Aktuálně: 2 704 inzerátů263 036 diskuzních příspěvků19 186 uživatelů

Třetí víčko

Fikovnice
Fikovnice 04.08.2025, 19:44:36 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.08.2025, 17:08:46

Tím, že je mým denní chlebem čtení LZ, včetně popisů z MRI, tak to tam vídám. Používá se to prostě promiskue…😉

Fikovnice
Fikovnice 04.08.2025, 19:47:47 xxx.xxx.177.249
LucieS:

Zdravím Fíkovnice, ano já je znám i mám, ale moc u nás nejedou. Ale jsou doporučovány i při selhání ledvin.

Lucko, také zdravím, a s odstupem děkuji za Vaši zkušenost… Fidovi chutnají celkem dost…

Fikovnice
Fikovnice 04.08.2025, 19:58:18 xxx.xxx.177.249
Bobca:

. A jak čtu tu rezonanci v USA - s jistotou ani nejdu

Nevím,která vyšetření myslíš..Až budeš muset-půjdeš..Nic to není.MG je jen 15 minut klepání a bouchání kolem tebe v tunelu..Na uších máš sluchátka,v ruce balonek,kdybys to nemohla jó vydržet…a nepohnout se..No a ostatní zkratky?Nic nemusíš dělat..to jen přístroje na tobě zkoumají funkce..

Ono záleží…na protokolu.

Už jsem zažila MRI trvající přes hodinu. Ale nějak mi to nevadilo… Ani ty rány. To spíš to vedro zespoda, jak se cívka zahřívá, je blbý.

Buggyra
Buggyra 05.08.2025, 08:11:41 xxx.xxx.198.226

Mě nějak tábory nikdy jako dítě nenadchávaly. Brala jsem je asi jako běžnou součást života, prostě každé prázdniny od školky jsem někde aspoň týden pobývala. Zažila jsem i takové, které jsme podnikali s partou, se kterou jsme se scházeli i během roku (tomu jednomu jsme říkali skaut, ale asi se to tenkrát říkat nemělo, svaz ochránců přírody). A i takové, kde jsme se sešli naprosto neznámé děti z různých koutů republiky, to byly ty koňské. Vzpomínky jsou hezké, ale vím, že jsme i v dešti celkem prochladli, jednou nám taky potok tábor s podstávkovými stany zatopil a my se museli nouzově stěhovat do stodoly na seno… Taky jsem zažila dva putovní tábory, kde jsme šlapali každý den nějakou vzdálenost s báglama, to bylo vždycky puchýřů…

rapotačka (neregistrovaný) 05.08.2025, 10:19:58 xxx.xxx.168.162

Do tábora jsem se netěšila nikdy. Opouštěla jsem partu kamarádů, která na prázdniny stejně prořídla a ……. jelo se do neznáma.  Nakonec jsem byla spokojená a mám hezké vzpomínky.

Sarah01
Sarah01 05.08.2025, 10:37:37 xxx.xxx.11.197

Tábory jsem nesnášela, ale jezdit jsem musela, o prázdninách nás neměl kdo hlídat, resp. babička si taky potřebovala odpočinout, protože se o nás starala během školního roku. Vždycky jsem tam byla za outsidera., blbý datum narození, neseděla jsem jim do tabulek.

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 10:39:35 xxx.xxx.20.150

MR. Za jedno nesnáším hluk, za druhé jsem trochu klaustrofobik. Výtah dám, ale o tunelu dost pochybuju. O ,,topení" jsem doteď neslyšela, ale to si nějak představit, tedy jak moc atd neumím, takže nevím. 

Takže ty výrůstky do kanálu se ofiko jmenujou spondyloza? Ten název jsem slyšela mnohokrát, jen jsem si pod tím nevěděla co představit…no a nenašla jsem si to. Teď jsem vyhledala, ale Buggyro, první co tam píšou, že se léčí -pohybem. Samozřejmě ne zřejmě už pokročilá stadia, tam už operací. 

kometa
kometa správce
05.08.2025, 12:06:49 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 10:39:35

jmenujou spondyloza?

Ano. Výrůstky (osteofyty) tlačí na míchu a taky můžou vést ke srůstu obratlů. Znám teda spíš u psů než lidí.

