..👌Měj se dobře…

lesnizinka
lesnizinka 06.07.2025, 17:16:02 xxx.xxx.16.70

Tak Dája zdárně pokračuje v rekonvalescenci👍snad tam nemáte takové vedro, jak u nás. I kdyyyyž…natáhnula se oblačnost, už je to mnohem lepší(o to víc za barákem ve stínu😉) Čtu meteorologové varují před velmi silnýma bouřkama na Moravě. Kouknu na mapu, ty jo, dokonce i u nás! Kouknu na hodinovou předpověď u nás a žádná bouřka tam není. Předpověď na příštích 10dní změnili během tří dnů snad 5x. 

Včera večer jsem si vzpomněla, že je poslední večer, kdy mlůžu postříkat cesty a chodníky, pak hlásí právě nějaké smoklení(to by se ovšem rovnalo zázraku😏) Nachystám si svou velkou aku postřikovačku, narvu si těch 12litrů na záda, zapnu čudl a nic. Málem mě kleplo. Brácha nedobil půjčené baterie?!?😲Vzteky bez sebe jsem to zase sundala a vrazila baterku na nabíječku. Jenžeeee - ráno zase ani ťuk, porucha bude někde jinde, nejspíš v tom spínači…nebo nevím. Baksňa plná, jinak už bych s tím valila k strejdovi, ať to nějak proměří. Takže jsem dopr…nepostříkala nic. Mohla jsem to přelít i kdyby jen do malého ručního a chodit 50x, ale u nás dnes hodně fučí🙄nejde to, postříkala bych všechno kolem🙄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.