Vyšetření karpálů je EMG,také jsem byla.EKG je vyšetření srdce,tam chodím 2x ročně.
19.07.2025, 18:30:58 xxx.xxx.147.163
Neurosonologické vyšetření /EIT/
Tak jo. Zmátlo mě, že ta zkratka neodpovídá pojmu.
Neurosonologické vyšetření /EIT/
Tak jo. Zmátlo mě, že ta zkratka neodpovídá pojmu.
Bobca:no a na tom jsem byla ve FN..ale neuropatii nemám..což je dobře🙏
EMG se používá k diagnostice různých stavů a onemocnění, jako jsou neuromuskulární poruchy, svalové dystrofie, neuropatie, radikulopatie a další onemocnění spojená se svaly a nervy. Tento test také pomáhá určit míru poškození nervů a svalů a umožňuje plánovat vhodnou léčbu. Při provádění EMG může být pacientovi mírně nepříjemné, protože elektrody mohou způsobit mírný pocit pálení nebo svědění, ale procedura je obvykle dobře tolerována. EMG je důležitým nástrojem pro diagnostiku a léčbu svalových a nervových onemocnění.
Raduš-tak už víš všechno…
Ano, na EKG jsem byla 2x s karpály. A určitě půjdu ještě jednou s levým.
Vyšetření karpálů je EMG,také jsem byla.EKG je vyšetření srdce,tam chodím 2x ročně.
acher:Vyšetření karpálů je EMG,také jsem byla.EKG je vyšetření srdce,tam chodím 2x ročně.
Jo, EMG to je, automaticky opravy. 🤦
Na EKG jsem byla cca 3x v rámci prevence.
Kromě kdysi před 30lety uktrazvuku prsou(bulka) a před 20lety břicho(soustavné průjmy po návratu z Číny - to mi ho dělala švagrová) jsem na jiné z těch vašich zkratek😜nebyla. A jak čtu tu rezonanci v USA - s jistotou ani nejdu😎Říkala jsem si, že to, že jsou tam snad všichni tupí vím, ale že i personál, obsluhující tyhle přístroje…to by mě až tak nenapadlo😏Ale jsem to přečetla celé a ano, chlap tam prostě vlezl bez dovolení, možná tam nemají ty koule na dveřích a negramotům nepomůže napsat na dveře jen nějaké upozornění😏👎
. A jak čtu tu rezonanci v USA - s jistotou ani nejdu
Nevím,která vyšetření myslíš..Až budeš muset-půjdeš..Nic to není.MG je jen 15 minut klepání a bouchání kolem tebe v tunelu..Na uších máš sluchátka,v ruce balonek,kdybys to nemohla jó vydržet…a nepohnout se..No a ostatní zkratky?Nic nemusíš dělat..to jen přístroje na tobě zkoumají funkce..
Bobi ráno jsem měla tak bloknuté esíčka, že jsem si myslela, že se už snad ani nenarovnám🙄Trochu jsem to rozcvičila, ale hodně jsem na tebe myslela😏 Předevčírem večer jsem vysékala křoviňákem, asi se to teprva projevuje🤔
No není to žádná sranda👎.Taky to mám jak na houpačce..Včera chvíli líp..i mi tam při cvičení jaksi “cvaklo”..ale jak mi bylo líp,tak jsem navečer v předklonu-vestoje vyklízela myčku,a zase se to zaseklo..Pohybuje se to tam..I jsem si říkala,že spoustu lidí má vyhřezlou plotýnku,a chodí..a já nechodím..(teda s berlema ano)sem tam pár kroků.když je dobrá konstalace hvězd…🤗
Dnes budu volat za chvíli na ty rehabky-už mají po dovče…a já zapoměla dát nabít telefon…Musím chvíli počkat..Pak písnu,jak jsem dopadla..
tak rehabky-jsem se dověděla mám začátek 18.8. !!!!!.Ve čtvrtek mám toho doktora,doufám.že zas neonemocní..musím to s ním probrat..to je zase skoro měsíc!!
No tak u nás se na rehabky čeká třeba i 3 měsíce…jak člověk nemá nějaký známí, tak je to děs. Ono vlastně se vším…doktoři jsou nedostatkové zboží.
že spoustu lidí má vyhřezlou plotýnku,a chodí..
Jí chodila, dokud to bolelo. Když to přestalo bolet, začala jsem tahat nohu za sebou a následovala okamžitá operace.
Asi tak.
Já chodím aspoň teda o těch hůlkách,ale jinak neudržím rovnováhu..nenarovnám se..To si Reni pamatuju,tak vím,že kdyby k tomu došlo,volám..
A čekám vlastně od června,takže to vychází tak na 3 měsíce..
Sardullah:No tak u nás se na rehabky čeká třeba i 3 měsíce…jak člověk nemá nějaký známí, tak je to děs. Ono vlastně se vším…doktoři jsou nedostatkové zboží.