Buggyra
Buggyra 05.08.2025, 13:05:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 10:39:35

První, co jsem našla Spondyloza je degenerativní onemocnění páteře, které se vyznačuje opotřebením obratlů a meziobratlových plotének. Je to obecný termín pro celou řadu změn páteře spojených s věkem a opotřebením.

Macecha to má po úrazu, takže sice výsledek stejný, ale o zanedbání pohybu se nejednalo. Naopak různé masáže a další rehabky na krk má přísně zakázané, krk jí smí vzít do ruky jen lékař doporučený ošetřujícím, nechávala si dělat nějakou akupunkturu od Číňana kdysi, a to říkala, že teda pomáhalo obrovsky, no a pak zřejmě nějaké obstřiky jí dělali, aby vůbec mohla hýbat hlavou. To ještě když chodila do práce a hodiny držela hlavu u počítače v jedné poloze a ramena vytažená nahoru (jako teď já, ale já mám páteř ještě zdravou).

Fikovnice
Fikovnice 05.08.2025, 13:22:59 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.08.2025, 13:05:46

Jj, spondylóza je širší pojem. A to -spondylo- v základu znamená, že se to týká páteře.

Daja
Daja 05.08.2025, 14:12:58 xxx:xxx.97f1:342c
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.08.2025, 12:06:49

Kometo vy jste správce? Jsem si všimla až dnes😉.

kometa
kometa správce
05.08.2025, 14:30:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.08.2025, 14:12:58

Ano.

Sardullah
Sardullah 05.08.2025, 14:59:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.08.2025, 10:37:37

Na tábory jsem nejezdila, měla jsem to štěstí, že jsem nemusela…sice jsem byla tázána, zda bych nechtěla, jako jestli mi to není líto, že ostatní děti jezdí a já ne, ale vždycky jsem odmítla.

Pro mě byla noční můra kombinace prázdnin a nějaké organizace…budíček, snídaně, rozcvička a pak se jde dělat tohle a pak toto…moje představa prázdnin byla, že vstávat ráno až se probudím a pokud je hezky, tak budu celý den u vody…prostě, že ty povinnosti a stereotyp a organizaci po dobu školního roku hodím za hlavu a budu si dělat co chci.

Jako takhle…na koňský tábor bych jela určitě, ale vůbec jsem neslyšela, že by se za mých mladých let pořádaly…ale tak pak už jsem chodila do oddílu ke koním, tak to bylo jedno…

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 15:52:49 xxx.xxx.20.150

Já vůbec😏A vůbec jsem netušila, o čem to mluvíte Dájo, až jsem si to přečetla a prohlédnula sakum-prdum😜teprve jsem to zachytila. Reni a v čem to spočívá? Ne, že bych něco takového chtěla kdy dělat, jen tak mě to zajímá🙂 A Dájo, dneska jsem si na vás zpomněla, že nepíšete, jak pokračuje rehabilitace, jak chodíte…? A to mi připomnělo dalšího pacoše…Nikčo co ten kotník, už je OK?

A nereagovala jsem na ten tvůj potůček Niki. Všechno je jednou poprvé, naše poprvé bylo v roce 2012, kdy poprvé vyschnul ne potůček, ale celý potok. Naprostá ekologická katastrofa, která ovšem vůbec nikoho nezajímala. Někde zhebne pár ryb, štve to jen rybáře, co budou mít menší úlovky, ještě k tomu napíšou, že ten tok je přerybněný. Tu zdechnul veškerý život, ryby, raci…v CHKO a nic, slavná CHKO ani brvou nehnula, ne tak její zaměstnanci prdelí. Doteď ve mně vaří krev, jen si na to vzpomenu😈A letos poprvé, po mnoha letech prší normálně i u nás, začalo sice se zpožděním, ale nic mi neumřelo, zahrada zelená, ryby živé. Momentálně řeším opačný problém: jak jsem psala, že ve sklepě v domku exnulo čerpadlo a nakonec jsme tam těch 20cm vody nechali, kdyby přestalo pršet…tak ono naopak pršet začalo, já tam včera vlezu, tedy nevlezu, protože už od poloviny schodů jsem zjistila, že je tam vody do půl stehen. To bylo už večer, potmě. Takže ráno jsem zjistila stavy, hlavně možnosti připojení toho kterého čerpadla, vylosovala s tím nejjednodušším, ale jak ho v té ledové vodě vyměnit? Vymyslela jsem to tak, že jsem vzala hliníkový trojschodek, vylezla na něj, vytáhnula čerpadlo uza sebou nahoru, abych nestála v té vodě, odpojila, nasadila druhé…no áno, několikrát jsem do té ledové vody musela vlézt, ale lepší, jak stát v ní do půl stehen x minut, než jsem to s čelovkou spáchala. A jinak kalamita🙄Všechno uskladněné zaplavené: červená řepa, brambory…to je loňské, stejně by to šlo vyhodit. Zbytky materiálů ze stavby: obkladových kamenů, klinkerů a jako loďky tam plavou lodny, ve kterých byly původně plastové květináče z výsadeb…ty si plavou samostatně a nevím co ještě. No…alespoň nás to donutí to vyklidit. Čerpadlo tedy jede od rána, byla jsem tam po obědě a jsou vyčerpané tak 2cm🤔tak ještě týden a máme to😛

Nevím, jestli jsem to psala, ale aby toho nebylo málo, exnula mi nabíječka na polovinu AKU přístrojů, konkrétně plotostřih, který potřebuju ještě na jeden živý plot, vistárie…nevím, kdy to budu všechno dělat, tedy kdy seženu novou nabíječku🙄

Sarah01
Sarah01 05.08.2025, 16:38:42 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Na tábory jsem nejezdila, měla jsem to štěstí, že jsem nemusela…sice jsem byla tázána, zda bych nechtěla, jako jestli mi to není líto, že ostatní děti jezdí a já ne, ale vždycky jsem odmítla.

Pro mě byla noční můra kombinace prázdnin a nějaké organizace…budíček, snídaně, rozcvička a pak se jde dělat tohle a pak toto…moje představa prázdnin byla, že vstávat ráno až se probudím a pokud je hezky, tak budu celý den u vody…prostě, že ty povinnosti a stereotyp a organizaci po dobu školního roku hodím za hlavu a budu si dělat co chci.

Jako takhle…na koňský tábor bych jela určitě, ale vůbec jsem neslyšela, že by se za mých mladých let pořádaly…ale tak pak už jsem chodila do oddílu ke koním, tak to bylo jedno…

Jani, ten poslední byl úplně nejhorší . To mně bylo tuším 13 nebo 14 a už jsem viděla i to, co mladší děcka ne…naše vedoucí to táhla s vedoucím od kluků a aby se mohli muchlovat, tak nás poslali do lesa stavět mechový domečky nebo do hrachovýho pole sbírat hrách. 🤦

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 16:47:52 xxx.xxx.20.150
Sarah01:

Jani, ten poslední byl úplně nejhorší . To mně bylo tuším 13 nebo 14 a už jsem viděla i to, co mladší děcka ne…naše vedoucí to táhla s vedoucím od kluků a aby se mohli muchlovat, tak nás poslali do lesa stavět mechový domečky nebo do hrachovýho pole sbírat hrách. 🤦

Si myslím, že většina vedoucích na ty tábory jezdila jen z tohoto důvodu😉z vyprávění kamarádů, co na tábory jezdili🙂

kometa
kometa správce
05.08.2025, 17:10:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 15:52:49

Reni a v čem to spočívá?

V 99% odstranění inzerátů a příspěvků, které nabízejí půjčky nebo léky. Občas očividně podvodný inzerát - teď naposled pomeranian za 6 000. Z Běloruska.

kometa
kometa správce
05.08.2025, 17:11:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 16:47:52

, že většina vedoucích na ty tábory jezdila jen z tohoto důvodu

Nevím, jak tenkrát, ale teď to mají budoucí učitelé jako součást pedagogické praxe.

Sardullah
Sardullah 05.08.2025, 17:27:35 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.08.2025, 16:38:42

Dodatečně poděkuju mojí mamince, že mě na tábory opravdu neposílala a nechala mě “flákat se” o prázdninách doma.

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 18:59:25 xxx.xxx.20.150
Sardullah:

Dodatečně poděkuju mojí mamince, že mě na tábory opravdu neposílala a nechala mě “flákat se” o prázdninách doma.

Jak u nás😉S tím rozdílem, že naši by si vůbec netroufnuli mě tam poslat…to by dopadlo😏To by bylo: Federální kriminální ústředna pátrá…😜

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.