Na to,že jsem měla papír z neurologie 12.5. na okamžité ambulantní rehabky(že na “ležící” nemám nárok)…U nás jsou,vozil by mě tam taxík-mám seniora za 20,-tam a za 20,- zpátky….Jenže mi to zpozdila ta má PL,že mám nárok na ty s hospitalizací..než se to vyřídilo,byl měsíc,a takže celkem 3 měsíce..Uznávám,že po operaci je to standartní postup..Než se jizva zahojí a tak..Ale já mohla už mít ty základní za sebou..Naopak se to zhoršuje den ode dne..Už jsem si nasadila Citalec 20(měla jsem jen 10)..Oni mi ho dali i v té nemocnici,ale nechtěla jsem zvyšovat dávky,když mi ta 10 stačila..Psala jsem psychiatričce,jestli bysme mohly po telefonu konzultaci,aspoň 15 minut,že nechci bez ní nic podnikat…(začla jsem být hodně brečavá,černé myšlenky..beznaděj..samota..bolesti..a tak)..Odepsala mi,že se nedá nic řešit po telefonu.Jsem se jí jen chtěla zeptat,že jestli můžu zvýšit ten Citalec…Naštvala jsem se a odepsala jí,že děkuji za odpověď a ve čtvrtek jsem začla brát ten silnější..Napřed jsem jí napsala vysvětlení proč,ale pak smazala..Nemyslím si,že se nedá konzultace provést i po telefonu..Není to nějak lepší,ale aspoň už tak nebrečím-zatím.. Ve čtvrtek mám kontrolu u svého neurologa,tak mu to všechno řeknu..a v koutku duše mám řešení,že se nechám časem odvézt..Počkám-pokud to bude takové jak doteď-že udělám ještě ta vyšetření a pak…
Jo,a ještě-včera navečer tu byla dlóóuhá bouřka..hromy blesky..chrstan mi umyl okna-šlo to přímo na barák..Sarah-šlo to někde od vás🌩️..🤭
Bobca:Jo,a ještě-včera navečer tu byla dlóóuhá bouřka..hromy blesky..chrstan mi umyl okna-šlo to přímo na barák..Sarah-šlo to někde od vás🌩️..🤭
No vidíte a já jsem zase měla pocit, že to jde od Olomouce. 😁 Hlavně, že napršelo. Stihla jsem posekat trávník doslova s odřenýma ušima, zastihly mě první kapky, když jsem uklízela sekačku. 👍
Je fakt,že černo bylo dlouho před tím…a dusno šílené..Byla jsem si nakoupit ..co noha nohu mine..jsem myslela,že mě to chytne..ale u nás to začlo tak po 6…myslím..ale to je jedno..Déšť je potřeba..Jen jsem myslela na ty,kde ta hrůza může napáchat škody…
Šlo to od jihozápadu, takže víceméně odspoda nahoru…přeberte si to😉Nás to štrajchlo tím nejmenším možným kouskem…jako vždy🙄 ale napršelo zatím pro nás rekordních..skoro 17mm. Takže na pár dní je alespoň zalito. A začala téct voda v náhonu.
Protože bylo hlášeno a s tím i 32st, byli jsme se s mamkou tetou a sestřenčinou dcerou koupat, stihnula jsem s prvníma kapkama vrazit auto do garáže, aby tam z něj pak nebylo mokro. No..až tak moc vody to zase nebylo. Vichr, větve z vrb můžu sbírat nanovo.
Nevím ani, jestli jsem zmínila, že mi náš ,,osobní zedník"😉předělává dlažbu ve sprcháči - v tom mém a kde jsem koupávala psy(zedník bydlí v naší stavební buňce před barákem, která se od stavby využívala jako sklad zbylého materiálu. Je bezdomovec, takže za ,,byt" mi to opravuje) Už to dodělával, spároval, než jsem včera odjela. Já jsem se tam večer už dívat nebyla, vlezu tam dnes ráno a málem mě kleplo😲On mi tam blbec vyřeže díru, že aby to líp odtékalo, říkal Tomovi. Ještě jsem s ním nemluvila, ale asi ho zabiju😈Je to ještě špinavé, ale musela jsem vám to vyfotit. A navíc s tím půjde okamžitě něco udělat, tohle nerozdýchám😈
Bobi vydrž👍 musíš prostě! Ber to z té pozitivní stránky…nemáš raka, to je neřešitelné, kdežto tohle, sice s průtahama, ale je!
Ahoj holkyyyy,
Tak včera u nás pořádný chcanec konečně..měla jsem radost a očekávala,že už se vrátí ppramen vody do jezírka,ale nic🤔Přitom teď žádný velký vedra nejsou a je pos mrakem..tak je to trochu zklamání..zítra zkusím jít kouknout k tomu začátku pramene,kde je problém..ještě,že mám z čeho čerpat tu vodu..že mám ten přepad..
Moje ségra se vrátila z Egypta z dovči(ta starší) a říkala,že sice nádhera,ale snad 40°C ve stínu a večer bylo 30°C..že to bylo šílený..ale co čekala,když do Egypta frčí v červenci😄Já mám dovču až v druhé půlce září,zase vyberu s kámoškou nějaký super last minute,ale už teď se nemůžu dočkat..a na konci srpna chceme vyrazit na krátký trip(jen na 3 dny) do Rakouska..nebyl jste někdo v Rakousku na těch jezerech různých?Nemáte někdo tipy na hezká místa?My máme něco vytipováno,ale jestli má někdo osobní zkušenost tady,budu ráda🙃
Holky nevíte,co na prasklý koutek pusy?Mám to asi 2 dny,zkusila jsem heřmánek a konopnou mast a nic…
Niki, nemáš na opary Zovirax? Ten pomáhá. A pak panthenol třeba, ale i obyč vazelína. A b-komplex, chybí ti béčko.
S Rakouskem neporadím, nebyli jsme. Brácha, jo, sestřenka taky, i kámoš, co tu byl minulý týden…zrovna to s Tomem probírali(on je cyklista, tak má všechny ty profláknuté cyklotrasy projeté)
Jezera v Rakousku jsou pohádkové, nejraději jezdíme do Korutan, tam o ně zakopáváte a jsou tam i super cyklotrasy. Ale loni třeba Monsee, taky nádhera,( jestli jsem ho nepřejmenovala), k ubytování si můžete pronajmout hausboot. Je jich tam hodně, určitě si vyberete. Každý má něco.